Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ön Bilgi İstiyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar bu sene içinde 3ds almayı düşünüyorum sebebi ise sadece gen 6 oyunları(tamam birazda smash bros 8D )ama anime dışında zerre gen 6 bilgim yok.Biraz ön bilgi istiyorum.Mesala hangi starter ı seçmeliyim ilk başta fennekin düşünmüştüm ama froakie daha kullanışlı gibi bide chespin var tabi oyunda grass type sayısı azsa onu seçebilirim.Birde oyunun başlarında kanto starterları veriliyormuş onlardan hangisini seçmeliyim aklımda ilk başta charmander vardı ama oyunda hediye olarak torchic veriliyormuş doğru mu eğer veriliyorsa başta chespin seçer sonra squirtle seçerim dedim bide lapras veriliyomuş o zaman başta fennekin seçip sonra bulbasaur seçerim ama talonflame kullanmayı da çok istiyorum off.Ne dersiniz hangi pokemonları kullanmalıyım neden? Şimdiden teşekkürler
Başlık "Ön Bilgi İstiyorum" olmalıydı. Onun dışında Greninj'nın Karanlık Tipi yeter  Zorua . Defens istersen kesinlikle Chesnaught seçersin. Delphox ise kullanışlı ve tuzakçı bir pokemondur  :marowak: . Ben sana internetten bulduğum siteleri atayım: https://pokemondb.net/pokedex/delphox https://pokemondb.net/pokedex/chesnaught https://pokemondb.net/pokedex/greninja . Bence Greninja ve Charizard al. Charizard bitkileri halleder ve havalıdır  XP . Ama 3DS almışken birkaç DS için çıkmış Pokemon oyunu almayı unutma. Bir de 3DS mekaniklerini incelemek lazım; ben hala inceliyorum :what: .
(01-11-2015, 04:46 PM)kitty Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] Başlık "Ön Bilgi İstiyorum" olmalıydı. Onun dışında Greninj'nın Karanlık Tipi yeter  Zorua . Defens istersen kesinlikle Chesnaught seçersin. Delphox ise kullanışlı ve tuzakçı bir pokemondur  :marowak: . Ben sana internetten bulduğum siteleri atayım: https://pokemondb.net/pokedex/delphox https://pokemondb.net/pokedex/chesnaught https://pokemondb.net/pokedex/greninja . Bence Greninja ve Charizard al. Charizard bitkileri halleder ve havalıdır  XP . Ama 3DS almışken birkaç DS için çıkmış Pokemon oyunu almayı unutma. Bir de 3DS mekaniklerini incelemek lazım; ben hala inceliyorum :what: .

Peki diyelim ki greninja ve charizard aldım(ki öyle yapıcam gibi duruyor)grass ve electric olarak ne öneririsin? Yeni jenerasyonda grass in çok kullanışsız olduğunu duydum(gerçi crystal'ı meganium ile oynamaktan daha zor olamaz) bide fairy type var ki en iyisi sylveon gibi duruyor ufff kafamda deli sorular.
Takımına talonflame alacak mısın? Eğer öyle planlıyorsan greninja/talonflame/venusaur üzerine kurabilirsin -_-
Bir Pokémon oyununa başlamadan mutlaka pokemondb'yi ziyaret ederek oyun içerisinde kullanacağım Pokémonları seçerim. Stat, tür, takım dengesi, movepool gibi kriterlere bakarım. O yüzden sen de X/Y oyunları için bunu yapabilirsin:
https://pokemondb.net/pokedex/game/x-y

Bitki türü olarak Roserade, elektrik türü olaraksa Ampharos kullanmanı öneririm. İlla peri türü kullanman da şart değil yani 18 tür var ve hepsini takımda bulundurman gerekmez. Daha çok ana türlere yoğunlaşırım ben mesela. Ateş, bitki, elektrik, su varsa sonrası için hayalet/psişik/karanlık/peri/ejder/buz/dövüş gibi türler düşünürüm. O başta seçtiğim ateş, bitki, elektrik ve suyun da iki tipe sahip olmasını hedeflerim. Özellikle zemin/uçan/kaya/zehir ihtiyacımı gidermesi tercihim olur. Çünkü genelde bu türlere sahip olduğu için bir Pokémon yakalamam. Neyse netice olarak peri yerine hayalet, psişik, ejder, buz türlerini seçebilirsin. Ha ama sen dersen bu nesilde yeni tür geldi onu kullanmayayım de ne yapayım, en iyi tercih Sylveon gibi duruyor. Aslında Gardevoir de kullanabilirsin. Veya Florges'ı... Veya X alacaksan yedinci rozetten sonra yakalanan Xerneas işini görür. Bu arada fosil Pokémonları; Amaura veya Tyrunt'ı ve Korrina'nın vereceği Lucario'yu da kullanabilirsin takımında ;D 
Doğaçlama oynardım ben herhalde.
En azından hep öyle yaptım şu ana kadar...
Ben sadece eğiteceğim pokemonları karanlık tipinden seçer ve statlarına bakarım. Ayrıca artık Super Training olduğu için çok dert etme ve en sevdiğin tipi eğit bence 8D .
Bir kere oynamak zorunda değilsin ki ? Ben Kalos takımından en çok hangisini beğeniyorsam ilk ona göre kurardım takımı. Sonraki turlarda seçmediklerimi alırdım öyle giderdi.
Bu oyun çok kolay. O yüzden gayet kolay yenersin takımın ne olursa olsun.
fairy tip arıyorsan bence mawile i düşünebilirsin hem mega olabiliyor hem steel-fairy tipi  sadece ateş yer tipi hariç tüm saldırılara karşı çok iyi vede zehirlenmiyor :)
Sayfalar: 1 2