Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yo-Kai Watch Yeni Pokémon Mu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
[Resim: XJ8ORD.jpg]

Aranızda büyük ihtimalle duyanlarınız vardır; Japonya'da oldukça popüler olan Yo-Kai Watch diye bir şey var.Yo-Kai Watch'ın tıpkı Pokémon'da olduğu gibi 3DS oyunu ve animesi bulunmakta.Benzerlikleri sebebiyle de sürekli Pokémon ile karşılaştırılan bir şey bu Yo-Kai Watch.Öncelikle Yo-Kai Watch nedir kısaca bir tanıyalım:

Yo-Kai Watch'ın dünyasında yokai denen varlıklar var.Bunlar ruh gibi veya hayalet gibi şeyler.Her yerde varlar ama insanlara görünür değiller.Bu yokailar günlük yaşam içerisinde insanları değişik şekillerde etkiliyorlar, yaramazlık yapıyorlar.Hasta hissettiriyorlar, unutkanlık yaptırıyorlar, tartışma çıkartıyorlar vs.Bizim resimdeki kahramanımız olan arkadaş da kolundaki yokai saati ile (Yo-Kai Watch) etrafındaki yokaiları bulabiliyor ve onlarla kendi dost yokailarını kullanarak savaşıyor.

Gelelim asıl konumuza.Pokémonu niye ilgilendiriyor peki bu yokai? Japonya'da özellikle çocukların arasında turuncu kedinin Pikachu'dan daha popüler olduğunu söylersem yeterli olur herhalde.Pokémon'dan beri ilk defa çocuklar bir şey için böylesine deliriyorlar.Yo-Kai Watch'ın kartları ve oyuncakları çılgınlar gibi satılıyor Japonya'da.Caddelerde dolaşırken her yerde yokai izlerine rastlamak mümkün.

[Resim: kJ7Vor.jpg]

Pokémonun popülaritesini eskiye göre biraz kaybettiğini biliyoruz.Belki oyunlar için değil ama anime ve filmde bu bariz.Hoopa filminin beyaz perdede aldığı sonuçlar çok kötüydü.Anime BW'den sonra değiştik adımlar attı ve birçok eski izleyicisini kazanmayı başardı ancak yakın gelecekte daha radikal adımlar atmasını gerektirecek şartlar oluşabilir.

Oyuna gelirsek, bir nesilin devam niteliği taşıyan oyunlar geçmişten de biliyoruz ki nesilin ilk çıktığı heyecana yaklaşamıyor.Eskiden belki tolere edilebiliyordu ancak artık yeni oyunlar daha sağlam bir hikaye ile gelmek ve grafikler de daha sıradışı zorunda.

Peki Yo-Kai Watch Pokémon'u yerini alır mı? Özelllikle global olarak düşünürsek bu çok zor gözüküyor çünkü yokaiların temelini oluşturan Japon kültürel faktörleri Yo-Kai Watch'ın Japonya'da lokalize olmasının en büyük sebebi.Yo-Kai Watch animesi ingilizce olarak da yayınlanıyor şu an, nereye kadar gideceğini gelecekte göreceğiz.



[Resim: B4WlYD.jpg]
Pokémon'a benzer bir çok oyun ve anime var ama bence hiç biri Pokémonun yerini alamaz. Merak ettim izleyeyim bakıyım nasılmış?  XP
Pokemon'un genel başarısını asla yakalayamaz, dünya çapında geniş kitlelere asla hitap edemez :)
Hiç belli olmaz. Pokemon sonsuza kadar süremez.
Ama Pokemon özel yapan , pokeworldde herkesin istediği takımı kurması. Seçilmiş değil herkes yapabilir mantığı. Sanırım bu evrende kişi başına bir ya da iki canavar düşüyor.
En azından Japonya'dan çıkıp amerika kıyılarına ulaşmayı başarmış.Tebrik etmek lazım :) 



Yalnız bu 3DS de tipinden beklenmeyecek biçimde para basan bir aygıt yani
Ben çoğu zaman yeninin yanindayımdır. O yüzden animeyi izleyip karar veririm. Umarım iyidir. Nintendonun elinde iki tane Pokemon olması beni mutlu eder.
Bunu izlemiştim.
Güzel gibi. Ama muhtemelen Pokémon'un yerini tutmayacak.  =D
Sanmıyorum, herşeyi geçtim bu kalpten bir şey değil, o yaratıkların duyguları yok, sadece boş boş bakan hilkat garibeleri.
Ben zamanında Bakugan'a gayet sıcak bakmış ve sevmiştim ama bu asla.
Ha ama Pokemon bununla rekabete girerse liderliği korumak için radikal kararlar alması hoşuma gide.
Rekabet müşteri için her zaman iyidir, Pokemon bundan seyirci çalmak için Misty'yi animeye döndürse mesela o gayet işime gelir :D 
Yok ya.Bu daha çok Shin Megami Tensei'nin 10 yaş ve üstü çocuklar için yapılmış bir versiyonu :D
Japonyadaki kültür ile batı kültürü farklı olduğu için yo kai watch amerikada çakma pokemon olarak tanımlanır gibime geliyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6