Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon XY&Z Bölüm 25
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(05-05-2016, 05:41 PM)frkyzgc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaslar izleyebilcegim bir site varsa lütfen link atın bulamıyorum çıldırcam.

Yeni XY&Z bölümlerinden bilgilerde paylaşıldı ama yinede vereyim;

https://www.animerush.tv/Pokemon-XY-Z-episode-25/
(05-05-2016, 05:55 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05-05-2016, 05:25 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uzun zamandır Ash'i izliyorum. 19 yıl dile kolay. Hiç değişmeyen karakterine XY'den itibaren eklemeler yapıldı ve maalesef esas karakteri arka plana atıldı. Bunun nedeni hem yan karakterlere daha fazla önem verilmesi (Serena) ve tek Pokémon'a fazla odaklanılması. Nerede o Pokémonlarına bağlı, her ne olursa olsun gülümseyen ama bazen hırsından kendini yerlere atan, "birlikte güçleneceğiz" diyerek Pokémonlarına inanarak güçlenen Ash... Güç hastası olmuş resmen. Mantıksız bir şekilde nasıl olduğu belli olmayan saçma bir işe döndü anime. Umarım gelecek bölümlerde uzun zamandır kurduğum tahminlerim gerçekleşir de en azından bu seriyi mantıkla sonuçlandırırız. Şu an çoluk çocuğun seviyesinde gidiyoruz. Ani olaylar yerine birkaç bölümde gelişim dolu, akışı yerinde bir senaryo umuyorum.

Madem bu kadar olumsuz etki bıraktı sende bu anime izlemeyi bırak bence.Senin ağzının tadına göre değil demek ki.Asıl saçma ve mantıksız olan, insanın kendisine saçma ve mantıksız gelen bir şeyi hem izlemeye hem de şikayet etmeye devam etmesi değil mi?

Samimi söylüyorum, ben BW'yi bırakmıştım mesela bu ne saçmalık diye çok da güzel olmuştu.Aynısını sana da tavsiye ederim.

Senaryo konusunda düşüncelerimi söylüyorum, beklentilerim, fikrim bunlar. Ben her bölümü filler-fillersiz hepsini (BW dahil) izledim, izliyorum. XY ve XY&Z'yi Türkçe'ye çevirip birçok alanda katkı yapmaya, insanları animeye çekmeye çalışıyorum. Sırf sevmediğim bazı şeyler var diye uzak duramam seriden kusura bakma. Tavsiyen için sağol bu arada.
Bölümü çok beğendim. Animedeki bu gelişmelerin hoşuma gittiğini belirterek başlayayım. Hep aynı Ash yerine farklı bir Ash görüyoruz, güçlenmeyi seven, isteyen ve pek çok kişinin yıllardır istediği bir şeydi bu. Başta yadırgasam da bu bölümde hoşuma gitti. Bu bölüm nedendir bilmem, Greninja ile Ash'in hareketleri çok samimi geldi :)

Bu bölümdeki savaş beni tatmin etmedi diyen var mıdır? Kapı sağ tarafta hani :D Ara ara böyle savaşlar iyi oluyor ama haftayaki bölümü kafam kaldırabilecek mi bilmiyorum. Ara ara görsek, hepsini toptan almasak daha iyi olurdu sanki :D 

Puni-chan'ın Diantha gelince saklanması Victini8989'un dediği 'Puni-chan Mega Evrim kullanan eğitmenlerden kaçıyor olabilir.' sözünün haklı olabileceğini düşündürdü bana. Alain de mega kullanan bir eğitmendi ve başta bu yüzden ona sert sert bakmış olabilir. Zaten benim tezimi de destekliyor bir yandan. Eğer Alain'den Mavi-chan yüzünden kaçtıysa Diantha'an niye kaçtı doğru değil mi? :)

Ash-Greninja formuna girdiğinde nerede XY&Z song dedim içimden, malum bayağı gaza getiriyor. Sonra off vocal versiyonu çıktı ve savaş benim için üç kat heyecanlı oldu. Greninja resmen ikidir karşısına gelene acımıyor. Hep aynı şekilde yarım kalsa da Ash'in şampiyonu bu kadar çok zorlaması hoşuma gitti. Cynthia'dan sonraki şampiyonları sevemedim zaten, yenilmeleri veya zorlanmaları hoşuma gidiyor :D Aklıma aslında Aria VS Serena geldi. Yarım kalmıştı, sonra karşılaştıklarında (maç yapmasalar da) Aria kazandı. Aynı şekilde Diantha tahtını koruyabilir ligdeki karşılaşmada ama Ash'in de Serena gibi şampiyonla karşılaşacağı basamağa çıkacağına inanmaya başladım (Kalos Ligi'ni kazanması gerekiyor bunun için de sanırım) Bu arada Roketler de ilk defa iyi bir zamanlamada çıktı :D 

