Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon XY&Z Bölüm 13
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sceptile, Erderha Darbesi hareketini öğremiş Sawyer'de gelişme var. Alain, Ash'i hiç zorlanmadan yenerek aldı maçı.
(04-02-2016, 07:38 PM)Furkan60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Egitmen ve Pokemon arasındaki bağın çok güçlü olduğundan taşa gerek kalmadan Greninjanın Mega evrim geçirdiğini dusunuyorum
Kesinlikle katılıyorum hatta bu konu da Z evrimi bile gelebilir. 

Z evrimi konusunda zamanında Firebender olabilir demişti kendisi sonradan olmaz demişti ama bence olabilir. Hatta bunu Charizard üzerinde ilk yapan Alain olabilir. Bölüme dönersek Sawyer bence o kadar ezilmedi özellikle son maçta bence Ash'i ezdi. Greninja'nın özel formu olan Ash-Greninja formu Ash'i kurtardı fakat E4 üyesi yenen Alain'e sökmedi. Ancak Alain ile olan maçta güzeldi iyi dayandılar Ash bu formu tam olarak çözdükten sonra herkesi yenebilecek seviyeye gelecektir. Fakat sıkıntılı süreç yakındır bir daha ki karşılaşmada Sawyer mega evrimle Ash'i ezerek yener. Ash Greninja ile birlikte kendini sorgulamaya başlar o sırada gücü kullanmayı öğrenirler ve Ash herkesi yenebilecek seviyeye gelir. Charizard konusuna da değineyim Ash ilk kez görmüş gibi davranmadı bu iyi bir şey bu konuda zaten Torkoal93 ile aynı gibi düşüncelerimiz bence bir takımda iki mega evrim olabilir zaten Y için en iyi aday Ash Trevor eğitmen olarak saymadığım karakter o pokemon fotoğrafçısı olmak istiyor. Bu yüzden mega evrime gerek yok onun için Ash Greninja ile arasında bir süre sorunlar olabilir o sorunları aştıktan sonra Charizard gelebilir. Bu demek değil ki Greninja ikinci planda olacak Greninja aksine Kalos pokemonu ve taşsız evrimleştiği için ön planda olacaktır Charizard ikinci planda gösterilse bile fanları için yeterlidir fakat Charizard bir şekilde ön plana çıkar ve yine işini yapar. Ayrıca diğer konu da Ash-Greninja ile ilgili Infernape'i hatırlattı o da belirli bir süre darbe aldıktan sonra maksimumuna ulaşıyordu bu da aynı hesap gibi duruyor. Fakat tek farkı var bu mega evrim haricinde olanlara tek atıyor. Bu konuyla ilgili caps bile yaptım. :D 8D [Resim: ads%25C4%25B1z.JPG]
Greninja bu bölüm biraz garipti sanki.
(04-02-2016, 05:48 PM)Furkan60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bolume diyecek yok beklediğimize değdi.
Bu arada openingin hiç duymadığımız kısımlarını duymuş olduk savaş sahnelerinde.Umarım biran önce çıkar tam versiyonu
Aslında çıktı çoktan.

Full versiyonu:
Spoiler:

Vokalsiz (sözsüz):
Spoiler:




Benim yorumuma gelelim, uzun olabilir :D 

Şimdi, Sawyer VS Ash tamam, 3v3 oldu, Hawluhca bir galibiyet kazandı iyi hoş da neden bu Pokémon'u bu kadar eziyor bu animatörler hep. Kazançları hep geri planda oldu. Neyse bölümün güzelliğinden bunu çok deşmeyeceğim. Sawyer yine 3-0 yedi. Bagon'un gelişmiş olduğunu görmek güzel ancak Noibat ile savaşmasını tercih ederdim.


[Resim: nLq5Y5.jpg]

Bu ilk opening'teki sahne gerçekleşmiş oldu.

Öte yandan Sawyer'in hala not defteriyle dolaşması sinirime dokundu. Yahu bir sonraki karşılaştığımızda muhtemelen mega taşın olacak, bırak artık şu acemiliği ve tecrübesizliği, bize geliştiğini göster. Sawyer'le geçen Pokémon Merkezi'ndeki diyaloğu merak ettim, o yüzden altyazıyı merakla bekliyorum her ne kadar en az bir haftada çıkıyor olsa da.

Sceptile iyi benzetti Greninja'yı. Bu da demek oluyor ki Mega Sceptile iken Ash-Greninja'yı ciddi anlamda zorlayacak. Dragon Pulse bilmesi hoşuma gitti. Leaf Storm da iyi bir saldırı.

