Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 527 - Luxray Vision
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Luxray Vision
Japonca Adı: Luxray's Eyes!
Türkçe Adı: Luxray Vizyonu


[Resim: genizet.png]
Solaceon Kasabası'na ve Dawn'ın sıradaki Yarışması'na giden yol oldukça zorluydu.

Dostlarımız Solaceon Kasasına doğru giderken yolları bir ormandan geçer. Çıkış yolunu bulduklarını zannettiklerinde ise bir şato ile karşılaşırlar. Hava karardığı için geceyi geçirecek bir yere ihtiyaçları vardır. Bunun için şatoyu uygun görürler. Bahçeden içeri girdiklerinde bir spot ışığı, dostlarımızın üzerinde durur ve bir Luxray, üzerlerine atlar. Luxray, sebepsiz yere Pikachu'ya saldırmaya başlar. Pikachu ondan saklanmak için çalılıkların arkasına girdiğinde ise yerini radar gözleri sayesinde anında bulur. Dawn, Luxray'in bu özelliğine şaşırır ve Pokédex'ten kontrol eder.

Luxray: Parlak Gözlü Pokémon. Her şeyin arkasını görebilir, gölgelere saklanan avını dahi bulabilir.

Luxray'in antrenörü de gelir çok geçmeden. Luxray yeniden Demir Kuyruk kullandığında Pikachu da Demir Kuyruk ile karşılık verir. Derken etraftan birkaç adam çıkar ve dostlarımızın üstlerine atlarlar. Pikachu, Yıldırım Oku ile hepsini savuşturur. Luxray'ın eğitmeni genç kadın, dostlarımıza 'üç güzel haydut' diye seslendiğinde dostlarımızın kafası iyice karışır. Şatonun sahibinin gelmesiyle olay çözülür. Adam, dostlarımızı Hearthome İkili Savaşları'nda televizyonda görmüştür ve onların masumiyetine inanmaktadır. Adam durumu açıklar. Yakın zamanda üç güzel haydut isimli bir suç örgütünden akşam sekizde evinde sakladığı hazine değerindeki eski tılsımı çalacaklarına dair bir mektup aldığını anlatır. Bunun için de Mahogany Kasabası Dedektifi Memur Jenny'ye haber verdiğini ve onun da çırağı Marble'ı gönderdiğini anlatır. Marble'ın tek başına yapacağı ilk iş olduğu için bu önemlidir. Şatonun sahibi adam, dostlarımıza yardım edebileceklerini söyler ve dostlarımız da bunu kabul ederler. Luxray ise düşmanca saldırdığı Pikachu'ya karşı hala öfkelidir.

Dostlarımızın planı saat sekize kadar hazinenin saklandığı odanın önünde durmaktır. Bu arada Marble, Luxray'inden bahseder. Evriminden sonra elektrik saldırıları kullanamadığını ve bunun başlarına çeşitli dertler açtığını, bu yüzden de aralarına mesafe girdiğini anlatır. Öte yandan üç güzel haydut - yani Roket Takımı - planlarını işlemek üzere harekete koyulurlar. Görevli kılığına girerek dostlarımızın yanına gelirler. Bay Matthew'ın isteği üzerine buraya geldiklerini ve hazineyi başka odaya taşıyacaklarını söylerler. Başta planları işe yarayacak gibi gözükür ancak tam odadan çıktıkları sırada Dawn, şüphelenerek onları durdurur. Dostlarımıza bu üçlünün, üç güzel haydut olabileceklerini söyler saati geri almış olabileceklerini ekleyerek. Roketler durumun öyle olmadığını açıklamaya çalışırken şatonun sahibi Bay Matthew gelir. Böyle bir emir vermediğini söyler. Böylece Roketlerin yalanı açığa çıkmış olur. Şatoda büyük bir patlama yaratarak balonlarına atlarlar. Sloganlarının ardından da kaçmaya yeltenirler. Pikachu, onları durdurmak için saldıracağında Luxray öne atılarak Demir Kuyruk'la saldırıya geçer. Ancak Roket Takımı'nın yumruk silahı tarafından bloke edilir. Luxray geri döndüğünde Pikachu ile ikinci bir kavgaya girişirler. Ash ise Roket Takımı'nın peşinden Staravia'yı yollar. Ancak motorların çalışması ile o da pek yaklaşamaz. Roketlerin sakarlığından olacak ki; balon sivri bir yere çarpar ve şatonun içinde bir yere düşer.

