Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon XY&Z Bölüm 23
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Pokemon XY&Z Bölüm 23


[Resim: v5v4A4.jpg]


[Resim: kByv7q.jpg]
I call shenanigans! Shenanigans!

Kafasına supersonic çarptığı halde normal bir şekilde savaşa devam ediyor. Ash'te olduğu zaman pokemon dolaylı yollardan Ash'i hırpalıyor. Sadece Noivern yenilsin diye elinden geleni yaptılar Hain Alain için. Aynısını daha önce de Paul için yapıyorlardı. Elekid elektrik saldırısı aldı. Hemen hızlanıp güçleniyor, ama yeteneği static. Pikachu ? yok acı çeksin o. Pikachu'nun da yeteneği var onu da kullanalım . Buldum Ursaring'e karşı kullanalım hem yavaşlamasın , durdurmasın ,hem de güçlensin XD

Clemont'un robotçuğu sevimliydi. Bir ara Serena "Aynısının Ash'li olanından var mı ? 5 tane yok yok 10 tane istiyorum. "demesini bekledim. XD

Yanılmıyorsam Ash olabileceklerden korkup Greninja ile arasında hepsi ile beraber yürüme kararı aldı sanırım. Umarım devam eder.
Ama haftaya gelecek bölüme bakılırsa yok =T

Greninja tam kontrolde gibi duruyor. Kim bilir belki de yenebilirdi. Blast burnden de kaçabilirdi bana kalırsa. Ash'in rüyası bana kalırsa o uzuun uzuun yorumlarda da söylediğim gibi önce ki hayatlarından geldiğini düşünüyorum. Açıklaması zor ama gelecekte olacak bir şey havası vermedi.

Hain Alain'in kafasına taşlar düşsün uyurken Charizard üzerinde Blast Burn kullansın. Hiç sevemedim hakaret edilesiceyi -_-

Alain lige mi katılacak yoksa bana mı öyle geldi 001(D=)
Bölüm mükemmel ötesiydi. Clemont zekasını ispatlamış oldu. Pikachunun her zaman ki savaşma isteği ve ash'in onu kulanmaması ve gösterdiği tavır oldukça komikti. Noivern ilk savaşına göre oldukça iyi performans gösterdi ancak deneyimsiz bir şekilde evrim geçirmesi ona negatif olarak yansıdı ama ileride savaş tecrübesi kazandıkça muhteşem bir pokemon olucak ancak metang süpersonik saldırısına maruz kalınca nasıl kafa karışıklığı yaşamadı bu çok garip geldi. Greninja show yaptı resmen geçen savaşta charizard'ın ona yaptığını greninja charizarda yaptı mükemmel ve heyacanlı bir savaştı charizard yere yapıştı :D ash'in gördüğü rüya gelecekte nelere neden olucak bakalım. Asıl kafa karıştırıcı ve düşündürücü nokta alain'in kalos ligi lafını duyunca şaşırması :D
Bu karşılaşma yine beklentimi karşılayamadı tam olarak. Çizim biraz detaysız ve hızlıydı çoğu sahnede. Serena'nın showcaseleri bile etkileyici, akıcı ve daha düzgündü. Maçları önemsemiyorlar maalesef. Roketlerin ortalarda olmaması efsane iyi bir hamleydi teşekkürler senaristler. Bölüm boyunca Alain'dan saklanan Z1 ise dikkat çekti. Demek Z2'nin yakalanmasında Alain'ın payı olduğunu biliyor. Greninja iyileşene kadar Alain ile Ash'in maç yapması iyi detaydı. Ama Metang'ın Noivern'i yenmesi saçmaydı. Greninja'nın ön plana çıkartılmasını sağlayacak diye düşündüler sanırım. Hamleleri şimdilik orta düzeyde, ileride sağlam bir Ejder tip hamle ve deneyim ile Noivern'i durdurabilene aşk olsun. Hem çok hızlı hem çok hevesli. 10 bölümde şişirilen Goodra gibi değil, yavaş yavaş mantıklı bir şekilde gelişsin daha iyi. Neyse Ash ve Clemont'un maç yapması da güzeldi. Bunu keşke 1-2 bölüm öncesinde fillerlerin içinde görseydik. Ama bu bölüme kısmetmiş. 

