Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 537 - Enter Galactic
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Enter Galactic
Japonca Adı: Lovely Fashion! Their Name is Team Galactic!
Türkçe Adı: Galaktik'e Giriş


[Resim: genizet.png]
Ash ile Maylene arasında Veilstone Spor Salonu'nda yaşanan 3'e karşı 3'lük Pokémon mücadelesi büyük bir zeka, güç ve strateji kullanımının ardından beraberlikle sona erdi. Ama yine de Ash'in sıra dışı kararlılığını gören Maylene, sonunda kahramanlarımıza Kaldırım Taşı Rozeti'ni vermek istedi ve herkes bunu büyük bir heyecanla karşıladı.

Reggie, Maylene'dan Spor Salonu'nda yaşanılanların haberini almıştır, gece vakti yolda dostlarımızla birlikte yürürken Ash'i rozeti için kutlar. Ash ile Brock, övgüyü Maylene'ın savaşma hırsını geri getiren Dawn'a bırakırlar.

Reggie, dostlarımızı Veilstone'u ünleştiren meteorların yanına getirir. Söylenenlere göre bu araziye önce meteorlar düşmüş, insanların meteorları merak edip, gelip incelemesi ile de yerleşkeler kurulmuştur. Veilstone'un kuruluşu hakkında bilgi sahibi olan dostlarımız, bu şehri daha da ilginç bulurlar. Bir helikopter de bu sırada dostlarımızın üstünden geçer. Roket Takımı'nın Unown'lu Solaceon Tapınağı'nda karşılaştığı ve kendilerini daha öncesinde kazıklayan ekibe aittir bu helikopter. Komutanları Saturn, tapınaktan aldıkları kutuyu meteorların yanına getirir. Dostlarımız çoktan buradan ayrılmıştır ancak Roket Takımı buradadır, Meteorların eşsizliğini seyredip bunları çalmanın hayalini kurarlar. Bu arada Komutan Saturn, özenle sakladığı kutuyu dışarı çıkartır. Meteorlarla aynı yapıda olan kutu, meteorların yanına gelince; iki taraf da değişim yaşar. Meteorlar gökyüzüne doğru mavi, göz almayan bir ışık gönderirken kutu da değişik bir kilit anahtarına dönüşür. Bu yeni ekip, operasyonlarına başka kolda devam ederler. Öte yandan Pokémon Merkezi'nde olan dostlarımızın da dikkatini çeker bu mavi ışık. Ash'in rozeti alışını tartışıyorlardı bu ışıktan önce. Hemşire Joy, onlara Pastoria Şehri'ne gitmelerini ve oradaki Spor Salonu'nda mücadele vermelerini önermişti. Ash, Dawn'a Yarışmalarını sorduğunda ise öz güveni henüz tam olarak yerine gelmemiş olan Dawn, soruyu geçiştirmek durumunda kalmıştı.

Mavi ışık dışarıda olan Reggie ve baktığı Pokémonların da dikkatini çekmiştir. Kapalı alanda meditasyon yapan Maylene ile Lucario'nun bile dikkatini dağıtmıştır bu ışıklar yüzünden. İkili, bir sorunun yaklaştığını anlamış ve bunun için harekete geçmişlerdir.

Galaktik Ekibi'nin operasyonun ikinci kısmında şehrin iletişimlerini kesmek vardır. Şehrin dış dünya ile bağlantısı, hatta uydu araçları bile kesilir. Emniyet, sorunu çözmek ve önemler almak üzere harekete geçer. Pastoria Şehri'nde olan ve ağabeyinden Spor Salonu mücadelesi için Electabuzz'ını isteyen Paul'un da Reggie ile olan konuşması kesilmiştir. Pokémon Merkezi'nde de aletler çalışmayı durdurur ve bu da Pokémonların sağlıklarını büyük bir riske atar. Bu sırada Maylene ile Lucario'su gelir. Dostlarımızla birlikte sorunun çıktığını düşündükleri yere, meteorların yanına giderler.

Bu arada Veilstone anıtında Galaktik Takımı'nın helikopterleri, meteorları taşıyıp götürmek için çalışıyordur. Bunu gören Roket Takımı, onların planlarını bozmak için ortaya çıkar. Onlar sloganlarını söylerken, Roket Takımı ile daha önce anlaşma yapmış olan Galaktik Takımı Komutanı Saturn, Toxicroak'ını dışarı çıkartır. Toxicroak, Çamur Bombası hareketi ile Roket Takımı'nın sonuna yaklaşan sloganlarını keser. Dostlarımız da olay yerine gelmiştir. Roketlere, burada ne döndüğünü sorarlar. Çevresinde olan Toxicroak Ash'in dikkatini çeker ve Ash, Pokédex'ini ona doğrultur.


