Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Online Kart Satın Alma Rehberi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Konu başlığından da anlayabileceğiniz gibi, bu konu Pokemon TCG ürünlerinin alımı ile ilgili. 


Türkiye'de resmi satışı olmadığından dolayı kartları internet üzerinden temin etmek durumunda işler biraz karışıyor. Şahsen, bir süredir Pokemon kartları biriktirdiğimden, internet üzerinde sayısız siteye bir göz atıp fiyattan kargoya incelemişimdir. Malesef henüz başka bir forum veya site ortamında Pokemon kartlarını internet üzerinden sipariş verme üzerine bir rehber göremediğimden, ileride benim durumuma başkaları da düşmesin diye bunu yazmaya karar verdim.


XD Google'a "pokemon kart satın al" yazınca karşınıza ilk çıkan linkler gittigidiyor'dan olacaktır. Benim şimdiye kadar gördüğüm kart setleri, yıllar öncesinden basılmış eski setler, ve yeni sayılabilecek setler. Akla ilk gelen şey, kartların orijinal olup olmadığı tabii. Ben güvenmiyorum şahsen, hele bir iki yıl önce aynı siteden birkaç theme deck sipariş ettiğimden beri gittigidiyor'dan bir ürün bile sipariş etmedim bu güne kadar. Paketi açar açmaz havaya salınan o berbat plastik ve baskı kokusu belli ediyordu zaten kartların sahte olduğunu. İnceledikten sonra sahte oldukları kesindi kartların. İşin komik kısmı, satıcıya mesaj attığımda, adamın kartların sahte olduğunu inkar etmiş olmasıydı.


Uzun lafın kısası, türk sitelerine güvenmeyin. Altta da yazdığım gibi, yurt dışından Pokemon kartları getirmek zahmetli ve siparişi verdiğiniz siteye göre fiyatlar -özellikle kargo- de kabarabiliyor. Pokemon'un çok da popüler olmadığı şu ülkede açıkçası "orijinal" pokemon kartları ilanları bulunabileceğini düşünmüyorum. 


Bunu demişken, daha bu sabah yine gittigidiyordan yeni sayılabilecek bir Booster pack'i sipariş verdim. Serinin yeni olduğunu düşünürsek, sahtelerinin basılma şansının çok düşük olduğu fikrindeyim. 17 TL, asıl satış fiyatı'nın iki katı -amazon tarzı sitelerde 3 dolar civarı- ancak paketin gerçekten de yurt dışından getirildiğini varsayarsak, fiyat az bir batsa da uygun bir değer gibi. Paket elime ulaştığı zaman konuya yorumlarımı ekleyeceğim.


XD Gelelim yurt dışından alımlara. Kartları uygun fiyatlara satıp Türkiye'ye kargo yollayan, ve aynı zamanda güvenilir alışveriş siteleri sayıca az. Altta yazdığım siteler, bulduklarımın en iyi üçü.
----



Fire 1. Amazon.com
Muhtemelen önceden bildiğiniz bir alışveriş sitesi. Özellikle Amerika'nın en sık kullanılan alışveriş sitesi olup, ürünleri uygun fiyatlara listeleyen bu siteden kartları bulabilmek için "pokemon tcg" yazıp aramanız yeterli. Doğal olarak her ürün Türkiye'ye kargolanamasa da ülkemize getirtebilinen çeşitli ürünler bulunmakta. Benim ileride kesinlikle sipariş vermek istediğim, fiyatı da kargosu da uygun olan ürünleri şurda listeledim ~


[x] [x] [x]


Doların da artışını göz önünde bulundurursak yukarıdaki ürünlerin fiyatları paranıza tamamıyla değer :) 


Tek sorun, kargo fiyatları. Malesef bazı satıcılar Avrupa gönderimleri için fiyatları fazla yüksek koymuş. 40 dolar gibi rakamlar biraz batıyor tabii.


O..O 2. Pokeorder.com
Bu sitede arayabileceğiniz hemen hemen her TCG ürününü bulabilirsiniz. Yeni setlerden, yıllar öncesinden çıkan setlere kadar her şey mevcut. Çok detaya girmeyeceğim, ama Pokeorder'ın fiyatları genel olarak Amazon'dan daha düşük. Tek sorun, alışveriş sepetiniz kabardıkça kargo fiyatının da kabarması. Ve, "Tracking" - kargo takip kodu için fazladan ödemeniz gerek. Seçtiğiniz kargo metoduna göre (standart/express) ürünün elinize ulaşma süresi değişiyor. 3-5 hafta ortalama. Kargo biraz sorun yarattığı için öncelikli tercihim Amazon, ancak eğer istediğiniz belli setler varsa kesinlikle Pokeorder'da bulunmaktadır. Ayrıca site %100 güvenilirdir, müşteri hizmeti ve para iadesi mevcuttur.


O.O 3. Shop2Shop.com
Yine Pokeorder gibi geniş bir ürün stoğuna sahip, ve güvenilir bir site. Ürün fiyatlarının uyğun olmasına rağmen, uluslararası kargo fiyatları biraz yüksek. 40 dolar'a kadar tutan bir sipariş için standart kargo 30 dolar vermek, şahsen biraz saçma. Aynı kargonun iki ila üç hafta sürmesi de pek de hoş değil. 


----


Yukarıda listelediğim üç site, nereden Pokemon kartları alabileceğini merak eden herkese yarayabilir umarım. Eklememi istediğiniz birşey, veya sorularınız varsa alta yazarsanız memnun olurum. 
Umarım yardım edebilmişimdir. :)
-shinymew V3

Dun gittigidiyor'dan siparis verdigim Primal Clash booster pack'i bugun geldi, ve memnuniyetle soylemek isterim ki, paket kesinlikle orijinal! Bunun uzerine bir iki tane daha siparis verdim... haha neyse. Rare kart Holo Manaphy cikti  Flareonlaplz
Çok güzel bir konu, kesinlikle böyle tarz konulara ihtiyacımız var. Ben genellikle Pokemon Kartı alırken 36 paketlik booster box tercih ettiğim için Amerika'daki tüm kart oyunlarının toptan satıcısı olan dacardworld.com sitesini kullanıyorum. Türkiye'ye kargosu yaklaşık 40$ olmasından dolayı insan tabii ki booster box alırken iki defa düşünüyor.