Alain sahneye iyi girdi. Selamlaştı, konuştular ve Ash onu maça davet etti. Maç fena değildi de abartıların ardı arkası kesilmiyor. Antrenman yaptığını 3-5 saniye gördük ama Greninja sanki 10 bölümdür gece gündüz çalışıyormuş, hızlanmış ve güçlenmiş gibi gösterildi. Ne ara böyle oldu? Alain ellerindeki bileklikleri sorunca Fusion benzeri bir kelime kullandı Clemont. Nabızları eşit olunca da şaşırdı. Maçın gidişatında Ash'in rahat hareketleri dikkat çekti. Boş boş endişeler ve kaygılar yaşamadı. Alain da onunla aynı hırsta savaştı. Greninja tam Dragon Claw'ı yiyecekken Ash'in gördüğü siyah-beyaz sahneler Ninja Köyünde gerçekleşen savaş olabilir. Greninja geçmişi hatırlıyor gibi geldi bana ve Ash de bunu görmüş olabilir. Greninja'yı rüyasında görmesi falan da ilginçti. "Ben güçlüyüm, sana ihtiyacım yok" diyebilir Ash'e ilk zamanlardaki hali gibi, eğitmene ihtiyaç duymadan güçlenmek istemesi. Veya "ben sana zarar veriyorum, gidiyorum" de olabilir. Pikachu'nun Ash'e kızması ise en haklı davranışıydı. Aklı fikri diğerlerinde Ash'in bu sıralar. Ash yere yığıldığında yanına koşan Alain "adamsın" dedirtti. Ash uyandığında da sohbet ettiler. Ash "Pokémon Ustası olmak ve lige katılmak" dediğinde Alain "demek lig ha" dedi. Bonnie "ya sen abi?" dedi ve Alain da "Hayır" dedi. Sanırım orada başka bir şeyden bahsetti. Ve tokalaşma sahnesi yine dikkat çekti. Ash'e daha da saygı duydu. Ve kamp ateşi etrafında oturup ay'a bakmaları kesinlikle iyi bir detay. Ve Mairin: Lysandre'nin Alain'ı kullanmada en büyük kozu olarak sahnedeydi. Bakalım ileride bizi neler bekliyor.
Kalosta izledigim en iyi bölümlerden biriydi hatta en iyisi diyebilirim uzun zamandır ilk defa bu kadar zevk aldım kalosta.bölüme gelirsek noivern güçlü görünsede  bence saldırıları onun gücüne göre düşük kalıyor bir dragon pulse veya benzeri saldırıları olsa metang ı zorlanmadan devirirdi.Greninja konusuna gelirsek işte greninjanın böyle olması gerekiyor en bastan beri ama ash savasta biraz zorlayınca biraz bayıldı. ilerde ash güçlenirse mega konusunda bu bayılmalar gider diye düşünüyorum gücü kontrol etmede zorlanıyor cünkü ileri ki bölümlerde buna yönelik olcak gittikce düzelecek bence.Rüya ya gelince bence rüya sadece rüya degil opening le bagdaştırdılar suan ve ilerde 1-2 bölüm böyle birşey yaşanabilir greninja sen güçsüzsün diye gitmez ama zarar veriyorum diye kaçabilir ama bunun düzelecegini biliyorum.Z1 alain in farkında ve ilerde bir Z1,Ash vs Z2,Alain kavgası yaşanacagına eminim diyebilirim.
Harika bir bölümdü fakat maçın ortasında nie bayıldı anlayan birisi anlatabilirmi?
Çok güzeldi be, harika :)

Öncelikle Cidroid Mini çok hoştu.Eski sahneleri gösterdiği yerde koptum.Yav nereden buldun, nasıl kaydettin onları Clemont'a bak sen :D  

İcadın patlaması, roketler gibi ciddiyeti azaltıcı faktörler yoktu, güzel.

Savaşlar oldukça iyiydi.Animasyonu özellikle beğendim.Zaten Masaaki Iwane yapar da güzel olmaz mı.Luxray ile Greninja'nın pratik yapması da bonus oldu.Noivern büyük bir dezavantaja sahipti zaten kaybeden taraf oldu.Yine de iyi savaştı.

Greninja'ya gelirsek o da gayet iyi savaştı, Alain bile böyle bir poke ile karşılaştığından ötürü heyecanlandı, belki Mega Charizard X'i yenmeye doğru gidiyorduk ki Ash devrildi maç bitti.

