Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 2. Haftanın Pokemon'u Zygarde ve Formları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar arkadaşlar,



2 hafta inceleyeceğimiz pokemon Zygarde ve formları :)


6. Nesilin efsane pokemon'larından olan Zygarde ejder/yer tipi bir Pokemon ve çeşitli formları bulunmakta.


Belli bir zamana kadar biz sadece %50 form olan Zygarde'ı tek Zygarde olarak biliyorduk ancak yeni Film fragmanları ve Anime bölümleri ile aslında %100 Zygrade ve başka formları da olduğunu öğrendik


%50 Zygarde; Yeşil ve siyah renklerden oluşan bir yılana benzemekte.


[Resim: 250px-718Zygarde.png]







% Zygarde'nin tamamlanmış formu; İlk bakışta Transformers ya da Power Rangers Robotu gibi görünse de kendisi bir Pokemon :D


İnsan şekline bürünmüş, kanatlara benzer 2 çıkıntısı olan ve Zygarde %50 formda olan kuyruğa da sahip, kanada benzeyen uzantılardan birinde kırmızı birinde mavi şekiller bulunmakta.


[Resim: 600px-718Zygarde-Complete_XY_anime.png]



Zygarde %10 form: Beni en çok şaşırtan formdur kendisi, neden derseniz bir köpeği fazlasıyla andırmaktadır ve yılan bazlı bir pokemon için fazlasıyla farklılaşmış bir formdur. Boynundan çıkan uzantısı bir tasmayı andırmaktadır ve genel olarak yeşil ve siyah renklerden oluşmakta ve boynunda hangi çekirdekten geldiğini temsil eden renkte bir hexagonal şekil bulunmaktadır.


[Resim: 600px-718Zygarde-10Percent_XY_anime.png]



Zygarde Çekirdeği; Anime'de bol bol görmekte olduğumuz ve artık adı bizim için Puni-chan olan Çekirde ufak bir yılanı andırmaktadır. Yine kırmızı hexagonlu ve mavi hexagonlu 2 farklı Zygarde Çekirdek bulunmaktadır. Çekirdekler Zygarde'ın zihin kısmını oluşturmaktadır.


[Resim: 520px-718Zygarde-Core_XY_anime.png] [Resim: zygarde_core_blue_recreation_by_manirapt...9gsfsa.png]



Zygarde Hücresi; Adından da anlaşılacağı gibi birçok Zygarde hücresi bulunmakta ve bunlar bir araya gelerek Zygarde'ın vücudunu oluşturmaktadır. Zygarde çekirdeğine benzemektedirler ancak daha bir sürüngenimsi yapıdadırlar ve koyu yeşil renkte hexagonları vardır.


[Resim: 786px-718Zygarde-Cell_XY_anime.png]



Birkaç Not;


1- Zygarde'ın ismini bu başlığı açana kadar Zygrade sanıyordum :zıpzıp:


2- Zygarde'ın tamamlanmış formu gerçekten çok büyük güce sahip gibi görünüyor ve şu ana kadar gördüğümüz en iyi birkaç pokemon arasına girecektir. :charizard:


3- Nedir bu hexagon diyenler olacaktır aranızda. Ufak bir tanım yapmak gerekirse altıgen demektir :p  :chipachipa:
Oha ben bu formları yeni goruyorum hatta biz bu kücük yesil forma yeni pokemon diyordukShout gercegi ne zaman ogrendik Zygardenin tam formuda bir prime ısıgı goruyorum sanki  xd
Zygarde

Formları : Cell , Core , 10% Forme , 50% Forme , Complete Forme

Tür : Dragon/Ground
Özelliği : Aura Break
Evolution : Yok

Aura Break : Aura break auraların efektlerini tersine çevirir. Sadece Fairy Aura ve Dark Aura özelliklerine karşı etkisi olan
bir özelliktir.

İmza saldırısı : Land's Wrath
Not : Complete Formenin olası imza saldırıları Thousand Waves ve Thousand Arrows olabilir. Complete forme reveal olmadığı için saldırılarda henüz ortaya çıkmadı. ( Showdown oynuyorsanız balanced hackmons ve stabmons formatlarında bu saldırılar mevcuttur.)

