Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 534 - Lost Leader Strategy!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Lost Leader Strategy!
Japonca Adı: Lucario & The Aura Sphere of Rage!
Türkçe Adı: Kayıp Lider Stratejisi


[Resim: genizet.png]
Beklenen an gelmişti! Kahramanlarımız en sonunda Veilstone Şehri'ne gelmişlerdi. Şimdi Veilstone Şehri'nin Spor Salonu'nu ve oranın liderini bulacaklardı.

Dostlarımız Veilstone'a bakan bir yamaçta durup şehrin muazzam görüntüsünü izlerler. Derken üzerilerine doğru birkaç Aura Küresi yağmaya başlar. Dostlarımız acilen oradan uzaklaşırlar. Yamacın şehre inen ağaçlık alanında bir kızın, bir Lucario'nun Aura Kürelerine karşı savaş verdiğini görürler. Ash, Pokédex'inden Lucario'yu kontrol eder.

Lucario: Aura Pokémon'u. Riolu'nun evrimleşmiş formu. Rakiplerinin aurasını hissedebilen Lucario onların hareketlerini ve düşüncelerini okur.

Genç kız, Lucario'nun Aura Küreleri'ni başarılı bir şekilde savuşturuyordur. Lucario bu sefer de Kemik Hücumu ile girişler. Dostlarımız başta bunun bir antrenman olduğunu düşünürler ancak Lucario'nun agresif hareketleri, onların bu düşüncelerini değiştirir. Ağacın arkasından Piplup'ın üzerine gelen bir Yıldırım Oku hamlesi, dostlarımızın dikkatlerini o yöne çeker. Bunu bir Electabuzz yapmıştır. Üstelik bu, sıradan bir Electabuzz da değildir. Piplup, bütün öfkesiyle Electabuzz'ın üstüne atlar ve Pikachu da dostuna yardım için kavgaya karışır. Daha sonradan üçlünün giriştikleri kavga, bütün odağın onlarda toplanmasına, Lucario ile karşısında savaş kızın bile dikkatini onlara vermesine sebep olur. Lucario, gücünün sınırlarını kullanmaktan kaçınmaz ve kullandığı Aura Küresi ile kavgalarına bir son verir.

Lucario ile eğitmeni olan kız, koşarak zarar verdikleri Pokémonların yanına gelirler. Eğitmeni, Lucario'dan verdiği zarar yüzünden dostlarımızdan özür dilemesini ister ancak Lucario inat edip dilemez. Çok geçmeden Electabuzz ile ilgilenen kişi de gelir. Ash, bunun Paul'un Electabuzz'ı olduğundan şüphelenir ve Pikachu, Ash'in şüphelerini doğrular. Reggie adındaki Electabuzz'la ilgilenen adam, Paul'un ağabeyidir ve Ash'i Paul'un anlattığı kadarıyla Volt Vuruşu bilen Pikachu'sundan tanır. Paul Electabuzz'ını eğitmesi için Pokémon Yetiştiricisi olan ağabeyi Reggie'ye bırakmıştır. Ash, Paul'un Veilstone Spor Salonu Lideri'ni yenip yenmediğini sorduğunda Reggie onu olumlu yanıtla cevaplar. Salon Lideri, Lucario'nun eğitmeni genç kız Maylene'dir. Ancak Paul'la yaptığı savaştan ve aldığı ağır yenilgiden sonra Salon Liderliğini bırakmıştır. Ash'in meydan okumasını kabul etmez haliyle. Lucario bu duruma sinirlenip eğitmenine Aura Küresi yollar. Dostlarımız, eğitmenini eğiten bir Lucario ile karşı karşıya kaldıklarını düşünür ve bu Lucario, uzaktan dostlarımızı izleyen Roket Takımı'nın da ilgisini çeker.

