Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 524 - The Keystone Pops
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Keystone Pops
Japonca Adı: Spiritomb & The Odd Keystone
Türkçe Adı: Anahtar Taşı Fırlıyor


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımızın Sinnoh macerası devam ederken antrenman selinin içerisinde yeni takımlar! Ash ile Buizel'ının karşısında Dawn ile Aipom'u var!

Kahramanlarımızı gece vakti antrenman yaparlarken yakalıyoruz. Ash ile Dawn, yakın zamanda, takasla birbirlerinden aldıkları Pokémonları denerken Brock da onları izliyordur. Aipom'un muhteşem gösteri hareketleri ve Buizel'ın savaşçı kişiliği, Ash ve Dawn'a kolaylık sağlıyordur antrenman sırasında. Buizel'ın bir Ses Bombası'nın, Aipom'un Odak Yumruk hareketi tarafından kenara itilmesiyle saldırı, savaş alanının yakınlarındaki bir anıt mezara çarpar. Dostlarımız parçalanan kayanın yanına gittiklerinde havanın birden kötüleştiğini fark ederler. Kara bulutlardan bir yıldırımın, anıt mezarın ortasındaki Spiritomb'un Kilit Taşı'na düşmesiyle Spiritomb uzun uykusundan uyanır. Dawn, ilk defa gördüğü bu Pokémon'a Pokédex'ini doğrultur.

Spiritomb: Yasaklanmış Pokémon. 500 yıl önce kötülüklerinin cezası olarak garip bir mezar taşının altına hapsedilmiştir.

Spiritomb öfkelidir. Dostlarımıza doğru önce Gölge Topu, ardından da Hiper Işın gönderir. Ash, Buizel'ın Su Tabancası ile karşı koymayı denese de saldırı etkili olmaz. Karanlık Darbe ile Buizel'ı ağaca püskürten Spiritomb, dostlarımızdan uzaklaşarak ormanda ilerler.

Öfkeli Spiritomb'un sıradaki kurbanı Roket Takımı olur. Ardından da yakınlardaki köye yönelir. Roket Takımı gözlerini, kendilerine saldıran bu Spiritomb'a dikerler. Sabah olunca dostlarımız tekrardan yola düşerler ancak akıllarında önceki gece gördükleri Spiritomb vardır. Ulaştıkları köyde her yerin yıkıldığını ve Pokémonların  yaralandığını görürler. Bunu yapanın ne olduğunu da bilmiyordur köy halkı üstelik. Derken Spiritomb'u ve efsaneyi bilen bir kadın çıkagelir. Saldıranın Spiritomb olduğunu söyler. Dostlarımıza kötü kalpli Spiritomb'un eskiden her yere saldırdığını ve Pikachu'su olan bir aura muhafızı tarafından yenilip, anıt mezara hapsedildiğinden bahseder. Spiritomb'un çıkınca ilk işi intikam almak olmuştur ve her yerde kendisini hapseden o aura muhafızı arıyordur ancak o çoktan ölmüştür. Dostlarımız, anıt mezarı kırdıkları için suçluluk hissederler. Spiritomb'un yeniden hapsedilmesinde yardımcı olmayı kabul ederler. Bu sırada kılık değiştirmiş Roket Takımı dostlarımızın yanına gelir. Spiritomb'u yakalayabileceklerini iddia ederler. Dostlarımız her zamanki gibi Roketlere inanırken köyden birisi, Spiritomb'un yeniden gözüktüğünü haber verir. Dostlarımız gencin gösterdiği yere giderler. Roket Takımı, Spiritomb ile Pikachu'yu tuzağa düşürüp yakalarlar. Sloganlarını söyleyip kaçmaya yeltenirler. Ancak bu fazla uzun sürmez. Spiritomb'un Karanlı Darbe hamlesi ile balonları patlar. Pikachu Ash'e geri dönerken öfkeli Spiritomb, Roket Takımı'nın peşine düşer. Üçlü zor da olsa Spiritomb'u atlatmayı başarırlar ancak yine de Spiritomb'un hedefindedirler.

Dostlarımız, Spiritomb'u bulmak için Roket Takımı'nı kullanmaya karar verirler. Pikachu'yu yem olarak kullanıp Roket Takımı'nı kendilerine çekmektir planları. Onları tuzağa düşürdüklerinde öfkeli Spiritomb'u da kendilerine çekmiş olacaklardır. Plan aynen işler ve Roketler tuzağa düşerler. Dostlarımızın sloganlarını çalmasına sinirlenen Roket Takımı, dostlarımızın kazdıkları çukurdan çıkarak Spiritomb'a, Ash'in Pikachu'su olan Aura Koruyucusu'nun soyundan geldiğini söylerler. Spiritomb'un yeni hedefi Ash olur böylelikle. Ancak dostlarımız bunu da kullanmak isterler. Spiritomb'u anıt mezara çekeceklerdir. Ardından Ash ve Pikachu'nun Spiritomb'u yenmesi gerekecektir.

Havanın kararmaya başladığı sırada Ash ile Pikachu'su, peşlerindeki Spiritomb'u anıt mezara çekmeyi başarırlar. Pikachu Spiritomb'a üst üste Yıldırım Okları gönderir ancak hiçbiri etkili olmaz. Saldırı sırası Spiritomb'a geçer. Spiritomb üst üste Gölge Topları gönderir. Pikachu hepsini atlatmayı başarırken bir Gölge Topu, çalılıkların arkasında saklanan ve Pikachu'yu yakalamak için onun yorulduğu zamanı kollayan Roket Takımı'nı bulur. Roketler her zamanki gibi gökyüzüne fırlarlar. Bu arada Pikachu ile Ash, Spiritomb'un Dev Etki hareketi ile kendilerini yerde bulurlar. Havada kara bulutlar toplanırken Ash'in aklına, Pikachu'nun enerjisini geri kazandırmak için dahiyane bir fikir gelir. Pikachu kalan son gücü ile gökyüzüne Yıldırım Oku gönderir. Cevap çok gecikmez ve Pikachu'nun gönderdiğinin birkaç katı gücünde bir yıldırım, Pikachu'nun üstüne düşer. Yıldırım dağıldığında Pikachu'nun eski enerjisini topladığı gözükür. Pikachu önce Yıldırım Oku, ardından da Volt Vuruşu ile Spiritomb'u bayıltmayı başarır. Spiritomb'un tekrardan Kilit Taşı'na girmesiyle dostlarımız onu Anıt Mezar'ın içine koyarlar. Anıt Mezarı yeniden onarmaları ile birlikte bütün köyün başına açtıkları sorunu çözmüş olurlar. Yaşlı kadın, dostlarımıza olan minnettarlığını göstermek için onları yemeğe davet eder.


Hiç Şüphesiz Spiritomb'un öfkesine karşı verilen büyük savaş, acıkmalarına neden oldu. Bu yüzden kahramanlarımız, Solaceon Şehri'ne çıkmadan önce yemek yediler.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Dawn
Jessie
James
Yaşlı Kadın




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: dpiconani397.gif] 
[Resim: dpiconani418.gif]


Dawn:
[Resim: rsiconani190.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Özel/ Diğer Eğitmenlerin Pokémonları: [Resim: rsiconani025.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani018.gif] [Resim: rsiconani020.gif] [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani047.gif] [Resim: rsiconani152.gif] [Resim: rsiconani232.gif] [Resim: rsiconani324.gif] [Resim: rsiconani324.gif] [Resim: rsiconani371.gif] [Resim: dpiconani399.gif] [Resim: dpiconani442.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_ Erdi_