Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 539 - Pokémon Ranger and the Kidnapped Riolu (1)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Pokémon Ranger and the Kidnapped Riolu (1)
Japonca Adı: Pokémon Ranger! The Wave-Guiding Riolu! (Part One)
Türkçe Adı: Pokémon Koruyucusu ve Kaçırılan Riolu (Birinci Bölüm)


[Resim: genizet.png]
Sinnoh Bölgesi'ndeki heyecanlı yolculuklarına devam eden kahramanlarımız dağdaki geniş ormanlık bölgeyi aşmaya çalışıyorlar.

Gece vakti, bir araştırma merkezinden gürültü ile Pokémon kaçırma olayı yaşanır. Bir Riolu, onu kaçırmak için gelen adamların peşine takılmıştır. Araştırma Merkezi'ndekiler onu geri almak istediklerinde Golem'in güçlü Hiper Işını ile yakından tanışırlar. Riolu, onu kaçıranları takip edip gösterdikleri kamyonun arka kasasına girer. Kollarındaki armadan dolayı onlara güvenmiştir Riolu, onu eve götürmek için geldiklerini zanneder bu adamların. Ancak Aura gücü ile kamyonun ön tarafında konuşulanları dinlediğinde, pek de öyle olmadığını öğrenir. Kendisini kullanmak isteyen bu adamlardan kaçmak için kamyonun çelik kasasının kapısına Aura Küresi gönderir. Saldırıdan sonra omzu yaralanır ancak kaçmayı da başarır.

Gündüz olur. Bu kaçak Riolu'nun yolu, dostlarımızla kesişir. Ash, Riolu'yu, o gelmeden önce güçlü aura algısı sayesinde hissetmiştir. Pokédex'ini çıkartır.


Riolu: Yayılma Pokémon'u. Korkar veya üzülürse Riolu'nun aurası güçlenir ve arkadaşlarına sinyal gönderir.

Ash, Riolu'nun yaralı olduğunu fark eder. Yardım için yaklaşmaya çalışır. Riolu, güçlü Aura Kürelerinden kullanarak Ash'i başından def eder. Brock, bir Riolu'nun - Lucario'ya evrimleşmeden - bu hamleyi öğrenemediği için şaşırır. Ash, yeniden yardım için yeltenir ve bir kez daha Riolu'nun Aura Küresi ile karşı karşıya kalır. Bu sefer genç birisi gelir. Genç, kolu ile Aura Küresi'ni kenara fırlatarak Ash'i kurtarır. Riolu kaçar ve genç de dostlarımızdan onu kendisine bırakmasını ister. Ash, genci dinlemez ve onun yaptığı gibi Riolu'nun peşinden gider. Ancak başı boş dolaşması, Riolu'nun daha fazla uzaklaşıp kaybolmasına sebep olabilirdi. Onu kurtaran genç, bu durumu göz önüne alıp Ash ve arkasından dostlarımızı, çalılığın arkasında saklandığı yere çağırır. Riolu, bir ağacın tepesindeyken dostlarımıza onun eve gitmek istediğini söyler.

Bir grup araç gelir. Araçların birisinin içindeki bir adam Crobat'ını gönderir. Crobat, Kanat Saldırısı ile Riolu'yu yere düşürür. Dostlarımız, bu adamları, özel, zırhlı araçlarından tanırlar. Bunlar Avcı J'nin adamlarıdır. Ash, onları görmesiyle öfkelenir ve Riolu'yu korumak için öne çıkar. Pikachu'su, Crobat'a doğru Yıldırım Oku gönderir. Crobat, saldırıyı atlattığını düşünürken Riolu'nun tam güç Aura Küresi ile karşılaşır. Ash ile Pikachu'su da saldırıdan nasiplerini alırlar. J'nin adamları, Riolu'yu görmeleri ile diğer Crobatları da dışarı çıkartırlar. Ash her şeyi ile Riolu'yu korumak için PokéTopu'na yeltenir ancak ona yardım eden genç ondan hızlı çıkar. Pelerininin altında sakladığı Yakalama Şekillendirici ile çevredeki bir Ariados'la bağ kurar. Ariados, Ağ Atışı hamlesini kullanıp Crobatları bir araya toplar. Daha sonradan Pokémon Koruyucusu olan bu genç, Yakalama Şekillendirici'si ile orada bulunan bir Nincada'yı yardıma çağırır. Nincada, Kazı hareketi ile Avcı J'nin adamlarını bir çukura hapseder. Brock, kullandığı cihazdan, onun sıradan bir Koruyucu olmadığını, görevi kaçırılmalar ve kurtarmalar ile ilgili olan bir Süper Koruyucu olduğunu anlar.