Yapımcıların herkesi mutlu etmeleri imkansız zaten. Az savaş olur niye az savaş, çok savaş olur niye çok. Pokémonları ile eğitim yapmaz niye yapmaz, yapar niye yapar... O yüzden herkese hitap etmeleri zor ve ben XY Serisinde senaristleri, yapımcıları, emeği geçen kimler varsa hepsini destekliyorum ( çok pozitifim sanırım bugün Angel ) Bana hitap ediyorlar şahsen ve umarım böyle devam ederler diyorum kendi adıma :)
(05-05-2016, 06:01 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05-05-2016, 05:55 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Madem bu kadar olumsuz etki bıraktı sende bu anime izlemeyi bırak bence.Senin ağzının tadına göre değil demek ki.Asıl saçma ve mantıksız olan, insanın kendisine saçma ve mantıksız gelen bir şeyi hem izlemeye hem de şikayet etmeye devam etmesi değil mi?

Samimi söylüyorum, ben BW'yi bırakmıştım mesela bu ne saçmalık diye çok da güzel olmuştu.Aynısını sana da tavsiye ederim.

Senaryo konusunda düşüncelerimi söylüyorum, beklentilerim, fikrim bunlar. Ben her bölümü filler-fillersiz hepsini (BW dahil) izledim, izliyorum. XY ve XY&Z'yi Türkçe'ye çevirip birçok alanda katkı yapmaya, insanları animeye çekmeye çalışıyorum. Sırf sevmediğim bazı şeyler var diye uzak duramam seriden kusura bakma. Tavsiyen için sağol bu arada.

Sevmediğin bazı şeyler olsa iyi.Ash'e güç hastası demişsin, karakteri arka planda demişsin.Animeye saçma, mantıksız, çoluk çocuk seviyesi demişsin.Bir de bunları serinin en heyecanlı bölümlerinden birinin yayınlandığı gün söylüyorsun.Bana bayağı bayağı sevmiyormuşsun gibi geldiği için böyle bir tavsiyede bulundum.İnsanın bizzat sevmediği bir şeyi çevirmesi de zor iş, pokemon için olmasa da başka şeylerde çevirmenlik tecrübem olduğu için biliyorum.Ne diyeyim, umarım ileriki bölümler daha çok hoşuna gider.
(05-05-2016, 06:23 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05-05-2016, 06:01 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Senaryo konusunda düşüncelerimi söylüyorum, beklentilerim, fikrim bunlar. Ben her bölümü filler-fillersiz hepsini (BW dahil) izledim, izliyorum. XY ve XY&Z'yi Türkçe'ye çevirip birçok alanda katkı yapmaya, insanları animeye çekmeye çalışıyorum. Sırf sevmediğim bazı şeyler var diye uzak duramam seriden kusura bakma. Tavsiyen için sağol bu arada.

Sevmediğin bazı şeyler olsa iyi.Ash'e güç hastası demişsin, karakteri arka planda demişsin.Animeye saçma, mantıksız, çoluk çocuk seviyesi demişsin.Bir de bunları serinin en heyecanlı bölümlerinden birinin yayınlandığı gün söylüyorsun.Bana bayağı bayağı sevmiyormuşsun gibi geldiği için böyle bir tavsiyede bulundum.İnsanın bizzat sevmediği bir şeyi çevirmesi de zor iş, pokemon için olmasa da başka şeylerde çevirmenlik tecrübem olduğu için biliyorum.Ne diyeyim, umarım ileriki bölümler daha çok hoşuna gider.

Bakış açılarımız farklı. Anlamıyorsun, ben de seni anlamıyorum. Basit.
Öncelikle artık her bölümde Ash'in antrenmanlarını izliyoruz. XY&Z antrenman yok diye eleştirilmişti ama bir iki bölüm daha antrenman yapılsa belki de en çok antrenman yapılmış seri olacak. Şu an Greninja , Pikachu , Noivern'in çalışmaları ve maçlarını izledik. Bu antrenmanları az görmemezin nedeni de Sawyer'ı Ash'e rakip yapmak olduğunu düşünüyorum. 27 - 29 arası da Talonflame ve Hawlucha'nın antrenmanlarını izleyeceğimizden eminim. İster istemez Greninja ön planda olacak olsa da bence XY ve XY&Z'de adil davranılıyor. Belirli bölüm aralıklarında belirli pokemonların üstüne düşülüyor.

