Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon Genel Karakterler Vs... Resimli Tanıtım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Söylemek İstediklerim:Arkdaşlar Oyundaki Tüm Karakterleri Koyamam Çünki Çoğunu Hatırlamıyorum Bile Ki Hepsini Koymaya Kalksam 130 Dan Fazla Karakter Vardı Sanırım Şimdilik Aklımızda Kalan Kilit Karakterler Hakkında Bilgi Verdim Eğer Benim Hatırlayamadığım Kilit Akılda Kalmış Karakterleri Unutmuş İsem Bana Özelden Veya Bura Benim Karakterler Hankkında Verdiğim Bilgi Gibi Msj Atarlarsa Eklemeye Çalışıcağım Şimdilik Bu Kadar. Aaa Birşey Daha Benim Yazdığım Karakterlerin Tanımında Ya Da Sezonlarında Bir Yanlışlık Var İse Eğer Özelden Veya Buraya Gene Mesaj Atarsanız Sevinrim.
Bir Kusurumuz Olduysa Aff Ola Saygılarımla xLoRdx

Not:Arkadaşlar Saatlerce Uğraşıp Hazırladım Yazdım Resimli Anlatım Şeklinde Yaptım Yardımda Almadım.

Pokémon'un Logosu
[Resim: pokemon.gif]

Genel Bilgi

Pokemon Toplam 12 Sezondan Oluşmaktadır.Ve Toplamda 609 Bölüm Oynamıştır.Halen Daha Japonya'da 12.Sezonu Devam Etmektedir.Türkiye'de Sadece Toplamda 211 Bölüm Olan 5 Sezonun Tamamı Yayınlanmıştır.Ayrıca Pokemonun 12 Tane Sinema Filmi Çıkmıştır.13 Filmi İse Temmuz 2010'da Çekilecektir.
Pokemonun Türkiye'de İlk 5 Sezonu Türkçe Yayınlanmıştır.5.Sezondan Sonra Yaşanan Bazı Olaylar Sonucu Çizgi Film Türkiye'de Yasaklanmıştır.Ancak Şu Anda Jetix Kanalında 11.Sezon Türkçe Yayınlanmaktadır.

Pokémon Nedir?

Aslında Pokémon Dünyası Bizimkine Çok Benziyor: Aradaki Tek fark O Dünyanın Pokémon Adındaki Fantastik Yaratıklarla Dolu Olması. Bu Dünyadaki Bazı İnsanlar Pokémon Yetiştiricileri Olmaya Karar Verir.
150 Çeşit Farklı Pokémon Vardır. Bir Yetiştiricinin Görevi Olabildiğince Çok Pokemon Yakalamak Ve Onları Eğitmektir. Her Farklı Pokémon’un Farklı Güçleri Ve Farklı Yetenekleri Vardır. Bir Pokémon’u İyi Yetiştirebilmek İçin Cesur , Azimli Ve Sevecen Olmak Gerekir. Bir Yetiştiricinin Pokémon’u Büyüdükçe Güçlenecek, Yeni Ataklar Öğrenecek Ve Hatta Bazen Yeni, Farklı Bir Pokemon’a Bile Dönüşebilecektir
.

Konusu

Ash Ketchum,Geleceğin Büyük Eğitmeni.10 Yaşına Bastığı Gün Pokémon'unu Alacağı İçin Çok Heyecanlıdır.Sabah Biraz Geç Kalır Haliyle,Koşarak Profesör Oak'ın Labaratuarına Koşar.Profesör Oak Pokémonlar Hakkında Detaylı Bilgiye Sahiptir.Adı Üstünde,Bir Profesör.Profesör Oak Ona Geç Kaldığını,Ve De Bütün Pokémonların Alındığını Söyler.
Ama
Bir Pokémon Kalmıştır,Pikachu.Fakat Bu Pokémon Hiç Söz Dinlemez,Hatta Pokétopun'a Bile Girmez.Ash İse Çaresiz Kalmıştır.Kabul Eder.
[Resim: 83320003.jpg]
Dışarı Çıktığında Rakibi Gary Pokémonunu Almış,Hatta Hava Atıyordur.
[Resim: gary21.jpg]
.Gary Yola Çıktığında,Ash Kafasına Dünya'nın En Büyük Eğitmeni Olmayı Kafasına Koymuştur.Gary İse Artık Onun En Büyük Rakibidir.Profesör Oak İse Ondan Bir İstekte Bulunur,Ona Pokédex Verir Ve Pokedex'i Tamamlamasını İster.Ash İse Çaresiz Kabul Eder.Önünüzde GYMler Ve Yeni Arkadaşlar Olacak.Eğlenceye Hazırmısınız?


