Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: En güçlü Hangisi? Arceus? Hoopa? Mega Mewtwo Y?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar kafamı kurcalayan birşey var, öncelikle bu karşılaştırma oyun içi stat değil Animeye göre olacak o yüzden ona göre yorum istiyorum.Arceusun tanrı olduğunu hepimiz biliyoruz ve zamanı bile durdurabiliyor,fakat Mewtwo Arceus tarafından yaratılan bir pokemon olmadığı için onu etkileyeceğini sanmıyorum ayriyetten Mewtwo Arceustan sonra en güçlü pokemon olarak biliniyor.Hoopaya gelirsek Hoopanın hiçbir saldırıdan etkilenmeyeceğini düşünüyorum,üstelik başka legendaryleri çağırabilme yeteneği onu neredeyse tanrı yapıyor.Hoopa Arceusu kontrol edebilirmi? Edebilirse Hoopa Arceusdan dahamı güçlüdür demek oluyor?
Kısacası demek istediğim şey.

Bu üç Pokemon bir alanda aralarında savaşsalar hangisi daha güçlü ve galip çıkar? ^.yan^
Şimdi şöyle bişey var Arceus'da bulunan plakalar sayesinde istediği tür olabiliyor o yüzden Arceus, Hoopa ve Mewtwo Y 'yi alır ayrıca Hoopanın efsanevi Pokemon çağırması fark etmez  12.Filmde Dialga,Palkia ve Giratinayı tek başına aldı Arceus.
Arceus gerçekten güçlü ve bütün tiplere form değiştirerek girebiliyor. Hoopa bütün efsanevi pokemonları çağırabiliyor. Mewtwo'nun mega hali ise normal halinden çok daha güçlü hmm bence Hoopa getirsin primal Kyogre'i Groudon'u ve Mega Rayquaza'yı savaşsınlar kim bilir Arceus 18. filmde yoktu belkide en güçlü pokemon odur.
Arceus ezer geçer bence. Tanrı ya bir kere, ötesi mi var?
18. Filmde hepsinin durdurmayı başaramadığı ışını arceus tek başına durduruyor arceus alır bence
Mewtwo Y değilde Mewtwo X statlarda en iyisi diye hatırlıyorum ve onu yenebileck bence tek pokemondur gücünü animede 20.filmde eğer tanıtım amaçlı yaparlarsa daha iyi görebiliriz.
Arceus yeteneğini animede kullanacak olursa, plate değiştirdiği için türünü sürekli değiştirir, bu sayede saldırıları kolayca savuşturabilir. Bu durumda onunla başa çıkılabileceğini düşünmüyorum. ( Electric ground dragon psychic normal ghost poison fighting türlerine karşı direk avantajı var. )

Şöyle hoş bir video var, arceusun dövüş sırasında tür değiştirmesiyle alakalı.

Mewtwo vs Arceus durumuna gelirsek, teorin güzel, ancak mewtwonun genesecte kaybettiğini düşünürsek, arceusa megasız çok kafa tutabileceğini düşünmüyorum. Zira oyun için BSTlerini kıyasladığın zaman ( Base Stats Total ), mega mewtwo x ve y nin toplam statları arceusdan daha fazla, bir mega mewtwonun arceus karşısında ne yapacağı tartışılır.

Hoopayı herhangi bir efsaneyle kıyaslamanın doğru olmadığını düşünüyorum , düşündüğün zaman celebinin farklı bir versiyonu. Neden böyle düşündüğümü açıklayayım. Dialga zamanı, palkia evreni kontrol eder. Celebi zamanda yolculuk yapabiliyor, hoopa evrenler arası yolculuk yapabiliyor. ( Space traveler olarak geçer.)

Bir de şöyle hoş bir resim var, aradaki farkı anlamanıza yardımcı olabilir.

[Resim: pokemon_mythology_tree_by_akagesensei-d7e1c69.jpg]
Şimdi teknik bilgileri falan bi kenara bırakırsak (hor görmüyorum yanlış anlaşılmasın.). Bir diğer adının içeriğinde Tanrı geçen bir pokemon başka herhangi bir güce nasıl boyun eğebilir ki. Mantık açısından böyle birşeyin meydana gelme ihtimali yok :D
arceus un mewtwo yu çok rahat yenebilecegini düşünüyorum.psychic saldırılar zaten arceus a etki etmeyecektir fight türü saldırılarında arceus a fazla bir etki edecegini de sanmıyorum.Diğer yandan arceus un her türlü saldırısı mewtwo ya direk etki eder.hoopa ya filmde ghost dark veya psychic saldırı yapılmadı(lugia yaptımı hatırlamıyorum)eger yapılsaydı hoopa nın da yenilecegini düşünüyorum.