Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yeni Oyunlar Teori
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İlk olarak forumda teorileri nereye yazacağımı bulamadığım için buraya yazdığımı belirtmek istiyorum. Eğer başka bir başlığın altına yazmam gerekiyorsa lütfen bildirin.
Teorimin başlangıcında daha çözülmemiş pokemon sırlarından bahsedeceğim. Bu konuları ele alarak yeni oyunlarla ilgili teorilerimi anlatacağım.
İlk olarak Looker karakterinden bahsedeceğim. Looker birçok kişinin bildiği üzere uluslar arası dedektif ve birden fazla oyunda görünen/bahsi geçen ender karakterlerden biri. Şu an hangi oyunlarda ne gibi rolleri vardı hepsini sıralayamayacağım mobilden yazmak zor oluyor, eğer isterseniz internetten araştırabilirsiniz. Looker son çıkan oyunlar oras ve xy de göründü. XY oyunlarındaki rolü önceki oyunlara benzesede OrAs oyunlarında çok farklı ve kafa karıştırıcıydı. OrAs Delta bölümünü bitirdikten sonra açılan Battle Resort'ta Looker'ı tam kendinde olmadığı bir anda görüyoruz. Sonradan öğreniyoruzki Looker hafızasını kaybetmiş kimim ben nerdeyim gibi sorular soruyor. Asıl soru OrAs ve Xy'nin zaman çizelgesi ne? Bir insanın aynı zamanda hafızasını kaybedip aynı zamanda da dedektiflik yapması çok zor. Aslında bu durumda aklıma gelen ilk teori Looker'ın hafıza kaybına sebep olanlar team flare teorisiydi. Looker team flare'in işlerine burnunu sokunca team flareonu yakalayıp bir şeyler yapmış olabilir diye düşünmüştüm sonrada OrAs'da Battle Resort'ta Brendan onu buldu. Fakat daha sonradan bir youtube videosu sayesinde bu teorimin kesinlikle yanlış olduğunu anladım. Videodaki bilgiye göre oyunların zaman çizelgesi animedeki konu işleyişiyle tamamiylefarklı ilerliyordu. Zaman çizelgesini şu şekilde açıklayayım:
Red/Blue = Ruby/Sapphire > Gold/Silver = Diamond/Pearl/Platinium > Black/White > Black2/White2 > X/Y
(Yellow Emerald gibi seriler animeye yakın senaryolu oyun yapımı için hazırlanmıştır yani orijinal oyun senaryosuna dahil değildir)
Buradan anlayacağımız Ruby/Sapphire remake oyunu olan OrAs oyunlarında geçen olaylar Red/Blue veya FrLg oyunlarında olan olaylarla aynı zamanda gerçekleşmiştir. Buradan çıkartacağımız ilk oyun Red/Blue zamanında Looker hafızasını kaybetti. Nasıl olduğu veya hikayeyi nasıl etkilediği bilinmez ama hikayeyi etkiliyorki oyun bizim bunu bilmemizi istiyor. Burada aklıma şu soru geliyor, Looker hafızasını geri kazandı mı yoksa hafızasını kaybettiktensonra mı dedektif oldu? Belki Looker geçmişini takip ederken kendini dedektif konumunda buldu veya zaten eskidende dedektifti ve hafızasını kazandıktan sonra işinedevam etti. Bu konuda yeni çıkacak bir oyunun şu sorulardan birine cevap vermesi gerek (Sun/Moon değil sonradan çıkacak bir oyun da olabilir) :
Looker nasıl hafızasını kaybetti veya nasıl geri kazandı? Eğer Looker hafızasını geri kazandıysa bu DPP oyunlarından hemen önce olmalı çünkü o oyunlarda Looker'ı epey sağlıklı görüyoruz. GS ve DPP oyunları aynı zamanı işliyor olsa bile GS oyunları belki biraz daha öncesinden başlayan bir hikayeyi anlatıyor. O nedenle bu mantıkla ilerlersek yeni çıkacak bir GS remake oyunu görebiliriz veya zaten GS remake oyunu var derseniz DPP oyunu senaryosunu biraz daha geniş bir zamana yayarak bir DPP remakeoyunu ile de karşılaşabiliriz. Diğer yandan eğer Looker hafızasını hiç geri kazanmadıysa nasıl hafızasını kaybettiğini ve nasıl uluslararası dedektif olduğunu öğrenmemiz gerekir. Bu nedenle olayın olduğu zamanı ele alan bir oyun yani RB remake oyunu görmemizgerekir. Veya belirttiğim zaman diliminde gerçekleşen farklı bir oyun. Buradaki bulgulardan çıkarabildiğim kesinliğe en yakın sonuç bize geçmişi anlatacak bir oyun olması gerektiği. Bu Sun/Moon da olabilir (pek sanmıyorum Sun/Moon olacağını) başka bir oyun da.