Maylene'nin dövüşçü öğrencileri gelirler onu ikna etmek için ancak Maylene, hepsine rağmen Salon'a dönmemekte kararlıdır. Paul'un ağır galibiyetinin ve savaştan sonra söylediği kırıcı sözlerin etkisinde kalmış, Salon Lideri olmayı hak etmediğini düşünmeye başlamıştır. Lucario'nun bir başka Aura Küresi'ni de savurduktan sonra koşarak dostlarımızın yanından uzaklaşır. Reggie, Maylene kardeşi yüzünden bu duruma geldiğinden ona karşı bir sorumluluk hisseder ve Maylene'nin öğrencilerine, onunla kendisinin ve Lucario'nun ilgileneceğini söyleyerek diğerlerini gönderir. Ash, o güçlü Lucario ile savaşamayacak olmanın verdiği hüzünle başka bir Spor Salonu aramak üzere Brock ile yola koyulacakken Dawn onları durdurur ve Maylene ile konuşmak istediğini söyler. Lucario, aura sezgileri sayesinde ona önderlik eder. Reggie ise dostlarımızı evinde ağırlar.

Dawn, kısa sürede Maylene'yi bulur. Ona kendi içini döker; üst üste iki Yarışma kaybettikten sonra nasıl hissettiğini anlatır. Maylene de Dawn'a rahatça içini döker. Derken Roket Takımı arkalarında belirir. Konuşmalarını dinlemişlerdir ve Lucario'ya psikolojik baskı yoluyla, onu Maylene'den soğutup ona ulaşmak isterler. Ancak Lucario'nun Kemik Sopası hareketinden, Roketlerin teklifi ile ilgilenmediğini anlamak mümkündür. Roket Takımı, günün ilk gökyüzü uçuşunu yaşarken Dawn, Maylene'e Pokémon savaşı için meydan okur. Maylene de kabul eder.

Reggie, Ash'le konuşur ve onun düşüncelerinden etkilenir. Bir gün, kardeşi ile onun savaşını görmek istediğini dile getirir. Ancak öncesinde Ash'i kendi ölçmek ister Paul'dan aldığı Chimchar'a da nasıl baktığını gördükten sonra. Ash heyecanla maç teklifini kabul eder ve Paul'la uyguladıkları üçte en iyi savaş formatını uygulamayı önerir. Reggie de kabul eder ancak Ash'in bilmediği, Brock'un fark ettiği, Reggie'nin rozet ve sınır beylerinde en az Ash kadar tecrübesinin olduğudur.

Ash ile Reggie maça başlayacakken Maylene ile Dawn gelir. Seyirci olarak kenarda bulunurlar. İlk mücadele için Ash, Turtwig'i; Reggie, Bibarel'ı seçer. Turtwig'in, Ash ile uzun süredir çalıştıkları Enerji Topu ile başlar maç. Bibarel, uzun dişlerini Süper Diş hareketi birleştirerek Enerji Topu'nu parçalar. Ardından Gizemli Güç hareketini kullanır. Saldırı çimen sahada etkisini rakipte uyku olarak gösterir. Reggie ile Bibarel bunu değerlendirip Yere Serme ile taarruz yaparlar. İkinci kez taarruza geçecekleri sırada Turtwig uyanarak oyunu bozar. Önce Bibarel'ın Süper Diş hareketini geriye çekilerek atlatır. Ardından Jilet Yaprak hareketi ile saldırır. Bibarel saldırıdan hasar alır. Turtwig Enerji Topu'na hazırlanırken Bibarel boş durmaz ve Buz Işını gönderir. Turtwig zıplayarak saldırıyı atlatır. Ardından havadan, Bibarel'ın kaçmasını olanaksız kılarak yaptığı Enerji Topu'nu gönderir. Saldırı sonrası Bibarel maça devam edemez. Maylene ile Lucario'su, savaşla ve de Dawn'dan öğrendikleri Ash'in Enerji Topu üzerindeki sıkı çalışmalarıyla gaza gelirler.

İkinci maç için Reggie bir Swalot çıkartır. Ash, Pokédex'inden kontrol eder.


Swalot: Zehir Çuvalı Pokémon. Gulpin'in evrimleşmiş şekli. Swalot deliklerinden rakibine karşı güçlü bir zehir püskürtür.