Toxicroak: Toksik Ağızlı Pokémon ve Croagunk'ın evrimleşmiş şekli. Keselerinde üretilen zehirler, tüpler sayesinde kollarına ve el eklemlerine gönderilir.

Dostlarımız, Roket Takımı'nın Eterna Müzesi'ndeki konuşmalarından bu yeni ekibin, Roket Takımı'na müzedeki Adamant Küresi'ni çaldıran ekip olduğunu anlarlar. Komutanın Toxicroak'ı Karanlık Darbe gönderir. Saldırısı Lucario'nun tam güç Aura Küresi tarafından karşılanır ama buna rağmen anca dengelenir durum. Dostlarımız, bu yeni ekibe amaçlarına sorarlar. Komutanları ise büyük bir soğuk kanlılıkla yeni bir dünya kurmak olduğunu söyler. Derken Memur Jenny, motorsikleti ile her zamanki dakikliğini konuşturur; tam zamanında olay yerinde olur. Maylene'ın yardımcısı, Maylene ile Lucario'su salondan ayrılırken meteorların orada sorun olduğunu ona haber vermiştir. Bunun için Maylene'a teşekkür eder Jenny. Ardından meteorları çalmaya çalışan ekibe döner. İletişim hatlarını da onların kestiğini düşünüyordur. Komutanları, bu soruya net bir cevap vermez. Jenny ise onlar hakkında bildikleri diğer şeyleri ortaya döker. Adlarının Galaktik Takımı olduğunu ve uzun süredir sahne arkasından yasa dışı işler yaptıklarını söyler. Meteorlarla neler yapacağını sorduğunda komutan cevap vermez, Toxicroak'ını öne sürer. Toxicroak, öncekinden daha güçlü bir Karanlık Darbe gönderir. Karşısında ise Pikachu'nun Yıldırım Oku, Piplup'un Baloncuk Işını ve Lucario'nun Aura Küresi vardır. Buna rağmen, ortada çarpışan saldırılardan Karanlık Darbesi'nin bir parçası, Brock'un üzerine püskürür. Croagunk'ı son anda sahneye çıkıp Brock'u kurtarır. Croagunk ile Toxicroak birbirlerine yaklaşıp öfke ile bakarlar.

Memur Jenny, Galaktik Ekibi'ne teslim olmasını söyler. Tutuklanma laflarını duyunca Roket Takımı ortadan tüymeye karar verir. Galaktik Ekibi'nin birbirleriyle aynı şekilde giyinmiş diğer elemanları, Golbatlarını dışarı çıkartırlar.


Golbat: Yarasa Pokémon. Zubat'ın evrimleşmiş şekli. Gececi olan Golbatlar geceleri uçup av ararlar.

Dostlarımız, Golbatların ardı ardına gelen Hava Kesiği hamlelerine maruz kalırlar. Öte yandan Croagunk ile Toxicroak, bir düelloya girişmiştir. Croagunk, Brock'un önderliğinde Tuğla Kırıcı ile ilerler. Toxicroak, geri çekilip onu rahatlıkla atlatır. Ardından onu geri püskürtür. Birbirlerine doğru Zehirli İğne ve Çamur Bombası hareketini kullanırlar. Roket Takımı, hiçbir suçları olmamasına rağmen yanlış zamanda, yanlış yerde olmanın kurbanı olur, kendilerini gökyüzünde bulurlar.