Ash
[Resim: ash_ketchum1.jpg]
Ash, Pokémon Ülkesinde Küçük Bir Kasaba Olan Pallet Town’dan Genç Bir Pokémon Antrenörü. Ash, Dünyanın Şimdiye Dek Görmediği Kadar Harika Bir Pokémon Antrenörü Olmak İstiyor Ve çok Hırslı. Ash’in Maceracı Ruhu Ve Yaşadıkları Yaşı İçin Gerçekten De Dikkate Değer.
Pokémonlara Sevgi-Saygı Ve Çok İyi Bir Antrenör Olma Konusundaki Hırsı Arasındaki Dengeyi İse Çok İyi Ayarlıyor.
[Resim: pikachu_ash.jpg]
Çıktığı Sezonlar: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Brock
[Resim: brock.jpg]
Brock Grubumuzla Maceralara Katılması Dışında, Pewter City’nin Pokémon Salonunda Yetenekli Bir Salon Lideri. Pokémon Konusundaki Uzmanlık Alanı İse Kaya Tipi Pokémonlar. Birçok Kaya Tipi Pokémona Da Sahip. Bir Özelliği De, Resmi Pokémon Ligi’ne Hazırlanan Genç Antrenörlere Yardımcı Olması. Ash’e Bu Konuda Ve Garry’yi Yenme Konusunda Tavsiyeler De Veriyor.
Çıktığı Sezonlar: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Misty
[Resim: misty05.jpg]
Başının Arkasındaki Saç Örgüsünün Kendini Nasıl Gösterirse Göstersin, Kesilmesine İzin Vermiyor.
Misty, Su Pokémonları Konusunda Uzman Ve Gösterişli Bir Su Pokémonu Serisine Sahip.
[Resim: 180px-Misty_and_Staryu.png]
Sıkı Ve İçten Bir Çalışma Sonrası Cerulean City’nin Resmi Salon Lideri Oldu.
Çıktığı Sezonlar: 1,2,3,4,5

Gary
[Resim: gary02.jpg]
Gary, Profesör Oak’ın Torunu Ve Ash’in Yaşam Boyu Düşmanı. Onu, Ash’in Başarısızlığından Daha Fazla Sevindirecek Şey Yok Gibi.
Garry Ve Ash Yolculukları Sırasında Birbirlerini Sık Sık Gördüler Ve Her Seferinde Karşılıklı Pokémon Savaşına Meydan Okumalar Yaşandı.
[Resim: tvsea06_007.jpg]
Ash, Dünyanın En İyi Antrenörü Olacaksa, Eninde Sonunda İndiko Platosu’ndaki Final Savaşını Kazanmalı.
Çıktığı Sezonlar: 1,2,3,4,5,11

Profesör Oak
[Resim: oak2.jpg]
Profesör Oak Gönülden Ve Sevgiyle Çalışan Gerçek Bir Pokémon Uzmanı. Pallet Town Kasabasında Yaşıyor Ve Ash ’deki Yeteneği Açığa Çıkartmaya Yardımcı Oluyor. Prof. Oak Yaşamını Pokémon Davranışları Ve Pokémonlar Hakkındaki Bilgisini Arttırmaya Adamış Bir Pokémon Uzmanı. Ash, Prof. Oak’tan Birçok Şey Öğrendi; Ama Eninde Sonunda Ondan Ayrılmak Ve Kendi Kaderini Kendisi Çizmek Zorundaydı. Ash’de Öyle Yapıyor.
Çıktığı Sezonlar: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Memur Jenny
[Resim: 23fc51.jpg]
Hemen Hemen Her Şehir'de Varlar Ve Her Şehirdeki İsmi Aynı Çünki Bunların Hepsi Kuzenler.
[align=center]Çıktığı Sezonlar: Hemen Hemen Her Şehir'de Varlar.

