Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Efsanevi Pokemonlar İle İlgili Bilgiler ( Okunmalı )
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[font=Verdana]
ǖncelikle Şunu söyleyim eğŸer konuyu Microsoft Word ile incelemek isterseniz aŞağŸıdaki linkten konunun Microsoft Word sürümünü indirebilirsiniz. :pika: ( Şifre istemiyor. )

https://rs741.rapidshare.com/files/28317...ae_LER.doc


[size=18pt]EFSANEVİ POKEMONLAR İLE İLGİLİ BİLGİLER





İLJİNDEKİLER


  1-) Efsanevi Pokemon nedir?
  2-) Mew
  3-) Mewtwo
  4-) Entei
  5-) Latios
  6-) Rayquaza
  7-) Deoxys
  8-) Dialga
  9-) Palkia
10-) Darkrai
11-) Arceus
12-) Notlar



1-) EFSANEVİ POKEMON NEDİR?


Efsanevi pokemon, efsane denecek kadar fazla güçleri olan ve efsanevi olmayan pokemonlardan çok daha güçlü olan sayıları kısıtlı pokemon topluluğŸuna genel olarak verilen addır.

#Efsanevi pokemonların; efsanevi güçleri olduklarından dolayı birçok insan tarafından kontrol altına alınmak istenmiŞlerdir.
#Efsanevi pokemonların bir kısmında yaratıcılık ve olağŸanüstü özellikler vardır, diğŸer bir kısımda çok güçlü pokemonlar olduğŸundan dünyadaki herhangi bir Şeyin koruyuculuğŸunu yapmaktadır.
( ǖrneğŸin: Rayquaza’nın ozon tabakasını koruması. )
#Sayıları az olduğŸundan gizemlilik özellikleri bulunmaktadır. ( ǖzellikle Mew’in… )

[Resim: GenIII_Battle.jpg]
ǜç efsanevi pokemonun savaŞ anı…



2-) MEW



[Resim: mew.gif]
                                                       

Mew ilk pokemondur. Mewtwo'nun yapılması için bilim adamları The Origin of Mewtwo isimli kesit anime de bir piramide gidip Mew'in sırlarını öğŸrenirler ve onun DNA'sına sahip olurlar. Giovanni Mew'in ilk, en güçlü ( Sonradan doğŸruluğŸu azaldı. % 40 ) ve en zeki ( LJünkü Mew bütün TMleri - Türkçede programı makineye bağŸlı saldırılar - öğŸrenme kapasitesine sahiptir. ) pokemon olduğŸunu bildiğŸinden onun klonlanmasını emreder. Mew dünyada sadece birkaç tane insan tarafından görülebilmiŞtir. Mew savaŞtan hoŞlanmaz. Mew savaŞırsa genellikle Metronome, Transform, PsiŞik, Teleport saldırılarını kullanır.


3-) MEWTWO


[Resim: Mewtwo.jpg]


Mewtwo, Pokémon: İlk Filmde efsanevi, ilk pokémon Mew'in fosil DNA'sından yaratılmıŞ bir pokémondur. Hayata getirilmesinin sebebi Roket Takımı olarak bilinen organizasyonun baŞı Giovanni'nin tüm dünyayı kontrol edebilmesi için dünyanın en güçlü pokemonuna sahip olmasının gerekmesidir. Hayata getirildikten bir süre sonra hiper telekinetik güçleriyle kendini yaratanları yok eder, çünkü onu sadece bir deney olarak görmüŞlerdir. Daha sonra Giovanni, ona ortaklık teklif eder. Mewtwo ortaklık teklifini kabul eder. Ancak kısa sürede gerçek ortaya çıkar: Mewtwo, Giovanni'nin direktifleriyle yaratılmıŞtır ve Giovanni onu bir köle olarak görmektedir. Bunun üzerine Mewtwo, Giovanni'nin tesisini yok edip kaçar ve yaratıldığŸı laboratuarın bulunduğŸu adada kendine bir stadyumlu tesis inŞa eder. Adasına kendi seçtiğŸi pokemon eğŸitmenlerini davet eder. Pokémon eğŸitmenleri adaya gitmek için gemiye binecekleri sırada, bir fırtına patlak verir, ancak bu da Mewtwo'nun hiper telekinetik güçlerinden çıkmıŞtır. Sonuç olarak adaya ulaŞan bir grup eğŸitmenle karŞılaŞır. Onların pokemonları Mewtwo için hiçbir Şeydir. Mewtwo, sadece insanoğŸlunun fedakÇ¢rlık duygusuna yenilir. Pokémon'un ilk ve ilk özel filmlerinde ( Pokémon: İlk Film ve Mewtwo'nun DönüŞü ) görülen Mewtwo, çizgi dizide de üç bölümde görülür.

