Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pikachu'dan Neden Nefret Ediyorum?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2

Çok sevdiğim youtuber olan feugo ironworks un videosu.Benim pokemonda pikachu ve animeyle ilgili düşüncemi ve türkiyedeki pokemon hayranlığı ve pokemon go olayını süper açıklamış.
Önce Bu pikachu nasıl herkesi yeniyor diye kızıp ardından bu pikachu'nun bu eğitimle herkesi yenmesi lazım deyip ikisine de isyan etmesi beni benden aldı.

Hiçkimsenin nefretine karışmam orası ayrı -_-
(30-10-2015, 07:23 PM)Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Önce Bu pikachu nasıl herkesi yeniyor diye kızıp ardından bu pikachu'nun bu eğitimle herkesi yenmesi lazım deyip ikisine de isyan etmesi beni benden aldı.

Hiçkimsenin nefretine karışmam orası ayrı -_-

E zaten mantıklı olan da o sen git Latias yen sonra Snivy'e yenil, yani senin level'ın en az 80-90 gidip de mantıken 5-6 level olan pokemona yeniliyorsan mantık hatası vardır, sonra gidip o pokemonu 50-60 levelken ligde yen. Yani mantıken o güçlü pokemonları yenememesi lazım ama eğer yeniyorsa da hepsini yenmesi lazım gayet haklı :)
Victini haklı ama delpiero iki yargıdan birisini seçmeli. Yani ya Pikachu onca eğitim yaptı, artık herkesi yenmesi gerekiyor, niye Snivy'ye yenildi demeli ya da Pikachu gibi oyunlarda değersiz sayılabilecek bir Pokémon nasıl olur da Latios'la berabere kalır, Regice'ı yener demesi gerekiyor. Yani ikisini bir arada derse anlam kargaşası çıkar ve bu da benim tek bir şeyi düşünmeme sebep olur: Bu adam Pikachu'yu eleştirmek için hazırlamış videoyu. Yani kendi fikrini beyan etmekten çok Pikachu'nun hangi açığını kullanabilirim onu eleştirmek için diye düşünmüş gibi. Bu yüzden benim de hoşuma gitmedi Undecided
Şahsi düşünceler bir yana dünyada Pokemonu bilen (gerçekten bilen) herkes "Pikachu Company" diye bir oluşumun var olduğunu ve amacın zaten öncelikle para yani kazanç amaçlı olduğunu bilir. Oyunlar, Ash, Roket Takımı, mangalar vb. bunları toplayınca Pokemon ve Bu video şahsi bir görüş ancak ben hem genel hem de şahsi bir açıdan değerlendirmek istedim.

Pikachu'nun başından beri bağlantılı olduğu ortada. Seriyi baştan sona bilenler dışında yeni öğrenip takip edenleri de düşünerek Ash ve Pikachu'yu ayırmadılar (özellikle çocuklara Pokemonu sevdirmek ve alıştırmak için). Pokemonları ve yeni oyunları en iyi tanıtacak şeylerden biri de şüphesiz animedir. Bir de başından beri takip edenlerin beklentilerini ve anılarında yer alanları gerçekleştirmek için biraz yavaş da olsa geliştirip ilerliyorlar (XY bunun kanıtıdır, BW de Charizard'ın dönüşü bunun kanıtıdır) bu ikiliyi de hem ilk Pokemonu olması bahanesiyle hem de dünyaca ünlü bir reklam aracı olarak ayırmıyorlar. Ash'in büyümeme, Roket Takmı'nın da animeden ayrılmama nedeni yıllar önceden ayarlanmış ve başarıyla devam eden bir olay. Her sezon veya seri omzuna başka bir Pokemon verseler, "ohoo bu da hemen unuttu eski dostunu" diyecek olan da çıkacaktır elbet. Evet, belki biraz fazla abartıyorlar efsanelerle karşılaşıyor, yeniyor, ve yeniliyor hep liglerde kazanamıyor falan ama en azından onun altında yatan eğitmen-Pokemon bağı, inanç, hırs, heves ve cesaret gibi önemli detayları bu şekilde gösterebiliyorlar. Her defasında kaybetse de pes etmiyor yeni bir yolculuğa çıkıyor, yeni dostlar ediniyor. Eski ve ilk dostunu da tabiki yanından ayırmıyor. Bu eski izleyici için anıları canlandırma-hatırlatma, yeni izleyiciler içinde güzel öğretiler demek. Ash'in Pikachu ve diğer Pokemonlarıyla olan güçlü bağı, birbirlerini koruması ve genelde her kötü durumla nasıl başa çıkabileceğini çözmesi ile herkes etkileniyor. Hem bu anime, gerçek dünya gibi değil bir kere çok çok fazla mantık aramamak gerek, objektif olmak lazım. Geçmişte Pokemon izleyenlerin çoğu emin olun bu saydıklarımın farkındadır. Hayvanlara cana yakın davranan, besleyen, dostluk kuran kişilerin Ash ve Pikachu gibi hatta diğer Pokemonlarla olan ilişkileri gibi olduğunu görebiliriz. Biraz savunmacı tavırla konuşmuş olabilirim ama Pikachu nefreti için değil daha genel konuşmak istedim.  
(30-10-2015, 07:52 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Victini haklı ama delpiero iki yargıdan birisini seçmeli. Yani ya Pikachu onca eğitim yaptı, artık herkesi yenmesi gerekiyor, niye Snivy'ye yenildi demeli ya da Pikachu gibi oyunlarda değersiz sayılabilecek bir Pokémon nasıl olur da Latios'la berabere kalır, Regice'ı yener demesi gerekiyor. Yani ikisini bir arada derse anlam kargaşası çıkar ve bu da benim tek bir şeyi düşünmeme sebep olur: Bu adam Pikachu'yu eleştirmek için hazırlamış videoyu. Yani kendi fikrini beyan etmekten çok Pikachu'nun hangi açığını kullanabilirim onu eleştirmek için diye düşünmüş gibi. Bu yüzden benim de hoşuma gitmedi Undecided

