Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 20.Yılında Sizin Için Pokemon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet arkadaşlar malumunuz bugün Pokemon'un 20.Yılını kutluyoruz

Pokemon'la tanismaniz nasıl oldu? Neden bu kadar baglandiniz kısaca sizin için Pokemon ne biraz bunu tartışalım.

                          [Resim: JAYWz5.jpg]
Güzel bir konu olmuş anılarım depreşti birden. Ilk defa abim sayesinde tanıştım pokemonla henüz 3 yaşındaydım tv de başlıyordu her gün deli gibi pokemonu beklerdim. Ilk gördüğüm pokemon Squirtle dı :D O günden beri pokemon a aşığım :D oyuncakları oyunları anime her şeyini takip eder oldum. Forum sayesinde de tartışacak ortam buldum.
Abim,abim ve yine abim :D Her gün sıkılmadan izlerdik beraber,Emerald'ı,FireRed'i beraber oynardık,hatta Misty'yi geçemediğim zaman o geçirmişti galiba.
Benim Pokemon'la tanışmam ise ilkokul yıllarında oldu o zamanlar Tv'de sürekli Pokemon veriliyordu ve hiçbir bölümünü kaçırmazdım sonra Pokemon hayatıma girmeye başladı okulda hep resim derslerinde Pokemon çizerdim.Hiç unutmam Balbasaur'lu küçük zıpzıp bi topum vardı onu kaybettim diye okulda bakmadığım delik kalmamıştı  akşama kadar aramıştım XP  Derken uzun yıllar sonra unuttuk tabi.Pokemon'u tekrar hatırlamam ise bilgisayarıma indirip emülatörle oynadığım Fire Red sayesinde oldu ardından animeyi takip etmeye başladım derken bu forumu buldum bildiklerimi hatırladım yeni şeyler öğrendim Pokemon'u tekrar hayatıma soktum diyebilirim.
Pokemonla ilgili hatırladığım en eski şey 3 ya da 4 yaşımda izlediğim Dev Dragonite ve Billy'li bölümdü. Öncesinde de pokemonu izlediğimi hatırlıyorum ama nedense o bölüm aklıma kazınmış. O pokemonun Dragonite olduğunuysa en fazla 3 yıl önce öğrendim :D Yıllarca Lapras olduğunu sanıyordum. Laprasların hep denizde yüzmesi , büyük olması hem de kendisine olan büyük hayranlığım nedeniyle Lapras'tan başka pokemonu yakıştıramamıştım kendisine :) 

Sonrasında Dev boyutlu Pidgey tasom olduğunu hatırlıyorum. Poketopu oyuncaklarım vardı , aklımda kalan bir diğer şey de iki taso çıkan cipslerdi. Biri ön yüzeyde olurdu. Tabi daha pahalıydı :) Diglett'li olandan bir tane almıştım. Ucuz cipsleri ( 25 kuruş olup içinden taso çıkıp çıkmayacağı belli olmayanlar ) bakkala gidip babaannem ve kuzenlerimle birlikte mıncıklardık :D Bakkal da bizi tanıdığı için bir şey demezdi.  Değerli bir tasom olmadığını hatırlıyorum. Yanma tasom vardı , yeni pokemon olduğunu anlamıştım o yüzden o da aklımda kalmış. 

Çevremde pokemon oyunlarıyla ilgili en ufak bir bilgisi olan insan yoktu. Belki bilseydim yıllar önce oynama şansım olabilirdi. İnternet de zaten o zamanlar hiç yaygın değildi. Pokemonla ilgili bir şeylere bakma şansımız yoktu. Okul bahçesinde her gün zihnimizden pokemon savaşları yapardık. Genelde Jigglypuff kullanan kazanırdı :D

Zaten pokemonun devam ettiğini de sanırım yaklaşık 4 yıl önce kardeşime çizgi film ararken tesadüfen gördüm. Tabi İris , Cilan , Axew'u falan görünce çok yadırgadım. Bir iki bölüm izledikten sonra saatleri de tutturamayınca bıraktım. 4 5 ay sonrasında yine tesadüfen pokemon karşıma çıktı. Kardeşimi oyalamam gerekiyordu , ben de izleyecek bir şeyler arıyordum. İlk bölümü izledim ve macera tekrar başladı :)
Pokemonla tanışmam bir T-shirt sayesinde oldu. Ablamın T-shirt idi. İlk başta annemin anlattığı kadarıyla çok sıkıcıydı.Merak edip izlemiştim belki güzeldir diye. Bir bölüm izledikten sonra bırakmıştım. Çünkü İngilizce idi. Sonra biraz daha büyüdükten sonra annem yine pokemonu hatırlattı ve ilk sezonu bitirdim. Son bölümlerde roket takımı ve charizarda çok gıcıktım. Ben de Ash'in yapamadığını yapabilmek için pokemon oyunları aradım. İlk oyunum Pokemon Fire Red'dir. Bende yeri ayrıdır. İlk oynadığım günü hatırlıyorum da... hastaydım canım sıkılmıştı. Ben de açtım Fire Red'i başladım oynamaya. İlk başta Prof. Oak'ı bulamadım :S tam oyunu silecekken belki buradadır diye düşündüm ve sonrası belli zaten... Pokemon ruby ve sapphire (yanlış yazmış olabilirim) ve light platinum bitirdim. İlk hack oyunumdu. (Anılarım depreşti...) Okulda ise ''Pikachu I choose you! Use electro ball! Deyip duruyordum :D YouTube'dan pikachu'nun saldırılarına bakmıştım oradan gördüm. İsmi de havalı geldi. Okulda 1 tane bile pokemon bilen yoktu. Biz yeni nesildik ne yapalım. Bazılarına pokemon izliyor musun dedim. Bana ''O ne be'' dedi. O zamanlar hayat çok zordu :D Daha sonra buldum birini. Benden daha çok şey biliyordu. Aynı servisteydik. Telefonuna pokedexlerden birini yüklemişti. Ben de hırslandım ve 1 haftada tüm efsaneleri ezberledim. Daha sonra Unova'ya kadar ki pokemonları inceledim. İşte artık ben bir pokemanyaktım :D Sora uzun zaman geçti falan filan... Kısacası şans eseri başladım. Ha bu arada bizim Ash'e mega verseler hiç de fena olmaz. XP