Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Bilgi Yarışması- Kanto Etabı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Pichu ya da Charizard yakalarsam değişmem :D
bu arada pokemon geliştirme soruları da olabilir.geliştirme metotlarını ve saldırıları sorarsın.
Ok 5 puan kabulümdür ^^
soruları üretmeye çalışırım sen öm at ta  Angel
Spoiler:
1) Ho-oh
2) Brock , Lt. Surge,  Blaine
3) 9. Sezon Bölüm 5
4) Hiç bilmiyorum (.D
5) Bu soru biraz aldatmacalı olmuş. Solarbeam saldırısı nesillere göre farklılık gösteriyor. Ne olur ne olmaz diye hepsini yazayım . Nesil 1-2-3 te level 65. Nesil 4-5-6 da level 53.
Bir şey söyleyeceğim son soruyu trollemek istiyorum. Ben atıyorum 40 level Venusaur'ıma TM22 Solar Beam'i öğrettim. Teknik olarak Venusaur lvl 40'ta Solar Beam öğrenmiş oluyor. Bu yüzden herkesin cevabı kabul edilmeli bence XP
(04-04-2016, 12:26 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir şey söyleyeceğim son soruyu trollemek istiyorum. Ben atıyorum 40 level Venusaur'ıma TM22 Solar Beam'i öğrettim. Teknik olarak Venusaur lvl 40'ta Solar Beam öğrenmiş oluyor. Bu yüzden herkesin cevabı kabul edilmeli bence XP

Ve EfsaneAntrenör hesabı kapatır :D
Ya yapmayın öyle şeyler :D Tamam herkese 5 puan o sorudan. Ama bilenle bilmeyen arasındaki fark için Falkner 10 puan kazanacak. İtiraz kabul edilemez. :D Doğru cevap verenler:

1) Erdi, Scyther_Adam, Batuhans, Falkner.

2) Erdi, Scyther_Adam,

3) KiiroDora(5) , Erdi(10) , Falkner(10) Bir şey soracağım. Siz cidden bölümlerin sırasını mı ezberliyorsunuz? Ben bölümün adına bakmıyorum bile. :D (Şaka şaka bazen bakıyorum. :D Ne de olsa daha Hoenn'deyim)

4) Cidden mi? Benim bile ilk öğrendiğim şey Ash'in ilk pokemonunun aslında (normalde) clefairy olduğuydu. Ama squirtle yazanları da kabul edelim. KiiroDora, Erdi, Scyther_Adam, Batuhans.

5) Erdi'nin trollemesi üzerine tüm cevaplar doğru. Tebrikler Erdi. :D

Puanlar:

KiiroDora: 15

Erdi: 30!

Scyther Adam: 15

Batuhans: 20

Falkner: 25     Üzgünüm KiiroDora ve Scyther_Adam. Siz yakalayamadınız. :(

Genel sıralama:

1) 75 puan ile Erdi

2) 55 puan ile Falkner

3) 50 puan ile Batuhans

4) 25 puan ile KiiroDora

5) 20 puan ile Archilles/Çisem Ekin

6) 15 puan ile Scyther_Adam

Sırada charmander var!

1) (Kolay soru) Ash'in Charmander'ı hangi bölümde charmeleon olmuştur? (Örneğin 1. sezon 43. bölüm The March of the Exeggutor Squad.)

2) (Zor soru) Ash'in hem Unova hem de Kalos'ta yakalamayı denediği ama başarısız olduğu 2. nesil pokemonu hangisidir ? (Batuhans'ın sorusu. Doğru bilen 10 puan Batuhans ise 5.)

3) Son evrime ve son seviyeye ulaştıklarında , saf stat değerlerini baz alırsak toplam stat değeri en yüksek olan başlangıç pokemon hangisidir? (10 puanlık. Batuhans 5 puan kazanacak.)

4) (Çok zor soru.) Animede görülen ilk üç pokemon? (Eğer biraz önce 1. bölümü izlemediyseniz bilmeniz çok zor.) (İzlemeyin ha. :D) Ve opening geçersizdir.

