Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Glalie'si
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ash’in Glalie’si


[Resim: aucx38.png]

Snorunt halinde seslendirenler: Japonca Dublaj (Miyako Itō) ve İngilizce Dublaj (Kayzie Rogers)
Glalie halinde seslendirenler: Japonca Dublaj (Katsuyuki Konishi) ve İngilizce Dublaj (Pete Zarustica)
 
[Resim: 2f0g49g.png]


Hikayesi


Advanced Generation serisi


Glalie ilk olarak “Let It Snow, Let It Snow, Let It Snorunt” bölümünde, Izabe Adasında görülmüştür. Ash ve arkadaşları karlı havada Pokémon Merkezi’ne girerler ve Snorunt onları oraya kadar takip eder. Ash’in rozet kutusunu çalıp saklambaç oynamaya başlar. Ash bu duruma öfkelenir ve Corphish ile Pikachu’nun yardımıyla rozet kutusunu geri almaya çalışır. Snorunt’ı köşeye sıkıştırırlar ve Ash tam rozet kutusunu geri alacak iken Snorunt Ash’in Taş Rozeti’ni buzla kaplayıp İkili Takım kullanarak oradan kaçar. Snorunt ilginç bir şekilde kaçarken rozetleri tek tek düşürerek “oyun” oynamaya çalışır. Roket Takımı’nın neden olduğu küçük bir meseleyi hallettikten sonra, Ash’e tam rozetlerini geri verecek iken onu Buzlu Rüzgâr ile dondurur ve Pokémon Merkezinden ayrılarak kar fırtınasına doğru koşmaya başlar. Ash de onu takip etmeye başlar ve kar fırtınasında kaybolurlar. Ash, Snorunt’ı kovalarken Snorunt üstünde durduğu karlı kayadan düşmeye başlar ve Ash onu yakalayıp kucağına alır. İkisi de aşağı doğru kayarken karşılarına küçük bir kaya parçası çıkar ve Snorunt’ın zarar görmemesi için Ash sırtını dönerek kayaya çarpar. Ash bayıldığı için Snorunt onu bir mağaraya sürükler ve onu kar fırtınasından kurtarmış olur. Ash uyandığında Snorunt’ın elinde elma görür ve Snorunt elmayı Ash’e uzatır. Ash önce elmayı almaz çünkü onun yine bir numara çevirdiğini düşünür ancak Snorunt’ın ısrarı üzerine bu sefer elmayı alır ve afiyetle yemeye başlar. Derken Snorunt bu sefer de Ash’in şapkasını çalıp kar fırtınasında koşmaya başlar. Snorunt Pokémon Merkezine varır ve diğerlerine Ash’in iyi durumda olduğunu anlatmaya çalışır. Bu sırada kar fırtınası diner ve Ash’i aramak için yola koyulurlar. Snorunt Ash’in nerede olduğunu gösterir ve onu bulurlar. Snorunt’ın artık Ash’e rozetlerini geri vermesini isterler ancak o ve Pikachu geri dönen Roket Takımı tarafından yakalanır. Snorunt çabucak kurtulur ve Roket Takımı’nın Pokémonları ile mücadele ederek Pikachu’yu kurtarır. Ash’i sevdiği için rozet kutusunu hemen vermek istemez ve üzülür. Snorunt’ın Ash ile birlikte gelmek istediği anlaşılır ancak onunla bir maç yapmak ister. Ash onunla bir maç yapar ve rozet kutusu yere düştüğü sırada Snorunt’a Poké Topu’nu fırlatır ve onu yakalar. Daha sonra Pokémon Merkezinde diğerlerinin Pokémonları ile tanışır ve Corphish onun yanına geldiğinde Snorunt onu Buzlu Rüzgâr ile dondurur. Yani afacanlığına devam eder.


[Resim: aphdnp.gif]


“Do I Hear a Ralts!” bölümün de Max’ın bulduğu hasta bir Ralts’ı Pokémon Merkezi’ne götürmesine yardımcı olmuştur.


