Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 7. Nesil Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Orada karakter sınıflarını genel olarak saydım. Pokemon merkezli değildi ama ben Team Rocket sahnelerini hep komik bulmuşumdur. Tabi karakterlerinin bir derinliği de var onlarda. Benim için Ash ve pikachu gibiler. Hatta Misty'nin şarkısı togepili bölümlerinden daha çok etkileyebilirken dawn of evolution bölümünde pikachu'lu sahneleriyle kahkahalara boğmuşlar derken yine fırladı içimdeki Team Rocket sevgisi. Konu buraya gelince normalden de fazla kopuyorum galiba  XD

Çok animasyon serisi takip ediyorum. Daha baştan gerçeklik hissi vermiyor ve yetişkin kitleyi yakalamak için iki unsurdan en az birisini çok iyi kullanmalı. Nostalji ve karakter/öyküde derinlik. Nostalji tamamen taşıyamıyor diğeri olmadan(Teen Titans go) ama derinlik animasyonların eksiği olan gerçeklik hissini de kapatarak kaliteyi yükseltiyor. Şimdi yine dışarıdan örnek olacak ama Dragon Ball Süper nostaljiyle yakalıyor izleyici çoğunlukla(Trunks), Adventure Time'da ise alakasız karakterleri bile tanıyoruz. Geçen bölümde çukur birçok anime karakterinden daha çok karakter gelişimi yaşadı neredeyse.

Pokemon çoğunlukla işe yaramış kalıbı kullanıyor. Pokeballdan çıkan evrilmemiş pokemon. Liste uzar. Burnu havada rakip, falan. Bu nesilde güzeldi ama. Herkes olmasa da(Serena) karakterler vardı ve çok değişenler oldu aralarında iyiye doğru. Greninja, Goodra çok güzel birer hikaye verdiler bize. Ash bile değişti her ne kadar yaşının 10 olduğu kesin bilgi olsa da. Ben Clemont'un hikayesini de sevdim. Gym maçından sonra durdu. Arada bir şeyler denedi, hikayeye dahil olmaya çalıştı ama yapamadılar. Serena ise çok şanssızdı. Ash'e aşık başladı ve öyle kaldı. kesindi böyle olacağı zaten. Yolculukta gelişmeliydi değişmeliydi Serena . Tasarımı sezon ortasında değişen bir karakter olmasına rağmen aynı kaldı. -_-

Yeni nesilde Lillie için umutluyum. O yüzden animede onu görmek istiyorum. Gerçi ben sevmeye devam edeceğim animeyi muhtemelen ama bazı yönleri gelişebilir. Ama Ash'in eğlenceli yanı geri gelsin mümkünse.
Ash ile rozet toplayıp, lige katılan bir kız(aslında bu sistemde değişsin istiyorum artık ama yinede) ve contest, showcase, musical vb. görsel bir etkinlikle uğraşan oğlan.Bu nesildeki yoldaşlardan beklentilerim bunlar.Ama benim için en güçlü, en mantıklı ve en istediğim ihtimal: Ash, Serena, Sawyer takımıdır.Ash zaten kesin, Serena'yı yeni kıza çok çok rahat uyarlayabilirler, Sawyer'ın ise Hau'ya olan benzerliğini kör birisi bile görebilir.Saçını uzatır, giyer şortunu tişörtünü, sandaletlerini, saçını bağlar arkadan( bu bahaneyle Serena'nınkini de uzatırlar), düşer Ash'le Serena'nın peşine.Bakalım hayırlısı.
Bence değişeceğini düşünmeyin olmaz öyle şey :D
Kız karakterlerin yaşı küçük olduktan sonra böyle hiçbir şey değişmez. Serena'nın bir iki farklılığı oldu o da sıktı bana göre. Tam oturmadılar o işi. Sevgi, bağlılık, tatlı kız ayakları uymadı. Kıyafet bile değiştirdiler. Her gelen kızda çok çok az karakter yapısı, duruşu, kıyafeti, amacı vb. değişir ama asla o diğer animelerde olan hayranlık uyandıran kız karakter yapısı Pokémon animesinde olmuyor. Ancak itiraf etmeliyim ki Mairin Pokémon animesinde en sevdiğim kız karakterlerden oldu. Tasarımı, karakteri, kıyafeti vb. çok farklı ve iyi oldu Pokémon için. 
"Diğer animelerde olan hayranlık uyandıran kız karakter yapısı Pokemon animesinde olmuyor" ne yazıkki bu cümleye katılıyorum.Dawn ile biraz biraz başarırlar gibi geldi ama o da değil.Aslında koca animede bende hayranlık uyandıran tek kız, kadın Cynthia'ydı ki yapımcılar da bunu fark edip üzerine düşmüşlerdi.Serena'yı çok severim ama hayranlık uyandırmak...Başlarda belki evet, ama şimdi hayır.Ah ah şu Astrid'i vereceklerdi Ash'in yanına; o zaman görün hayranlık uyandıran kızı...
Bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama ben ciddi ciddi sıkılmaya başladım animeden... Artık farklı, epik vsvs bir şey görmek istiyorum ama olmuyor. Hep umutlu ve olumlu konuştum ama 7. Nesille birlikte tatmin edici şeyler gelmezse haftalık izlemeyi bırakmayı düşünüyorum.
Animenin bu kadar sıkıcı ve aynı ilerlemesinin sebebi tabiki de yaş kitlesini küçük hedeflemeleri belki Sun Moon'da bu değişir.
Umarım bir gün daha iyi karakterler ve karakter gelişimleri görürüz.Ama şimdikiler de bence önceki göre bir ilerleme. (Cilan'ın sorunu bence Brock'a biraz fazla benzemesiydi.İris çok fena değildi bence.)
Bayan karakter konusunda Jessie, Iris ve Cynthia'yı tek geçerim.
O dediğiniz de doğru valla, kız karaktere özellik katıyoruz diye uğraşıyorlar ama boş. Geri sarmaya başladı artık. Veya yerinde durmaya diyeyim, daha doğru olacak. Kız karakter kenarda kalsın, ona da lafım yok bu sefer. Ama böyle öne çıkarmaya çalışır gibi yapıp bir şey yapamamak daha kötü oluyor. XY güzel bir seri, bir sürü tabu yıktılar, bende yeri çok güzel oldu, keyif aldım hep ama bu aynı stratejiyi Sun&Moon'da ne kadar çekebilirim bilmiyorum. Sun&Moon'da daha çok şey istiyorum, daha farklı. Tatil bölgesi gibi olan bu yerde, 20. Senenin hatrına umarım bizi güzel şeyler bekler, güzel değişiklikler...