Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Teori: Mega Mewtwo Ve Mega Charizard
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bu teori Mewtwonite X&Y ve neden Mewtwo'nun iki tane Mega evrime sahip olduğu ile alakalı. Yine aynı şekilde Charizard'ın da neden iki tane Mega evrime sahip olduğunu ve Charizardite X&Y'yi ilgilendiriyor. Garip olan şu ki; Mewtwo ile Charizard, yalnızca bu iki Pokémon (şimdiye kadar gördüklerimiz arasında), iki tane mega evrime sahip. Pokémon Y oyununa sahipseniz (Yveltal), Mega Mewtwo Y, Pokémon X oyununa sahipseniz (Xerneas), Mega Mewtwo X kullanabiliyorsunuz. Mewtwo'yu ilgili Pokémon'u (Yveltal ya da Xerneas) yakaladıktan sonra alabiliyorsunuz .

İkisine sahip olsaydınız reaksiyon tamamlanır ve tam bir Mewtwonite olurdu. Bu teori, Mega Mewtwonite X&Y'nin tamamlanmamış yarım mega taş olduklarıyla alakalı. Charizardite da benzer şekilde. Enerji Geosenge Kasabası'ndan yayılıyor ve oynadığınız oyunun versiyonuna göre elinizdeki yarım taş, tam taş Charizardite'ın X veya Y versiyonu oluyor. Geosenge Kasabası'ndan yayılan enerji de oynadığınız oyuna göre değişiyor mesela Y oynuyorsanız Flare Takımı Yveltal için çalıştırıyorlar makineyi X'de ise Flare Takımı Xerneas için çalıştırıyorlar makineyi ve yaydıkları ışın farklı oluyor. Makineye bağladıkları şey bile değişik. Yveltal için kozamsı bir şey kullanıyorlar Xerneas içinse ağaç gibi bir şey. Yaydıkları enerji, ışın da farklı dolayısıyla. Z oyununda eğer Flare Takımı her ikisinin de peşinde olurlarsa ve makine ikisi için birlikte çalıştırılırsa yaydıkları ışın birleşecek (Bunun dolaylı sebeplerinden biri olarak oyunda iki efsane de yakalanabilir olacak ve bu durum belki iki masterball'u gerektirebilir), bu enerjiyle birlikte iki mega taş kayanaşacaklar. Y'de veya X oyunlarında bu taşların birbirleriyle reaksiyona girmemesi de bu ışın durumuyla alakalı. Veya Omega Ruby ve Alpha Sapphire'de de aynı şekilde. Takımınızda Yveltal ile Xerneas varken ve bu iddia ettiğimiz yarım taşlardan herhangi biri Mewtwo'nun üzerindeyken Mewtwo mega evrim geçirttirilirse şöyle bir diyalog gerçekleşebilir: "Energy is radiating off Xerneas and Yveltal! Mewtwonite X & Y are reacting to [PLAYERNAME]'s mega ring! Mewtwo mega evolved into mega mewtwo!" Benzer durum bunu Charizard'a özel uyguladığınızda gerçekleşebilir. Bu Mega Mewtwo X veya Y olmaz ama Mewtwo'nun mükemmel versiyonu olur. Mega Charizard da X veya Y olmaz ama Charizard'ın mükemmel versiyonu olur!

Metnin orijinali: https://someordinarygamers.wikia.com/wik...two_Theory

Kendi çevirimdir. Yaptığım eklemeler, çıkarmalar var. Hatta işin mantığında eksik bulduğum kısımlarda yaptım bunları. Veya bazı kısımlarda düşündüğü şeyleri iyi anlatamamış öyle eklemeler yaptım. Yine teori olduğu için eksik ve yanlışlıklar var mesela neden sadece Charizard ve Mewtwo'nun mega taşları ikiye ayrıldı. Ama aklımızı kemiren bir soru için de mantıklı bir açıklama olmuş bence. Z (ya da 6. Nesil'in diğer oyununun adı her ne olacaksa) çıktığında göreceğiz bunun ne kadar doğru olduğunu. Bu da bu teoriyi destekleyen birkaç görsel:





Mewtwo:
[Resim: mega_mewtwo_z_by_henrikhej-d75cr1u.png] [Resim: latest?cb=20141108121717]







Charizard:
[Resim: mega_charizard_z_by_empoleon57-d7vzt2e.png]

     [Resim: mega_charizard_z_by_neoz7-d88us0a.png] [Resim: mega_charizard_z_by_deco_kun-d6ot0eb.png]





Bu teorinin konuşulduğu tek yer de bu site değil internette bir sürü fan-art, çalışma var.

