Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Magikarp ve Feebas
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar daha çok yeniyim o yüzden tecrübesizim hatam olursa özür dilerim. Neyse size bir soru magikarp ve feebas arasında ne fark var saldırıları falan aynı ikisi de evrimleşince totallari 540 oluyor sanki feebas magikarpın çakması olmamış mı ?
Feebas, Magikarp'a göre daha kullanışlıdır moveset ve eğitim (hızlı level-up'ın önemli kurallarından biri saldırılardır, diğeri statlar) açısından. Aslında bu iki balığın arasında bir sürü fark var.
Öncelikle evrim şekilleri farklı. Magikarp level up ile, Feebas da son iki nesil ile birlikte üzerinde gerekli item varken takasla evrim geçiriyor.
Magikarp evrilince ikinci tür olarak uçan türü kazanıyor, Feebas ise normal türünü (su türünü) koruyor.
Magikarp'ın evrimi Gyarados atk'ır (fiziksel saldırıları yüksek), Feebas'ın evrimi Milotic sp.atk'ır (uzaktan, special saldırıları yüksek)
Can , savunma ve hız statları aynı iki tarafın da son evrimlerinin.
Magikarp'ın evrimi Gyarados'un mega evrimi var ayrıca.

Aslında bu Pokémonları birbirinin aynısı, çakması diye nitelendirmektense, birbirlerine rakip Pokémonlar diye nitelendirsek daha uygun olur sanki. Benzer stat dağılımı, stat toplamlarının aynı olması, görünüşleri ve ilk evrimlerinin kullanışsızlığı açısından çok ortak noktaları var. Ancak bu rekabeti eşitliyor bir açıdan. 
En zayıf -> Güçlü
Çok çirkin -> Fabulous

Böyle bir hikayeleri var. Ve ikisi de balıktan yılanımsı bir şeye dönüyor. Yani Feebas magicarp ile aynı amaçla yapılmış/çizilmiş bir pokemon.

Ama farklar çok fazla. İnsanları en çok rahatsız edeni Mega evrim olayı. =T