Bulunduğu format : BL ( Banlist , UU için çok güçlü.)

Kullanıldığı formatlar : DoublesOU , OU

Not : Competitivede kullanılması izin verilen tek türü 50% Formedir. Diğer formlar henüz çıkmadığı için kullanım dışıdır.

Pokedex Statları :


HP: 108
Attack: 100
Defense: 121
Sp.Atk: 81
Sp.Def: 95
Speed: 95
Total: 600


Kazandığı EV : 3 HP. ( Kazanılan bu 3 EV Zygardenin yüksek HP statına sahip olmasına yarar )

OU taktikleri :

Sub Coil Zygarde:

Zygarde @ Leftovers
Ability: Aura Break
EVs: 200 HP / 252 SpD / 56 Spe
Careful Nature
- Substitute
- Coil
- Earthquake
- Dragon Tail

Substitute saldırısı Zygardeyi hızlı pokemonlara , status saldırılarına ve zayıf saldırılara karşı korur.
Coil Zygardeyi sağlam bir tank yapmasının yanısıra accuracy increase sayesinde 100% dragon tail vurmanıza olanak sağlar.

Set Detayları :

Leftovers almanız gereken önemli bir itemdir, substitute ile kaybettiğiniz hpyi geri kazanırsınız. HP ev verilmesinin sebebi
zygardenin güzel can statı sayesinde canı 101 olan bir substitute yaratmaktır. Bu yüzden seismic toss tarafından tek vuruşta inmeyecektir. 0 Attack EV verilmesinin sebebi substitutenin foul play e karşı dayanıklı olmasını sağlamaktır.

Setin Kullanımı :

Subcoil zygarde defensive/stall teamlara karşı oldukça etkilidir. Düşük attack statı olan pokemonlar substituteyi kıramayacağı için zorlanmadan üstünlük sağlayabilir. ( Ou defensive pokemon örnekleri : Mega Venusaur, Mandibuzz, Tyranitar, Ferrothorn, Heatran)


Dragon Dance Attacker Zygarde :

Zygarde @ Life Orb / Lum Berry
Ability: Aura Break
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Adamant Nature
- Dragon Dance
- Earthquake
- Outrage
- Stone Edge

Dragon dance sizin attack ve speed statlarınızın artmasına yarar, böylece zygarde saldırıya hazır bir hale gelir
Earthquake Zygardenin en işe yarar saldırılarından bir tanesidir, mutlaka alınmalıdır.
Outrage 1 dragondanceden sonra oldukça sağlam vurabilir, fakat zygardeyi kilitler. Fairy tipler bu yüzden üstünlük sağlayabilir.
Kullanımı dikkat isteyen bir saldırıdır. Stone edge togekiss thundurus tornadus gibi hava tipi pokemonlara karşı üstün olmanızı sağlar.

Set Detayları :


Adamant nature max attack Zygarde 1 dragondance sonrasında oldukça etkili bir attacker olacaktır. Bunun yanı sıra max speed verilmesi OUnun güçlü corelerinin çoğuna karşı üstünlük sağlayacaktır. Life orb zygardenin saldırısını güçlendirmek için kullanışlı bir itemdir, kıyaslandığı zaman
zygardenin attack statı çoğu dragon tipine göre düşüktür. Diğer item tercihi lum berry sizin status user pokemonlarına karşı 1 tur kazanmanızı ve dragondance kullanmanızı sağlar. ( Status pokemonları : Rotom - W, Chansey , Gliscor vb..)

Setin Kullanım Alanı :

Saldırgan tipli takımların en büyük düşmanıdır. 1 ya da 2 dragon dance size durdurulması zor bir speed / attack avantajı kazandırır.


DDRest Zygarde :


Zygarde @ Chesto Berry
Ability: Aura Break
EVs: 120 HP / 252 Atk / 136 Spe
Adamant Nature
- Dragon Dance
- Rest
- Earthquake
- Outrage

DDrest Zygarde , attacker zygardenin bir başka versiyonudur. Rest zygarde ne durumda olursa olsun canınızı anında full yapmaya ve herhangi bir status altından çıkmasına yarar.

