Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 532 - Riding the Wings of Change
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Riding the Wings of Change
Japonca Adı: Gliscor & Gligar! Getting Through The Wind Maze!
Türkçe Adı: Değişim Rüzgarlarına Binmek


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımız Veilstone’a doğru giderken ağaçlarla dolu ve güzel başka bir şehirden geçiyorlar.

Dostlarımız Veilstone yolundayken bir şehrin yeşillik bir alanında durmuş, piknik yapıyorlardır. Ash ile Turtwig'i, bu molayı Enerji Topu hareketi üzerinde çalışarak değerlendiriyordur. Saldırı eskisine göre daha iyidir ancak kondisyonda sıkıntı vardır. Derken bir grup Gligar ve liderleri bir Gliscor, dostlarımızın piknik yaptıkları alana gelir. Dostlarımızın yiyeceklerini kaparlar. Dostlarımız telaşla dışarıdaki Pokémonlarını geri çağırırken Ash ile Turtwig'i, önce isabetsiz bir Enerji Topu ile, sonra da Jilet Yaprak hamlesi ile Gligar çetesine saldırır. Ancak çete saldırıları atlatmayı başarır. Dawn ile Ash, Pokédexlerinden bu pek de dost canlısı gözükmeyen Pokémonlara bakar.

Gligar: Uçan Akrep Pokémon. Kollarına ve bacaklarına bağlı zarı kullanarak uçar ve kıskaçlarıyla avına saldırır.

Gliscor: Dişli Akrep Pokémon. Gligar'ın evrimleşmiş türüdür. Avlarını kuyruğundan ağaca asılarak bekler ve fırsat bulduğu anda yukarıdan saldırır.

Bir Buz Işını, dostlarımızdan çaldığı yemekleri yemekle meşgul olan Gliscor ve peşindeki Gligar çetesini böler. Bunu yapan Paul'un Meawile'ıdır ve Paul da Pokémon'unun hemen arkasındadır. Vakit kaybetmeden Murkrow'u da çıkartır. Gliscor'u yakalamaktır niyeti. Gliscor büyük bir rüzgar çıkartır ve çetenin kalan Gligarlarını yanına çağırır. Onlar Murkrow'u oyalarken Gliscor ve çetenin diğer Gligarları, rüzgarın peşine takılarak uzaklaşırlar. Gligarlardan en tembel olanı en sona kalır. Diğerlerini takip etmek ister ancak rüzgar çoktan gitmiştir. Ash'in kafasının üstüne düşer. Kalktığında dostlarımızın Pokémonlarının kızgın bakışlarıyla karşılaşır Gligar. Kaçmak zorunda kalır.

Paul, kaçan avının - Gliscor'un - peşine düşer. Bu arada şehrin Memur Jenny ve Hemşire Joy'u dostlarımızın yanına gelir. Onları Pokémon Merkezi'ne götürüp durumu anlatırlar. Gliscor buraya şiddetli bir fırtınadan sonra gelmiştir ve şehrin büyük gökdelenlerinin büyüttüğü şehirdeki rüzgarlar, ormana geri dönmesine engel olmuştur. Bu arada çıkardığı ses dalgalarının yayılması ile çevreden ve ormandan Gligarları şehre toplamıştır. O günden beri de kasabalının yiyeceklerine saldırarak onları rahatsız ediyorlardır. Memur Jenny ile Hemşire Joy, onları ormana geri götürmeye çalışıyordur. Dostlarımız da bu konuda onlara yardım etmeye karar verirler.