Hemşire Joy
[Resim: joy.JPG]
Hemen Hemen Her Şehir'de Varlar Ve Her Şehirdeki İsmi Aynı Çünki Bunların Hepsi Kuzenler.
[align=center]Çıktığı Sezonlar: Hemen Hemen Her Şehir'de Varlar.

Roket Takım'ı
[Resim: team_rocket2.png]
Roket Takımı, Kötülüğü Ve Güzelliği Her Şeyin Üstüne Çıkarmayı Amaç Edinmiş İçten Ve Kalpten Bir Oluşum. Önce Tüm Pokémonları, En Sonunda Da Tüm Dünyayı Ele Geçirmeyi Planlıyorlar. Jesse, James ve Miyav Roket Takımının Üç Meşhur Üyesi, Birbirlerine Kalpten Bağlılar, Bir Takım Olmanın Tüm Hünerlerini Sergiliyorlar.
Roket Takımı’nın Başka Üyeleri De Var, Onlarda Bir Erkek Ve Bir Kızdan Oluşuyorlar Ve Aslında Daha Becerikliler.
Çıktığı Sezonlar: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Richie
[Resim: tvsea05_011.jpg]
Richie Bir Pikachusu Var Ve İndigo liginde Ashi Malup Etmişti.
Çıktığı Sezonlar: 1,5

Aqua Takım'ı
[Resim: 23036-teamaqua_large.gif]
Kyogreyi Çalmaya Çalışan Takım.
Çıktığı Sezonlar: 6,7,8,9

Magma Takım'ı
[Resim: teammagma.gif]
Groudon'u Çalmaya Çalışan Takım.
Çıktığı Sezonlar: 6,7,8,9

May Ve Kardeşi Max
[Resim: may311.jpg]
May Karakteri Diamond Pearlın Bazı Bölümlerinde Ortaya Çıkıyor. (Bir Evee'si Var Ve Diamond Pearl'de Glaceon Oluyor.)
Erkek Kardeşi Max'de Yanında Max İleride Deoxy Ve Jirachi İle Bağ Kuruyor
[Resim: max171.jpg]

Misty, Takımdan Ayrıldıktan Sonra Kız Kardeşlerinin Yanına, Yani Cerulean City Gym'e Geri Döndü.
[Resim: daisy_lily_violet.jpg]
Bildiğimiz Gibi Misty Ve Kız Kardeşleri Gym Liderleriydi. Ve Misty Jotho'dan Sonra Cerulean City Gym Lideri Olarak Serüvenine Devam Etmiştir.

May, Pokemon Hoenn'den Tanıdığımız Bir Karakterdir. Hoenn'de Pokemon Eğiticileri İçin GYM'lerden Başka Bir Sistem Geliyor. Pokemon Contest (Yarışma), Burada Pokemonlar Daha Çok Estetik Güzellik İçin Birbirleri İle Yarışıyorlar. Bazen Savaşda Yapabiliyorlar. Nasıl GYM'de Rozet Kazanıyorlar İse Contest'te Kurdele Kazanıyorlar. Hoenn'den İtibaren Kız Karakterler GYM Rozetleri Yerine Kurdeleleri Tercih Etmişlerdir.
May Kendi Döneminde (Hoenn'de) Contestlere Katılmıştır.Takımdan Ayrıldıktan Sonra Diamond And Pearl(Sinnoh)'daki Contestlerede Katılıp Serüvenine Devam Etmiştir.
[align=center]Çıktığı Sezonlar: 6,7,8,9,10,11,12