[Resim: 28hnas0.png]


Ash “The Great Eight Fate!” bölümünde Sootopolis Spor Salonu Lideri Juan’a karşı ilk turda İkili Maç için Juan’ın Sealeo ve Seakingi’ne karşı Pikachu ve Snorunt’ı seçer. Pikachu Yıldırım Oku ile saldırır ancak Seaking Sealeon’nun önüne atılıp Boynuz Matkabı ile saldırıyı Snorunt’a geri yansıtır. Pikachu bu defa Gök Gürültüsü ile saldırır ve Seaking yine Boynuz Matkabı ile saldırıyı yansıtır. Pikachu bu sefer Snorunt’ın önüne atlar ve saldırıdan etkilenmemesini sağlar. Sealeo ikisine birden Kar Fırtınası kullanır. Pikachu donmak üzereyken Snorunt Buz tip’i olduğu için saldırı onu etkilemez ve etrafında zıplayıp eğlenmeye başlar. Snorunt Kar Fırtınası’nı durdurmak için Buzlu Rüzgâr kullanır ve suyun ortasına büyük bir buz parçası oluşturur. Sealeo Şafak Işını ve Seaking de Hiper Işın kullanarak buz parçasını parçalara ayırırlar. Ash’in komutuyla Snorunt ve Pikachu buz parçacıklarının üstünde koşarak ilerlemeye başlar.  Snorunt Kafa Darbesi, Pikachu da Demir Kuyruk kullanacağı sırada Juan komut verir ve Sealeo Şafak Işını, Seaking de Hiper Işın kullanır. Pikachu Şafak Işını’nı atlatır ancak Snorunt Hiper Işını atlatamaz ve yere yığılır.

Ash “Date Expectations!” bölümünde Snorunt ile Buz Işını öğrenme konusunda antrenman yapmaya başlar. Bu eğitim sırasında birçok kez Ash’i ve başka eğitmenleri dondurur. “Rhapsody in Drew!” bölümünde Roket Takımı ile mücadele ettikleri sırada Snorunt Buz Işını kullanmayı dener ama yine tam olarak başarılı olamaz. O sırada Ash’in yanında olan Robert (kendisi Grand Festivali kazanacak kişi bu arada) Snorunt’a Buz Işını kullanırken odaklanması gerektiğini söyler. Roket Takımı yine saldırdığında Pikachu’nun önüne atlar ve saldırının hedefi olur. Saldırıdan oluşan dumanın içinde Snorunt ışık saçar ve Glalie’ye evrimleşir. Roket Takımı’na karşı Buz Işını kullanır ve böylece Buz Işınında ustalaştığı görülmüş olur.


[Resim: 344fthg.png]


Glalie Hoenn Liginde Ash’in takımında büyük bir pay sahibi olmuştur. Ash “Shocks and Bonds” bölümünde Clark’ın Charizard ve Quilavası'na karşı Grovyle ile birlikte Glalie’yi seçmiştir. Glalie Buzlu Rüzgâr kullanır ancak ikisi de bu saldırıdan etkilenmez. Karşı saldırıya geçen Clark’ın Charizard’ı Gorvyle’a Çelik Kanat, Quilava’da Glalie’ye Tez Saldırı kullanır. Grovyle saldırıyı atlatır ancak Glalie atlatamaz ve sarsılır. Maç devam eder ve Grovyle ile Quilava yenilince Glalie ile Charizard karşı karşıya kalır. Bir süre maç devam eder ve Glalie yerde oluşturduğu buz parçacıkları ile hızını arttırarak Charizard’a Kafa Darbesi kullanır. Charizard yere serilir ve Glalie karşılaşmayı kazanmış olur.


[Resim: 29njwd3.png] [Resim: axfhqp.png]


Ash tam maçta Katie’ye karşı Glalie’yi üçüncü Pokémon’u olarak seçer. Dugtrio Kaz hamlesini kullanırken Glalie de yere doğru Kafa Darbesi kullanır ve sarsıntı ile Dugrtrio toprağın üstüne çıkar. Hemen ardından Buz ışını kullanır ve Dugtrio’yu yener. Katie’nin bir sonra ki seçimi Misdreavus olunca Glalie Buz Işını ile saldırır. Misdreavus saldırının önüne atılır ve Glalie hemen ardından Kafa Darbesi kullanarak onu yener ancak bu sırada Kader Bağı kullanan Misdreavus, Glalie’nin de maç dışı kalmasını sağlar.

