Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 528 - Journey To The Unown
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Journey To The Unown
Japonca Adı: Unown of Solaceon Ruins!
Türkçe Adı: Sahipsizliğe Yolculuk


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımız maceralarla dolu bir yolculuktan sonra Dawn'ın sıradaki Pokémon Yarışması için Solaceon Kasabası'na geldiler. Heyecan, özellikle Dawn'ın heyecanı hiç bitmiyor!

Dawn ile Aipom'u, dostlarımıza son hazırladıkları gösteriyi takdim ederler. Aipom'un Yıldız ve Odak Yumruğu ile yaptığı kombinasyon, Ash ile Brock'tan tam puan alır. Dawn, antrenmanının ikinci kısmını Piplup ile yapar. Piplup'ın Baloncuk Işını karşısında Aipom, kuyruğunu iki taneymiş gibi göstererek saldırır. Dawn, başta bunu Odak Yumruğu'nu geliştirerek bulduğunu zannetse de Brock'tan bunun yeni bir saldırı olduğunu öğrenir. Bu İkili Vuruş adındaki saldırıyı öğrendikten sonra Aipom'un gelişmesi için önünde bir engel kalmaz. Ash, Pokédex'ten Aipom'un gelişmiş halini araştırırken Dawn'ın çocukluk arkadaşı Kenny çıkagelir. O ve Prinplup'ı da Solaceon Yarışması'na katılacaklardır. Ash, Kenny'ye maç teklifinde bulunur ancak Kenny, Solaceon Harabelerini görmek istediğinde bu teklifi öteler. Dostlarımız da Kenny'nin peşine takılarak Solaceon Harabeleri'ne gelirler. Sinnoh'ta etkilerini yeni yeni gösteren Galaktik Ekibi ve Roket Takımı da buradadır. Roketler etrafta yemek ararken Galaktik Ekibi'ni içeri girerken görmüş ve gizlice arkalarından takip etmiştir.

Dostlarımız Dialga ve Palkia heykellerinin görkemini şaşkınlıkla seyrederken Kenny, Ash ile maçlarını burada yapma fikrini ortaya atar. Ash de bunu kabul eder. Mücadele için Ash Turtwig'ini kullanır. Kenny de Breloom seçer. Merdivenlere oturmuş, mücadelenin başlamasını beklerken Dawn, Pokédex'ini Breloom'a doğru doğrultur.


Breloon: Mantar Pokémon'u. Yumruk atarken kısa kollarını uzar. Refleksleri profesyonel bir boksör kadar iyidir.

Bu mücadele, Floaroma Kasabası'nda yarım kalan Prinplup-Pikachu savaşının devamı niteliğindedir. İlk hamle, attıkları yazı turanın galibi olan Ash tarafından yapılır. Turtwig, muhteşem hızıyla birleştirdiği Girişme hareketini, Breloom'u geri püskürtmede kullanır. Ancak Kenny'nin Breloom'unun hızı da o kadar kötü değildir. Turtwig Jilet Yaprak kullanacak iken Turtwig'in yanında biterek Mak Yumruğu kullanır. Turtwig'in bir başka saldırısı Isırık, Kenny'nin Breloom'u tarafından yine engellenir. Güzel görünüşlü Enerji Topu tarafından geri püskürür Turtwig. Dostlarımız Enerji Topu'nun gücü ve şaşalı görüntüsü karşısında şaşkın kalırlar. Ash, Kenny'den bu saldırıyı Turtwig'ine öğretmesini ister. Kenny kendisini yenerse öğretebileceğini söyler.

Öte yandan Galaktik Ekibi Solaceon Harabesi'nde aradıkları odaya ulaşmış, ellerindeki plakalar ile Dialga ve Palkia'nın uyandırılmasında önemli rol oynayacak bir kutuyu ortaya çıkarmışlardır. Ayrıca komutan Saturn, Roket Takımı'nın burada olduğunu ve kendilerini takip ettiğini biliyordur. Onları ortaya çıkmaları için yanına çağırır. Eline aldığı kutuyu korumak için harabedeki yazıların içine saklanmış Unownlar saldırıya geçer. Komutan, Bronzor'unun Kafa Karıştırma Işını ile Unownları kafasını karıştırıp olayı Roket Takımı'nın üstüne salar. Sinirlenen ve kafası karışan Unownlar karşı saldırıya geçerler. Harabeyle de bağlantılıdırlar aynı zamanda. Merdivenlere oturmuş Dawn ve Pokémonlarını, merdiveni kapatarak harabenin içine çekerler. Dostlarımız da Dawn'ın peşine takılırlar. Kapanmakta olan merdiven kapıdan, son anda içeri girerler. Galaktik Takımı da bu arada helikopterlerine binmiş uzaklaşmaktadır.