Kellyn adındaki bu Koruyucu, Riolu'ya ustasının onun için yaptığı küçük Riolu heykelini gösterir. Riolu, Kellyn'in yardım için geldiğine ikna olur bu sayede. Dostlarımız da ikilinin peşine takılmaya karar verirler. Kellyn ile resmen tanışırlar. Bu arada, arkadaki çalıların arasında saklanmakta olan Roket Takımı da etkileyici Aura Küresi hareketini kullanabilen Riolu'ya gözlerini dikerler. Amaçları, Avcı J'nin adamlarından önce o Riolu'yu kapmaktır.

Kellyn, tıbbi malzemeleri ile Riolu'nun yarasına bakar. Fakat Riolu, onun bütün bu nazik davranışlarına karşın soğuk ve uzak davranır. Riolu'nun bu son yaşadıklarından sonra insanlara olan güveni sarsılmıştır. Ash, aurasını kullanarak Riolu'nun ne düşündüğünü görür. Eski sahibini ve ait olduğu yeri görür. Yanına gidip gördüğü şeylerin değerli olup olmadığını, cevap vermek için de aurasını kullanmasını söyler. Riolu dahil herkes, Ash'in bu dediğine çok şaşırır. Kellyn, Ash'e, Riolu ile iletişime geçebildiklerine göre benzer auraları olduğunu söyler. Ash, bu sayede Riolu'nun güvenini kazanmaya başlar. Onu gördüğü hayaldeki yere götüreceğine dair Riolu'ya söz verir. Bu arada Kellyn'in özel görüntülü telefonu çalar. Arayan Ash ile Brock'un Kanto'da tanıştıkları Koruyucu Solana'dır. Kısa bir merhabanın ardından iş konuşmasına geçilir. Solana, Memur Jenny ile birlikte önceden yerini tespit ettikleri, Avcı J'nin müşterisine gidiyordur. Dostlarımız da buluşma yerine gidecektir. Görüşme sonlandıktan sonra fark ettikleri havada süzülen Avcı J'nin uçan gemisi, planlarını gözden geçirmelerine sebep olur. Avcı J'nin adamları da bu azimli kadını, son olaylardan haberdar ederler. Avcı J, bir Süper Koruyucu'nun ve önceden karşılaştığı dostlarımızın da işin içinde olduğunu öğrenince daha da hırslanır.

Dostlarımız büyük kamyondan nehirde sandalla geçerken Kellyn, dostlarımıza Riolu'nun evi Cennet İmparatorluk'tan ve Riolu'nun yaşadıklarından bahseder. Riolu'nu auranın varisi olduğunu, bu yüzden Aura Küresi kullanabildiğini ve bu kadar değerli olduğunu söyler. Bir grup Sharpedo saldırısı tarafından bu keyifli sandal yolculukları bölünür. Sandalı parçalanan dostlarımız su Pokémonlarının üstünde suda dururlar. Ash, Buizel'ı; Dawn ise Piplup'ı kullanır. Koruyucu Kellyn ise o civarda bulunan bir Floatzel'ı Yakalama Şekillendirici ile yardıma çağırır.