Froakie'nin geçmişini izlediğimizde her zaman güçlenmek isteyen bir pokemon olduğunu görebiliyoruz. Aynı Ash gibi. Froakie'nin hayali güçlü olmak. Aynı Ash'in diğer pokemonları gibi. Bir çok eğitmenle takım olmayı , savaşmayı deniyor ama onu alan eğitmenlerin oyun oynamadığı Froakie arkadaşlarıyla farkı yok. Forumda ilk bölümler unutulduğu için Froakie sadece güç için Ash'i seçti diye hatırlanabilir ama hayır. Froakie Ash'in güçlü olacağını nereden bilebilirdi ki. Ash'i aynı diğer pokemonları gibi cesaretinden , ona yardım etmesinden ve Pikachu'yu kurtarmak için her riski almasından dolayı seçti. Son bölümlerde yoğunlaşılanlar farklı olduğundan bence Ash ve Greninja arasındaki çoğu sahneyi hatırlamıyoruz. Unutmayalım ki animeye yeniden başlayan kişilerin çoğunluğu diğer serilerin 50 bölümünü 1 ayda izlerken XY'inin 50 bölümünü 1 yılda izliyor. Yine de bağ ile ilgili sahne sayısı az mı ? Olabilir ama bunun da uzun süreceğini sanmıyorum. Nasıl antrenman sahneleri gözükmeye başladıysa Ash vs Alain bölümü ve Ash'in rüyasıyla birlikte sürekli ikilinin bağının vurgulanacağı bir sürece girdik. Opening'deki Sceptile ile savaştan zaten Greninja'nın kazandığı gücün aralarındaki bağ sayesinde olduğunu görebiliyoruz. Aralarındaki bağı da yine Opening'deki Ash'in göz yaşlarından anlayabiliriz. Bunların animeye yansıması da yakın zamanda olacaktır. Rüyasında Greninja'nın arkasından seslenişi de onu kaybetme korkusu da bunu gösteriyor.

Ash'in karakteri sürekli değişiyor sürekli büyüyor. Büyüdükçe olgunlaşıyor. Artık eskisi gibi üst üste iki maç kazanınca beni kimse yenemez havalarına girmiyor. Bakınız : Ash vs Brawly ( Hoenn )
Çocukça hareketleri yok. Tüm davranışları özellikle BW'dekinin tersine olgunca.

Dediğim gibi değişen özelliklerini saydım. Bunlar zaten değişmesi gerekenlerdi tecrübeleriyle. Değişmeyen özelliklerine geliyorum. Ash'in pokemonlarına bakışı , onları eğitim şekli hala aynı. Gary gibi onlarca pokemon yakalamadı , Paul gibi sırf güç amaçlı Pokemona zarar verecek antrenmanlarla eğitmiyor , yakalayıp yakalayıp yenilince onları serbest bırakmıyor. Pikachu , Goodra ve Talonflame için kurtulamayacağı yükseklikten aşağı atlıyor. Bir GYM yenemezse aynı rozet için hala aynı pokemonları kullanıyor. Greninja için neler yapacağını da yakında göreceğiz. Ash her zaman pokemonlarını ve kendisini güçlendirmek için onlarla birlikte antrenman yapan , antrenmanlarında onları yalnız bırakmayan ve hayalleri için , aldığı yenilgileri galibiyete çevirmek için güçlenmek isteyen bir karakterdi hala da öyle. Güçlenmek için çabalamayan karakter Gary'di. Profesör olmaya çalışıyor çünkü o :)

Paul - Chimchar ilişkisi ise Ash ve Greninja ilişkisi ile karşılaştırılmamalı. Ash bugün Greninja ile birlikte oradan oraya atladı. Sırf onunla birlikte antrenman yapmak için. Paul ise Chimchar'ın acısını umarsamıyordu , onu ne kadar zorlayabilecekse o kadar zorlamaya çalışıyordu. Onun aldığı hasar hiç bir zaman umrunda olmadı ve sürekli ona kızdı.