Ash'i geçtim Serena bugün gördüğü güçlü Pokémonlara bakmadı hiç Pokédex'ten, herhalde gördü daha önce biliyor :D Gerçi Pokédex'e ayrılacak bir dakika bile yoktu bölümde.

Ash'in pijamayla koştuğu sahne çok epicti. Yani geri dön, pantolonunun kemerinden al Talonflame'in PokéTopu'nu takıl peşlerine. Yok pijamayla koşmuş, yok balkondan atlamış, gereksiz aksiyon -_- Ya Alain olmasaydı? Tamam Alain'i kahraman yapacaksınız ama yapmayın böyle, Talonflame demişken Ash kullansın artık şu şahini yav. Üstüne binip tur atsın arada -_-

Ash VS Alain'e gelelim. Alain sürekli mega taşına bakıp durdu. Acaba ben de yapabilir miyim taşsız deyip durdu. Kıskandı yani Ashboy'u XD Savaş kısa geldi bana da gerçi bölüm dakikasını iyi doldurdular ancak ileride bunlara özel bir bölüm ayrılsın lütfen. Blast Burn'den sonra çok umudumuz vardı o kalkan diyorduk. Zaten o kalkanı görmekten ve kimsenin durumu anlamamasından sıkılmaya başladım. Ne zaman peri kanatlı modunda duracak ve onları rakibin kafasına kafasına fırlatacak?! Tamam bu absürd oldu sanırım. Savaşlar güzel ve doyurucuydu yalnız. Lige kadar idare eder herhalde beni XP Ama ileride tekrarlanmasını çok istiyorum. Hayal ettiğim Ash'in bayılma sahnesi olmadı. Çocuklara ağır gelir diye mi düşündüler acaba? Ama böyle de pek heyecanı çıkmadı Ash niye hissetmedi o Blast Burn'u yav -_- Kimse de anlamadı Ash'in acıyı hissettiğini zaten, yazık çocuk kendi içinde yaşıyor her şeyi.

Bölümden aldığım iki screen shot:
[Resim: vnBQj4.png] [Resim: 1MA2JN.png]


Ash'le Alain'in dostça ayrılması hoştu. Ancak ileride düşman olacak olmaları beni daha da heyecanlandırıyor.

Gelelim bölümde beklemediğim gelişmelere. Mairin'in animede bu bölüm gözükmesini beklemiyordum. Acaba Lysandre AZ'nin silahını mı kullanmayı planlıyor? Yazık Mairin'e de hala bekliyor başında Harimaron'un. Aslında daha da önemlisi bu Alev Takımı neyin peşinde? Adayı kocaman bitkilerle kapladılar. Tuhaf! Giderek gizemli bir hal alıyor anime.

Alain'e de yazıklar olsun, kız orada hala bekliyor Pokémon'un başına, çocuk yanına bile gitmedi. Sözde Lysandre'nin ipiyle kuyuya indi, Mairin'e yardım edecek. Peh Thirst Kızın ona en çok ihtiyacı olduğu anda yanında değil.

Yazmayı çok sevdim, bitirmesem mi yav XP Bayağı da uzun oldu. Neyse diğer yorumlarımı kendime saklayayım en iyisi. Serena'nın Sylveon ile Pokémon Merkezi'nde oynaması da çok tatlı bir sahne olmuş. Bu demek oluyor ki artık Braixen ile Pancham geri plana atılacaklar. Yaşasın!


Greninja ile ilgili olarak da ileride Sawyer'e de yenilince bunalıma girecek ve Ash'le güçlenmeye çalışacak. Bu ne demek? Talonflame'in rolü çalınmaya devam edecek demek. Yazık, cidden yazık! -_-  Hawlucha'yı yine arada gösteriyorsunuz en azından. Talonflame'in Ash-Greninja'dan da haberi yoktur. Oysa Talonflame-Frogadier dostluğu, animede gördüğüm en iyi dostluktu.


