Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon XY&Z Bölüm 13
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar artık birçok kişi online da izliyor bölümleri.Daha önce de belirttik ayrıca birçok kez örneğini de gördünüz.Bölüm konularını açmak için illa akşamı beklemek zorunda değilsiniz.Yazık değil mi şimdi yaklaşık 2 yıldır beklenen bir bölüm gelmiş ama eskaza anime sohbete giren birinin yemediği spoiler kalmaz.Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.Herkes bölüm konularını açabilir.Hep başkalarından beklemeyin lütfen.


[Resim: tumblr_inline_o1zdh1eDaq1siysd1_540.jpg]

Buyrun konuşun...
Biraz uzun olacak ama başlıyorum. Spoiler yemek istemeyen konuya bakmaz umarım. 12. Bölüm beklentimi farklı karşıladı ama sevdim gibi. Sawyer vs Ash ile başlaması garip olsa da iyiydi. O Shelgon Salamence olup Noivern'e, Sceptile Mega olup Greninja'ya, Honedge son evrimine ulaşıp Pikachu'ya ve Charizard başka biri ile rival olacak bence. Bu belli oldu aslında biraz. Greninja Sceptile ile maçında daha istekli ve hırslıydı, X ile maçı zorlama oldu biraz ve gücü X'in çok çok altında kaldı. Ki X haftaya Zygarde %50'yi zorlayacak belki yenecek kim bilir. Greninja'nın Mega denecek şekilde form değiştirmesi beklenen gibi olsa da bir farklılık olacaktır. Alain kendi fikrince "Mega Evrimleştiğini" anladı ama ne bir Kilit Taşı ne bir Mega Taş var. Bu ilk Mega Evrim Greninja mı demek olacak acaba? Çünkü daha önce ilk Mega Evrimin (bilinen) Lucario olduğu söylenmişti. Ninja Köyünde de kahraman Greninja'nın antik çağlarda yaşadığı söylendi (acaba bu Greninja o Greninja'nın ruhu ile mi yaşıyor diye düşündürttü). Ki Mega Evrim taşlarının nasıl çalıştığını biliyoruz. Ayrıca Ash'in Charizard'ı görür görmez "Lizardon" demesi ve Mega Taşı hemen fark etmesi iyi oldu. Pokédex çıkarmadı ki pijamayla nereden bulsun o an. 

Bölüm arasında Pokémon Quizde Charizardların olması ve Mega Y'nin ilk kez görünmesi iyi bir ipucu. Son olarak Ash'in olgunluğunu taktir ettim. Mega X'e karşı yenilgiyi efendi efendi kabullenip Greninja'ya güçleneceğiz demesi, Alain'e el uzatması ve ismini sorması, ardından "Alain-san" yani "abi" demesi, Alain'ın da "bana Alain de yeter" tavrı iyi detaylardı. Harbiden büyümüş Ash.

Son olarak bölüm sonu yayınlanan Mega Evrim tanıtımlarında animede görülen Mega Evrimli Pokémonlar'ı da gördük (Mega Blaziken yok nedense aralarında) ve Charizard hakkında ilk kez Mega X, X Taşı ile gelişir dediler. Ayrıca belirtilmiş yani bu durum. Bu da demektir ki Y için bir hazırlık var. Y'nin kime verileceğini bilmem ama Y ayrı tutuluyor bu belli. Bahsettiğim bölüm sonunu da aldığım kayıt ile ekledim. (Video'nun ilk 1buçuk dakikası bölümün son sahneleri isteyen atlasın).

Spoiler:
  

edit: anime sohbetten taşıdım
Bu bölüm ash-greninja döngüsünün mega evrim olup olmadığı kesinleşir zannediyordum fakat Alain nasıl kilit taşışız mega evrim geçiriyor dedi. Bakalım mega evrim değil gibi duruyor yada z mega evrimi gibi bir şey.
Charizard X'in Z'yi yenme ihtimali var sonuçta Z tam formunda değil.
Y'nin gelmesi artık kesinleşti gibi bişey, poke quiz'de göstermeler falan hafiften ısındırmalar başladı.
Kime gidiceği ise tam bi muamma :( Gönül ister Ash'e gitsin ama Alain'in yorumuna göre Greninja taş olmadan evrimleşiyor.
Aslında Alain'in keystone'u herhangi bir mega evrimleşebilen pokemon yakındayken parlıyordu.Greninja'yla savaşırken sürekli keystone'a baktı.
Ash-Greninja bana göre hala "mega shinka" değil farklı bir bağ var aralarında.