Yanlış anlamadıysam bu Ash-Greninja olayını şöyle düşünmüş senaristler; Greninja çok büyük bir potansiyele sahip bir pokemon ve bu pokemona potansiyeline ulaşması için uygun bir trainer lazım.Bugün Ash ayak uyduramadığı için formu koruyamadı Greninja.Bölüm sonunda Ash o meşhur şapkayı geriye çevirme hareketini yaptı ve "Ben Greninja olacağım!" dedi.Ash'e böyle bir şey dedirtmeleri ilginçti.Greninja'nın terk eder gibi yapması da bundan dolayı olabilir yani Ash henüz yeterince iyi değil Greninja için.Ama nihayetinde Ash ve Greninja tamamen uyumlu savaşmayı öğrenecektir tabii.

Bu arada Alain da lige katılabilir belki.Çünkü Ash-Greninja'yı yenmek Alain için önem kazandı.Sırf Ash ile karşılaşmak için bu yola başvurabilir.
Noivern'in Metang'a kaybetmesini hiç anlamayacağım bu kadar güçsüz olamaz. Greninja'yı tebrik etmek isterim Charizard'a ekstradan bir kere daha vurdu. Maçı kazanmasına ihtimal yoktu. Ash düşmeseydi bir Blast Burn ile maç biterdi.

Pikachu'nun Ash'e tirip atması çok hoşuma gitti. Bu seride çok geri planda kaldı öne çıkması gerekli.
(21-04-2016, 04:41 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bölüm boyunca Alain'dan saklanan Z1 ise dikkat çekti. Demek Z2'nin yakalanmasında Alain'ın payı olduğunu biliyor. Greninja iyileşene kadar Alain ile Ash'in maç yapması iyi detaydı. Ama Metang'ın Noivern'i yenmesi saçmaydı. Greninja'nın ön plana çıkartılmasını sağlayacak diye düşündüler sanırım. Hamleleri şimdilik orta düzeyde, ileride sağlam bir Ejder tip hamle ve deneyim ile Noivern'i durdurabilene aşk olsun. Hem çok hızlı hem çok hevesli. 10 bölümde şişirilen Goodra gibi değil, yavaş yavaş mantıklı bir şekilde gelişsin daha iyi. Neyse Ash ve Clemont'un maç yapması da güzeldi. Bunu keşke 1-2 bölüm öncesinde fillerlerin içinde görseydik. Ama bu bölüme kısmetmiş. 

Yok, Puni-chan en başından beri Alain'i sevmedi, daha takıma ilk geldiğinde, Ash ve grubu Alain ile yan yana geçerken bile Puni-chan pis pis baktı. XY&Z 13'te de Ash-Greninja forumuna geçiş sırası dışında hep saklanmıştı. Yani Alain'in haberi yok henüz bu cevherin bizimkilerde olduğundan. Puni-chan, kardeşine olanları Alain'in yaptığını bilse en az %50 forma geçerek saldırırdı bence. Sadece 'ondan hoşlanmadı', içinden bir dürtü oluştu diye düşünüyorum ben :)  Noivern konusunda katılıyorum. Oturduğum yerden tezahürat yaptım resmen ona. Dedim 'Sen bugüne bugün Zapdos'u yene yazmış Pokémonsun, senin o Metang'ı harcaman lazım.' ama olmadı :(



Geleyim kendi yorumuma -çok azıcık uzun olabilir;

Spoiler:
Bölüm çok hoşuma gitti. Pokémon'dan beklentim benim şahsen böyle. Her bölüm filler da çekemem, her bölüm savaş da. İdeali böyle. XY ve XY&Z'yi bu yüzden seviyorum sanırım. Özellikle XY&Z, XY'ye göre çok daha güzel ilerliyor benim için. Her bölümü ayrı bir heyecanla bekliyorum.

Clemont bu bölüm muhteşemdi. XY&Z'yi demek Clemont'un gizli kamerasından izliyormuşuz biz hep. Çünkü sahne anladığım kadarıyla yeniden çizilmemiş (Clemont'un gördüğü açıdan çizilmemiş), bu da demek oluyor ki Clemont'un gizli havada dolaşan kamerasından izliyoruz biz bu seriyi :D Bölüm ciddiydi ve arada böyle ciddilikler olması güzel oluyor. Puni-chan'ın Alain'den hoşlanmaması, saklanması detayı olsun, Pikachu'nun savaşamayınca bozulması olsun ( ben başta Noivern'in evrimi ilk defa görüyor, bana neden daha önce göstermedin diyor sandıydım :D ) -ki bence Pikachu mümkünse geri planda kalsın, bu efsane takımı tercih ederim kendisine, fillerda boy göstersin illa çok sevimliyim, savaşırım da, benimle ilgilenin diyorsa- savaş zaten mükemmeldi. Başta Noivern kaybedince dedim 'Aha, Acuity Gölü'ndeki savaşın bir benzeri olacak, Ash yine çok fena ezilecek.' demiştim ama öyle olmadı. Charizard VS Greninja mükemmeldi, Luxray VS Greninja ayrı bir efsaneydi, sevdim yani bölümü :) Greninja Cut saldırısına resmen yeni bir çığır açtırdı, oyunlarda eğitmenlerin HM Slave kullanmasını engellemek istediklerinden yapıyorlar sanırım bunu :D Zaten son nesilde gelen Exp. Share ile HM Slave kullanmak iyice zorlaştı, o yedekte duran Pokéye de gidiyor exp. boş yere.

Sanırım senaristler ay çizmeyi çok seviyor, Mairin cidden Lysandre'nin elindeki büyük koz. Kendisini gördüğüm sevindim yine. Ancak ben onun Z2 ile ilgili planları öğreneceğine inanıyorum, yine başına işler açacaktır bir sürü. Lysandre tutsak eder belki onu, sonra hapishanede AZ ile karşılaşır, Rayquaza'nın meteoru deneyler sırasında paramparça olur, Kalos'ta her bir yana dağılır, Zinnia bu taşın peşine düşer, Drasna ve Iris ile birlikte üçlü Dragon Timi kurarlar, olaylar olaylar... Eheheh, kaptırdım yine :D 

Alain'in lige katılacağını zannetmiyorum, şimdilik en azından. Onun birinci önceliği Mairin ve Harimaron'un sağlığı. Ancak bütün bu olan biten bittiğinde Mega Evrimde güçlenme olayından vazgeçip amacı lige yönelmek olabilir. Kalos Ligi'ne katılamaz belki (Ash çoktan sekiz rozet toplamış olur o zamana kadar, hatta bu hızda ilerlerse bu olaylar Ash ligi bile bitirir Flare olaylarının çözülmesinden önce) ancak başka bir bölgede liglere katılabilir. Ash'in onun amacını değiştireceğine, onu doğru yola sokacağına inanıyorum Angel 

Bölümde kullanılan müzikler hoştu. Ash VS Alain öncesi kullanılan özellikle, Mega Evolution serisinde duyduğumuz müziklerden sıkça duyduk. XY&Z song çıktığında zaten acayip gaza geldim ben. Bu arada sonda Ash'in bütün takımını dışarı çıkarması, Hawlucha ve Talonflame'e sizi unutmadım bakışı atması... Bu takımda iş var, o kadar söyleyeyim.

Ben Ash'in rüyasından bahsetmedim değil mi? Ash'te Greninja'nın acaba diğer antrenörleri gibi beni de güçsüz bulup bırakır, terk eder korkusu başladı. Ve bu korku belki onun odaklanmasında sorun yaşamasına bile sorun olabilir. Belki benzeri bir durum yaşandığında Ash'in aklına ilk gelecek olan Greninja'nın onu terk edeceğidir ama olay başkadır. Böyle böyle çözerler. Umarım bu rüya neticesinde Greninja'nın Ash'e olan sevgisini görür ve bu yüzden onu bırakamayacak olduğunu düşünürüz.

Yav çok uzun oldu ama ben bu savaşın rörövanşını heyecanla bekleyeceğim. Greninja ve Ash bayağı yaklaştılar bu sefer :)

Bölümden aldığım birkaç görüntü:
[Resim: g8J91N.png]
[Resim: 9oPDj8.png]
[Resim: qMZJzq.png]
Kusura bakmayın anlamsızca bölüyorum siz bu bölümleri direk japonca olarak hiç bir şey anlamadan mı izliyorsunuz ? :D
Sayfalar: 1 2 3 4