Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon XY&Z Bölüm 10
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bonnie ve Squishy



[Resim: XY102.png]
Yeni bölüm paylaşıldı arkadaşlar 

TIKLA KONUYA GİT
Konuyu açmayınca kimse dedim herhalde unuttular üç haftada. Sonra saate baktım daha erkenmiş ben açayım dedim.

Bonnie çantasına bakınca başta aklıma Boş Beşik geldi.Sonra benim çocukluk travmalarımdan biri var.Anlatmayayım şimdi .Hatırlamak istemiyorum. Şimdi puni-chan gelince iyi de tam olarak terk edince iş kötü.

Bölümün en sevdiğim yanı puni-chan ve blue-chan arasındaki konuşmaydı.Bir yandan naber kanka nasılsın havası verirken diğer yandan iki rakiplermiş gibi hissettim(alt yazı olmayınca kendim uyduruyorum.). Bugün Dragonball dedim oradan devam edeyim. Goku ve Vegeta hissi verdiler nedendir bilmem. Birlikte savaşmaları gerekecek ilerde. Bu saatten sonra perfect zygarde benim için Vegito gibi birşey.
Pokémon'un XY ve özellikle XY&Z ile kendini aştığını daha önce kaç defa söylemiştim? Bir kez daha söyleyeceğim de, sayıyı bilmek istiyorum...

Duygusallık x4 bir bölüm daha. It's ultra effective! Öncelikle bölümün başlarında ateş etrafında toplanmaları, konuşmaları ve etrafta Pokémonların çok olmaması hoşuma gitti. Başka bir anime izliyormuş gibi hissettim ve karakterleri kendi içinde yaşayabildim. Tamam, izlediğim şeyin Pokémon olduğunun farkındayım ama Pokémonlar kadar ana karakterlerin de duygularını yaşamak, hissetmek istiyorum (özellikle veda sahneleri dışında) bu bölüm bir aile tablosu gördüm. Clemont kızını korumaya çalışan ve bunun için biraz sert çıkışlar yapabilen baba, Serena duygusal ve kızına şefkatle yaklaşan anne, Ash ise kız kardeşinin duygularını anlayan, lafa arada bir giren mantıklı ağabey ( Ash'ten beklemeyeceğim potansiyeller XP )... Bonnie'yi de Max'den çok çok daha sevdiğimi söylemiştim sanırım. Puni-chan hüznünü yaşattı bana ve fark etmeye başladım ki bölümler daha önce hiç olmadığı kadar birbirleriyle bağlantılı. Böyle birbirlerinin devamı niteliğinde olması ( ne yazık ki bu bölümün sonu bu örüntüyü biraz bozar gibi oldu ama araya serpiştirilmiş Flare sahneleri, Puni-chan ile mavi-chan'ın -isim için Victini8989'a teşekkürler- konuşması, ilerideki bölümlerde Alain'in Roket ve Flare ile ayrı, Ash ve diğerleriyle ayrı ayrı karşılaşacak olması ve bunların Zygarde ile doğrudan bağlantılı olması vs. örüntünün bir şekilde ilerlemesini sağlıyor ) hoşuma gitti açıkçası.

Puni-chan bölüm boyunca gözükmeyip arkadan yardım edince bu hafta da tahmin yarışmasında kazanan olmayacak diye korktum. Ama Puni-chan son anda şaşırtıcı bir hamle yaparak ekibe geri döndü. Açıkçası bence her türlü olurdu senaryo. Gelmeyebilirdi yardım etmesine rağmen, gözüküp gidebilirdi, ya da böylesi ( o kurtarma sahnesinden sonra çok umudum kalmamış olsa da son sahne ve Dedenne :D ) Animatörlerin doğru yoldan gittiklerine inanıyorum buna karşın. Başka seri olsa tereddütte kalırdım ama bu seri için güvenim tam onlara.