Kısaca burada Mewtwo ile Charizard'a neden iki tane Mega Evrim verildiği ve bunun Z ile mantığa oturtulabileceği tartışılmış. İki mega evrimin birleşeceği tezi ortaya atılmış. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Mantıklı buldunuz mu bunu veya bu konu hakkında başka düşünceleriniz var mı? Belirtirseniz sevinirim...
Eğer Greninja-Ash olayı gibi daha farklı olaylar katmaya devam ederlerse (bu teorinin dışında), o zaman bu olayın gerçekleştirme ihtimali üzerinde çok daha rahat bir şekilde konuşabiliriz. Teori makul duruyor fakat oluşan yeni formun bu iki pokemonu yenilemez düzeyde güçlendireceğine inanıyorum. Hali hazırda mega evrime sahip pokemonlar çok güçlü. Greninja-Ash'in de Mega Sceptile'a kök söktüreceğini düşünüyoruz. Elbette ki bu iki pokemonun neden iki mega evrime sahip olduğunu açıklayacak bir şeyi çoktan tasarlamışlardır, fakat şu an bulunduğumuz konuma göre konuşursak (henüz Greninja-Ash olayını tam görmemişken) bu olayın gerçekleşme ihtimalinin çok çok düşük olduğunu düşünüyorum. 
Öncelikle ikişer mega almalarını sebebi İnsanlar tarafından çoook sevilmesi.
Charizard'a ejder tip versek mi diye merak ederken iki farklı tasarımı da beğenmişler.


Teoriye dönersek. Mega evrim hakkında benim fikrim : Bir pokemonun çıkabileceği en üst seviye. Şimdi bu iki taş bir araya gelse de en fazla diğer iki mega evrilmiş pokemon gibi olur. Böyle bir şey sağlarsa pokemona olan sevgim azalır. Hatta tasarımlarını beğenmezsem pokemonu bırakabilirim bile. 1-2 ay önce çikolatayı bıraktım. Ve hala yemiyorum. günde 2-3 kare çikolatadan bir kerede diğer bütün tatlılarla birlikte bıraktım. İnadım rahatsız edici olabiliyor. Ki çikolatayı pokemondan daha çok severdim.Puff gitti. Gerçi ben izlemeyi bırakırsam hiçkimse birşey kaybetmez. O ayrı.


Birçok seride nefret ettiğim özelliktir. Sürekli güç limitinin artması. Bakınız Yamcha'nın güçlü kabul edildiği günler. Sonrasında ss,ss2,ss3,ss4 ,ssgss, fusions falan.bundan sonra da devam eder bu. ,

Digimon ile özdeşleştirdiğim şeyleri pokemonda görmek üzüyor beni . Sıradaki ne animede patamon mu gösterecekler?

Tamam nefretimizi kustuk konuya dönelim.

Mewtwo ile ilgili şey duymuştum. Kendisi felsefe taşları pardon mega stoneları oluştuktan sonra genetically engineereddığı halde niye mega evrilebiliyor. Sonra insanlığa karşı büyük tehdit olarak görülen Arceus ve mega Rayquaza'ya karşı şansı olsun diye bu taşlar yapılmış .


Charizard taşlarından biri de bu deneyler sırasında üretilmiş olabilri. Sonuçta Ateş pokemonuyla ilgili yeteneği olan bir hocamız yaptı mewtwo'yu da. Üzerinde deney yapmış olabilir sonuçta.



Keşke Türkçe cümle kurabilsem . -_- Yukarıda yazanları anlamıyorum şahsen.
Buna benzer teoriler okudum ama animede ki duruma göre bir ihtimal olabilir. Charizard`ın yarısı Y yarısı X olunca Z doğacak falan filan çok şey daha var. Güzel de bir çizim vardı ama yarım saattir bakıyorum bulamadım. Ona benzer bir şey buldum yine de. https://i67.tinypic.com/312h4rn.png mobilden girdiğim için link atıyorum.
Ohaa fikre bayıldım. Çok yerinde bir teori. Teşekürler paylaşım için :)
Omega ruby / Alpha sapphireden yola çıkarak Gen 3 emerald oyununun remakesinin yapılacağını söyleyebilirim. Z zaten duyuruldu gibi bişey. X-erneas Y-veltal varsa Z-ygarde neden olmasın?  Bu oyunlarda muhtemelen yeni megalar olacaktır. Belki mewtwo Z bile gelebilir.

Teoriye gelirsek. Bu iki pokemon mega halleri olmadan yeterince güçlü. Mega Mewtwonun toplam gücü arceustan daha fazla ( Stat olarak incelersek ) .

Charizarda 2 mega verilmesinin sebebi ;

Düşünülen mega charizard Y'ydi, daha uzun kanatlar, aynı typing ( fire / flying ) hayvan gibi boosted spatk ( yaklaşık 50 stat fark ediyor ) ve ona uygun güzel bir ability ( Drought) .

