Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Takımlar ve Gym - Pokemon GO
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Takımlar
Oyun içinde 5. seviyeye/level'a geldiğinizde, Gym'lere artık erişim hakkınız oluyor. Ama ilk sefer sizden üç takımdan birini seçmeniz isteniyor. Seçtiğiniz takıma göre renginiz belirlenecek ve bölgedeki diğer takım arkadaşlarınızla bir olup karşı takimlarla etkilişime geçebileceksiniz.

[Resim: bbd3qZ.png]

Son bilgilere göre takımların size fazladan bir katkısı olduğu görünmüyor.
___________________________
[Resim: teams.jpg]
___________________________

Gym'ler/Salonlar
Pokemon GO ana oyunlardan bir çok farkı olsada, benzer bir noktası mevcut. Gym'ler gezegen üzerinde bir çok farklı nokta üzerinde bulunmakta. Bu noktalar ana bilgisarlar/serverlar üzerinde kayıtlı ve oyun aracılığı ile herkes görebilir. Eğer gri renk bir salon görürseniz, boş olduğunu anlayabilirsiniz ve kontrolünü alabilirsiniz. Salona göz kulak olması için bir Pokemon seçebilirsiniz.


Aynı oyuncular gibi, Salon'larda da seviyeler vardır ama bu seviyeler üzerinde bir kontrolünüz yok. Seviyeniz prestij, saygınlık durumuna göre belirlenmektedir. Salonların saygınlık seviyesi salonun meydan okuyanlara karşı kazanması veya kaybetmesine göre artıp azalmaktadır. Eğer saygınlık 0'a ulaşırsa, o zaman salon karşı takıma kaybetmiş sayılır ve başka bir oyuncu tarafından kontrolü alınabilir. Salonun seviyesi arttıkça, takımınızdan daha fazla oyuncu salona Pokemon bırakabilir. Eğer siz ve başka bir oyuncu ile aynı takımdaysanız ve aynı anda aynı salona saldırıyorsanız, iki Pokemon'da oyunda görünecektir ve rakibe aynı anda saldıracaktır.


Eğer salon bulunduğunuz takımdan birisinin kontrolü altında ise, bir Pokemon'unuzu salona saygınlığı korumak ve güçlendirmek için bırakabilirsiniz. Ayrıca diğer Pokemon'larınızı orda eğitebilir ve salon ne kadar korunaklı olduğunu test edebilirsiniz.

___________________________
[Resim: gyms.jpg]
___________________________

Salon Saygınlığı
Salonların kazanma veya kaybetme durumuna göre kendi seviyeleri ve seviye atlayış şekli var. Size ait olan bir salonun saygınlığını arttırmak için, basit bir değiş ile salonu eğitmeniz gerek, veya bir Pokemon bırakabilirsiniz. Rakip takıma ait salonun saygınlığını düşürmek için, salon Pokemon'unu yenmeniz gerek. Eğer salondaki tüm Pokemon'ları yenerseniz, salonun saygınlık kaybı daha fazla olur.

Salonun seviyesi arttıkça, salona daha fazla Pokemon bırakma imkanınız oluyor, böylece salonun yenilme durumu daha da zor hale geliyor. Ancak, salon güç ne kadar yüksek ise o kadar çok saygınlık kaybeder. Eğer salon saygınlık seviyesi kaybederse, en güçsüz Pokemon seçilerek salondan eğitmenine geri dönecektir.

Level 1 - 0 Saygınlık - 1 Pokemon
Level 2 - 2,000 Saygınlık - 2 Pokemon
Level 3 - 4,000 Saygınlık - 3 Pokemon
Level 4 - 8,000 Saygınlık - 4 Pokemon
Level 5 - 12,000 Saygınlık - 5 Pokemon
Level 6 - 16,000 Saygınlık - 6 Pokemon
Level 7 - 20,000 Saygınlık - 7 Pokemon
Level 8 - 30,000 Saygınlık - 8 Pokemon
Level 9 - 40,000 Saygınlık - 9 Pokemon
Level 10 - 50,000 Saygınlık - 10 Pokemon

Oyuncular salonların saygınlık seviyesini eğiterek arttırabilir. Bu yöntemde oyuncu salona karşı 1 Pokemon kullanması ile olur. Kazandığınız XP ve eklenen saygınlık bir salonun kontrolünü almaktan az olabilir, ama böylece salonunuzu gelecek güçlü saldırıla karşı güçlendirebilirsiniz. Eğer birden fazla oyuncu aynı anda saldırır veya salonu eğitirse, her oyuncu belirtilen XP kazanacaktır.

Salona bir Pokemon eklemek +2000 Saygınlık
Eğitimde bir Pokemon'u yen +100 Saygınlık
Eğitimde tüm Pokemon'ları yen +50 Saygınlık
Karşı takımdan Pokemon yen -500 Saygınlık
Karşı takımdan tüm Pokemon'ları yen -1500 Saygınlık

Ancak, bir salon gelen saldırıları deft etmeyi başarırsa, saygınlık seviyesi küçük miktarlarda artmakta, bu artışlar ne kadar henüz bilinmiyor.





___________________________
[Resim: gymprestige.jpg]
___________________________

Salon Savaşları
Eğer bir salon karşı takımın kontrolünde ise, salon ile savaşabilirsiniz; oyun içindeki vs tamanın şimdelik tek yolu bu. Eğer rakip Pokemon'un üstüne basarsanız, Pokemon'unuz saldırmış olur. Pokemon saldırdıkça ve Hit Points(Saldırı Puanı) azalır, ve böylece ikincil saldırı gücü depolanmış olur. Saldırı gücü arttıkça daha güçlü saldırılar gerçekleşir. Ayrıca ekran üzerinde sağ sol yaparak rakibin saldırılarından kaçabilirsiniz.

Bir salona meyadan okuduğunuzda, rakibinizle savaşmak için 6 Pokemon'a kadar seçebilirsiniz. Böylece salonu yenmek için daha büyük bir şansınız olur. Eğer sahibi olduğunuz salonu eğitmek amacı ile savaşalıyorsanız sadece bir Pokemon seçebilirsiniz.

Eğer sizinle yanı takımda olan diğer oyuncular veya salonun kontrolüne sahip olmayan diğer takım oyuncuları ortak savaşa katılırsa, daha güçlü olan salonları yenmek  ve savaş alanına çıkan rakip Pokemon'ları daha kolay hale gelir.
___________________________
[Resim: battle.jpg]
___________________________


Salon Hediyeleri
Bir salonun kontrolünü elde tutmanın artılarıda var. Her 21 saatte bir, eğer dükkana giderseniz size verilen hediyeyi alabilirsiniz. Alacağınız hediye kontrol ettiğiniz salonlardaki Pokemon sayısı ile bağlı. Salonlardaki her bir Pokemon için, 10 PokeCoins(PokeParası) ve 500 Stardust(YıldızTozu) alacaksınız. Elinizde ne kadar salon varsa alacağınız hediye o kadar yüksek olur.
___________________________
[Resim: gymbonus.jpg]
___________________________




Kaynak: Serebii