Mewtwo, İlk Film'in gösterime girdiğŸi dönemde oldukça popüler olan genetik mühendisliğŸi ve canlı kopyalama sözlerinin bir ürünü gibidir. Basit bir çizgi film ikonu gibi algılansa da, aslında Mewtwo bilim adamlarının kendilerini sorgulamaları gerektiğŸini gösterir. Mewtwo, Roket Takımı'nın dünya hÇ¢kimiyeti planlarında baŞrolü oynamaktadır. Bu bilimin kötü amaçlarla kullanılması (  ǖrneğŸin, ABD'deki Şarbonlu mektuplar, nükleer silahlar gibi ) konusuna eğŸilmekte olduğŸunu gösterir.

== ǖzel Yetenekleri  ==

# Mewtwo'nun psiŞik güçleri diğŸer psiŞik pokemonların psiŞik güçlerinden daha yüksek seviyededir.
# Mewtwo telekinetik özelliğŸini kullanarak uçabilir.
# Mewtwo telepatik güçleri sayesinde konuŞabilir.
# Mewtwo telekontrol özelliğŸi olan elleri ile rakip pokemonların hem fiziksel hem özel saldırılarını kendi hiçbir hasara uğŸramadan aynen rakip pokemona ya da rakip pokemonlara iletebilir. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de Rhyhorn isimli pokemonun; AŞağŸı Alma isimli fiziksel saldırısını Rhyhorn'a iletir. Mewtwo yine Pokémon: İlk Film de Gyarados isimli pokemonun Hiper IŞın Saldırısı isimli özel saldırısını da aynen Gyarados'a iletir. )
# Mewtwo beynindeki zihin gücü ile patlamalar yaparak gezegendeki herhangi bir yere ağŸır hasar verebilir. Orayı tamamen yok edebilir. Patlamalarının verdiğŸi hasarın alanını gezegenimizin alanının tamamına kadar geniŞletebilir. Belki daha fazla da olabilir. Tam sınırı bilinmemektedir. ( Mewtwo Pokémon: İlk Filmde kendi yaratanlarının bulunduğŸu laboratuarı beynindeki zihin güçleri ile küle çevirir. )
# Mewtwo bir canlının beynini telekontrol özelliğŸi olan elleri ile istediğŸi gibi kontrol edebilir. Böylece o canlıyı istediğŸi gibi yönlendirir ve istediğŸini yaptırabilir. O canlının imtiyazlarından yararlanabilir.( Mewtwo Pokémon: İlk Film de pokemon kopyalamak için HemŞire Joe isimli bayanın beynini kontrol eder ve ondan pokemon fizyolojisi hakkında bilgiler öğŸrenir. ) Mewtwo psiŞik güçleri ile canlıya yaŞadıklarını unutturabilir. EğŸer unutturucu psiŞik güçlerini bir alana yayarsa o alandaki herkes Mewtwo'nun unutması istediğŸi olayı kolaylıkla unutur. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de insanların pokemonlarla olan iliŞkisi ile ilgili düŞüncelerinde yanıldığŸını anlayınca inŞa ettiğŸi kalesindeki alanın tamamına unutturucu psiŞik güçlerini sarıp kopya pokemonlar ile oradan uzaklaŞır. )
# Mewtwo zihin gücü ile zihin gücünün kaldırma kapasitesinden düŞük olan herhangi bir Şeyi kaldırabilir. KaldırdığŸı Şeyi fırlatabilir. Havaya kaldırıp zihinsel kilidi ile hareketini engelleyebilir ve ona hasar verebilir. Havaya kaldırdığŸı herhangi bir Şey ile birlikte uzağŸa doğŸru hareket edebilir. Zihin gücü çok fazla ve en fazla olan pokemon olduğŸundan pek çok Şeyi aynı anda kaldırıp hareket ettirebilir.