Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 535 - Crossing the Battle Line!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Crossing the Battle Line!
Japonca Adı: Dawn's First Gym Battle
Türkçe Adı: Savaş Çizgisini Geçmek


[Resim: genizet.png]
Veilstone Şehri'ne geldikten hemen sonra kahramanlarımız, bir Pokémon Yetiştiricisi olan Paul'un ağabeyi Reggie ile karşılaştılar. Sonra da Maylene ile tanıştılar. Ama bir Spor Salonu dövüşünde Paul'ün karşısında kaybeden Maylene, Reggie ve Lucario'nun bütün itirazlarına karşın Spor Salonu Liderliğini bırakmayı düşünür. Daha sonra Maylene'in durumuna üzülen Dawn, herkesi şaşırtarak Maylene'i bir Spor Salonu dövüşüne davet etti.

Maylene, Dawn'dan süre ister, bunun üzerine ikili, savaşlarını ertesi gün gerçekleştirmek üzere sözleşirler. Dawn'ın savaşında kullanacağı Piplup, Ambipom ve Buneary, Ash'in birkaç Pokémon'u ile birlikte dışarıda antrenman yapıyordur. Dawn savaş stratejisini belirlerken Ash de Reggie'nin yanına gidip Cesur Kuş hamlesini Staravia'ya öğretme eğitimine başlar. Staravia, enerji toplama konusunda iyidir ama iş boşaltmaya geldiğinde kondisyonu kayıyordur. Reggie, hareketli bir hedefin daha iyi olabileceğini düşünür. Ash hemen öne atılır ve tehlikeli de olsa Staravia'nın hedefi olmayı kabul eder. Staravia Cesur Kuş'ta birkaç denemede ustalaşır. Az önce bir kayanın arkasında oturup keyfine bakan Paul'un Electabuzz'ı, şaşkın gözlerle Ash'i izlerler. Reggie, Ash'in kardeşinin tam zıttı olduğuna emindir artık. Dawn ve Pokémonları da Ash'i görüp gaza gelirler.

Dawn, gece vakti, kaldıkları Pokémon Merkezi odasının balkonunda Ash ve Brock'la konuşur. Maylene'in kendine olan güvenini arttırmak için bunu yapıyordur. Salon Liderliği hakkında Brock'tan da tavsiye aldıktan sonra üçlü, ertesi günün biran evvel gelmesini beklerler.

O an gelir, sabahın erken saatinde dostlarımız, Spor Salonu'nun yolunu tutarlar. Hakem kuralları açıkladıktan sonra mücadele başlar. Maylene, Meditite'ını çıkartır. Dawn, Pokédex'inden Meditite'a bakar.


Meditite: Meditasyon Yapan Pokémon. Meditite, meditasyonu gücünü arttırmak için kullanır. Yoga antrenmanını bir gün bile kaçırmaz.

Dawn, Meditite'ı görünce ve bulunduğu yer bakımından stres yapar. Ash bunu fark eder ve Dawn ile Maylene'i gaza getirecek cümleler sarf eder. Dawn'a eğlenmesi gerektiğini, Maylene'e de elinden geleni yapması gerektiğini hatırlatır. İki tarafın da güveni yerine gelir ve Dawn, Buneary'sini çıkartır. Buneary, Pikachu'ya selamını verdikten sonra çevik hareketleri ile maça ne kadar hazır olduğunu gösterir. Zıplama hareketi ile başlar. Ardından tekme ile birlikte inişe geçer. Meditite, Tespit Etme hareketi ile çizik bile almadan saldırıyı atlatır. Sonra da güçlü Emiş Yumruğu ile hücuma geçer. Buneary, Dawn'ın bulduğu havada dönerek kurtulma hareketini yapmayı dener ancak Meditite'ın Emiş Yumruğu karşısında başarısız olur. Dawn zor durumda gözükse de o ve partneri, henüz pes etmek için hazır değildir. Buneary, tam güç Buz Işını kullanır ve Meditite'ı dondurur. Ardından uçan tekmesi ile Meditite'a doğru ilerler. Meditite, Kafa Karıştırma hareketi ile buzu parçalar ve parçacıkları Buneary'ye yönlendirir. Sonrasında, yine aynı hareketle Buneary'nin kontrolünü ele alıp onu havaya kaldırır. Sertçe yere düşüreceği sırada Buneary, yumuşak kulaklarını yerden tarafa çevirip düşüşten olabilecek en az zararı alıp kurtulur. Meditite, Emiş Yumruğu ile; Buneary, çevik tekmesi ile ilerler. İkilinin ortada çarpışması sonucu patlama olur ve ikisi de geri püskürür. Buneary, bastığı sahanın zemininde daha fazla ayakta duramaz ve baygın bir biçimde yere düşer. Maç sırasında dostlarımız, Maylene'in Pokémon'u ile birlikte uyumlu hareket ettiğini gözlemler. Böylece Pokémon'u ile tam birleşme ve tam güç sağlıyordur.