Memur Jenny ile Hemşire Joy, arkalarında dostlarımızla birlikte, şehirde esen rüzgarları iyi ayarlayıp yiyecek dolusu bir kamyonla beraber yola çıkarlar. Gliscor ve Gligarlar plana uygun olarak peşlerine takılırlar. Her şey olması gerektiği gibi giderken Roket Takımı ortaya çıkıp her şeyi bozar. Gliscor ve Gligarları bir kutuya hapsederler. Dostlarımız Piplup'ın Baloncuk Işını ve Pikachu'nun Yıldırım Oku ile dışarıdan, Gliscor da Çapraz Makas hareketi ile içeriden saldırsa da kutuyu parçalayamazlar. Derken piknik alanında Ash'in kafasına düşen Gligar çıkagelir, yine sürünün gerisinde kalmış gibidir ancak bu sefer bu durum işe yarar. Kıskacı ile saydam kutuyu tutan ipi keser. Diğerleri güvenli bir şekilde kutunun içinde yere düşerken Gligar ayazda kalır ve hafif esen rüzgarın etkisiyle diğerlerinden farklı tarafta, yere çakılacaktır. Ash, durumu fark edip Gligar'a doğru koşar. Gligar yeniden Ash'in kafasının üstüne düşer. Bu arada Gliscor ve peşindeki Gligar sürüsü serbest kalmıştır. Çapraz Makas hareketi ile Roket Takımı'nı havaya uçurmak olur ilk işleri. Sarsıntılar sonucu zaten çökmüş olan bir bina iyice çökmüş ve yolu kapamıştır. Haliyle rüzgarın da önü kesilmiştir. Bu da dostlarımızın Gliscor ve peşindeki Gligar sürüsünü ormana getirme planlarını sekteye uğratmıştır. Üstelik Gliscor ve Gligar sürüsü boşta kalınca kamyondaki erzaklara saldırmışlardır. Böylece dostlarımız, ellerinde bulunan, onları kendilerine çeken şeyi de kaybetmişlerdir. Hüsranla Pokémon Merkezi'ne dönerler.

Kahramanlarımız yeni bir plan yaparlar. Buna göre; Pokémonlar ile yapay bir rüzgar yaratacaklardır. Öncesinde ise Gliscor ve Gligar çetesini Pokémon Merkezi çatısında toplayacaklardır. Oradan sonrası Hemşire Joy'dadır. Ash, Gliscor ile konuşurlarsa bu işin daha rahat çözüleceğini düşünür ve onunla konuşmak üzere harekete geçer.

Gliscor ve Gligar çetesi, Roket Takımı'nı yeniden bulur. Onları rahat bırakmaz çete. Kovalanan Roket Takımı, üzerlerine gelen güçlü bir Buz Işını hamlesi ile kendisini gökyüzünde bulur. Bunu yapan Paul'un Meawile'ıdır. Meawile, Tipi ile saldırır ve Gligarları dondurur. Tek kalan Gliscor açık hedef olur ancak saldırmadan bırakmaz. Kum Fırtınası hareketi ile Meawile ile Paul'u oyalarken yandaşlarını da kurtarmayı başarır. Çete ara sokaklardan birine dalar. Paul ve Meawile'ı da onları takip eder. Göz kırpma tiki olan tembel Gligar yeniden geride kalmıştır. Dostlarımız gelirler ve Gligar onlara diğerlerinin yerini gösterir. Paul da bu sırada Meawile'ın yanına Electabuzz'ını çıkartır. İkili, Buz Işını ve Gök Gürültüsü hamlesi ile saldırmak isterler fakat Gligarlar dikkatlerini dağıtırlar. Electabuzz, Paul sayesinde dikkatini tekrardan toparlar ve Gök Gürültüsü Yumruğu ile Gligarları önünden çeker. Gliscor, çetesinin zarar gördüğünü görünce sinirlenip öne çıkar. Çapraz Makas ile Electabuzz’ı Weavile’a fırlatır. İkili Paul’a çarparlar ve üçlü bir anda kendilerini yerde bulurlar.