( Mewtwo Pokémon: İlk Film de kendisine doğŸru hasar verme amaçlı koŞarak hareket eden bir grup Tauros'u havaya kaldırıp hasar verip iŞlerini kolaylıkla bitirir. )
# Mewtwo telekontrol özelliğŸi olan elleri ile hava durumunu değŸiŞtirebilir. Fırtınalar yapabilir. Yeri sarsabilir. Yer kabuğŸunu çatlabilir veya yok edebilir. Bir etken ile oynayabilir. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de havayı yağŸmurlu/ürkütücü bir hale çevirmiŞtir ve dalgaların boyunu arttırmıŞtır. ) Mewtwo bir Şeyi bir yerden bir yere taŞıyabilir. ( Mewtwo Pokémon: Mewtwo'nun DönüŞü adlı özel flimde dağŸın üstündeki bir gölü bir mağŸaranın içerisine taŞır. Bunu yaparken basınçtan dolayı yer kabuğŸu sallanır. ) Mewtwo bu olayların seviyesini dünyayı yok edebilecek kadar tehlikeli bir seviyeye çıkarabilir. ( Mewtwo Pokémon: İlk Filmde fırtınası ile dünyayı yok edecekken insanoğŸlunun fedakÇ¢rlığŸına yenilerek bunu yapmaktan vazgeçer. )
# Mewtwo telepatik güçleri ve telekontrol özelliğŸi olan elleri ile pokemonların özel ve fiziksel saldırılarını istediğŸi kadar süre durdurabilir. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de kopya pokemonlar orijinal pokemonlar ile savaŞmadan önce pokemonların özel saldırılarını durdurur. ) 
# Mewtwo kendi gibi psiŞik tipi olan pokemonlara karŞı bir hayalet tipi ve özel bir saldırı olan Shadow Ball( Gölge Top ) saldırısını kullanabilir. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de Mew ile karŞı karŞıya geldikten kısa süre sonra Shadow Ball saldırısını Mew'e karŞı kullanır. )
# Mewtwo Pokemon Diamond/Pearl/Plantium gibi en yeni pokemon oyunlarında ( Mew'den bir gıdım daha az olsa da ) pekçok makine saldırısını öğŸrenebilir. Tahminlere göre en zeki pokemondur.
# Mewtwo telepatik güçleri ve telekontrol özelliğŸi olan elleri ile siyah poketopları üretebilir. Poketoplarının sayısını sınırsıza kadar çıkarabilir. Poketoplar direk yakalancak pokemonun üstüne gitmektedir. Poketoplar pokemona çok yaklaŞırsa ya direk içine alır ya da yandan hızlıca kayarak içine alır. Yandan kaymayı kaçma eğŸiliminde olan pokemona uygular. Birden fazla kopya poketopu pokemonu kuŞatıyorsa ya çevresini sarar ya da her biri farklı bir taraftan yakalamaya hücum eder. Poketopları özel saldırı ile püskürtülebilir. Bu saldırıyı yapan pokemona zaman kazandırır. Fakat poketoplarının enerjileri çok fazla olduğŸundan yakalanacak pokemon yorulunca poketopun içine hapsolur. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de kendi dünyasını yaratmadan önce yeni yaratılacak dünyada kopya pokemon çeŞitleri istediğŸinden yaptığŸı pokemon maçını kazanır kazanmaz kopya poketoplarını kalesindeki eğŸitmenlerin pokemonlarının üzerine salar. )