Bu bölümde uzun zamandır beklenen bir şey oldu. Ash bir şampiyonu yenmeye yaklaştı. Water Shruiken'in Shadow Ball'ı kesip geçip Gardevoirı vurması mükemmeldi ve bir işaretti. Ash şampiyon olmayı hak ediyor ve umarım olacaktır ama bir sorun var. Greninja Gardevoir karşısında çok zorlandı. Bugün Ash galibiyet alsa Mega Greninja , Mega Gardevoir'ı yenmiş olacaktı Greninja Gardevoir'ı yenemezdi. Bunun nedeni Mega evrimle Protean yeteneği kazanması olabilir , formu normal bir Mega'dan daha büyük bir güce sahip olabilir ya da Ash ile bağı ( nasıl Sceptile Darkrai'yi Pikachu Regice'ı yendiyse aynı şekilde ) sayesinde olabilir ama ben bunu Korrina ve Lucario'nun ilk Mega deneyimine ve sahip oldukları kontrolsüz güce benzettim.

Greninja ve Ash bugün muhteşem bir şov yaptılar. Şampiyon karşılarında direnemedi ve bir galibiyet almaları olasıydı. Diantha da zaten helikopterde Ash'ten bahsediyordu. XY&Z serisi pokemona muhteşem bölümler kazandırdı ve her bölüm heyecanı daha da arttırıyor. Gerçekten güzel filler bölümler , çok güzel maçlar ve olgun uyumlu bir ekip var.

Ash'in eski pokemonlarını ligde görmek ve onlarla şampiyon olması mükemmel olur ama eski pokemonlarından birinin gelip mega evrimleşmesi , hem de Ash'in diğer pokemonlarıyla antrenmanı , bağı , arka planda kalmaları eleştirilirken bana göre mantıksız olacakır.
Yine tartışma olmuş en sevdiğimden. Yanlış anlaşılmasın kişi ve kurumları umursamazsızın zevk alıyorum böyle olaylardan. En sevdiği nesil 5. nesil olan biri olarak söylüyorum Ash'in ruhu kaçmış. Güç tutkunu olmuş denebilir mi bilmem ama Erdi'nin deyimiyle büyümüş. Yani normalin aksine süreç olarak değil de tek seferde değiştiği için anormal geliyor olabilir. Yani insanlar pokemon olmasa da benzerlikler taşıyorlar adlı teorimi desteklediğini fark ederek şimdi Erdi'ye katılıyorum. Hatta yumurtadan çıktıklarını da söylemiştim insanların.

Yani sırası gelmişken söylüyorum bazı insanlar diğerlerinden daha pokemon. Nurse Joy ve Officer Jenny'lerin babalarının genini yok sayarak annelerine benzemeleri size de pokemondaki breeding olayını anımsatmıyor mu? Şimdi diyeceksiniz aynı olay erkek karakterler de gözlendi. Demeyin. Lütfen... -_- ,


Ve tekrar söylüyorum Ash şampiyonu yenmedi. Tamam Hain Alain'in Mega Over rated fire lizardını aştı ama o kadar da değil. yanılmıyorsam Team Rocket sahnesinde full power falan dedi. Dodgy Bölüm boyunca tüylerim tiken tiken oldu orası ayrı. @_@ Team Rocket sahnesi sırf bu sebeple vardı....
Owww wow wow Satoshi şampiyonda iz bıraktı ama sonunda bir şeyler ters gitti bayıldı yine :( Bence güzel bölümdü ve Satoshi'nin değiştiğini düşünmüyorum yolculuğa ilk çıktığı andan itibaren güçlü olmayı istiyordu zaten.Şimdi umarım diğer dönemlere geçtiğimizde BW de olduğu gibi başarısında bir düşüş olmaz
Bölümden gifler  =D
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6ppug0K8A1rpn9eno3_r1_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6ppug0K8A1rpn9eno2_r1_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6ppug0K8A1rpn9eno1_r1_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6ph3lz0AQ1qgs3bao1_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6pga2zvL81qgs3bao1_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6pga2zvL81qgs3bao2_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6phidnxLa1r8sc3ro1_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6ptjtTQAy1rd4ymxo4_r2_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6ptjtTQAy1rd4ymxo2_500.gif]
Spoiler:
[Resim: tumblr_o6psj6AsIT1tmv651o1_500.gif]
Ligede ikinci Tobias vakası olursa ne gülerim ama. :D
Sayfalar: 1 2 3