Dawn, ikinci Pokémon'u olarak Ambipom'u sahaya çıkartır. Ash de özel olarak Ambipom için tezahürat yapar yan taraftan. Ambipom, Ash'ten öğrendiği savaş teknikleri ile Dawn'a kısa sürede zaferi getirir. Önce Yıldız hareketini ile Yarışma saldırısı gibi kullanıp Meditite'ın etrafını sarar. Bunu daha önce Ash, Gardenia'ya karşı da yapmıştır. Ardından yıldızlar Meditite'a vurur. Meditite, gördüğü zararın ardından Emiş Yumruğu ile yıldızlardan sıyrılıp saldırıya geçer. Ancak Ambipom'un büyük elleri, onun bu çabasını boşa çıkartır. Çifte Vuruş hareketi ile Ambipom maça son verir.

Maylene'in savaş ruhunun geri döndüğünü görmek mümkündür. Lucario'sunu maç için öne çıkartır. Lucario, Kemik Sopası hareketi ile Ambipom'un bütün İkili Vuruş hamlelerini karşılar. Kemik Sopası hamlesinin sonuncusu ile Amipom'u geri püskürtür. Kafasına, sahanın küçük çitlerine çarpan Ambipom, aldığı hasardan sonra maça devam edemez. Maylene ile Lucario'yu gördükten sonra Dawn da her şeyini ortaya koymaya karar verir, Piplup'ını çıkartır. Piplup Baloncuk Işını göndererek başlar. Lucario, saldırıyı atlatıp tam güç Aura Küresi gönderir. Saldırı kritik etki aratır Piplup'ta. Piplup, hemen toparlanıp Girdap hareketi kullanır. Lucario'nun girdabın arasında sıkışması üzerine Kenny ile olan Yarışma maçındaki taktiğini uygular. Girdabın üzerinde Gagalama ile ilerler. Lucario, Metal Pençe hareketini kullanarak girdabı dağıtır. Piplup'ın Baloncuk Işını'nı geçip Güç Avucu ile onu geri püskürtür. Piplup, ağır hasarlar almıştır ve güçlükle ayaktadır. Öte yandan sabahın erken saatlerinden beri burada olan ve birbirinden güçlü bu Pokémonları görünce, hangisini çalmaları gerektiğinde hem fikir olamayan Roket Takımı, salona yerleştirdikleri kameralardan maçı izliyorlardır. Çalmasının kolay olması için en güçsüz olanı arıyorlardır.

Maylene ile Lucario, Dawn sayesine maksimum güçlerine ulaşmışlardır. Öz güven sorunu tamamen ortada kalkmıştır. Reggie, Paul'un bu yeni Maylene'i yenebileceğinden bile şüphelidir. Lucario, Aura Küresi gönderir. Piplup, Gagalama hareketi ile Aura Küresi'ni dağıtmayı başarır ve Dawn'a maçı kazanmak için hala bir umudun olduğunu gösterir. Lucario'nun aklına bir fikir gelir ve bunu Maylene ile paylaşır. İkili, Dawn'ın kombinasyonlarını bozacaktır. Yeniden Aura Küresi kullanır Lucario. Piplup, Baloncuk Işını hareketi ile karşılar. Ortada oluşan dumanı Piplup, Gagalama hareketi ile geçer. Ancak dumanın karşı tarafına ulaştığında Lucario'yu orada bulamaz. Lucario, havadan Güç Avucu ile saldırır. Saldırı sonrası Piplup maça devam edemez. Kazanan, Spor Salonu Lideri Maylene olur.

Bütün maçları kameralardan izleyen Roket Takımı, gücünden etkilenip yeniden Lucario'yu çalma fikirlerine dönerler ancak bunu nasıl yapacaklarını henüz bilmiyorlardır. Maylene, savaştan sonra moralini yerine getirdiği için Dawn'a teşekkür eder. Ash, Maylene'a sırada ikisinin karşılaşacağını hatırlatır. Staravia'sı Cesur Kuş'ta ustalaştıktan sonra salonun yolunu tutacaktır.


Dawn'ın sayesinde Maylene'de bulunan savaşçı ruhu yeniden alevlenmişti. Bu da Ash için hiç unutamayacağı bir dövüş, onu bekliyor demekti.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Maylene
Reggie




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani207.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif] [Resim: dpiconani418.gif]


Brock: [Resim: dpiconani440.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani424.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Paul: [Resim: rsiconani125.gif]


Maylene: [Resim: rsiconani307.gif] [Resim: dpiconani448.gif]


Reggie: [Resim: dpiconani398.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Dawn, Maylene'ye karşı Salon Mücadelesini kaybetti.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_
DP'yi bu sefer Japonca olmak üzere yeniden izliyorum. Bu kısımlar çok güzel :)
kaybedilen nadir spor salonu bölümlerinden biri