Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Slayt-Pokemon-Kaynak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere bir konu hakkında danışacağım ve yardımlarınızı isteyeceğim.Şöyle bahsetmek gerekirse; İngilizce derslerinde free-talk denilen sunular yapıyoruz ve konular kafamıza göre olabiliyor.Ben de bu aralar pokemonu konu alan hem zevkli hem de pokemonu tekrar hatırlatacak izletecek bir slayt yapmayı düşünüyorum.Sizden isteklerim İngilizce kaynaklar ya da Türkçe' den İnglizce'ye çevirdiğiniz metinler,güzel ilgi çekici fan-artlar,eğlenceli kareler vs. vs olabilir.Slaytta kesinlikle bu oluşumdan da bahsedeceğim :)


Şimdiden teşekkürler,yardımcı olursanız sevinirim  Flareonlaplz Flareonlaplz
Forum yardım merkezi daha iyi olurmuş sanki konu yeri için :)
Öncelikle yapabileceğinin en iyisi forumumuzdaki makaleler bölümünü incelemen; tıklayınız. Sevdiğin karakterlerin veya Pokémonların makalelerinden yararlanarak bir iki tanesinden kısaca bahsedebilirsin, bana sorarsan Pokémon mitleri çok ilgi çekici;
Johto ve Hoenn mitleri
Unova mitleri
Sinnoh mitleri

En ilginci de bence Hoenn ve Sinnoh mitleri, Johto mitlerinin de ilginç bir havası var.


Değişik ve ilgi çekici teorilerden bahsedebilirsin; tıklayınız.
Ve en önemlisi (sunumunun başlangıcında bundan bahsedebilirsin) öncesinde Pokémon'un açılımından (Pocket Monsters) Bunun nasıl doğduğundan bahsedebilirsin; tıklayınız. Sonra animeden, karakterlerin resimlerine bakarsın internetten. Onun üzerinden anlatırsın kısaca hikayeleri. Ash'in birkaç resmi olur arkada. Başlarsın Ash Ketchum ilk Pokémon'u Pikachu diye... Liglere katılıyor, Pokémon ustası olmak istiyor, başrol... Sonra Misty'den, Brock'tan, May ve Max kardeşlerden, Dawn'dan, Iris'ten, Cilan'dan, Serena'dan, Clemont ve Bonnie kardeşlerden bahsedersin :) Eğer vaktin kalırsa veya ilgini çekerse fosil Pokémonlardan bahsedebilirsin; tıklayınız.
Bu konuda 2 defa sunum yapmış biri olarak söylüyorum, pokémon yerine anime kültüründen bahsedersen eğer genel olarak izleyicileri daha fazla etkileyeceğinden eminim.(İlk sunumum 60 kişiye sadece pokémondu, ikinci sunum 50 kişiye anime kültürü. İkinci sunumun feedback'i kesinlikle çok daha fazla tatmin ediciydi.)

Dünya çapında pokémon filmlerinin gişe hasılatları:

Pokémon: The First Movie      $163,644,662
Pokémon: The Movie 2000    $133,949270
Pokémon 3: The Movie          $68,411,275
Pokémon 4Ever (2002)          $28,023,563
Pokémon Heroes (2003)        $20,867,919

Kaynaklar:

https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=pokemon1.htm
https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=pokemon2.htm
https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=pokemon3.htm
https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=pokemon4.htm
https://www.boxofficemojo.com/movies/?id...heroes.htm

Kısıtlı zamanımdan dolayı bu kadar yardımcı olabildim. Her iki sunumumda da özellikle ilk filmin gişe hasılatı izleyicileri çok etkilemişti.