Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 536 - A Triple Fighting Chance!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Triple Fighting Chance!
Japonca Adı: Veilstone Gym! Lucario VS Buizel!
Türkçe Adı: Üçlü Savaş Fırsatı


[Resim: genizet.png]
Ash'in Sinnoh Bölgesi'ndeki üçüncü Spor Salonu mücadelesinin vakti gelmişti. Dövüş Türü Pokémon uzmanı Maylene ile yapılacak bir mücadele... Ash'in stratejisi hazırdı ve ortada büyük bir heyecan vardı.

Veilstone Spor Salonu Lideri Maylene'in, Ash ile çarpışacağı o gün gelip çatmıştır. Brock ile Croagunk'ı seyirci koltuğunda, iki tarafı da analiz ederler. Dawn ise iki taraf için de, Pokémonları ile birlikte tezahürat yapıyordur.

Machoke: Süper Güçlü Pokémon. Tek eliyle dev bir kamyonu kaldırabilecek gücü vardır ve Machokelar genelde çok ağır işler için kullanılır.

Ash, Staravia ile başlar. Staravia Hızlı Saldırı ile ilerler ancak Machoke, Tuğla Kırıcı'yı bir savunma olarak kullanıp Staravia'nın saldırısını bloke eder. Staravia geri çekilip Hortum ile Machoke'un dikkatini dağıtır. Ardından ona yaklaşmak amacıyla Hava Ası kullanır ancak Machoke'un Çapraz Darbe'si tarafından hem saldırısı engellenir, hem hasar alır. Machoke, ardı ardına Tuğla Kırıcı kullanır. Tam Staravia'nın işini bitirmek için Sismik Çarpma kullanacağı sırada Staravia, eğitmeninin cesaret veren o güçlü sesine kulak asar ve Hızlı Saldırı ile atlatır. Havada dönüp Hava Ası ile ilerler Machoke'a. Hızlı Saldırının etkisi ile Hava Ası'nın etkileri iki katına çıkar ve bu kritik darbe, maçı sonlandırır.

Maylene, ikinci Pokémon olarak Meditite'ı seçer. Meditite, sahaya çıkar çıkmaz saldırı gücünü yükseltmeye odaklanır. Meditasyon yapar. Staravia, onu engellemek üzere Hızlı saldırı kullanır ancak Meditite rahatlıkla atlatır onu. Staravia, bu sefer de Hava Ası kullanır. Meditite bunu da Tespit Etme ile atlatır. Yeniden Meditasyon hareketini kullanır. Staravia, onun dikkatini kesin dağıtacak bir saldırı olan Hortum'u kullanır. İşe yarar ancak Maylene ile Meditite, saldırıyı kendi lehlerine çevirirler. Duvardan seken Meditite Emiş Yumruğu ile Staravia'ya vurur. Kafa Karıştırma kullanır saldırısının hemen ardından. Staravia, sertçe yere düşmenin verdiği hasarla yüzleşir. Bir yandan da kafası karışmıştır. Sağa sola saldırarak kendisine zarar verir. Ash, onu PokéTopu'na geri çağırır. Böylece kafa karışıklığı da geçmiş olur. Chimchar'ı sahaya sürer. Chimchar, güçlü bir Tırmalama vuruşu ile Meditite'a zarar verir. Ancak Meditite, yüksek hızını kullanarak Chimchar'a üst üste darbeler vurur ve Chimchar'ın azalttığı canını, kısa sürede toplar. Chimhcar, durumu bozmak için kenara çekilir ve Meditite'ın Emiş Yumruğu kombolarını bozar. Tırmalama kullanır. Meditite, Tespit Etme ile başta kurtulur Chimchar'ın saldırılarından ancak Tespit Etme de onu bir yere kadar götürebilir. Sonrasında Chimchar'ın saldırılarından hasar almaya başlar. Chimchar alev türü saldırılarına geçer. Önce Alev Püskürtücü kullanır. Meditite'ın vücudunu alevlerle kaplar. Ardından Alev Tekerleği ile ilerler. Meditite, Kafa Karıştırma ile alevlerden kurtulur. Yine aynı hareketle Chimchar'ı, Alev Tekerleği kullanırken duvara yönlendirir. Duvara çarpan Chimchar'ın kafası karışır. Sağa sola saldırmaya başlar Staravia gibi. Ash onu geri çağırır. Tekrardan Staravia'yı dışarı çıkartır. Staravia, Chimchar'ın verdiği hasarlardan dolayı yorulmuş olan Meditite ile giriştiği ikinci kez mücadelesini rahatlıkla alır. Önce Emiş Yumruğu kullanan Medidite'ı Hortum ile geri püskürtür. Ardından Cesur Kuş hamlesi ile Meditite'a ilerler. Meditite, yorgun olması sebebiyle Kafa Karıştırmayı kullanamaz ve Cesur Kuş'tan direkt olarak hasar alır, aldığı hasarla da mücadeleye devam edemez. Staravia'nın ne kadar yorgun olduğu, yüzünden anlaşılır.

