Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon XY&Z Bölüm 26
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(12-05-2016, 07:09 PM)AntiGavur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bölüm güzeldi. Yukarıdaki yorumlara ek olarak diğer pokémonların harcanmasına bende karşıyım. Önceden o yüzden, pokémon yakalamak bile artık az rastlanır bir olay oldu. Ve son olarak anlamadığım durum, neden Greninja; Ash Greninja olmadı. Orada aklıma takıldı.

Ash Alain ve Diantha ile yaptığı maçta tüm ruhu ile savaştı ve daha önceden onlara karşı kaybetmesinden dolayı kazanmayı çok istedi sanki bugün sawyeri küçümsemesinden dolayı tam bir maç isteği oluşamadı ve form gözükmedi
Noivern defansı en yüksek pokemonlardan birini 2/3 kere iron defense kullandıktan sonra yani 4xdef halinde pek etkili olmayan bir saldırıyla hem de yendi. Hayret ediyor insan -_-

Tamam Hawlucha'nın yenilmesini bakliyorduk da böyle olmadı XD Hadi noivern mega launcher ve super effective ile beraber vuruldu ki Clawitzer ice beam saldırısını zeminde kullanmayı akıl etseydi çok daha rahat kazanırdı Sawyer. Malum Ash buzda pek iyi savaşamıyor hız odaklı olduğu için. Sırf bu yüzden gelecek hafta kaybedecek zaten. İlk gym maçını da böyle kaybetti -_- Ash'in ayakları yere sağlan basan pokemona ihtiyacı var sanırım...

Ash ve greninja normalde kazanırdı ama bir anlık dalgınlıkta leaf storm yediler. Yoksa TMNK'ya gerek kalmadan devirirlerdi o hızla etrafında koşarken saldırı ismi söyleseydi Ash. Dönüşümün olmamasını Ash'in maçta doğru düzgün heyecanlanmamasına veriyorum. Kaç maçtır aynı şey di mi -_- Zaten başka neden olsa haftaya dönüşemezdi. Ki haftaya yenilmesi de doğal. Hem buz üzerinde , hem de daha önce dediğim gibi Greninja TMNK2 formuna ulaşamadan defansif pokemon ile problem yaşar. Diğer ikisinin de kendince yenilme sebepleri var daha ne olsun.
Bölümlerin vermek istediği mesajı bile anlayamayanlar var (forum için değil genel konuşuyorum). Üstelik altyazı veya dublajı bile izlemeden bunu anlamak mümkün. Anlık bölüm değerlendirmesi değil, birikmiş bir değerlendirme yapmak gerek. Şimdi öncelikle bölüm başında Scizor Double Team yapan Greninja'ya kafa tutamadı ve Greninja hızıyla yendi Scizor'u. Scizor'un eğitmeni ve bu maçı izleyen yanda duran birkaç kişiyi de gördük ayrıca. Greninja'dan harika vb. diye bahsettiler Ash de teşekkür edip havaya girdi. Sonra Sawyer'ı gördük. Geldi selamlaştı derken 8 rozet topladığından, Ash'i örnek alıp güçlendiğinden bahsetti, Ash de klasik utandı teşekkür etti. Ve Ash ona şampiyonla maçını, Greninjayla güçlendiğini anlattı. Derken Greninjam ile maç yapalım dedi. Sawyer da sadece Greninja değil 3vs3 olacak şekilde savaşalım, sonuçta seni örnek alan biri olarak, 8 rozet kazanmış biri olarak 3vs3de daha iyi kendimi gösterebilirim dedi. Ash orada bir an durdu düşündü. Çünkü aklında hep Greninja var şu sıralar ona güveniyor. Neyse kabul etti Sawyer'ın kurallarını, maç başladı. Noivern iyi mücadele etti güzel de yeni bir hareket öğrendi, önce yendi sonra yenildi. Harcandı demiyorum en azından "şişirilmedi" yavaş yavaş gelişiyor, hızlanıyor, güçleniyor. Hawlucha klasik vasat durumda (genel anlamda). Greninja da Ash'in yanında durdu maç boyunca ve sahaya bir adım atsa girecek durumdayken hop artist gibi takla atıp girdi "ben havalı girerim, yenerim çıkarım" havası verdi. Sceptile ile maçı eşit durumda gitti ve Double Team yaparak yendiği Scizor gibi olmadı, Sceptile onun hızına yetişti, Clemont ve diğerleri de bunu fark etti. Ayrıca Ash maç boyunca endişeli, içinden bir şeyler düşünerek hareket etti (Greninja'ya güveniyorum, nasılsa dönüşüp halledeceğiz) gibisinden bir hava verdi ki Clemont'un nabız ölçücü aleti de nabızların dengesiz olduğunu gösterdi baştan beri. Greninja tam hızlanacakken yenecekmiş de bilmem ne değil o mesele. Orada dönüşüm gerçekleşmesi için hızlanıyordu gaza geldi ve derken Ash bunu gerçekleştiremedi, fazla güvendiği için panikledi bir an ve hamle emretmesini bekleyen Greninja da boştayken Sawyer fırsatı değerlendirip yendi. Öyle x2 x4 yiyor, defans basıyor veya tür dezavantajı veya avantajı var oyun mantığı sallamaz animeyi pek. Animede bu söylenir ama farklı şeyler yaşanır. Ayrıca Ash'i örnek alan Sawyer'ın maçta kullandığı taktikler ve hızlı hareket edişi boynuzun kulağı geçeceğinin kanıtı oldu. 

Ash endişeli, garip bir kararsızlık içinde olsa da şu an belli etmemeye çalışıyor (Pikachu anladı gerçi). Geçen haftaki bölümde "güç için delirmiş" dedim ama demek istediğim yanlış anlaşıldı. Güçlü olmak, güçlü rakiplerle karşılaşmak onun isteği her zaman evet ama burada "güçlüyüm artık" düşüncesi hakim oldu ve karıştı ortalık, neden mi? Geçen haftaki bölümde saldırılarda sürekli "daha da güçlü, daha da hızlı, daha da, daha da" dedi. Kast ettiğim bu "daha da" kelimesiydi. Wulfricli bölümlerde ve ormandaki bölümde bu sorunu düzeltecek, düşüncesi değişecek, güçlü ama temkinli, sakin olacaktır. Reklamlarda duyduğumuz o ünlü söz gibi "kontrolsüz güç, güç değildir" bunu en iyi şekilde kullanmayı öğrendiğinde her şey yoluna girer. Ayrıca Sawyer'ın bizimkilerle beraber gitmesini Ash istedi sanırım. Son rozetimde yanımda ol tarzında bir şey dedi. Sawyer da kabul etti. Ve o cebindeki gizli şey. Sanırım ilerideki bölümlerde öğreneceğiz ne olduğunu.
@Torkoal93 bugünkü yorumlarına katılıyorum zaten bölüm yorumum da benziyor senin düşüncelerine . Ancak önceki bölüm yorumun çok daha farklıydı. Belki bu bölümle ilgili işaretler bulmuş olabilirsin önceki bölümde ama bence o zaman yanlış yorumlamışsın, Ash'in değiştiğini söylemiştin. Bu bölümde olan kısa süreli bir kibirdi sadece.

Edit : Bu arada yenilgi tabi ki yenilgidir ancak Greninja'nın hızlanma sahnesi boşa değildi. Ash komut verebilse Greninja kazanacaktı bunun mesajı verildi. 
Sayfalar: 1 2