Set Detayları :

120 HP EVsi zygardenin tank olmasında önemli rol oynar, geri kalan EVlerin speed verilmesi dragondanceden sonra zygardenin
bazı corelerden daha hızlı olmasına olanak sağlar.

Setin Kullanımı :

Bu sette rest ve chesto berry olacağınız için 2 ya da 3 tur dragon dance atmanıza olanak vardır. Sağlam attack ve speed statına eriştikten sonra OU tierindeki pokemonların çoğunu zorlanmadan OHKO yapabilir. Türü sayesinde Choice itemleri kullanan pokemonlara karşı da üstünlüğü olacaktır. (Örnek : Scarf kullanan stone edge Terrakion değiştirmediği sürece size bedava Dragondance sıraları verecektir.)


Parashuffler Zygarde :


Zygarde @ Leftovers
Ability: Aura Break
EVs: 200 HP / 252 Def / 56 Spe
Impish Nature
- Glare
- Earthquake
- Dragon Tail
- Substitute

Bu set diğer zygardelerden farklı olarak saldırı üzerine kurulu değildir. Glare az sayıda pokemonun erişebildiği ve Ground / Electric pokemonları 100% accuracy le paralyze edebilen oldukça kullanışlı bir saldırıdır. Dragon tail glare attıktan sonra adamın pokemonunu değiştirmenize yarar :D
Substitute size paralyzeden gelen free turnlarla birlikte kullanışlı bir kalkan olacaktır.

Set Detayları :

Coil saldırısını glareyle değiştirdiğimiz için Zygarde bu sette 252 max defans kullanır. 200 HP evsi bu max defansla birlikte OUnun güçlü fiziksel attackerlarına karşı büyük avantaj sağlayacaktır. Ölmeden önce glare/dragon tail atabilirsiniz. Geriye kalan 56 speed EV zygardenin sadece bisharptan hızlı olması içindir.

Setin Kullanımı :


Parashuffler zygardenin amacı rakip takımın tamamına paralyze yaymaktır. Paralyze yaydığınız pokemonlara karşı üstünlüğünüz olacaktır.
Sizden yavaş olan pokemonlara earthquake ile vurup, status kullanan pokemonlara direk substitute atarak engelleyebilirsiniz.


Zygardeyi Zorlayacak / Bloklayacak pokemonlar ( OU ) :


Anti Set up Pokemonlar : Zygarde dragon dance kullanmadan etkisi olan bir pokemon değildir. Unaware yeteneğine sahip pokemonlar dragondanceyi etkisiz kılacaktır. Bunun yanı sıra taunt saldırısıda sizin ddance atmanızı engelleyecektir.
Unaware Clefable dragon tipi saldırılardan da etkilenmeyeceği için zygardeyi zorlanmadan durdurabilir.
Unaware: Rakip pokemonun stat değişimini görmezden gelmeye yarayan özelliktir.

Fairy Tipler :
Dragon Tail / Outrage fairy tiplere işlemez, bunun karşılığında zygarde fairy saldırılardan x2 alır.
Outrage kullanarak kendinizi kilitlerseniz, bir fairy tipi pokemon kolayca zygardeyi indirebilir.

Status :
Zygarde status saldırılarına karşı oldukça kırılgandır. Attack statı düzgün olmadığı için burn zygardeyi büyük ölçüde durdurur. Yine zygardeden hızlı olan pokemonlar
zygardeyi zor duruma sokarak substitute kullanımına engel olabilirler.

Flying tipi Pokemonlar :
Earthquake vuramayacağı için olası saldırılarınız kolaylıkla engellenebilir.

Substituteden geçen saldırılar : Gardevoir ve Sylveonun hyper voice saldırıları substituteden geçeceği için zygardeyi zorlanmadan durdurabilirler.

Hızlı Pokemonlar : Set up ihtiyacı olmadan saldırabilen pokemonlar, zygardeyi zorlanmadan yenebilir.