“Choose It or Lose It!” bölümünde Ash Morrison’a karşı tam maçta son Pokémon olarak Glalie’yi seçer. Morrison da Metang’ı seçer ve ilk hamleyi Ash yapar. Glalie Kafa Darbesi, Metang da Yere Serme kullanır. Glalie’den hızlı olan Metang ona vurur. Glalie hemen Buz Işını kullanır ve Metang da Kargaşa ile saldırıyı ona geri gönderir. Glalie hasar alır ve Metang bir daha Yere Serme kullanarak Glalie’yi iyice sarsar. Ash yine de Buz Işını ile devam etmesini ister ve Metang yine Kargaşa ile saldırıyı ona yönlendirir. Bu sırada Glalie Buzlu Rüzgâr kullanarak üstüne gelen saldırıyı Metang’a geri gönderir. Hemen ardından Kafa Darbesi kullanır ve Metang sarsılır. Metang bu sefer Meteor Yumruğu kullanır ve Glalie’i hasar alır. Glalie dönerek Kafa Darbesi kullanır ve Metang da Meteor Yumruğu ile saldırıya geçer. İki saldırı tam çarpışacak iken Glalie saldırıyı atlatır ve dönerek kullandığı Kafa Darbesi ile Metang’ı yener. Böylece Ash sıradaki karşılaşmaya çıkma hakkı kazanır.


[Resim: 18hxlh.jpg]


Daha sonra Ash, Tyson’a karşı yaptığı tam maçta ilk olarak Glalie’yi seçer. Tyson’ın Sceptile’ı Solar Işın kullanırken Glalie’de Buz Işını kullanır ve oluşan patlamada ikisi de yere yığılır.


[Resim: 6sqw0k.png]


Ash “The Right Place and the Right Mime” bölümünde Glalie’yi ve bazı Pokémonlarını Prof. Oak’ın laboratuarında bırakır ve Savaş Sınırları yolculuğuna çıkar.


Diamond & Pearl serisi


“An Old Family Blend!” bölümünde Ash eski Pokémonlarından bazılarını takımına çağırır ve bunlardan biri de Glalie’dir. Ancak Glalie Ash ile karşılaşır karşılaşmaz onu Ice Beam ile buzla kaplar. Tabi daha sonra Torkoal’un yardımıyla buzdan kurtulur. “Working on a Right Move!” bölümünde Ash Conway ile yapacağı maç öncesi Glalie, Torterra ve Infernape ile antrenman yaparken görülür. Yine de maç günü fikrini değiştirir ve Glalie’yi Conway’in karşısında kullanmaz. Daha sonra da Sinnoh Liginde maç yaparken görülmemiştir.


[Resim: 2re4g9i.png] [Resim: adkj2u.jpg]


Best Wishes serisi


“The Dreams Continues!” bölümünde Ash’in Pokémonları ile beraber olduğu fotoğrafta görülür.


[Resim: a0cf8j.png]
Kişisel Özellikleri


Snorunt halinde ilk görüldüğü zaman çok yaramazdı ve sürekli sıkıntı çıkarmaktaydı. Sürekli Ash ve arkadaşlarına şaka yapıp dururdu. Ash onu yakaladığı zamanlarda bile çok enerjik ve kıkırdayarak gülmekteydi. Kötü veya iyi ne olursa olsun her şeye gülmekteydi. Ancak çok az olsa da ciddi göründüğü zamanlar da olmuştur. Max’in iyileştirmeye çalıştığı hasta Ralts’a yardım ettiği zaman bu görülmüştür. Ralts’ın durumuna endişelenip ona dikkatle bakmış ve Kirlia’nın yanlarına gelip saldırdığı zaman da kendini ön plana atıp onu korumaya çalışmıştır. İnsanları Buz tip’i saldırılar ile dondurmayı sever (özellikle Ash). Hatta Glalie haliyle saldırılarını kontrol altına aldığı zamanlarda bile bunu yapmayı sürdürmüştür (Sinnoh'a gelince Ash’i dondurması en iyi örnek).


Kullandığı Hareketler


[Resim: 2u40q3r.png]


Kaynak: Bulbapedia.bulbagarden.net / resimlerin çoğunu kendim hazırladım. Hata veya eksik gördüğünüz bir şey varsa belirtirseniz düzeltebilirim.
Torkoal reis konu çok güzel olmuş ellerine sağlık.Resimlerin boyları aynı olsa mükemmel olurmuş.


Ash'in mega almaya en yakın pokemonu :D :D 


.