5) Neden mega venusaur ateş ve buz tiplerinden olması gerekenden az hasar alır?
Puanlarda bir yanlışlık mı olmuş :D 1. sorum doğru, 3ten 5 puan 5ten 5 puan , 4. soruda da Squirtle doğru kabul edilmiş sadece 2den puan almamam gerekiyor bence 15i geçer ya :D

Bu arada Clefairy olayı sadece bir teori diye biliyorum ben. Hatta o mangada olacaktı diye hatıılıyorum. Bence poliwhirl veya starter ile başlatmaları daha yüksek bir ihtimaldir Pikachu mangada ünlenip başrolü kapana dek :)


Spoiler:
1) Hahhahah iyi spoiler  :D  1. Sezon 43. Bölüm The March of the Exegguator Squad  :D 


2)  Dunsparce :)

3) Swampert 8D

4) Gengar , Onix , Snorlax. Gengar zaten kesin , Snorlax'in oyuncağı vardı çok dikkatimi çekmişti , fire red girişinden düşünürsek diğer pokemon Nidorino olmalı ama Bruno maç yapıyordu ve Onixti diye hatırlıyorum nedense. Televizyon ve Snorlax arasında başka pokemon gözükmüyordur umarım :) 

5) Thick Fat ability'si
Evet yanlışlık yapmışım. 9. sezon olduğunu yazmışsın. Ben nedense kendimi doğru cevaba odakladım. Batuhans 20 puan oldun. Genel puanın da 5 arttı. Ve evet ilk soru çok kolay. Anlayana...
Spoiler:
1) 1. sezon 43. bölüm The March of the Exeggutor Squad. ( ????? )
2) Bilmiyorum.
3) Megaları düşünürsek en yüksek olan mega swampert. Megalar dahil değilse yine swampert. Cevap swampert ahashdhas
4) Bunu da bilmiyorum
5) Thick fat özelliği ateş ve buz tipi saldırılardan gelen hasarı yarı yarıya azaltır.
Yeay birinciyim :D 
Evet, dex sayesinde çoğu bölümün sıralamasını, sayısını biliyorum. (özellikle tekrar izlemem gerektiğinde kalmıştı aklımda) Eğer bölüm dikkatimi çok çektiyse adını da biliyorum :D 

Spoiler:
1- 1. Sezon 43. Bölüm de örneğin kısmında sorunun cevabı yazıyor galiba. Yani ben öyle hatırlıyorum. Bölüm adında Exeggutor vardı. Charmander, kutunun içinde Squirtle ve Bulbasaur'ı yakmıştı :D Üstelik Exeggutor'a karşı azimle verdiği mücadeleyi de evrimiyle birlikte kazanmıştı.
2- Dunsparce :D 
3- Ya ben biliyordum bu soruyu. Benim pek haz etmediğim bir Pokémon'du. Blastoise, Swampert, Torterra, Emboar gibi. Charizard'ınki diğer starterlardan genel olarak iyiydi statları ama o değildi en iyisi. Hatta ben öyle sanıyordum. Soruyu batuhans sormuştu dedin değil mi? Ya Blastoise ya Swampert'tır o zaman. :D Hikayesinden dolayı Swampert diyorum. Gerçi Squirtle da seviyor da neyse, Swampert olsun cevabım.
4- Hmm ilk üç demek. Gengar, Nidorino ve Bulbasaur diyeceğim. Açılış videosundan dolayı Gengar ile Nidorino (televizyondaki maçtı galiba), sonra Ash'in hangi starterı seçsem hayalleri vardı. Orada sırayla Bulbasaur, Squirtle ve Charmander'ı hayal etmişti diye hatırlıyorum. Ama Ash'in bir tane Pidgey'li saati vardı o sayılır mı?
5- Yeteneği Thick Fat sayesinde.

Bir de kim hangi Pokémon'a sahip ana mesaja ekleyebilirsin karışmaması için. Şu sitedeki Pokémon Spritelarını kullanabilirsin;
https://www.images.shining-bind.net/Poke...ani001.gif
001 dex numaralı Bulbasaur misal, sen başka bir sprite'ı açmak istersen sonundaki 001'i değiştirip istediğin Pokémon'un dex numarasını yazabilirsin. Venusaur için 003, Charmander için 001, Chimchar için 390 gibi...

Ve şöyle yaparsın misal ana mesajda;
Kod:
Erdi: [img]https://www.images.shining-bind.net/Pokemon/Animated%20Icons/dpiconani003.gif[/img] [img]https://www.images.shining-bind.net/Pokemon/Animated%20Icons/dpiconani004.gif[/img]
Falkner: [img]https://www.images.shining-bind.net/Pokemon/Animated%20Icons/dpiconani003.gif[/img]
KiiroDora: [img]https://www.images.shining-bind.net/Pokemon/Animated%20Icons/dpiconani002.gif[/img]

Sonuç:
Erdi: [Resim: dpiconani003.gif] [Resim: dpiconani004.gif]
Falkner: [Resim: dpiconani003.gif]
KiiroDora: [Resim: dpiconani002.gif]

gibi...
Ao bir yanlış daha yapmışım. Scyther_Adam 4. soruyu boş bırakmışsın. Ama sana puan vermişim. Benim hatam. Batuhans böylelikle venusaur yakalamayı başardın. Tebrikler :D Fire Ve Scyther_Adam tekrar özür dilerim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8