== Fiziksel yapısı ==

# Mewtwo telepatik güçlerini kullandığŸında beyninden gelen mavimsi ıŞığŸın belirtisi gözlerine yansıdığŸından korkutucu ve mavimsi bir görünüm alır. Beyninden çıkan mavimsi ıŞığŸı hareket halinde kullanıyor ve kapalı alanda kullanıyor ise alandaki ıŞıklar söner ve alanı gölgeli mavimsi bir ıŞık kaplar. ( Mewtwo Pokémon: İlk Film de eğŸitmenlerin bulunduğŸu kısma doğŸru telekinetik özelliğŸi ile - yukarıdan aŞağŸıya doğŸru yavaŞça - inerken gölgeli bir mavimsi ıŞık o alanı Mewtwo tam inene kadar kaplar. )
# Mewtwo'nun pokemon olduğŸunu belli eden - fakat yapay olduğŸunuda belli eden yapay bir fiziğŸi vardır. Mewtwo'nun fiziğŸi bir miktarda insana benzer. ( Mewtwo'nun pokemon olduğŸunu bilmeyenler -en yüksek oranla- Mewtwo'nun makine mi yoksa insan mı yoksa pokemon mudur diye düŞünür. ) Buna benzer olay Mewtwo'nun DönüŞü adlı özel filmde görülür. ) Tahminlere göre en çok da Marry Shelly'in Frankenstein'ine benzetilir.
# Mewtwo'nun telekontrol özelliğŸi olan - üç parmaklı - içerisinde bir damarın olup olmadığŸı bilinmeyen - parmaklarının dıŞındaki kısmı parmaklar arasına köprü gibi olan iki tane eli vardır. Ellerinin tam merkezine içi beyaz dıŞı gri kolları bağŸlanmıŞtır. Bacaklarının arasında mor renginde ( Onix gibi uzaklaŞtıkça eni azalan ) bir kuyruk bulunur. BaŞının üstünde Alakazam’da da olduğŸu gibi kullanılmayan antene benzeyen kulaklar vardır. KuyruğŸunu saran bacakları kemiğŸe ve Cubone isimli pokemonun özel silahına benzemektedir. Gövdesinin en üst kısmı - boğŸazının altı olan kısmı bilinmeyen bir Şey ile örtülüdür. ǖrtünün kapladığŸı yerde telepatik güçleri ile ilgili veya yaŞamsal vücut hatlarıyla ilgili bir Şeyler bulunduğŸu tahmin edilir. Yapay - koŞulması imkÇ¢nsız olan - yerde dengede kalmayı sağŸlayan dıŞı gri içi beyaz olan iki tane ayağŸı vardır. Son olarak Charizard isimli pokemonun boğŸaz Şekline benzeyen karnı ve beynine telepatik güçlerinin iletilmesini sağŸlayan hassas bir kablo gibi bir Şeyi vardır. Kablo gibi Şey resimde görüldüğŸü gibi ensesinin arkasındadır. Genel olarak vücudunun dıŞı gri içi beyazdır. 