Ash, Staravia'sı ile mücadeleye katılır. Hızlı Saldırı ile başlar. Ancak yüksek hızına rağmen Swalot'un Depolama hareketi yüzünden saldırısının pek etkisi olmaz. Bu kez Kanat Saldırısı ile ilerler ancak Swalot, yeniden Depolama kullanır. Yine Swalot'ta pek etki yaratmaz Staravia'nın saldırısı. Staravia, bu sefer de muhteşem hızını Hava Ası ile birleştirir. Tam dalışa geçtiğinde Swalot'un Depolama ile biriktirdiği enerjisini Tükürme hareketi ile boşaltmasına şahit olur. Büyük hasar alır ancak maça devam eder. Yeniden muhteşem hızını Hava Ası üzerinde birleştirir ve Swalot'a doğru ilerler. Bu sefer de karşılarında Swalot'un Çamur Atışı atağı vardır.  Saldırı sonucu Staravia'nın baygın bedeni çim sahaya çakılacakken Ash koşup onu yakalar. Durum Reggie'nin bu galibiyeti ile berabere olmuş olur.

Reggie, Ash'in Staravia'sının hızından etkilenir ancak bir hamlesinin eksik olduğunu düşünür aynı zamanda. Ona bunu göstermek için son kozunu sahaya çıkartır. Ash, Pokédex'ten Reggie'nin çıkardığı Pokémon'a bakar.


Staraptor: Avcı Pokémon ve Staravia'nın evrimleşmiş formu. Staraptor, saldırgan yapısı sayesinde büyük rakiplere meydan okumaktan çekinmez.

Ash, Staravia'sından maçı izlemesini isteyerek Staraptor'un karşısına Pikachu'yu sürer. Maç, Pikachu'nun Yıldırım Oku ile başlar. Staraptor, müthiş hızı ile saldırıyı atlatıp Cesur Kuş hamlesi ile Pikachu'ya ilerler. Ash, Dawn'dan öğrendiği dönerek sıyrılma hareketini denemek ister ancak Pikachu'nun Staraptor'un kanatlarına takılması üzerine taktiği işe yaramaz. Saldırıdan, saldırının özelliği gereği Staraptor da hasar almıştır ancak Pikachu kadar değil. Staraptor Çelik Kanat hareketi ile ilerler. Pikachu, Demir Kuyruk hamlesi ile zemine vurup sıçrar ve böylece Staraptor'u atlatmış olur. Havadan, aşağı doğru Volt Vuruşu ile vurur. Staraptor da ona doğru Kanat Saldırı ile ilerler. İkili ortada çarpışırlar ve yere düşerler ayrı zamanlarda. Pikachu'nun ayakta durabildiği gözlenirken Staraptor baygın bir şekilde çimenin üzerinde yatar. Kazanan, [b]3'te 2 skoru ile Ash olur.

Son maçtan sonra Reggie, Ash'in yanına gelip onu tebrik eder. İsterse Staravia'ya Cesur Kuş'u öğretebileceğini söyler ve Ash ile Staravia, bu konuda istekli olur. Reggie, Maylene'dan da bu konuda yardım ister ancak Dawn araya girerek Maylene'ya önce kendisinin meydan okuduğunu söyler. Herkes bu durumda şaşkın kalır.


Evet, görünen o ki, Veilstone Şehri sürprizlerle dolu. Dawn da beklenmedik şekilde Spor Salonlarına atıldı.[/b]




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Paul
Maylene
Reggie




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani207.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani390.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Paul: [Resim: rsiconani125.gif] [Resim: rsiconani126.gif] [Resim: dpiconani430.gif]


Maylene: [Resim: rsiconani067.gif] [Resim: rsiconani307.gif] [Resim: dpiconani448.gif]


Reggie: [Resim: rsiconani317.gif] [Resim: dpiconani398.gif] [Resim: dpiconani400.gif]


Vahşi: [Resim: dpiconani396.gif] [Resim: dpiconani399.gif] [Resim: dpiconani401.gif] [Resim: dpiconani403.gif] [Resim: dpiconani420.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları Veilstone Şehri'ne ulaştılar.
- Ash ve arkadaşları Paul'un ağabeyi Reggie ile tanıştılar.
- Ash ve Dawn, ayrı ayrı Salon Lideri Maylene'ye meydan okudular.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_