Dawn
[Resim: diamondtv01421.jpg]
Dawn, Arkadaşımızda Bir Kız Karakter Olduğu İçin Oda Contestlere Katılmaktadır. Diamond Pearl'ın Bir Bölümünde May Ve Dawn Karşı Karşıya Geleceklerdir.
[Resim: dh002te51.png]
May Ve Glaceon (Hoenn'de Eevee İdi, Diamond Pearl (Sinnoh) 'da Glaceon Oldu)
[Resim: dh003eq91.png]
Çıktığı Sezonlar: 10,11,12

Drew
[Resim: shuu.jpg]
Hoenn'deki Rival, Drew Adlı Bir Eğitmen
Bir Sorun Vardı
Ama Ash'in Rakibi Değil, May'in Rakibi. May, Drew'in rakibi olsada Ondan Hoşlanmaktadır.
Drewin Ana Pokemonu: Roselia (Diamond // Pearl [Sinnoh] 'de Roserade Olacaktır.)
Çıktığı Sezonlar: Tam Olarak Bir Bilgim Yok.

Paul
[Resim: DP343.jpg]
Diamond // Pearl (Sinnoh)'de İse Ash'in Bir Rakibi Vardır
NOT: Tabiki Bu Serilerde Sadece Bir Tane Rival Olmadığını Eklemek Lazım. Ben Sadece En Çok Karşılaştıkları Rivalleri Gösterdim.
Çıktığı Sezonlar: 10,11,12

Barry
[Resim: default.jpg]
Hakkında Pek Bir Bilgi Sahip Değilim Ama Akılda Kalan Bir Karakter Olduğu Duyumlarını Aldım Koyuyum Dedim.
Çıktığı Sezonlar: 12

Galactic Takım'ı
[Resim: 11806070198757a64.jpg]
En Kirli Suç Örgütü Takım’ı Dünyadaki Tüm Pokemonları Çalmak İstiyorlar. İlk Olarak Dialga,Palkia Ve Giratina'dan Başlayacaklar.Sinnoh Bölümlerinde Ortaya Çıkıyorlar.
Çıktığı Sezonlar: 10,11,12
Alıntı:Ash Ketchum,Geleceğin Büyük Eğitmeni.10 Yaşına Bastığı Gün Pokémon'unu Alacağı İçin Çok Heyecanlıdır.Sabah Biraz Geç Kalır Haliyle,Koşarak Profesör Oak'ın Labaratuarına Koşar.Profesör Oak Pokémonlar Hakkında Detaylı Bilgiye Sahiptir.Adı Üstünde,Bir Profesör.Profesör Oak Ona Geç Kaldığını,Ve De Bütün Pokémonların Alındığını Söyler.
Ama
Bir Pokémon Kalmıştır,Pikachu.Fakat Bu Pokémon Hiç Söz Dinlemez,Hatta Pokétopun'a Bile Girmez.Ash İse Çaresiz Kalmıştır.Kabul Eder.

Bu sözler tanıdık geliyor.benim sezon 1 konumda vrdı ama sonra kaldırdım nese onu tartışacak değilim


xlordx

şimdi Bak dostum tamam iyi konu açmışsın ama emeğii geçen herkesi mesajına yazman lazım.biz bir konu açtığımızda bizi kırmayıp yardım eden herkesi tanımasak bile mesaja emeği geçenler diye ekliyoruz.2 kelime bir şey söyleseler bile.
kimin emeği geçmişse ekleyeceksin.O tartışmada mazide kalacak....


starkiler

sen de çok abartmışsın zaten sabıkalısın direk ilk mesajda ağıza alınmayacak şeyler yazmışın.bu senin sonun olabilirdi.haklı olsan bile.fazla abartma bu konuyu bi teşekkür yaz daha da bu konuya mesaj atma


sadece ortamı yatıştırıyorum amacım kimseyi bu forumdan etmek değil.en azından şimdilik. + bir de bu konuya olumsuz mesaj atmaya kalkmayın çok kötü ceza gelir.


