Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 526 - Nosing 'Round The Mountain
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Nosing 'Round The Mountain
Japonca Adı: Probopass! Burning Spirit!
Türkçe Adı: Dağın Çevresini Araştırmak


[Resim: genizet.png]
Bu genç adamın adı Alan. Kahramanlarımız Solaceon Şehri'ne doğru yolculuklarına devam ederken yolları kesişti ve şiddetli bir Pokémon Savaşı başlamak üzere!

Ash'i Alan adındaki genç bir eğitmenle karşılaşırken yakalıyoruz. Turtwig, Nosepass'a karşı! Nosepass, Turtwig'in Jilet Yaprak hamlesini Kum Fırtınası ile karşılar. Nosepass, Turtwig'e ardı ardına Enerji Topları gönderir ve Turtwig, hepsini atlatır. Nosepass'ı peşine takan Turtwig, son Enerji Topu'nun hemen arkasına çarpası ile havada savrulur ancak çabucak toparlanarak bir kayanın üstüne iniş yapar. Tam ilerlemeye devam edecekken Alan, Ash'i ve Turtwig'ini uyarır. Devam ederlerse Cronet Dağı'ndan çıkacaklarını söyler. Dostlarımızın şaşkın bakışlarının ardından Alan, Nosepass'ın gelişmesi için Cronet Dağı'ndaki gibi manyetik bir alanda kendisini geliştirmesi gerektiğinden bahseder. Dostlarımız uyarı üzerine savaş alanına geri dönerler. İki Pokémon bir süre kafa kafaya çarpıştıktan sonra Nosepass etrafına beyaz, parlak ışıklar saçarak değişmeye başlar. Bir Probopass'a dönüşür. Dawn, Pokédex'ini Probopass'a doğrultur.

Probopass: Pusula Pokémon. Nosepass'ın yeni şekli. Bedeni güçlü bir mıknatıstır ve mini burun denilen üç birimi kontrol eder.

Ash savaşa devam etme teklifinde bulunur ve Alan da bunu kabul eder. Tam Probopass saldırıya geçeceği sırada bir anten düşer kafasına yukarıdan. Ardından Probopass transa geçer. Kenarlarına asılı burunlarını, antrenörü Alan'a doğru püskürtür. Çok geçmeden bu anteni Probopass'a atan Roket Takımı ortaya çıkar. Sloganlarının ardından Probopass'a Alan'a saldırması için yeniden komut verirler. Ash, son anda Pokémon'unu geri kazanmaya çalışan Alan'ı yere yatırarak saldırıdan kurtarır. Probopass, Roketlerin komutuyla Yer Gücü kullanarak dostlarımızın kendisine ulaşmasını engeller. Ardından Roket Takımı, Probopass'ı ağ yardımıyla balonlarına bağlayarak oradan uzaklaşırlar.

Alan dostunun gidişiyle yıkılır. Dostlarımıza onunla yaptığı ilk Pokémon savaşından bahseder. Ardından birlikte geçirdikleri anıları anlatır. Güçlenmek için çok çalışmışlardır Cronet Dağı'na ulaştıklarında. Ve şimdi de bütün bu emeklerin gittiğini düşünüyordur. Dostlarımız Alan'a Probopass'ı bulmasında yardım edeceklerini söylerler. Alan dostlarımızın desteği ile toparlanır. Ash, Probopass'ı aldıktan sonra savaşlarına devam etme sözü ister Alan'dan.

Roket Takımı'nın amacı, Nosepass'ını geliştirmek için Cronet Dağı'na gelen antrenörlerin Probopasslarına bu antenlerden takarak Probopasslardan bir ordu kurmaktır. Bunun için de bu antenlerden bir sürü yaparlar.