Sıfır spoilerlı (XY&Z Sohbet'i tahmin ettiğimden bakmadım, burayı zaten açmam, geç de gelmiştim) bir bölüm izleyip, uzun değerlendirmemi yaptığıma göre kahvemi içip senaryomu yazma işine devam edebilirim. Ne güzel!
bende upuzun bir yorum atacam ama eleştirim tavan yapacak:

ash vs sawyer maçına diyecek bişey yok güzel maç oldu ve greninjayı çok güzel gösterdiler gücünü yani ama gel gelelim ash vs alain maçına.2 aydır bekledigim bu muydu yani şimdi.Düşündüğüm vs nin %10 una bile ulaşamadı yani bu kadar sıkıcı bir ws beklemiyordum.Greninja yı yerden yere vurmuşlar vs de charizard a tek bir hamlesi dışında isabet eden bir hamlesi yok aksine hız konusunda zirveyi zorlayan bir pokemon nasıl olurda tüm saldırıları yiyebilir.Bir tek double team kullanıp kaçabildi çogu savasta hızını elinden almışlar resmen.Mega greninja olunca mega diyorum çünkü artık mega oldugu bariz belli oldu mega olunca dedim savaş heralde şimdi başlıyor diye ama 2dk dayanamadı.Ash e geline alain in maçında resmen yenilmeyi bekledi ruhsuz gibi yaptı maçı.Kıssadan hisse ben bu bölümü hiç güzel bulmadım.
Demekki infernape ile greninjayi benzeten bitek ben değil misim
Hawlucha nasıl da çaktı Shelgon'a ama öyle bölüm başlar başlamaz.Bir de dünya kadar defansı var bu pokemonun.Hawlucha güçsüz diyenlere bir kapak daha  XP

Sceptile Greninja'la resmen dalga geçti ta ki Ash-Greninja müdahalesi gelene kadar.Sawyer'a ezildi demiyorum çünkü Ash bile ucu ucuna kazandıklarını kabul etti.

Roketlerin günaydın dediği yerde sesli güldüm :D 

Zygarde Cell silahı konseptine bayıldım.

Charizard mega evrim geçirdiğnde Serena'nın "Siyah Charizard" demesi dikkatimi çekti.Bu tabir oyunun delta episode kısmında da geçiyordu.Steven Alain'dan bahsederken kullanıyordu.

Ash-Greninja bize verilmiş olan mega klasmanındaki pokemon.Bölümün asıl mesajı buydu bence.

Alain beklenildiği üzere kazandı ne de olsa E4 yenmiş adam.Ama şimdi bizim form da tam form değil hani hala su kılıçlarımız yok.Ash-Greninja olayı iyice aydınlandığında asıl maç o zaman olacak.

Son olarak bir şeyi daha belirtmek istiyorum.Fragmanlar maşallah savaşların en önemli yerlerini zaten göstermiş.Bunlar bölümü kötü etkiledi yani.Ayrıca Ash-Alain muhabbetinin yaklaşık 2 yıl önceden başlaması da ister istemez herkesi beklentilere sürükledi.Bölüm çeşitli faktörler yüzünden sansasyonel olamadı bence.Normal güzel bir bölüm olarak kaldı.Bölümü beğenmeyenlere de hak veriyorum ayrıca.
Bu bölüm bana Ash-Greninja'nın yeteneğinin Water Aura gibi değişik bir şey olabileceğini düşündürdü hani hem saldırı hem savunma arttıran bir şey.

Ash daha Greninja'ya olanların farkında bile değil, sürekli kendiliğinden yorulduğunu sanıyor, biraz saflığı bırakıp da olgunlaşsın lütfen, senaristler bu çocuğu harcadı 20 yıldır, yazıktır, bir kere de Ash hakkında iyi şeyler diyebilelim :D
Herkes Noibat-Salamence yazıyor Hawlucha-Salamence olursa şaşırmam sonuçta Hydreigon'a Oshawott atan eğitmen var karşımızda gerçi düşününce Hawlucha belki kazanabilir. 8D  :D 
Sawyer'ın takımının gücünün %90'ını Sceptile oluşturuyor resmen.Diğerleri saniyelik pokemonlar.Ama Sceptile'ı gerçekten sağlam.Sceptile vs Greninja iyiydi.Ama Greninja zorlandı be Ashinja moda geçmeden.  O_o Umarım Alain Ash'in pokemonunun  bu formunu görsünler diye öyle yapmışlardırYoksa Greninja baya baya yenilecek gibiydi.Tamam bu vs ligde efsane olsun istiyorsunuz  anlıyorumda yılların tecrübesi Ash'in kaç eğitmen görmüş geçirmiş pokemonuda bu halde olmamalı.Bana fazla zorlandı gibi geldi.Ama şu fikrimi değiştirmedim : Ash ile Sawyer Trip gibi teke tek maçlarda karşılaşacaklar bence.O da Ashinja vs Mega Sceptile olur.

Öte yandan Alain de beklediğimden kolay yendi Ash'i.Ama pokemon tarihinde lig hariç izlediğimiz en iyi vs idi diyebilirm sanırım.Alain'iğn kendine Alain-san dedirtmemesi de hoştu.Ash saygılı çocuk canım :D  
Sayfalar: 1 2 3