Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Oras takimima yardim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar oras takimim icin son iki uyeye ihtiyacim var yardimci olursaniz sevinirim

Conkeldurr max attack max defence
Kangaskhan max attack max speed
Alakazam max sp attack max speed
Milotic max defence max sp defence

Son iki aday icin talonflame ve weezingi dusundum ama cok defansif ve attacker olcagi icin icime sinmedi. Onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler simdiden
Milotic hariç çok agresif bir takımın var öncelikle onu söylemek istiyorum. Gerçi kullanış şekline göre miloticde agresif olabiliyor. Öncelikle pokemonlarının hangi yeteneklere sahip olacaklarını ve hangi hareketleri kullanacaklarını söylersen ona göre yardım edebilirim.
Kangaskhan (kangaskhanite)
Fake out
Sucker punch
Drain punch
Eq

Milotic (leftovers)
Attract
Toxic
Recover
Scald

Conkeldurr (choice band)
Mach punch
Ice punch
Diger ikisinde karar veremedim

Alakazam (life orb)
Psystrike
Dazzling gleam
Energy ball
Son kalana da karar veremedim.

Yani 3 tane ofansif pokemonum var diger 3 u de stratejik olsun istiyorum. O yuzden milotici aldim diger ikisine kararsizim. Elektrik ve ates saldirim yok mesela o da can sıkıyo.
Mega kangaskhan için en iyi hareket power-up punch çünkü iki kere vurduğu için iki kere power up alır. Conkeldur Bullet Punch yapabiliyor mu bilmiyorum ama yapabiliyorsa ona uygun bir hareket. Ayrıca elektrik ve ateş tipi hareket istiyorsan Conkeldur Thunder Punch veya Fire Punch öğrenebilir. Alakazam da psystrike öğrenemiyor onun yerine psyshock öğrenir ayrıca alakazamın tüm hareketleri steel tipine karşı zayıf o nedenle shadow ball öğretebilirsin. Sahaya stealth rock döşeyecek bir pokemon düşünüyorum kadron için o sebeple aklıma golem geldi, tabii başka bir pokemon seçebilirsin ama golem stratejimi söyliyim:
Golem (Custap Berry)
Ability: Sturdy
Max Atk Max Hp
Stealth Rock
Earthquake
Sucker Punch
Explosion
Mantık şu şekil, stealh rock yaptıktan sonra hp puanın 1/4e düşmezse yani meyven aktifleşmezse sucker punch veya earthquake ile vurabilirsin. Fakat Golem su veya bitki tipinden 4 kat fazla hasar alıyor, böyle bir durumda en kötü ihtimal sturdy yeteneğin tek yemeni engeller ardından Custap Berry aktifleşir ve ne yaparsan yap sonraki tur ilk vurmanı sağlar, sende explosion hareketinle rakibe mükemmel bir hasar verebilirsin. Son pokemonun ne olabileceği benim de aklıma gelmedi. Bunlarla idare et.
power up punch ı düsündüm ama movesetten hiç birini silmeye kıyamam. alakazam konusuna gelince psystrike öğrenebildiğini düsündüğüm icin onu secmistim bosa ugrasmısım :) sturdy golemim var fakat ne biiyim takım çok fiziksele dönüyo o da gelince. ama çok tesekkur ederim tavsiyelerin için golem senin kontenjandan kadroya girdi simdilik :)