Ash'in üç Pokémon'u hala maça devam edebilir ancak Maylene'in tek bir Pokémon'u kalmıştır. Maylene en güvendiği ortağı Lucario'yu sahaya çıkartır. Staravia, güçlü saldırısı ile başlamak ister. Cesur Kuş kullanır. Lucario, Metal Pençe hareketi ile onu kolayca savuşturur. Aldığı bu hasardan sonra Staravia maça devam edemez.

Ash, Meditite'a karşı cesurca mücadele vermiş Chimchar'ını çıkartır. Chimchar tam güç Alev Püskürtücü kullanır. Lucario ise atlatır. Chimchar aynı saldırıyı kullanmaya, Lucario da atlatmaya devam eder. Sonunda Ash, farklı bir strateji uygulamaya karar verir. Tırmalama ile Lucario'ya yaklaşır Chimchar. Lucario, Chimchar'ı bir kez daha atlattıktan sonra Güç Avucu ile onu geri püskürtür. Chimchar vakit kaybetmeden Alev Tekerleği ile saldırır. Lucario bu sefer kaçamaz ve saldırıdan direkt hasar alır. Avantaj Ash'e geçer gibi olur ancak Chimchar'ın Güç Avucu'ndan sonra felç olmuş olması, dengeleri tekrar altüst eder. Lucario Kemik Hücumu ile saldırır. Chimchar Kazı hareketi ile atlatmayı dener ancak Ash ile o, Lucario'nun aura güçlerini hafife almıştır. Lucario, aurası sayesinde Chimchar'ın nerede olduğunu bulur. Yere, onu bulduğu tarafa Aura Küresi gönderir. Chimchar dışarı çıktıktan sonra da tam güç kullandığı Metal Pençesi ile onu savaş dışı bırakır. İki tarafın da bir Pokémon'u kalmış olur böylece. Kazanan rozeti alacaktır, tabii değişik bir durum olmazsa.

Ash, son mücadele için Buizel'ı sahaya çıkartır. Dawn, Buizel'ı görünce tezahüratını Ash'e yönlendirir. Brock ise Croagunk ile maç hakkında konuşmak ister ancak onu yanında bulamaz. Croagunk, Roket Takımı'nı avlamaya gitmiştir. Roketler, başı boş bir şekilde salonda gezinirler ve güçlü Pokémon ararlar etrafta. Bir odada Zehir Aşısı hareketi ile çalışan bir Croagunk bulurlar ancak Brock'un Croagunk'ı olduğunu zannederek sessizce odada çıkarlar. Odanın dışında bu sefer gerçekten Brock'un Croagunk'ı ile karşılaşırlar. Croagunk, onlara gökyüzüne doğru bir uçuş ısmarlar.