Doubles Taktikleri:


Bulky Attacker Zygarde :


Zygarde @ Leftovers
Ability: Aura Break
EVs: 112 HP / 248 Atk / 148 Spe
Adamant Nature
- Glare
- Land's Wrath
- Stone Edge
- Substitute

Glare doublesin vazgeçilmezleri olan toprak tiplerini paralyze etmenizi yarar ( Garchomp , Landorus - T , Excadrill )
Substitute zygardenin olabildiğince uzun süre sahada kalmasını sağlamak üzerine kullanılır.
Earthquake yerine Land's Wrath kullanılmasının sebebi bu saldırının sizin pokemonlarınıza vurmamasıdır. Rock Slide yerine stone edge kullanma sebebi ise
stone edgenin daha güçlü olması ve wide guard tarafında bloklanmamasıdır.

Set Detayları :

Verilen 148 speed zygardenin brelooma glare atması için gereklidir. Verilen maxx attack zygardenin ölmeden önce 1 ya da 2 kez rakibe etkili vurması için önemlidir.
Geriye kalan HP statı zygardenin kolay kolay indirilmesini engeller.

Setin Kullanımı :

Zygardenin en iyi statları savunma üzerine olduğu için olası zayıf saldırılara karşı kalkan olarak kullanılabilir. Glareyle pokemonları paralyze edip leftoverla yavaştan canını doldurur.
Mid gamede oldukça etkilidir, end gamede düşük statları yüzünden saldırırken zorlanabilir.

Zygardeyi Zorlayacak / Bloklayacak pokemonlar ( Doubles ) :

Attack Düşüren Pokemonlar : Intimidate özelliği ve ya will-o-wisp saldırıları zygardenin atağını büyük ölçüde düşürür ve kullanılabilirliğini azaltır. Prankster sableye +1 priority sayesinde
zygardeyi burn yapabilir. Atağı düşük olan zygardenin vuruşları da düşük olacaktır.

Saldırgan Tip üstünlüğü : Zygardeden hızlı olan ve x2 / x4 vurabilen pokemonlar , zorlanmadan üstünlük sağlayacaktır. Ice shard kullanıcıları, sylveon ve gardevoir,
zygarde saldırılarını bloklayabilen diğer Dragon tipi pokemonlar zygardeyi zorlayacaktır.

Wide Guard / TrickRoom : Wide guard land's wrath saldırısını tamamen işe yaramaz yapar, wide guard kullanan intimidate hitmontop zygardenin işlevini düşürecektir.
Trick room kullanacağınız glareleri rakibin avantajına çevirebilir, ve olası bir buz saldırısından x4 hasar alacağı için OHKO alır.
Falkner bu incelemeler güzelde bu pokemonu karşılayacak şeyleride yazarsan daha iyi olur.

Edit:Kusura bakma görmemişim :(
Zygarde hakkında çok bilgi yok. Şimdilik söyleyebileceklerim ilk başta stat değerlerinden dolayı herkes onu pseudo legendary sanmıştı. Bölgenin üçüncü efsanesi gibi durmuyordu statları. Ama herkes de düşünüyordu Zygarde için akıllarında başka şeylerin olduğunu gerek bu nesilde az efsane olmasından, gerek statlarından, gerekse de Pokédex entrysinde "Kalos ekosisteminin bozulmasıyla gerçek gücünü açığa çıkaracak" yazmasından dolayı.

Son formunda tanrısal enerji, güç hissediyorum. Bu yeni formlarından devasa olanı ilk 19. film fragmanında görmüştük ve Arceus'a rakip geliyor demiştim :D Hala aynısını düşünüyorum.

Adı "z" ve "garde" 'dan oluşmakta.

z: koordinat sisteminin üçüncü eksenine ilişkin harf
garde: Fransızca'da korumak anlamına gelen bir kelime



Animede bilinen iki tane Zygarde var. Biri Bonnie'nin bulduğu bizim Puni-chan (kırmızı kristalli) diğeri de roketlerin koruyacağı Z2 (mavi kristalli/ mavi-chan)
Puni-chan köpek formu olan %10'a, mavi-chan ise normal formu olan %50'ye dönüşebilmektedir ve ikili konuşmaktadırlar birbirleriyle.