Dostlarımız her ne kadar Dawn'ın peşinden harabelere girmiş olsalar da ondan ve Pokémonlarından ayrı düşmüşlerdir. Dawn kendine geldiğinde karşısında Unownları görür. Pokédex'inden onlara bakar.


Unown: Sembol Pokémon'u. Unown haberleşmek için telepatiyi kullanır. Unown'un birden farklı türü keşfedilmiştir.

Unownlar k[b]ızgın ve kafaları karışık olduklarından saldırıya geçerler. Piplup ile Aipom da Baloncuk Işını ve Yıldız ile karşılık verirler. Dawn, Piplup ve Aipom, kaçtıklarını zannederler ancak aslında Unown'un bilinmeyen dünyalarında dolaşırlar. Unownlar yeniden karşılarına çıkıp saldırıya geçerler. Aipom'un Yıldız ve Piplup'ın Baloncuk Işını saldırısı bu sefer onlara ulaşmayı başarır ve kafa karışıklıkları geçer. Dağıldıklarında harabenin o kısmı da normale döner. Diğer tarafta Ash, Brock ve Kenny de Yıldırım Oku, Enerji Topu, Baloncuk Işını ve Jilet Yaprak kombinasyonu ile Unownları eski hallerine döndürerek illüzyonlarını dağıtmayı başarırlar.

İki taraf da karşılıklı ilerlemeye devam eder. Dawn, yol üstünde Roket Takımı'na rastlar ve Roketler, Dawn'ın arkasına saklanırlar Unown saldırısından korunmak için. Piplup, Girdap ile büyük bir kısmını halletse de bazı inatçı Unownlar saldırıya devam ederler. Bunları savuşturup, Dawn'ı kurtaran ise Aipom olur. Aipom İkili Vuruş hareketi ile saldırıyı geri gönderdikten sonra havaya sıçrar ve birden parlamaya başlar. Kuyruğunun sayısı ikiye çıkar, görünüşü değişir, boyu uzar. O artık bir Ambipom'dur. Ambipom, Yıldız hareketi ile Unownların tamamını rahat bir şekilde savuşturur. Bu arada Dawn tavandaki dostlarımızı fark eder. Aradaki Unownların başka bir oyunudur bu da. Piplup öne atılarak onlarla konuşur ve Unownlar aradan çekilmeye karar verir. Unownların gitmesiyle asıl tavanda olanların Dawn ve Roket Takımı olduğu anlaşılır. Dostlarımız, düşüşü yumuşatmak için seferber olurlar. Ardından büyük merdiv
[/b]en kapı açılır ve dostlarımız dışarı çıkarlar. Anlaşılan Piplup'un konuşması etkili olmuştur.

Dışarıda Roket Takımı, dostlarımızdan koşarak uzaklaşırken Ash, Pokédex'inden Ambipom'a bakar.


Ambipom: Uzun Kuyruklu Pokémon. İki kuyruğunu silah olarak kullanabilir. Ve ikisini halka yaptığında bu dostluk anlamına gelir.

Ash, Kenny ile mücadelesine devam etmek, Turtwig'e Enerji Topu'nu öğretmek ister ancak Kenny buna gerek kalmadığını, Dawn'a içeride korktuğunu söylememesi karşılığında Pokémon Merkezi'ne ulaşınca bu saldırıyı öğreteceğini söyler.

Sır olabilir, ama Aipom'un Ambipom'a evrimleşmesi herkes tarafından bilinir. Bu sayede Dawn'ın Solaceon Kasabası'nda katılacağı Pokémon Yarışması çok daha ilginç olacak.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Kenny
Galaktik Takımı Elemanları
Saturn




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani387.gif]


Brock: [Resim: dpiconani440.gif]


Dawn: [Resim: rsiconani190.gif]  [Resim: dpiconani393.gif] [Resim: dpiconani417.gif] [Resim: dpiconani424.gif] [Resim: dpiconani427.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Kenny: [Resim: rsiconani286.gif] [Resim: dpiconani394.gif]


Saturn: [Resim: dpiconani436.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani195.gif] [Resim: rsiconani198.gif] [Resim: rsiconani236.gif] [Resim: rsiconani300.gif] [Resim: dpiconani446.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani201.gif]



[Resim: olaylar.png]

[Resim: 250px-424Ambipom.png]
- Dawn'ın Aipom'u evrim geçirerek Ambipom oldu.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_