Gelelim ikinci sırra. Hayalet kız. Bilenler vardır ama bilmeyenler için uzun uzun yazacağım. İlk olarak XY oyunlarında daha sonra da OrAs oyunlarında Loomer haricinde görünen bir karakter daha var, hayalet kız. Pokemon Y aldım ama henüz başlamadığım için youtube videolarından bildiğimi anlatacağım. XY oyunların bir binaya girip asansör ile üst kata çıktığınızda tam arkanızda bir hayalet kız beliriyor ve havada süzülerek önünüzden geçiyor sonra durup "Hayır. Sen o değilsin." diyip yoluna devam ediyor. Aynı hayalet kızı OrAs oyunlarında Mt. Pyre'de de görmüştüm. Aynı olduğunu nereden biliyorsun derseniz çünkü orada da "Hayır. Sen o değilsin.". diyor. Zaman çizelgesine baktığımızda bir hayalet kızı tee ilk jenerasyondan son jenerasyona kadar dünyayı dolaşıp birini veya "bir şey"i aradığını görüyoruz. Bu kızın neyi veya kimi aradığına dakr teoriler vardır elbet ama bazı bulgularla şu şu olabilir diyebileceğim bir kişi yok. Eğer sonraki oyunlarda "O" ve hayalet kızın bir birini bulmasını göreceksek bu oyun XY oyunundan daha sonra gerçekleşen bir oyun olabilir (bu oyunun sun/moon olma olasılığı yüksek). Fakat onların geçmişini ve neden nasıl aramaya başladığını göreceksek bu oyun RB oyunlarından öncesini anlatması gerekir (Looker'ın hafızasının yerinde olduğu zamanla aynı zamam olması da beni huylandırmadı değil). Ayrıca size daha demin belirttiğim eğer hayalet kız aradığı kişiyi bulursa büyük ihtimal sun/moon oyunlarında olur dememin nedenini anlatayım. Zaman çizelgesine göre hayalet kız ilk olarak mt. Pyre'de görünüyor. Mt. Pyreile ilgisi olup ve gizemli olan bir karakter daha var. Elite Four Phoebe. Kendisi Mt. Pyre' de eğitim yapıp hayalet tipi pokemonlarda ustalaştığını söyleyen bir eğitmen. Ayrıca kendisinin Hoenn'den değil de başka yerden olduğunu sonradan Hoenn'e yerleştiğini de biliyoruz. OrAs oyunlarında Phoebe ile ilk karşılaşmanızda ise arka planda başka bir açıklanmayan hayalet kız görünüyor, eğer görmek isterseniz youtube'da tonlarca videosu var. Ayrıca Phoebe'in kıyafetleri Hawaii desenli ve yeni çıkan SM oyunlarıda Hawaii'de geçecek. Yani Phoebe karakterinin nereli olduğunu artık biliyoruz.
Sonuç olarak en mantıklı bulduğum cevap, SM oyunlarında Phoebe ve iki gizemli hayalet kızla ilgili bölümler olacak. Çıkacak başka bir oyunda da Looker'ın hafızasını kaybetmesi ve hayalet kızın geçmişi ile ilgili bölümler olacak (belkie ikisinin arasındaki bir bağlantıyla ilgili).
Arkadaşlar siz de bu konuyla ilgili teorilerinizi ve kendi fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Phoebe'nin Alola'lı olması fikri çok mantıklı geldi.Hayalet kızı SM'de de göreceğizdir.Looker ise animede ve oyunlarda bir türlü sevemediğim bir karakter olmasına rağmen üzerine çok düşülüyor.Belki SM'de öldüğünü falan görürüz.Birde RB ile RS'ın aynı zaman diliminde geçtiğini düşünmek çok ilginç.Böyle güzel tespitlere bir haftadır nasıl bir şey yazılmamış hayret.
(02-06-2016, 06:05 PM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Phoebe'nin Alola'lı olması fikri çok mantıklı geldi.Hayalet kızı SM'de de göreceğizdir.Looker ise animede ve oyunlarda bir türlü sevemediğim bir karakter olmasına rağmen üzerine çok düşülüyor.Belki SM'de öldüğünü falan görürüz.Birde RB ile RS'ın aynı zaman diliminde geçtiğini düşünmek çok ilginç.Böyle güzel tespitlere bir haftadır nasıl bir şey yazılmamış hayret.

Looker'ı öldüreceklerini pek düşünmüyorum. Neredeyse her seride olmasına rağmen konuyu pek etkilemeyen bir karakter olduğunu düşünüyorum ama sürekli sürekli Looker'ı gözümüze sokmalarının bir nedeni olmalı. Looker ile ilgili yığınla teori buldum. Ash'in veya Red'in kayıp babası filan gibi teoriler de dolanıyor. Gerçi RB oyunları haricinde karakterlerin babasını görmememiz farz gibi bir şey ama tam da RB oyunlarının zaman diliminde Looker'ın hafızasını kaybetmiş olması böyle bir şey olabileceğini düşünmeme neden oluyor. Gerçi öyle bir şey olmaz, pek pokemon'un senaryo tarzına uymuyor ama yinede aklımı kurcalıyor.
Ayrıca Phoebe'nin arkasında görünen kızın Phoebe'nin ölen kız kardeşi olduğuna dair teoriler de duymuştum. Pokemon'un bir tane çizgi romanında görünüyormuş. Okuyan birisini bulursam soracağım da kimse okumuyor neredeyse.
Çok alakasız gelcek ve bazılarına spam gibi gözüksede başlığı görünce yazmadan edemedim pokemon sun and moon seriyi reboot edebilir neden diye sormayın sadece dursun aklınızın bi kenarında
(14-07-2016, 03:27 AM)silverthehedgeho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok alakasız gelcek ve bazılarına spam gibi gözüksede başlığı görünce yazmadan edemedim pokemon sun and moon seriyi reboot edebilir neden diye sormayın sadece dursun aklınızın bi kenarında

Sormayın demişsin ama sormadan da edemedim. Neden? :D
O uzuuun teori videosunu izlemişsindir muhtemelen. Açıkçası 46 saatlik videonun özeti pokemon çok simya. Ve simyada 7 sondur ,tamdır. It all comes together, lafı da bir araya gelince öyle demişler. Özünde fena bir teori değildi ama çok uzundu , oyunculuklar abartıydı ve haklı gözükmek için çok bilgi vermeyi denemişler . 4/10