(04-02-2016, 05:05 PM)x1903Ahmet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu bölüm ash-greninja döngüsünün mega evrim olup olmadığı kesinleşir zannediyordum fakat Alain nasıl kilit taşışız mega evrim geçiriyor dedi. Bakalım mega evrim değil gibi duruyor yada z mega evrimi gibi bir şey.
Aslında haklısın mega evrim olma ihtimalide var çünkü daha Z evrimini göremedik.
Aghh kafam karıştı?!
Sceptile'ın ejder saldırısını begendim ama dracometeor olmali/olsun . Yanılmıyorsam oyunda ogrenemiyor ama animede yapsalar hoş olur. Dün biraz düşündüm de animasyonunu hesaba katarak.

Double Team hala gitmemia ben ne diyeyim şimdi. Oyunda pek sevmem bu tür saldırıları. Animede hoş gözüküyor ama karşıdaki rakip iyiyken ise yaramıyor.

Bir daha trailer izlememeye karar verdim. Yine bütün savaşı 3/4 kez işlemiş gibiydim. Gerçi dalıp bakıyorum her seferinde.

Sceptile çok güçlü olmuş. Şartlar esitken Charizardtan daha kötü yanıyordu Greninja'yı. Ama Ash Sawyer'dan hep bir adım otedeydi evrimsel olarak. Mega evrimle birlikte fark tekrar açılacaktır. Ama TMNK2 formuna kavuşunca o fark kapanıp bize vaad edilen ve openingde gösterilen eşitliğe kavuşmuş oluruz.( evet o arkasında kanat olan formu TMNK2 olarak adlandirmayı düşünüyorum. Yeni oyunla birlikte TMNKGTMNK formu gibi uzamaz.)

Mega evrimin gücü belki de sadece Alain'in gücü çok yüksek.

Bölüm bende lig umudunu düşürüp , absol umudunu geri getirdi.

Greninja ve Ash arasında problem olmayacak gibi.

Z-gun mükemmeldi. Team Flare bu gücü yeni mega evrimler yapmak için kullanacak umudum yükseldi. Ki daha önce mega Mewtwoların taşları insan eliyle yapildi fikrim güçlendi kendi içimde. Alain hiç göremedi yumuş yumuşu(z-core).
Mewtwo'nun evrim taşlarının insan yapımı olması normal Mewtwo, Genecest gibi insan yapımı bir pokemon.
Bolume diyecek yok beklediğimize değdi.
Bu arada openingin hiç duymadığımız kısımlarını duymuş olduk savaş sahnelerinde.Umarım biran önce çıkar tam versiyonu
Bölümü şimdi izledim bu moveset ile bundan daha iyisi beklenemezdi zaten :D Alain'in Greninja'nın gücünden etkilenip maç yapmak isteyeceğini sanıyordum ama amacı savaşmaktan çok formu görmekmiş gibi geldi bana. Ash'in hala bu form hakkında hiçbir şey bilmediği vurgulanıyor. Ash ve Greninja bu gücü kullanmayı öğrendiğinde Alain ile rövanş olacaktır. Openinge güvenerek hareket etmek istemesem de openingte Alain ve Ash'in karşı karşıya da geleceği gösteriliyor.

Sawyer yine fena ezildi. Beni git gide korkutmaya başlıyor bu olay. Söylenildiği gibi muhtemelen Zygarde Mega Evrim için kullanılacak. Greninja'nın formunun da buna bir yerden bağlanacağını düşünüyorum.

Yine openinge bağlı olarak Bonnie Zygarde %10 form sahneleri istiyorum.
Ya işte olayın özeti mega evrimde mangal yürekli Ash kardeşimiz o kadar içten o kadar samimi o kadar bağlı ki taş maş olmadan mega evrim geçirtebiliyor. Burada verilmek istenen mesaj, Pokemonunuzu sevin ona güvenin ve bağınız güçlü olsun :)
Egitmen ve Pokemon arasındaki bağın çok güçlü olduğundan taşa gerek kalmadan Greninjanın Mega evrim geçirdiğini dusunuyorum
Sayfalar: 1 2 3