Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon 17. ve 18. Film Müzikleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Resmi olmayabilir ancak uzun bir süredir Youtube'da Pokemonun 1.fimden 17.filme kadar tüm film ve tüm oyun soundtracklerini bulduğum bir kanal var. Uzun süredir ceza almamış, şikayet edilmemiş ve kapanmamış bir kanal bu yüzden paylaşmak istedim. Meraklı arkadaşlar için birebir.

Bir de şöyle bir konu var. 17 ve 18. filmdeki müziklerin büyük bir kısmı İngilizce dublajda yok. Özellikle 18. filmin müzikleri Pokemonun bazı filmlerinin remake müzikleri olarak dikkat çekiyor. 18. film müziğini yükleyen başka bir kanal olarak görülebilir ancak aynı kişi yüklemiş.

Playlist link
Spoiler:
 

Spoiler:
 

Playlist link


Spoiler:
 
bildiğin Sinnoh GYM Battle müziğini koymuşlar burada :D

Nedense 16 ve 17. filmlerin müzikleri hiç ilgimi çekmemiştir. İzlerken diğer bütün fimlerde dikkatimi çeken bir tema olmuştur ama bunlarda olmamıştı. Nedenini ise 17. Film'in müziklerini inceleyince daha iyi anladım. Çoğu animeden duyduğumuz müzikler zaten. Yukarıda  mesela Sinnoh GYM Battle müziğinden bahsettim çok ufak değişiklik yapmışlar. "We Got Diancie!" de animeden duyduğumuz bir müzik. Arada Team Rocket'in Secret Plan müziği de vardı ya da filmlerin başında kullanılan klasik müzikler "Bu Çocuk Satoshi" gibi... Diğer soundtracklarda bunlara çok yer vermiyorlardı mesela. Bunda vermelerinin sebebi müziklerin çok ilgi çekmemiş olması olabilir veya az müzik yapabilmiş olmaları  Bu hoşuma gitti. Bunu animeden Hawlucha Theme olarak biliyoruz. Ama diğerleri çok hoşuma gitmediler. Biraz violinli kısımlar vardı birkaç müzikte oralar hoşuma gitti. Ancak bir 8. filmin, bir 9. filmin, bir 10. filmin müziklerinin yanına yaklaşamaz.

18. Filmin müzikleri de farklı bir havada geldi :D Kendine has bir hava bu... Arada duyunca da çok sevindim.

Pokémon'un klasik mutlu son müziğini eğlenceli bir sahne için uyarlamışlar anladığım kadarıyla :D Müziklerinde çöl ve özellikle mısır (belki lambadan çıkan cin) teması kullanmaları güzel olmuş. Ya da örneğin animeden böyle hafif hafif aşina olduğumuz müzikler kullanmışlar ama onlarda bile kendi tarzını konuşturmuşlar yani. "Legends VS Legends" (Sanırım ACT'de falan da kullanılmış bu müzik bir kısmı M15'e ait -Training with Cobalion-) ile "The Countdown Toward the Reproduction" beğendim. Hoopa üzerine de hoşuma giden birkaç müzik var şimdi hepsini isim isim saymayayım.

İki film için ortak eleştirim çok fazla eski filmlerden, oyunlardan ve animeden müzik kullanmaları. Daha özgün müzikler yapabilirlerdi. Ama Hoopa filminin bunlara biraz kendi tarzını katmış olması (o da bazılarını olduğu gibi almış ne yazıkki bir tane 16. filmden müzik vardı mesela Confused ) artı bir özellik. Öyle yani :D 

PocketMonstersMusic Eski hesabımda abonesi olduğum bir kanaldı. Paylaşım için teşekkürler. 17. filmin müziklerini dinlememiştim üstte de bahsettiğim üzere ilgimi çekmediği için izlerken. 18'i de izlemek daha kısmet olmadı bakalım bu müzikleri izlerken duyduğumda nasıl karşılayacağım :)
Pokemon Özel Film Mirage Pokemonların Efendisi sonda çalan müziğin adı ne