== Hal ve Hareketler ==

# Mewtwo Pokémon: İlk Film de  düŞüncelerinde saldırgan bir pozisyon ile hareket eder. Mewtwo'ya agresif denilebilir. DüŞünceleri uymadığŸında veya düŞüncelerini uydurmak için tehlikeli saldırılar yapar. ( Mewtwo iŞin garip tarafı ise asla yenilmez. LJünkü çok güçlüdür. ) AgresifliğŸini arttıran etmenlerden biri de Mewtwo klonlanma aŞamasında iken kendi gibi klonlanan Ambertwo isimli arkadaŞını kaybetmesidir. Aradan bir kaç sene geçer. Mewtwo'nun DönüŞü isimli özel filmde Mewtwo'nun hal ve hareketleri değŸiŞir.
# Mewtwo, Mewtwo'nun DönüŞü isimli özel filmde ise düŞüncelerinde normalden de daha az saldırgan - uysal bir pozisyon ile hareket eder. ( Mewtwo bu sebepten Mewtwo'nun DönüŞü isimli filmde bazılarınca çok güçsüz bir pokemon diye düŞünülmektedir. ) Mewtwo'ya barıŞçıl modda denilebilir. DüŞüncelerini uymadığŸında yeni bir yol düŞünür. LJevreyi, canlıları inceler. Tavsiye dinler. Fakat barıŞçıl modunda olmasının ona zararı dokunur. Pokémon: İlk Film de Dr.Fuji'nin kontrolündeki laboratuarı ve içindeki bir sürü makineleri ya da Giovanni'nin mekÇ¢nındaki makineleri rahatlıkça paramparça etmiŞken barıŞçıl modundaki hali iki tane güç emici makine ile baŞ edemez. Sebebi Mewtwo'nun kopya arkadaŞları için savaŞmak yerine bilerek istenen Şeyi yapması - yani kendini güç emici makinelerin arasına koymasıdır. Bu yöntemi seçmiŞtir. ( Mewtwo henüz o makinelerin ne iŞe yaradığŸını bilmemektedir. ) Orada Mewtwo seçimi yaparken yanlıŞ düŞünür. Böylece hatalı seçim yapar. Makinelerin arasına girer girmez bir anda güçlerini kaybetmeye baŞlar. Sonradan direnip makineleri yok etsede tüm gücünü kaybeder. Sonra Ash Ketchum sayesinde gücünü geri kazanır. Mewtwo'nun önceden izah edildiğŸi gibi gücünü kaybetmesinin temel sebebi yanlıŞ düŞünmesidir. YanlıŞ düŞünmesinin sebebi de en azından normal modda değŸil barıŞçıl - uysal modda olmasıdır. LJünkü o yok etmeye programlanmıŞ bir pokemondur. Normal ya da daha saldırgan modda olsaydı hemencecik beyin güçleri ile makinelerin ve diğŸer engellerin iŞini saldırıp bitirebilirdi. En büyük savunma saldırıdır diye bir söz vardır.



4-) ENTEİ



[Resim: Entei06.jpg]


Pokémon türü
Sayı=#244
ǖnceki=Raikou
Sonraki=Suicune
Johtosayı=#239
Johtoönceki= ?
Johtosonraki= ?
Hoennsayı=#379
Hoennönceki= ?
Hoennsonraki= ?
Sinnohsayı= ?
Sinnohönceki= ?
Sinnohsonraki= ?
Japonisim= Entei
Nesil=2.
Tür= Volkan pokemon
Evre= İlk ve son
Cinsiyet= Belirsiz
LJeŞit= AteŞ
Boy= 6'11" ( Metre birimi değŸil. )
AğŸırlık= 436'5" ıbs
Yetenek= Basınç




Entei, Ho-oh isimli kutsal pokemon tarafından yaratılan üç kutsal hayvan pokemondan ateŞ tipi olanıdır. Aslana benzeyen bu pokemon volkanlarda yaŞar. Entei'nin güçlü - volkanik - yapabilme sınırı çok fazla olan ateŞ tipi saldırıları vardır. Entei'nin en güçlü saldırısı ise kükrediğŸi zaman yaptığŸı volkanik meteor taŞları saldırısıdır. Basınç yeteneğŸi sayesinde Entei; savaŞlarda düŞmanlarına karŞı iyi bir performans gösterip, düŞmanlarını yorabilir. Entei en güçlü dördüncü ateŞ tipi pokemonudur. ( Bir tahmin? - En güçlü ateŞ tipi pokemon; Ho-oh, ikinci; Heatran, üçüncü; Moltres' tur. )


== Animede Entei ==

# Pokemon ǜçüncü Film de, bir canlının hayallerini gerçekleŞtirme yeteneğŸi olan - bilinmeyen ( Unown ) isimli pokemonlar bilinmeyenlerin yanında bulunan Molly isimli bir kız çocuğŸunun bir Entei'nin oluŞup kendisinin babası olmasını dileyince bir anda sahte - ilüzyon bir Entei oluŞur.
# Pokémon ( Anime ) nin 259. bölümünde gerçek bir Entei görülür.
# Pokemonun bir özel filmi olan Mastermind of Mirage Pokemon isimli özel filmde bir savaŞ anında serap bir Entei kullanılır.
# Bazı pokemon filmlerinin açılıŞ kısmında da Entei görülür.
# Pokemonun 12. filminde de Entei'nin bir minyatürü görülür.