Oyun olarak tavsiye edilecek bir Pokémon değil. En azından şimdilik. 6. Nesil'in üçüncü oyununu bekleyin derim.

İmza saldırısı: Land's Wrath




Konuyu görsel olarak zenginleştirelim:


IkōZe!! Te o nobashite
Daremo shiranai takami e :D
Spoiler:
[Resim: tumblr_nwzl5f5lAt1rd4ymxo1_500.gif] [Resim: tumblr_nwzl5f5lAt1rd4ymxo2_500.gif] [Resim: tumblr_nwzl5f5lAt1rd4ymxo3_500.gif]

Formların özeti:
Spoiler:
[Resim: tumblr_nx05c5BDxs1r8sc3ro1_540.gif] [Resim: tumblr_nx05c5BDxs1r8sc3ro2_540.gif] [Resim: tumblr_nx05c5BDxs1r8sc3ro3_540.gif] [Resim: tumblr_nx05c5BDxs1r8sc3ro4_540.gif] [Resim: tumblr_nx05c5BDxs1r8sc3ro5_500.gif]

%10 form:
Spoiler:
[Resim: tumblr_nzvflyugv71r8sc3ro1_500.gif] [Resim: tumblr_nzvflyugv71r8sc3ro3_500.gif]

%50 form:
Spoiler:
[Resim: tumblr_nx3kqnnS2p1qbmz7eo3_500.gif] [Resim: tumblr_nx3kqnnS2p1qbmz7eo2_500.gif]

Artworkler:
Spoiler:
[Resim: tumblr_nuk78bfXkd1qk8ukco2_r1_400.jpg] [Resim: tumblr_n4nud2fK5N1qm1yelo3_500.png] [Resim: tumblr_nv2dvovNqZ1s4svlho1_400.png] [Resim: tumblr_nvpoheKyHl1ty772no3_250.png]

Bonnie ve Dedenne ile Puni-chan:
Spoiler:
[Resim: tumblr_nyfvwvOecM1r8sc3ro1_500.gif] [Resim: tumblr_o0u2ppXfdQ1tswvyoo3_500.gif] [Resim: tumblr_o076qsq0e71rduh3zo3_500.gif] [Resim: tumblr_nyqy5f6Y2l1uep5pko1_r1_400.gif]

X ile Zygarde:
Spoiler:
[Resim: tumblr_n8tnhySEMv1tqjlnao1_400.jpg]

Pikachu Zygarde olursa:
Spoiler:
[Resim: tumblr_ntprxadmim1rcp90to1_400.png]

Aile tablosu:
Spoiler:
[Resim: tumblr_nvrht9F5Fl1s5gkr5o1_400.png]

Shiny'si bunun da güzel:
Spoiler:
[Resim: Spr_6x_718.png] [Resim: Spr_6x_718_s.png]

Benzerlik:
Spoiler:
[Resim: tumblr_n5s91pOyf91srqku9o1_500.jpg]



Bu arada 19. Film'de de rol alacak bu Pokémon.
Zygarde coreun mavisi ile kırmızısı arasında güç farkı ile ilgili bilgi varsa yazarsanız sevinirim.
(18-01-2016, 06:16 PM)x1903Ahmet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Zygarde coreun mavisi ile kırmızısı arasında güç farkı ile ilgili bilgi varsa yazarsanız sevinirim.

Öyle bir bilgi yok şu anlık :)

Ama şöyle bir söylenti var yeni çıkacak 6. nesil için yeni çıkacak oyunlarda (Z, ZX, ZY, ya da benzeri) mavi çekirdek ve kırmızı çekirdek farklı 2 oyunda olacak ve 2si bir arada olması gereken durumlar ile oyunda bazı şeyleri elde edebileceğiz :D
Delpiero kusura bakmada 3.haftanın pokemonunun gelmesi gerekmiyor muydu?
(18-01-2016, 09:06 PM)keldeo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Delpiero kusura bakmada 3.haftanın pokemonunun gelmesi gerekmiyor muydu?

Geliyor :)