Buizel ile Lucario arasındaki mücadele, karşılıklı Su Tabancası ve Aura Küresi hamlesi ile başlar. Başta dengeli gibi gözükür saldırılar ancak daha sonradan Aura Küresi öne geçer ve beklemediği anda Buizel'a hasar verir. Lucario, Kemik Hücumu ile devam eder. Buizel, Lucario'nun üst üste darbelerini başarıyla atlatır ta ki, Lucario, onun ayağına vuruncaya dek. Buizel, maçı döndürmek üzere dönerek Su Jeti kullanır. Bu aynı zamanda Dawn'ın Buizel ile çalıştığı Yarışma hareketidir. Lucario, normal bir saldırı olmadığından bunu Metal Pençe ile karşılayamaz ve hasar alır. Üstünlüğü alan Buizel, üst üste Ses Patlaması gönderir. Bu üstünlüğünü, Lucario'nun döndürerek kullandığı Kemik Sopası hareketi ile kaybeder. Üst üste saldırma sırası Lucario'dadır. Aura Küreleri gönderir. Buizel, Ses Patlaması ile bütün Aura Kürelerini haklar. Sonuncuyu da halleder ancak o bunlarla oyalanırken Lucario, Buizel'a yaklaşmıştır. Güç Avucu ile Buizel'ı geri püskürtür. Buizel güçlükle ayağı kalkmayı deniyordur. Lucario bu sırada tam güç Aura Küresi'ne hazırlanır. Dikkatli bakıldığında Buizel'ın da elinde bir küre oluşturduğunu görmek mümkündür. Yeni öğrendiği Su Dalgası hareketini Lucario'ya gönderir. İki küre, karşılıklı olarak birbirleriyle çarpışır ve her yer duman olur. Bu kez de taraflar Güç Avucu ve dönerek Su Jeti hareketi ile birbirlerine ilerler. Karşılıklı geri püskürürler ancak bir an bile tereddüt etmeden, eğitmenlerinin komutuyla havaya sıçrayıp havada, birbirlerine doğru Aura Küresi ve Su Dalgası gönderirler. Saldırılar havada çarpıştıktan sonra çıkan patlama, Spor Salonu'nun çatısının havaya uçmasına sebep olur. Lucario ile Buizel ise şiddetle yere püskürürler. Lucario, bu kez de rahatlıkla kalkar ancak Buizel için aynı şeyi söylemek pek mümkün olmaz. Aldığı hasarlar fazla gelmiştir. Lucario bu arada Metal Pençe ile Buizel'a ikinci bir darbe indirir.

Hakem Buizel'ın maça devam edemeyeceğini açıklayacakken Buizel sınırlarını zorlayarak ayağı kalkar. Dawn ile Ash, Buizel'ı gaza getirmek için ellerinden geleni yaparlar. Lucario, Kemik Saldırısı ile ilerler. Savaşa dahil olmaya çalışan Dawn, Ash ile birlikte Buizel'dan saldırıyı atlatmasını ister. Birkaç damla su düşer tavanı az önce uçan sahaya ve ardından yağmur başlar. Ash ile Buizel'ın şansı yaver gider ve Buizel, Çevik Yüzme yeteneği sayesinde Lucario'nun bütün saldırılarını atlatır. Buizel dönerek kullandığı Su Jeti ile ilerler. Lucario da Güç Avucu ile karşılar. İki taraf da geri püskürür ancak Güç Avucu'nun felç etkisi, Buizel'ın zararlı çıkmasına neden olur. İki taraf da maçı bitirici hamlelerini oynar. Lucario Güç Avucu ile ilerler. Buizel önce Su Dalgası kullanır. Ardından da dönerek kullandığı Su Jeti'nin içine alır oluşturduğu su küresini. Saldırısı güçlenmiş olur böylece. İki taraf ortada çarpışır ve maçın kaderini belirleyecek bu an, oluşan patlama ile son bulur. Dumanlar dağıldığında her şey normal gözükür. İki taraf da ayakta duruyordur. Ancak birbirlerine gülümsedikten sonra ikisinin de bedeni ayakta duramaz. Karşılıklı olarak bayıldıklarından maç berabere sayılır.

Gün batımında dostlarımız, iyileşmiş Pokémonları ile beraber Spor Salonu'nun önündedir. Yardımcısı, Ash'in rozet almasının, durum gereğince Maylene'e kaldığını söyler. Maylene, bunun yaptığı en iyi Spor Salonu dövüşü olduğunu söyler. Pokémonlarının da izni ile Ash'e Kaldırım Taşı Rozeti'ni verir. Ash, Pokémonları ile birlikte üçüncü Sinnoh rozetini kutlar.

Maylene ile Ash arasındaki beraberlik, sonunda ikisinin de kazanmasını sağladı. Maylene'in savaşma isteği her zamankinden güçlüydü. Ve Ash de Kaldırım Taşı Rozeti'ni kazanmıştı. Kahramanlarımızın üçüncü Sinnoh Ligi zaferinin sonrasında Ash'in savaşma isteği giderek artıyordu.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Maylene




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani390.gif] [Resim: dpiconani397.gif] [Resim: dpiconani418.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani424.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Maylene: [Resim: rsiconani067.gif] [Resim: rsiconani307.gif] [Resim: dpiconani448.gif]


Vahşi: [Resim: dpiconani453.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash, Maylene'yı yendi ve Kaldırım Taşı Rozeti'ni kazandı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_