5-) LATİOS


[Resim: latios.jpg]



Pokémon türü
  İsim= Latios
  Sayı=#381
  ǖnceki= ?
  Sonraki= ?
  Johtosayı= ?
  Johtoönceki= ?
  Johtosonraki= ?
  Hoennsayı=#197
  Hoennönceki= ?
  Hoennsonraki= ?
  Sinnohsayı= ?
  Shinouönceki= ?
  Shinousonraki= ?
  Japonisim=????? Ratiosu
  Nesil=3.
  Tür=Eon ( Eski zaman )
  Evre= İlk ve son
  Cinsiyet=%100 Erkek
  LJeŞit=Ejderha
  LJeŞit 2=PsiŞik
  Boy= 6'7" ( 200.66 cm )
  AğŸırlık= 6'7" ( ?200.66 cm? )
  Yetenek=Levitate ( Yükselme ) Latios Toprak türü saldırılardan asla zarar almaz.


Latios’un özel yeteneğŸi baŞındaki iŞaretle düŞmanları fark edebilmektir. İnsan konuŞmalarını anlayabilir. SaklanacağŸı zaman telepatik güçleri ile etraftaki yerleri bulabilir. DiğŸer kiŞilerin duygularını anlayabilir. BaŞka hiçbir pokémona evrim geçirmez. Luster Purge onun özel saldırısıdır.


== Kökeni ==

Latios bir ejder olarak çizilmiŞtir. Yingyangdan esinlenerek yapılmıŞtır.

== İsminin Kökeni ==

Latinceden Lateo ( Saklı-gizli ) den gelmiŞtir. -os erkek anlamındadır. Latias daki -as ise diŞi anlamındadır.


6-) RAYQUAZA


[Resim: rayquaza.gif]



  Pokémon türü
  İsim=Rayquaza
  Sayı=384
  ǖnceki=Groudon
  Sonraki=Jirachi
  Hoennsayı=200
  Hoennönceki=Groudon
  Hoennsonraki=Jirachi
  Japonisim=Rayquaza
  Nesil=ǜçüncü
  Tür=Yüksek Gökyüzü Pokémon
  Evre=Temel
  LJeŞit=Ejderha
  LJeŞit 2= Hava
  Boy=7
  AğŸırlık=206.5
  Yetenek= Air Lock ( Cacophony ) ( Sonraki - Pokémon Diamond ve Pearl itibariyle)

Rayquaza, hava ve ejderha Pokémonu olup Groudon ve Kyogre gibi efsanevi bir pokemondur. Skypillar adlı gizemli bir yerde yaŞar. Efsaneye göre Groudon ve Kyogre'nin güçlerini kontrol ettiğŸi söylenir. Groudon ve Kyogre savaŞmaya baŞladığŸı an Rayquaza bu savaŞa son vermek için savaŞılan bölgeye gider.


7-) DEOXYS




[Resim: Deoxys.jpg]



Deoxys, çok güçlü bir pokemondur. Şu ana kadar yakalayan olmamıŞtır. Deoxys’un uzaydan gelen, mutasyona uğŸramıŞ bir virüs olduğŸu düŞünülmektedir. Oyunlarda ilk çıkıŞ yeri olarak Hoenn Kıtasında bulunur. Yakalamak için oyun dıŞı aktiviteler gereklidir.


Pokemon 7: Deoxys'in Kaderi- ǖzet

Bir çocuk sahildeki pokemonları sevmek için oraya gider ardından sahilin yakınına uzaydan bir Deoxys gelir. Sonra Deoxys’i gören pokemonlar kaçar, pokemonlar kaçarken çocuk ezilir anne ve babası onu kucağŸına alır. Deoxys’in geldiğŸini hisseden Rayquaza Ozon Tabakasını terk eder. Deoxys ile müthiŞ bir savaŞa baŞlarlar. Rayquaza saldırısında Deoxys'in sağŸ bölümünü parçalar ve yok eder. Ama Deoxys kendini yenileme özelliğŸi ile yenilenir. Deoxys hamlesi ile Rayquaza'yı denize gömer Ardından denizden çıkan Rayquaza müthiŞ bir saldırı ile Deoxys'i kutsal bir taŞa hapseder. Ardından aradan uzun bir zaman geçer. O çocuk artık pokemonlardan korkar.