Dostlarımız, ne yapmak istediklerini anlatıkları çetenin tembel üyesi Gligar’ın peşinde, çetenin kalanına ulaşırlar. Gligar onlara önderlik yaparak çeteyi Pokémon Merkezi’ne götürmek ister. Paul, Gliscor’un kendisini unutmuş olmasından faydalanıp Electabuzz’ının Gök Gürültüsü hamlesi ile saldırır. Ardından yere düşen Gliscor’a PokéTopu fırlatır. PokéTopu çok bekletmez ve ışığı birkaç saniye sonra söner. Paul, Pokédex’inden Gliscor’un potansiyeline baktıktan sonra takımında tutmaya karar verir. Ash, Gligarları ormana ulaştırma ile ilgili planlarını anlattığında ise umursamaz. Sürekli dostlarımıza takılan Gligar, Paul’un bu zalimliğine sinirlenir ve ona doğru ilerler. Electabuzz’ın Gök Gürültüsü Yumruğu tarafından Ash’in önüne geri püskürür. Dostlarımız Gligar ile ilgilenir, Paul ise Pokémonlarını geri çağırıp oradan ayrılır.

Gligarlar liderleri olmayınca başı boş davranmaya başlarlar. Dostlarımız bu duruma müdahale etmek için Pokémonlarını kullanırlar. Pikachu’nun Yıldırım Oku’na ve Piplup’ın Baloncuk Işını’na maruz kalan çete, rüzgarın akıntısına takılmak zorunda kalır. Birkaç Gligar aşağıda bekliyor, diğerlerini umursamıyordur. Burada devreye az önce Paul tarafından püskürtülmüş olan ve dostlarımızın safında duran Gligar girer. Onları ikna edip kendilerini rüzgara bırakmalarını sağlar. Rüzgar onları doğrudan Pokémon Merkezi’nin çatısına götürür. Orada Hemşire Joy ve Memur Jenny’nin önderliğinde uçan Pokémonlar, güçlü ve yeni bir rüzgar yaratırlar. Rüzgar Gligarları ormana götürecektir. Ancak Roket Takımı yeniden çıkagelir. Gligarları yakalamayı denerler yeniden. Pikachu Yıldırım Oku kullanır fakat saldırı o kadar yükseğe ulaşamaz. Ash, Turtwig’i çıkartır. Turtwig, Enerji Topu hamlesi kullanır. Saldırı ilk başta isabetsiz olsa da ikinci denemede Ash’in de gazıyla saldırı tam yerini bulur. Roket Takımı, bugün üçüncü kez kendilerini gökyüzünde bulurl.

Gligarlar güvenle ormana dönmekte iken Ash, bir tane Gligar’ın – sürekli kafasının üzerine düşen – gitmediğini görür. Turtwig, Enerji Topu ile onun da sürüye katılmasını sağlar ancak Gligar tekrar geri dönüp Ash’in kafasının üstüne düşer. Brock, Gligar’ın Ash ile gelmek istediğini anlamıştır. Ash, PokéTopu’nu fırlatır. PokéTopu’nun kırmızı parlak ışığı söner ve Ash Gligar’ı yakalamış olur.


Büyük bir sorun sorun olarak başlayan şey, sonunda aileye yeni bir katılımla sona erdi. Ve böylece Ash kendine ait Gligar’ın heyecanını yaşarken Veilstone Şehri yolculuğu devam ediyor.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Memur Jenny
Hemşire Joy
Paul




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani207.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani390.gif] [Resim: dpiconani397.gif] [Resim: dpiconani418.gif]


Brock: [Resim: rsiconani185.gif]  [Resim: dpiconani440.gif] [Resim: dpiconani453.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani424.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Paul: [Resim: rsiconani125.gif] [Resim: rsiconani198.gif] [Resim: dpiconani461.gif] [Resim: dpiconani472.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani011.gif] [Resim: rsiconani012.gif] [Resim: rsiconani018.gif] [Resim: rsiconani021.gif] [Resim: rsiconani207.gif] [Resim: rsiconani265.gif] [Resim: rsiconani267.gif]



[Resim: olaylar.png]

[Resim: o7j0OX.jpg]
- Paul bir Gliscor yakaladı.
- Ash bir Gligar yakaladı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_