Dostlarımızı ellerindeki pusula yardımıyla iz sürerken yakalıyoruz. Pusulanın ibresinin şaşmasıyla Probopass'a yaklaştıklarını anlarlar. Roket Takımı'nı gördüklerinde, hemen saldırmak yerine önce gizlenerek plan yapmayı tercih ederler. Alan Probopass'ın üstündeki anteni çıkartmayı, Ash ise anteni uzaktan kontrol eden makineyi almayı üstlenir. Ash, Buizel'ını dışarı çıkartır. Buizel gizlice su altından Roket Takımı'na yaklaşıp ara ara Su Tabancası kullanarak onların dikkatini dağıtır. Ancak tam kontrol makinesini aldığından, onu yere düşürmesi üzerine dikkati kendinde toplar. Buizel nehre atlamaya çalışır. Jessie ise Dustox'ını çıkartır
. Dustox Psişik Işını ile Buizel'a saldırır ve Buizel'ın kafası karışır. Wobbuffet de yanına gelir. Buizel, kafası karışmış olmasına rağmen makineyi Wobbuffet'e kaptırmamak için iyi mücadele verir. Ash, Staravia'sını dışarı çıkartarak kavgaya müdahale eder. Staravia tam ikilinin ortasına vurarak makineyi havaya fırlatır. Ash, nehre düşmek üzere olan makineyi kapmaya yeltendiği sırada Dustox'un güçlü rüzgarı ile karşılaşır. Makine, rüzgarın etkisiyle Probopass'ın başındaki anteni çıkarmak için kavga eden James ve Alan'a çarpar. Ardından da Probopass'ın başındaki antene düşer. Kontrol makinesi paramparça olurken Probopass kafayı yemiştir. 

Kontrolü kaybeden Probopass, etrafa saldırmaya başlar. Birbiri ardına saldırılarıyla önce Roket Takımı'nın hayalini kurduğu orduyu kontrol etmek için ürettikleri cihazları parçalar, sonra da Roketleri gökyüzüne yollar. Alan, Pokémon'unun yanına giderek başındaki anteni çıkarmaya çalışır. Ancak anten sıkışmıştır. Pikachu Yıldırım Oku ile Probopass'ı kısa süreli de olsa kendine getirmeyi başarır ancak bu süre, Alan'ın anteni Probopass'ın başından çıkarması için yeterli olmaz. Probopass kendi başına hızla hareket eder Alan üzerindeyken. Alan Ash'in Pikachu'sundan Probopass ve kendisi üzerinde Yıldırım Oku kullanmasını ister. Ancak bu iki kere denense de başarılı olmaz. Buizel ile Pachirisu da yardım için dışarı çıkarlar eğitmenlerinin isteği üzerine. Üçlü; Yıldırım Oku, Su Tabancası ve Deşarj hareketleri ile aynı anda saldırdıklarında Probopass'ın öfkesi yatışır. İkili aşağıdaki nehre düşerler. Dostlarımız hemen peşlerinden aşağıya inerler ve Ash, Buizel'ını ikiliyi takip etmesi için gönderir. Bu arada Roket Takımı yeniden dostlarımızın karşısına çıkar. Probopass'ı hala yakalamaya çalışıyorlardır. Pikachu Yıldırım Oku ile saldırır ancak saldırı, Meowth'ın ateşlediği ağ tarafından emilir. Ağ, Pikachu'yla beraber dostlarımızı da yakalar. Derken Probopass'ı başındaki antenden kurtarmış olan Alan ile Probopass'ı ve Ash'in Buizel'ı nehirden çıkarlar. Bu durum Roketlerin işini zorlar ancak hala pes etmek için erkendir Roketlere göre. James, Carnivine'ı; Jessie, Seviper'ı dışarı çıkartır. İkili, daha saldırıya geçemeden Probopass'ın Mıknatıs Topu tarafından yere yığılırlar. Öte yandan Buizel Ses Bombası ile dostlarımızı, içinde bulundukları ağdan kurtarmıştır. Pikachu Volt Vuruşu ile yeni yeni toparlanan Carnivine ile Seviper'ı hezimete uğratırken Pachirisu'nun Deşarj ve Probopass'ın Enerji Topu hareketinin kombinasyonu, Roket Takımı'nı gökyüzüne fırlatır.

Her şey bittiğinde Alan ve Ash, Probopass ve Turtwig ile birlikte savaşlarına kaldıkları yerden devam ederler.


Yolda aynı soydan bir ruha rastlamaktan heyecan verici bir şey olamaz. Eminim kahramanlarımız da aynı fikirdeler. bu savaş sürdüğü sürece maceramız devam edecek.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Alan




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani387.gif] [Resim: dpiconani397.gif] 
[Resim: dpiconani418.gif]


Dawn: [Resim: dpiconani417.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani269.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: dpiconani439.gif] [Resim: dpiconani455.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Alan: [Resim: rsiconani299.gif] [Resim: dpiconani476.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani217.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_