Hayır seçmek zorunda değil zaten anime bize bu kafa karışıklığını sağlıyor, o da ona dikkat çekmek istiyor yani aslında ikisini de savunduğu yok tiye alıyor direkt olarak, yani bir pokemon hem bu kadar güçlü hem de bu kadar zayıf nası olur onun karmaşasını yansıtmak istemiş ve de çok güzel yansıtmış, keşke Pikachu değilde evrim geçirmek istemeyen bir Magikarp ile yola çıksaydı Ash :D 
Videodaki düşüncenin ash in pikachu sunun yenilgisi şeklinde yorumlanacağını düşünmemiştim.Emre genel olarak pokemon poserlarından bahsetmiş zaten pikachu nefreti için ve bu pikachu nun suçuda değil diyor bence orda asıl vurgulanmak istenenlerden en önemlisi o poser işi.
Benim Charizard nefretime benzer bir duygu onunki.O yüzden anlıyorum. Ama pikachu Ash'in Pokemon yansıması ( ya da Ash pikachu'nun hayali ) o yüzden yeri gelince çok iyi savaşlar yapıp yenip yeri gelince sirifdan başlıyor...
ben pikachuyu severim, ama animede sacmaliklarda yok degil. bende bazı arkadaslar gibi mantik arıyorum animeyi izlerken, buda tabi sorular getiriyor beraberinde. neden pikachu zayif ve gucsuz pokemonlari kolaylıkla yenemiyor!? bir yonden arkasında yatan nedenleri anlayabiliyorum ve Torkoal93'un dedigi gibi fazla mantik aramamak gerek

ama Rocket takimina gelecek olursak keske ve ama keske hic olmasaydi, sadece zaman kaybi ve benimde bazen animeden sogmama neden oluyor. onun yerine Gary gibi bir tip, Ash ile basari icin yarisiyor olsa, veya baska birseyde olabilir ama Rocket takimi bana kalirsa animeden cikarilabilir ama nerde o gunler
Ben pikachu'dan değil ama pikachu'nun abartılmasından nefret ediyorum. Tatlı diyeceğim ona kadar bir sürü tatlı pokemon var. Güçlü diyeceğim ona kadar bir sürür güçlü pokemon var. İnsanların bu pikachu sevdasını çözebilmiş değilim. 
Animede mantık aranmaz diyerek geçitirilecek bir olay yok. Belli bir mantık çerçevesinde işlemesi ve tutarlı olması gerekir animenin ama yapımcıların bu tarz şeyler pek de umrunda değil nedense. Açıkçası bu ve benzeri sebeplerden dolayı animeyi izleyesim gelmiyor artık. @keldeo'nun paylaştığı videodakiler kabul etmek istemeseniz de gerçekler. Artık kabak tadı veren şeyleri dile getirmiş sadece.

Bu da benim sevdiğim ve düşündüklerimi yansıtan bir video:

(Bu video tam olarak düşündüklerimi yansıtıyor.)
Yazım biraz dağınık oldu ama şu anda hepsini toparlayamadım.
Sayfalar: 1 2