Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon XY&Z Bölüm 7
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Decisive Battle in the Ninja Village! Frogadier VS Bisharp!!

[Resim: tumblr_nz58fnLUny1rd4ymxo1_540.jpg]
Nispeten güzel bir bölümden sonra haftaya gene çöp... Merak ettiğim konu ise Greninja'nın bu yeni formu mega evrim gibi mi olacak yani dönüşüp sonra eski haline mi gelecek yoksa sürekli o formda mı kalacak ? Sürekli o formda kalması daha güzel olur bence.
Greninja şekil pokemon bir kaç karanlık tipi hamle öğrense hiç fena olmaz.
Bizim teenage mutant ninja kurbağa evrilince Serena braixena dönüp sen de evril dermiş gibi baktı.


Gengar görmek güzeldi bölümde

Bu arada Sanpai sonunda ne dedi merak ediyorum Ash'e . Badge dedi sanırım. Büyük ihtimalle iyi şanslar demiştir ama benim umduğum Ash'in yolundan gidip lig için badge biriktirmeye başlamasıydı...
Bölüm, özellikle savaş sahneleri çok güzeldi. Ashinja hızlı geldi hızlı geçti ama mükemmel güçte olduğu kesin. İki dakikada halletti rakibini. O Bisharp da dişli rakipti. Evrim sırasında Opening'i ben de bekliyordum ama gelmedi Shrug Konuşmaları anlamak için de altyazı beklemek gerekecek anlaşılan.

Ayrıca senaristlere de acayip kırıldım. Yani o Serena ile Shinobu'nun öyle tesadüf üzerine Roket Takımı'nın silahlarıyla yakalanması hikayeye ne kattı? Hemen oldu bittiye gelerek ilk sahnede kurtuldular. Peki niye senaristler bunu benim bir hafta boyunca aklımın köşesine sıkıştırmama ve bundan gidebilecek olayları düşünmeme sebep oldular? Hani tam da orada bıraktılar. Gerçekten büyük hayal kırıklığı yaşadım. En azından Ash ve diğer ninjalarla bağlasalardı olayı. Edebiyat öğretmenimin çok sevdiğim bir sözü vardır: Eğer bir hikayede duvara asılı bir tüfek betimlemesi yapılmışsa o tüfek hikaye bitmeden patlar. Yoksa bu gereksiz bir ayrıntıya kaçar ve bu okurun boş yere kafasında bunu yer etmesine sebep olur. Dolayısıyla bu o yazarın etkileyiciliğini azaltır. Aynı şeyi düşündüm bu bölümün başında Thirst

Ash'in elinin altındaki güçten haberi yok ama Greninja çok cool ya. O bakışı, duruşu, sondaki ninja selamı falan. Sanpei'nin Greninja'sından daha ağır başlı, daha keskin bakışlı. Water Shuriken da yeni saldırımız. Protean yeteneğini göz önünde bulundurursak kendisinden farklı türlerde saldırılar bekliyorum.

Bu arada Ash'in Froakie'sinin evriminin üzerinden bir yıl geçince Frogadier'ı evrimleşti. Kanıtı;
XY52 Froakie'nin evrimi
XY54 yılbaşından önceki bölüm, sonra tatil

XY99 Frogadier'ın evrimi
XY101 yılbaşından önceki bölüm, sonra tatil.

Tarihlerine baktığımızda da XY52'nin 11 Aralık'ta, XY99'un da 10 Aralık'ta yayımlandığını görüyoruz. Bu da dipnotumuz olsun :)
Seneye bu zamanlar ya XY biter ya da eski bölgelerden birine XY stayla akarlar :D
Bölüm harikaydı Ash umarım elindeki mücevheri hemen fark eder. 8D 
Bölüm harika olmakla birlikte, sanırım Ash'i Mega evrimle tanıştırmayacaklar. Yoksa '' Ash Greninja '' saçmalığını sahaya sürmezlerdi diye düşünüyorum. Ayrıca önceki sezonlarda dahil olmak üzere Ash'in pokemonlarıyla bütünlüğü ortada. Mega evrimin başladığı X&Y ve XY&Z'den Ash'e Mega evrim vermemek için '' Ash Greninja '' kılıfını giydirmekte bana biraz saçma geldi. Mega evrimi verseler, daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Yıllardır yanında olan Pikachu ile '' Ash Pikachu '' ruhunu yakalayamayıp,  '' Ash Greninja '' ruhu biraz abes kaçtı bence.
Aynen üstelik bunu sonradan planladılar bence. Yoksa niye Ash birden bire her dakika Frogadier'i yanında tutmaya başlasın ki? Tamam, anladık bağ önemli de Ash resmen Frogadier'ı ayırıyor. Bu durum beni rahatsız etmedi değil Undecided Kişilik kazanmış Oshawott, Piplup gibi Pokémonlara sözüm yok zaten. Ben Pikachu olsam Greninja'yı kıskanırdım. :D

Bir de neden sadece Ash-Greninja? Ash-Pikachu ya da Ash-Talonflame neden değil. Ya da niye daha önce bu olay yine sadece Greninja'da gözüktü. Greninja'yı 720 Pokémon içerisinde özel kılan ne?
Animeye özgü bir hikayedir umarım. Oyunla bağlantılı olmayan şeyler daha güzel oluyor. Altyazı gelsede şimdilik en azından ninja köyü kahramanı Greninja`nın ne olduğunu anlasak. Sonra neden Ash ile Greninjası bağ kurmuş vb. anlarız. Taş kullanmadan gelişip güçlenen bu Pokemonda değil sadece marifet, Ash de bir şeylere sahip demek ki.
Sayfalar: 1 2