Braixen da hayatında hiç göremediği kadar exp. görüyor son zamanlarda. Her olayda mübarek o var. Yarın bir gün bu Braixen Iris'i ya da Aria'yı falan yenerse şaşırmamak lazım. Umarım Serena da tıpkı Ash gibi üzerinde gizli, görünmez bir exp. share taşıyordur da bütün takım yararlanır bu bol savaşlı olaylardan. Ash'in Greninja'yı kullanması ise üzdü. Onca Pokémon'un var, neden Greninja? Neden Hawlucha değil? Talonflame değil? Neyse sinirlenmeyeceğim Dodgy Greninja ile Talonflame kardeş kadar yakınlar, Ash fark etmese Greninja fark edecektir Talonflame'in unutulduğunu... Bir dakika yalnız, bizimkiler Greninja evrildiğinden beri hiç piknik yapmadılar galiba. Ya da hiç bütün Pokémonlarını aynı anda salmadılar? Onion011 Aman tanrım, eğer Talonflame ve Hawlucha bu Ash-Greninja olayını geçtim Frogadier'ın evrimini bilmiyorlarsa... Bu felaket olmalı... İşte ihmal, unutulma derken kastettiğim tam olarak buydu. Sleepy 

Clemont-Bonnie Ağabey-Kardeş dayanışması da +1 oldu gözümde. Bu bölüm ikisi de çok öne çıktılar ve bundan son derece memnun kaldım. Bölüm ortasında duyduğum AZ müziği zaten... Duygusal bölümün x4 Ultra Effective olmasında en büyük etken.

Bunnelby ise yine ve yine yapımcılar tarafından sevilen maskot oldu :D Bunnelby yaralandığında ağlamış olabileceklerini düşünüyorum, malum, bayağı seviyorlar...
Haftaya görürüz uçanları.Sonuçta kardeşleri kız meselesine kavgaya karışıyor.
(15-01-2016, 09:40 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Puni-chan bölüm boyunca gözükmeyip arkadan yardım edince bu hafta da tahmin yarışmasında kazanan olmayacak diye korktum. Ama Puni-chan son anda şaşırtıcı bir hamle yaparak ekibe geri döndü.

Şaşırtıcı değildi aslında fragmanda Alain ve Ash savaşırken arkada Bonnie ve Puni-chan seçilebiliyor.Dans ve Noibat bölümleri Puni-chan ile ilgili olmadığına göre tek seçenek bu bölümdü.

Sen fragmanları nasıl izliyon Erdi hiç HD bakmıyon herhalde :D 
Bence sıkıntı benim gözlerde XP Hayır yani ciddi ciddi Puni-chan'ı aramıştım o Alain VS Ash fragmanında ama görememiştim :D 

Bu arada Roketlerin sloganında arkadaki müziğe dikkat ettiniz mi?
Bölümün İngilizce altyazısı çıkmadan İspanyolcadan İngilizceye kısa bilgilendirme çevirisi yapmışlar. Z2 ve Z1 arasındaki konuşma:

Spoiler:
[Resim: 246p0ex.png]
 

Yani Z2 insanları sevmiyor ve onları yok etmek istiyormuş ama Z1 onun tam tersini düşünüyormuş. Zaten Bonnie ile takılmasından belli.

Ayrıca merak edilen bir şeyi söyleyeyim: Z1 ve Z2'yi seslendiren Clemont'un sesi Yuki Kaji imiş. Kendisi bayağı ünlüymüş. Vocie of Prince falan deniyor. Şarkıları varmış.

Spoiler:
[Resim: Yuki_Kaji.jpg] 

Bilinen güzel bir şarkısı.

Spoiler:
 
O zaman her karaktere bir şarkı olayı gerçekleşecek gibi. :D Serena'nın söyleyeceğini merakla bekliyorum.
Bu adamın da sesi fena değilmiş bu arada.

Mavi-chan da Roketler sayesinde insanları sever herhalde :D 
Bu bölümde sanırım roket takımının müziği de değişmişti. Onion021
Sayfalar: 1 2