8-) DİALGA



[Resim: 483.png]



Dialga zamanı kontrol etme gücüne sahiptir. Oyunun Diamond versiyonunda Eterna Şehrindeki Pokemon heykelinde görülür. Dialga’nın savaŞtaki yetenekleri Palkia’nın ki ile aynıdır. Dialga kullanıŞlı LJelik tipi saldırıları öğŸrenebilir. Dialga Palkia'dan daha dayanıklıdır ama daha yavaŞtır. Adamant Orb ile güçleri modifiye edilebilir. Dialga Roar Of Time saldırısını TMsiz öğŸrenebilen tek pokemondur. Oyunda Coronet DağŸının Tepesinde 47 LVL olarak görülür. Dialga Sinnoh Pokedex'te 149,Ulusal Pokedex'te 483. numaradır. Filminde Dialga ilk baŞta Palkia'yı yenmiŞ gibi gözükür. HÇ¢lbuki Roar of Time saldırısını yaptığŸında Palkia'nın kolundaki Life Orb'unu kırdığŸı için Palkia bir zaman süresince güçsüz düŞer ancak bir süre sonra kendini toplar ve Dialga ile eŞit olurlar.



9-) PALKİA



[Resim: 20080308091800-palkia.jpg]



  Pokémon türü
  İsim=Palkia
  Sayı=484
  ǖnceki=Dialga
  Sonraki=Manaphy
  Sinnohsayı=150
  Sinnohönceki=Dialga
  Sinnohsonraki=Heatran
  Japonisim=Palkia
  Nesil=Dördüncü
  Tür=Uzaysal Pokémon
  Evre=Temel
  LJeŞit=Ejderha
  LJeŞit 2=Su
  Boy=4.2
  AğŸırlık=336.0
  Lv100exp=1,250,000
  Yetenek=Basınç

Palkia uzayı kontrol etme gücüne sahiptir. Oyunun Pearl versiyonunda Eterna Şehrindeki Pokemon heykelinde görülür. Palkia’nın savaŞtaki yetenekleri Dialga nın ki ile aynıdır. Palkia kullanıŞlı Su tipi saldırıları öğŸrenebilir.
Palkia Dialga'dan daha hızlıdır ama daha savunmasızdır. Lustruous Orb ile güçleri modifiye edilebilir. Palkia Special Rend saldırısını öğŸrenebilen tek pokemondur. Oyunda Coronet DağŸının Tepesinde 47 LVL olarak görülür. Palkia Sinnoh Pokedex'te 150,Ulusal Pokedex'te 484. numaradır.

====Cinsiyet Farkı====

Palkia'nın cinsiyeti yoktur.


10-) DARKRAİ




[Resim: darkai.jpg]



  Pokémon türü
  İsim= Darkrai
  Sayı=#491
  ǖnceki=Manaphy
  Sonraki=Shaymin
  Johtosayı= ?
  Johtoönceki= ?
  Johtosonraki= ?
  Hoennsayı= ?
  Hoennönceki= ?
  Hoennsonraki= ?
  Sinnohsayı= ?
  Sinnohönceki= ?
  Sinnohsonraki= ?
  Japonisim= ?
  Nesil=4.
  Tür= Karanlık-siyah
  Evre= İlk ve son
  Cinsiyet= Belirsiz
  LJeŞit= Karanlık
  Boy= 4'11" ( Metre değŸil. )
  AğŸırlık= 111'13" ıbs
  Yetenek= Kötü rüyalar ( DüŞmanı Darkrai tarafından uyutulursa kötü rüyalar görür. ) 

Darkrai, karanlık tipi bir kutsal pokemondur. Pokemonun 10. filminde Dialga ve Palkia isimli pokemonun savaŞını durdurmaya çalıŞır. Darkrai binaların arasından bile gidebilen, çok hızlı bir pokemondur. Karanlık nabız ( Dark Pulse ) ve karanlık boŞluk ( Dark Void ) isimli saldırıları çok güçlüdür. Darkrai karanlık boŞluk saldırısı ile aynı anda birden fazla düŞmanı uyutup kÇ¢buslarla enerjisini emebilir. Darkrai karanlık tipi pokemonların en hızlısı ( Bir karanlık tipi pokemon olan Wealvile ile – yazımı tam doğŸru değŸil – hızı aynı. ) ve en özel saldırıları en güçlü olanıdır. Darkrai, karanlık boŞluk saldırısını tek öğŸrenebilen pokemondur.