Charizard - X in yapılmasının tek sebebi çok fazla talep gelmiş olmasıydı. Fanlar charizardın dragon tipi almasını istediler.
Eğer teori gerçek olurda X ve Y yi birleştirirlerse, ona 3 tip verilmesi uygun olur görüşündeyim. Mega charizard ( Flying/Fire/Dragon ) Ama mega haliyle çok güçlü olan bir pokemonu daha çok bufflarlarmı bilemem.
@Victini Aslında burada kastedilen fusiondan çok normalde bu Pokémonların Mega evrimlerinin bu şekilde olmayışı. Yani stat dağılımı eğer teori gerçekleşirse dengeli olur yine gidip de 800 üssü bir stat çıkarmazlar karşımıza. Şuan en yüksek statların sahibi 780 base stat ile Mega Mewtwo X/Y ve Mega Rayquaza. En fazla 800 görürüz gibi geliyor dahası abartı olur gerçekten. Yine Mega evrimlerin birleşmesi olarak da algılamamalıyız. Normalde birleşikti zaten, AZ'nin silahının bunları bozduğunu anlatıyor teori.

Burada vurgu yapılmak istenen dediğim gibi normalde bir tane Mewtwonite'ın oluşu. O ışınlar Charizard'ın ve Mewtwo'nun mega taşlarına zarar veriyor ve ayrılıyor haliyle evrimleri. Burada işi mantığa oturtmaya çalışmış fanlar. Yani elbette Charizard'ın çok sevilen bir Pokémon olması da bir etken ama daha bu Mega Evrim'de X/Y ayrımını gördüğümüzden beri hepimizin kafasını karıştıran bir soru oldu bu Pokémonların neden böyle olduğu. Torpilliymiş gibiler yani ve tabi bu da bazılarımızı hayal kırıklığına uğratmıştı. Neden Venusaur'ın iki tane yok veya neden Blastoise'in iki tane yok gibi çeşitli sorular kalmıştı aklımızda. Veya bu X/Y ayrımı kaç jenerasyon böyle sürecek gibisinden sorular birikmişti aklımızda. Burada konu, taşların sistematik yapısına ve o AZ'nin silahının yaydığı ışının bu iki taşa zarar verdiğine vurgu yapmış.

Tabiki de bu bir fan teorisi ve doğruluğunu kanıtlayacak hiçbir delil yok henüz. Ancak böyle düşünen çok fazla fan var ve ben de internette okuyup beğendim ve bulduğum bir kaynaktan çevirmeye karar verdim sizlerinde de görmesi için :) Benim hoşuma gitti şahsen.
Beklediğim tek pokemon mega flygon . Dragon/Bug olsa fena mı olur?
Fan teorilerinden katıldıklarımı söylerim. Çoğunu severim zaten ama buradaki problem Mewtwonun taşı insan yapımı. Mewtwo yeni bir pokemon derken akıllarda yine aynı soru.İlk mewtwo ne zaman ortaya çıktı. Mewto oluşturmak için ;

Eevee uyum sağlama yeteneği için,
İnsan boş kalan DNA'yı doldurmak için. jurassic park ta bu amaçla kurbağa dna'sı kullanmışlardı. Sonuçlar pek hoş değildi. Her neyseeee
Mew o efsanevi güç için,
Ve kimyasal X

İşte bunlar mükemmel küçük kızları yapmak için gerekli malzemeler. Oradaki kimyasal X'in Aku'nun hücreleri olduğunu söyleyen mikemmel bir teori vardı.Bu ara Samurai Jack yayına geri geliyor. Sanırım Cartoon Network'de yayınlanmayacak. Adult swimden(yetişkin odaklı çizgi film, Örn; Rick and morty)onlarda sadece The amazing world of gumball yayınladıkları.

Konuya dönersek. Mewtwo'nun iki taşı da kesinlikle yapay. Bu yüzden birçok mega stone yapay bana kalırsa. Mesela charizardite x bunlardan biri. Team Flare deney amaçlı geliştirip, Alain'le denemiş olabilir. Sonuç başarılı.


Şimdi sıra tamamiyle yeni bir güç kullanıp yeni mega stonelar yapmada. Bir saniyeeee, Bu yeni güç daha önceden mega evrime karışmamış Zygarde olmasın. Bence olsun. Animede diğer iki efsaneviye bulaşmadan direk bu işlenmemiş güç kaynağına ulaşmak istiyorlar.
Bir filmde gösterildiği üzere mewtwo genesectle olan karşılaşmasını kaybettiği için kendi kendine Y formuna dönüşüyor.

Mewtonite Y nin yapay olduğu fikrine katılmıyorum (.D

Edit : Hatta yanlış hatırlamıyorsam Mewtwo Y ilk megaydı.
Sayfalar: 1 2