Dostlarımız Roket Takımı'nın düştükleri yere giderler ancak Roket Takımı ortada yoktur. Bay Matthew, bulundukları koridorda önceden hazinelerin çok olduğunu, bu yüzden her yerde tuzaklar olduğunu belirterek dostlarımızı dikkatli olmaları konusunda ikaz eder. Luxray üstün görme yeteneği ile Pikachu'nun önündeki bir tuzağı fark eder. Onu uyarmak istediğinde Pikachu yeniden saldıracağını zannettiğinden geri adım atar ve tuzağa düşer. Aşağı doğru düşerken Luxray onu yakalamaya çalışsa da başarılı olamaz. İkisi birden aşağı düşmüş olur. Dostlarımız Roket Takımı'nın da aşağı düşmüş olabileceğinden şüphelenirler. Bay Matthew'dan tuzak tünelin çıkış noktasını göstermesini isterler.

Pikachu ile Luxray aşağıda yine birbirlerine karşı öfkelidirler. Ancak Pikachu, Luxray kendisini uyarmaya çalıştığı için suçluluk hissediyordur bir yandan. Derken ikinci bir tuzağa da Luxray düşer dikkatsizlikten, onu kurtaran ise Pikachu olur. İkili arasındaki buzlar böylelikle erimiş olur. Dostlarımız tünele inerken Ash, Marble'a; Luxray konusunda tavsiye isteyince Pikachu ile başta kötü anlaştığından ve sonra bu durumun düzeldiğinden bahseder. Çok geçmeden dostlarımız, Luxray ve Pikachu ile karşılaşırlar tünelde. Marble, Luxray'in yanına giderek özür diler son yaşananlar için. Dost olmak istediğini söyler ona tıpkı Ash ve Pikachu gibi. Luxray de kabul eder. İkilinin barıştıkları sırada Roket Takımı ortaya çıkar. Dostlarımız hazineyi geri isterler ancak onların geri vermeye niyetleri yoktur. Tılsımı, normal sandığından alarak kendilerinin ekstra güvenlikli sandığına koyarlar. Ardından savaş için Jessie, Seviper; James de Carnivine çıkartır. Ash, Pikachu; Marble da Luxray ile savaşa katılır. Luxray Demir Kuyruk ile Seviper ve Carnivine'ın, Zehirli Kuyruk ve Isırık hamlelerini bloklar. Pikachu Yıldırım Oku ile saldırdığında Luxray de Girişme ile saldırıya katılır. Amacı elektrik güçlerini geri kazanmak için bu elektriği kullanmaktır ve başarılı da olur. Şarj Işını ile Roket Takımı'nı gökyüzüne püskürtür.

Gündüz olmuştur. Marble, Luxray'inin Gök Gürültüsü Dişi ile Roket Takımı ekstra güvenlikli kasasını açar. Bay Matthew, yardımlarından dolayı Marble ve dostlarımıza teşekkür eder. Derken Mahogany Kasabası Memur Jenny'si gelir. Marble'ın Bay Matthew'e yalan söylediği, Jenny'nin haberi olmadan buraya geldiği ortaya çıkar. Marble özür diler ancak Bay Matthew bunu sorun etmez. İlk işini başardığı için Marble'ı Jenny'ye över. Jenny de Marble ile Luxray'in aralarındaki sorunu hallettiğini görmesiyle bu durumu hoş karşılar.


Ve böylece kahramanlarımız, iki özel dostun yardımıyla eski tılsımı geri aldılar. Solaceon Kasabası'na yolculukları devam ederken geleceğin baş dedektifi ve Luxray arasındaki bağ da güçleniyor.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Memur Jenny
Marble
Bay Matthew




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani397.gif]


Brock: [Resim: dpiconani453.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Memur Jenny: [Resim: rsiconani059.gif]


Marble: [Resim: dpiconani405.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani021.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_