Golbatlar dostlarımızın etrafını sarmış, saldırmaya devam ediyordur. Bir Golbat, Piplup ile Pikachu'nun arkasından Gölge Topu'na hazırlanır. Ash, durumu fark edip Pokémonları uyardığında artık çok geçtir. Neyse ki eski bir düşman oradadır. Electabuzz, Yıldırım Oku hamlesi ile Golbat'ı engelleyerek Pikachu ile Piplup'ı kurtarır. Paul'un ağabeyi Reggie de Electabuzz'ın hemen arkasındadır. Dostlarımız, Golbatları alt etmeleri gerektiğini biliyordur. Pikachu ve Electabuzz'ın Yıldırım Oku, Piplup'un Baloncuk Işını ile birleşir ve Golbatların büyük bir kısmı haklanır. Dostlarımız Galaktik Ekibi'nin helikopterlerine doğru ilerler. Toxicroak, Croagunk'tan kurtulup Çamur Bombası kullanır. Saldırı Reggie ile Electabuzz'a gelir ve ikili kendilerini yerde bulur. Golbatlar, Electabuzz'ın etrafını sarıp hep birlikte Gölge Topu'na hazırlanırlar. Bu sefer rakibine yardım eden taraf Pikachu olur. Yıldırım Oku ile Golbatları alt eder. Ancak dahası vardır. Fark edemediği bir tanesi Gölge Topu yollar Pikachu'ya. Yine Electabuzz Pikachu'yu kurtarır bu sefer kullandığı güçlü Gök Gürültüsü Yumruğu hareketi ile. İkili, sırt sırta verip muhteşem Yıldırım Oklarını tattırırlar Golbatlara. Dawn, aynı zamanda güzel bir kombinasyon oluşturduklarını fark eder.

Meteorları kurtarmak için harekete geçme zamanı gelir. Pikachu Volt Vuruşu kullanır. Electabuzz, Yıldırım Oku hamlesi ile arkadan onu destekler ve böylece Pikachu, uzun süre havada kalarak meteorları taşıyan kolları, helikopterden ayırır. Lucario, Kemik Hücumu hareketi ile kolları kırıp Meteorları özgürleştirir, Piplup da Girdap hamlesi ile meteorlara yumuşak bir iniş yaratır. Bütün bunların ışığında, Galaktik Takımı bir şey yapamayacağını anlamış ve geri çekilmiştir. Gitmeden komutanın Toxicroak'ını geri çağırması ile Toxicroak'ın, Croagunk'a karşı olan düellosu yarım kalmıştır. Ash ile Maylene, arkalarından Yıldırım Oku ve Aura Küresi komutu vermiş olsalar da saldırılar, helikopterlere yetişemez. Memur Jenny, yardımlarından dolayı dostlarımıza teşekkür eder. Croagunk'ın yüzünden, düellosunun yarım kalmasının onu ne kadar üzdüğü anlaşılıyordur.

Roket Takımı, Sinnoh için kendilerine yeni bir amaç belirlemiştir. Saçlarını modaya uygunsuz buldukları bu yeni takımı çökertmeye çalışacaklardır. Bu arada üslerine dönen Galaktik Takımı, az sayıda meteor aldıkları ve görevi başarısız gerçekleştirdikleri için belirledikleri yeni görev yerine daha hırslı ilerlerler.

Sabah olur ve dostlarımız için, artık Maylene ve Reggie ile vedalaşma vakti gelmiştir. Önlerinde onları bekleyen Pastario Şehri, onun da öncesinde birbirinden farklı maceralar vardır.


Ve böylece Galaktik Takımı, gölgeler arasından çıkmıştı. Artık Sinnoh'un uzay-zaman efsanesi gözlerinizin önünde gerçekleşmeye başladığına göre aksiyon ve maceranın bir saniyesini bile kaçıramazsınız.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Memur Jenny
Hemşire Joy
Paul
Galaktik Elemanları
Saturn
Maylene
Reggie




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] 


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]


Paul: [Resim: rsiconani125.gif]


Galaktik Elemanları: [Resim: rsiconani042.gif]


Saturn: [Resim: dpiconani454.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani369.gif] [Resim: dpiconani396.gif] [Resim: dpiconani403.gif] [Resim: dpiconani406.gif] [Resim: dpiconani420.gif] [Resim: dpiconani454.gif] [Resim: dpiconani434.gif] [Resim: dpiconani446.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani201.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ile arkadaşları, Galaktik Ekibi ile ilk kez iletişime geçtiler.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_
Paul Reggie'ye aniki deyince afalladım.Nedense oniichan der diye bekliyordum.Bonnie yüzünden beynim şartlanmış herhalde :P
(31-07-2016, 09:27 PM)Raku Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Paul Reggie'ye aniki deyince afalladım.Nedense oniichan der diye bekliyordum.Bonnie yüzünden beynim şartlanmış herhalde :P

Ani ağabey demek demiştim :D Neyse, adıyla hitap etmesinden iyidir, Paul'dan bekleyeceğim bir performans. Özellikle iki bölüm önce Maylene gibi güçlü bir kızı yerden yere vurduktan sonra  89