11-) ARCEUS



[Resim: Arceus.png]


Arceus, pokemon video oyunlarının Pokemon Diamond, Pokemon Pearl, Pokemon Plantium ve Pokemon HeartGold - Soulsilver serisinde çıkan bir Pokemon'dur. Pokemonların efendisi, en güçlüsü ( ! %60 ), en yeteneklisi ( ! %60 ) olan Arceus'un; Dialga, Palkia, Giratina ve Göl üçlüsü denen; Uxie, Mesprit ve Azelf'i yaratttığŸı düŞünülür. Arceus'un bulunduğŸu ana pokemon video oyunlarında Arceus ile karŞılaŞmanın tek yolu bir Nintendo Event'e gidip oradan Azure Flute almaktır. Nintendo Event'e gidip Azure Flute aldıktan sonra bir Pokemart'a girin. Orada yeŞil giyinmiŞ bir adam görüceksiniz. O adamla konuŞun. O adam size Azure Flute verecektir. Ardından Spear Pillar'a gidin. Spear Pillar'a girip Azure Flute'u üfledikten sonra önünüze bir merdiven çıkıcaktır. Merdiven'i bitirdikten sonra Hall of Origin'e gelmiŞ olacaksınız. Hall of Origin'de bir LV.80 Arceus olacak. Arceus çoklu tip isimli yeteneğŸi sayesinde, üzerine verilen her plaka ile farklı tip pokemona dönüŞür.




==== Bu Plakalar ve DönüŞtükleri tipler: ====


>Draco Plaka: Dragon (ejder) tipi
>Dread Plaka: Dark (karanlık) tip
>Earth Plaka: Ground (toprak) tipi
>Fist Plaka: Fight (dövüŞ) tipi
>Flame Plaka: Fire (ateŞ) tipi
>Icicle Plaka: Ice (buz) tipi
>Insect Plaka: Bug (böcek) tipi
>Iron Plaka: Steel (çelik) tipi
>Meadow Plaka: Grass (çimen) tipi
>Mind Plaka: Psychic (psicik - ruhÇ®) tipi
>Sky Plaka: Flying (hava) tip
>Splash Plaka: Water (su) tipi
>Spooky Plaka: Ghost (hayalet) tipi
>Stone Plaka: Rock (kaya) tipi
>Toxic Plaka: Poison (zehir) tipi
>Zap Plaka: Electric (elektrik) tipi

12-) NOTLAR:

[size=10pt]# Bütün bilgiler Vikipedi den alıntıdır fakat aegis tarafından
Microsoft Word 2003 ile bilgiler denetilip yeniden düzenlenmiŞtir.
# Bütün efsanevi pokemonlar bu metinlerde bulunmamaktadır.
LJünkü Vikipedi de hepsi ile ilgili bilgi Şimdilik yazmamaktadır.
# En azından bir kere yorum yazarsanız memnun olurum.
# Bütün efsanevi pokemonlar metinde bulunmadığŸı için üzgünüm.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
















 

         



Emegine salik kardes...
Emeğine sağlık hepsi yararlı bilgiler.(sonuna kdr okudum diyebilirim.)
Emeğine sağlık harika bir paylaşım  :exciting:
helal usta emeğe saygı  fakat ben mewtwo culardanım huyum kurusun!
saoll kardeş gzl paylaşim devami gelmeli bnce yeniden saol
Güzel paylaşım emeğine sağlık...
Rica ederim.
Rica ederim.
hepsini okudum güzel bilgiler
Sayfalar: 1 2 3