Dostlarımız, bu Sharpedo tezgahının arkasındakilerin, Avcı J'nin adamları olduğunu saldırıdan hemen sonra araçları ile gelmelerinden anlarlar. Su Pokémonları yüzerek onları akıntı yönünde getirmek isterler ancak Sharpedolar, güçlü Su Jetleri ile atağa geçerler. İkinci kez saldırıya geçmek için jet gibi havada süzüldüklerinde Pikachu, Yıldırım Oku ile onları kolayca haklar. Dostlarımız kurtulduk zannederken karşılarına Avcı J'nin kendisi çıkar. Güçlü Salamence'ının üzerindedir. Riolu'yu ister dostlarımızdan. Dostlarımız saldırı ile cevap verir. J de aynı şekilde karşılar. Pikachu'nun Yıldırım Oku'na ve Piplup'ın Baloncuk Işını'na karşılık Hiper Işın! Avcı J, kolundaki silahı doğrultur. Kellyn önceden onun ne yapacağını sezer ve Floatzel'a Su Silahı komutu verir. J, Salamence'ın üzerinde biraz sarsılsa da ateş atabilir. Kellyn, Floatzel ve Riolu son anda kaçar. Ancak Riolu, ustasının yaptığı küçük ahşap oymağı suya düşürür. Akıntıda heykelin peşine takılır. Dostlarımız ve Avcı J'nin adamları da Riolu'nun peşinden gitmek ister ancak J, Salamence'ının kanyona doğru kullandığı Hiper Işın'la onları engeller. Düşen kayalara rağmen Ash, Pikachu ve Buizel devam eder. Riolu'nun arkasından sadece Ash ve J gidebilir. Riolu, uzunca bir süre kendi minyatür heykelini takip eder fakat sonunda güçlü akıntıya teslim olur. Ash, Buizel'ı ile onu kurtarıp kıyıya getirir.

Riolu, baygın olduğu sürede Krallığı ve ustasını görür. Aura Küresi için antrenman yaparken ustasının ona küçük oymağını tamamlayıp hediye edişini, ardından araştırma ekibinin gelişini ve ustasının [b]kaçması için
 ona baskı baskı yapmasını hatırlar. Oymağını ilk kez o zaman kaybetmiştir. Uyandığında başında Ash'i görür. Kendisini ve küçük oymağını kurtardığı için ona minnettardır.

J, adamları ile buluşmuştur. Ash'in nehirde olmadığı raporunu alır onlardan. Derken Ash, Riolu, Buizel ve Pikachu ile koşarak yanlarından geçer. J'nin adamları peşine takılmak ister fakat J onlara izin vermez. Aklında daha şeytani bir plan vardır. Roketler de bu arada J için hazırladıkları çukur tuzağını tamamlar. Ancak J'nin planı harekete başladığında ve ormanın bütünü, ateşler içinde kaldığında, o çukuru saklanmak için kullanırlar. J, Salamence'ın Alev Püskürtücü'sü ile ormanı yakmaya çalışır. Ormanın içindeki Ash ve peşindeki Pokémon ekibi de alevlerin arasında mahzur kalır. J, Ash'i son kez uyarır ancak Ash geri adım atmaz. O ve peşindeki Pokémonlar, Salamence'ın tam güç Alev Püskürtücüsü ile yüzleşirler.


Pokémon Avcısı J son müşterisi için Riolu'yu kaçırmakla kahramanlarımızın için bir kez daha bela oldu. Ve gerçekten büyük bir sorun yarattı. Ash ve arkadaşları Riolu'yu sağ sağlam krallığına götürebilecekler mi?[/b]




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Memur Jenny
Solana
J
Kellyn




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani418.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


J: [Resim: rsiconani373.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani076.gif] [Resim: rsiconani096.gif] [Resim: rsiconani167.gif] [Resim: rsiconani319.gif] [Resim: dpiconani447.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani012.gif] [Resim: rsiconani016.gif] [Resim: rsiconani017.gif] [Resim: rsiconani019.gif] [Resim: rsiconani021.gif] [Resim: rsiconani027.gif] [Resim: rsiconani029.gif] [Resim: rsiconani030.gif] [Resim: rsiconani032.gif] [Resim: rsiconani043.gif] [Resim: rsiconani044.gif] [Resim: rsiconani045.gif] [Resim: rsiconani056.gif] [Resim: rsiconani069.gif] [Resim: rsiconani084.gif] [Resim: rsiconani168.gif] [Resim: rsiconani187.gif] [Resim: rsiconani188.gif] [Resim: rsiconani191.gif] [Resim: rsiconani193.gif] [Resim: rsiconani290.gif] [Resim: rsiconani329.gif] [Resim: dpiconani406.gif] [Resim: dpiconani419.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları yeni bir Pokémon Koruyucusu ile karşılaştı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_
Bu Riolu'da Sinnoh'un Ash-Greninja'sı olma potansiyeli vardı ama yakalatmadılar maalesef. Ash Riolu'nun aurasını okuyabiliyordu. Shadows of Almia'dan hazır Aura Sphere de biliyordu ne güzel. Ash'in Sinnoh takımında bir Lucario olacaktı var ya.. :(