Hakaret içeren mesajlar silindi.kiliti açıyorum.İyi Forumlar...dediğim gibi sakın mafyacılık oynamaya kalkmayın...

Gary 11 dede gözüktü:.
(18-09-2009, 11:08 PM)Mehmet © link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Alıntı:Ash Ketchum,Geleceğin Büyük Eğitmeni.10 Yaşına Bastığı Gün Pokémon'unu Alacağı İçin Çok Heyecanlıdır.Sabah Biraz Geç Kalır Haliyle,Koşarak Profesör Oak'ın Labaratuarına Koşar.Profesör Oak Pokémonlar Hakkında Detaylı Bilgiye Sahiptir.Adı Üstünde,Bir Profesör.Profesör Oak Ona Geç Kaldığını,Ve De Bütün Pokémonların Alındığını Söyler.
Ama
Bir Pokémon Kalmıştır,Pikachu.Fakat Bu Pokémon Hiç Söz Dinlemez,Hatta Pokétopun'a Bile Girmez.Ash İse Çaresiz Kalmıştır.Kabul Eder.

Bu sözler tanıdık geliyor.benim sezon 1 konumda vrdı ama sonra kaldırdım nese onu tartışacak değilim


xlordx

şimdi Bak dostum tamam iyi konu açmışsın ama emeğii geçen herkesi mesajına yazman lazım.biz bir konu açtığımızda bizi kırmayıp yardım eden herkesi tanımasak bile mesaja emeği geçenler diye ekliyoruz.2 kelime bir şey söyleseler bile.
kimin emeği geçmişse ekleyeceksin.O tartışmada mazide kalacak....


starkiler

sen de çok abartmışsın zaten sabıkalısın direk ilk mesajda ağıza alınmayacak şeyler yazmışın.bu senin sonun olabilirdi.haklı olsan bile.fazla abartma bu konuyu bi teşekkür yaz daha da bu konuya mesaj atma


sadece ortamı yatıştırıyorum amacım kimseyi bu forumdan etmek değil.en azından şimdilik. + bir de bu konuya olumsuz mesaj atmaya kalkmayın çok kötü ceza gelir.


Hakaret içeren mesajlar silindi.kiliti açıyorum.İyi Forumlar...dediğim gibi sakın mafyacılık oynamaya kalkmayın...

Mehmet Abi Birinci Sezon Senin Açtığın Konu Buradayken Ben Yoktumki Sitede
Tmm Abi GERÇEKTEN Emeği Geçen Olursa Eklerim Zaten Nie Eklemiyeyimki
Burada Kötü Adam Benmişim Gibi Oldu
Mehmet Abi Bişey Söylemek İstiyorum Söyleyebilirmiyim Burada :what:
Süper bir paylaşım olmuş emeğine sağlık  :exciting:
(18-09-2009, 11:27 PM)Jengho link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Gary 11 dede gözüktü:.
Ekledim Kardeşim Sağol Yardım İçin :victory:
(18-09-2009, 11:31 PM)Daca link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Süper bir paylaşım olmuş emeğine sağlık  :exciting:
Ö.d Kardeşim Aslında Oyunda Geçen Bütün Karakterleri Eklemeyide Düşünüyorum İleriki Zamanlarda :big_smile:
xlordx aklından bile geçirme o sölemek istediğin şey neyse

  :bad_egg:

(18-09-2009, 11:39 PM)Mehmet © link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:xlordx aklından bile geçirme o sölemek istediğin şey neyse

 :bad_egg:

Abi Kötü Birşey Değilki :nothing_to_say:
Sadece Doğru Bir Kaç Birşeyi Söylemek İstiyordum Beni Haksızlık Yapmış Biri Gibi Görmesin Arkdaşlar Diye  :nothing_to_say: