Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Nintendo3DS ve Pokemon X and Y ile ilgili sorularım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle selam,Benim Pokemon X and Y ve Nintendo3ds hakkında sorularım olacaktı(konuyu yanlıs yere açtıysam özür dilerim yeni üe oldum)Cevaplarsanız sevinirim


1-Nintendo3ds'i nerden alabilirim güvenli olarak aynı şekilde pokemon x and y yi
2-Pokemon X mi yoksa Y mi?
3-Şu region olayı nedir nintendoda
4-Oyunu eShop tan mı yoksa kutulumu almalıyım?
5-Oyunu almak için çok mu geç Nintendo Online sistemlerini kapatır mı(Sun and Moon devri bittikten sonra)
6-Hala eventler yapılıyormu yapılıyorsa nerden öğrenebilirim
7-Oyunda sadece Kalos Bölgesimi var diğer bölgelere de gidebiliyormuyuz
8-Online match atarken rakip bulma uzun sürüyormu
9-Bazı ilanlara baktım 3ds için yanında bilmem ne card vericez diyorlar forumdada gördüm onlar ne işe yarıyor

Rahatsız ettiysem özür dilerim umarım cevaplarsınız. =D
Öncelikle foruma hoş geldin. Keyifli vakit geçirebileceğinden emin olabilirsin. Ve ne rahatsızlığı, bunun için buralardayız hepimiz ;D Şimdi, cevaplayabildiğim kadar cevaplamaya çalışacağım sorularını.

1) Oyunu E-shop'tan veya gittigidiyor gibi internet üzerinden satış yapan sitelerden. Ben gittigidiyordan almıştım ve sorun yaşamadım. Satıcıya güvenmek için daha önceki satışlarına, müşteri memnuniyetlerine falan bakabilirsin hem. Konsolu da aynı şekilde hepsiburada, gittigidiyor gibi internet üzerinden satış yapan sitelerden bulabilirsin. New 3ds var o biraz daha pahalı. O sisteme geçerler mi bilmiyorum sun&moon'da ama normal 3ds'le de oynayabilirsin X/Y ve OmegaRuby/AlphaSapphire oyunlarını. Aynı şekilde başka oyunları da. Sun/Moon'da da new 3ds'e oyun çıkartıp, normal 3ds'e çıkartmamak gibi çılgın bir şey yapacaklarını sanmıyorum :D 


2) Versiyon özel Pokémonlara göre karar vermelisin bence.

X'te; Mega Mewtwo X, Mega Charizard X, Staryu, Starmie, Pinsir, nHoundour, Houndoom, Poochyena, Mightyena, Aron, Lairon, Aggron, Sawk, Swirlix, Slurpuff, Clauncher, Clawitzer, Xerneas

Y'de; Mega Mewtwo Y, Mega Charizard Y, Shellder, Cloyster, Heracross, Larvitar, Pupitar, Tyranitar, Electrike, Manectric, Purrloin, Liepard, Throh, Spritzee, Aromatisse, Skrelp, Dragalge, Yveltal


3) Bahsettiğin ya Pal olayı ya da 3ds'teki bölge seçimi. E-shop üzerinden alışveriş yapacaksan Türkiye seçmemlisin bölgeni diye biliyorum. Ben İrlanda seçmiştim. Cihaz zaten inglizce, seçtiğin bölge, cihazın dilini değiştirmiyor. Pal olayından bahsediyorsan da galiba kutulu oyunlarda Pal önemli. Bunun hakkında pek bir şey bilmiyorum ama kutulularda Pal diye belirten ilanlar var genelde.


4) Fark etmez bence. Nasıl istersen. X'i ben kutulu almıştım, Alpha Sapphire'i de e-shop'tan. E-shop daha ucuza gelmişti ama benim için çok fark yok. Kutulu başka oyunlarım olduğundan eksikliğini hissetmedim Alpha Sapphire'in kutusunun olmamasının.


5) Şimdilik kapatacağını zannetmiyorum. Bir-iki nesil sonra belki. Geç değil, hala oynayanlar var.


6) Yapılıyor. Mew, Jirachi, Celebi gibi Pokémonların eventı yapılıyor mesela bu aralar. Mew ile Celebi geçti de Jirachi de sıra. Öyle öyle küçük efsanelerin eventı sürecek bir yıl boyunca her ay bir tane olmak üzere. Event hem X/Y'de, hem de OR/AS'ta sürmekte. Oyunu bir kez kaydettikten sonra girdiğinde continue butonunun altında mystery gif, gibi bir kaç buton var. orada mystery gif>get via internet butonlarından eventı alabiliyorsun.


7) Oyun sonrası ek çok kısa bir macera var ama Kalos'ta geçiyor (Battle Mansion'un olduğu özel bir kasaba vardı oyun sonunda bir de) o yüzden Kalos dışına çıkılmıyor oyunda. Ek bir bölge, ada macerası, battle froniter falan yok. Önceki bölgelere de gidilmiyor.


8) Fazla uzun sürmüyor.


9) Kutulu oyunlarda yanında kart çıkıyor. Sanırı trading card game oyunu ile alakalı. Kart koleksiyonu yapanlar var bir de. Hala yurt dışında falan var böyle kart satan, biriktiren. Ülkemizde de az da olsa biriktiren var yine. Ben kullanmadım, işime yaramadı hiç, hala kutuda dururlar.