Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pikachu'dan Neden Nefret Ediyorum?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar yorumlarınız ve düşünceleriniz için ilk olarak çok teşekkür ederim, yorumlarınızı tek tek cevaplamak isterdim ama bugün gerçekten yorucu bir gün oldu benim için. O yüzden "Feugo Ironworks" sayfasına bile daha yazmadan ilk olarak Pokémon Türkiye'ye yazıyorum ki; sorularınıza ve yorumlarınıza net bir açıklık getirmek için bu videonun 2. kısmını çekmeye karar verdim. Kısaca kapanış konuşması olarak şunu söyleyebilirim ki; Pikachu'dan nefret etmem veya hoşlanmamam; pokémon poser'larının veya animenin benim karakterim üzerinde oluşturmuş olduğu bir etkidir ve bu hoşlanmama duygusu sizler üzerinde geçerli değildir, sadece bir Pokémon olarak ele alırsak evet Pikachu'ya karşı nötrüm, bunu da belirtmiştim sanırım ve pokémon-severlerin Pikachu'yu sevmelerine bana bir şey demek değil, saygı duymak düşer, videoda üzerinde durduğum kitlenin kimler olduğunu az çok anlatmaya çalıştım. Bir örnekle bu yazıda da anlatayım:
"Hevesli bir şekilde Ankara'da ilk convention'ıma Hidan olarak gitmiştim, pek başarılı sayılmazdım cosplay olarak ama Naruto'yu izlemiş biri olarak, heyecanlıydım. Daha sonra olanlar oldu ve ikinci bir Hidan belirdi, benden daha başarılı cosplay yapmıştı. Ama fotoğraf çekimlerine zaman gelince malum kişi duruşunu bile benden baz olarak yaptı. Eh sonra da, adamın animeyle pek ilgisi olmadığı sadece ün kasmaya ve kızlarla iletişime geçmek için oraya geldiği anlaşıldı."
Burada amacım o arkadaşı kötülemek değil. Genel bir kitleye hitap etmek istiyorum, ben kişisel takıntı olarak bir oyuna başlayacağım zaman bile (Bakınız: Final fantasy o kadar muhteşem bir seri ve 7.si o kadar harika iken ben 1.sinden başlıyorum) ilkinden başlarım ki yapımcı firmaya bir nevi teşekkürlerimi sunmak içindir, hayır size illa bir oyunun ilkinden başlamak mantıklı demiyorum, sadece bu benim takıntım. Şimdi ana konudan uzaklaşmamak gerekirse; eğer bir şeyi yansıtmak istiyorsa insanlar onu araştırmalılar veya az da olsa o konu hakkında fikir sahibi olmalılar diye düşünüyorum, yoksa o şeye gönül vermiş insanlara hakaret olur. Yani tabi ki mesela video da örnek verdiğim gibi sen sadece "Nothing Else Matters" dinleyebilirsin, sevebilirsin, önerebilirsin. Ama konu bunun hakkında prim yapmaya, caka satmaya veyahut çok bilmişlik havaları yapmaya gelirse diyecek bir şey yok... Ben videoda bahsettim zaten düşüncelerimden. Bu poser'lar hakkında olan kısmıydı.
Anime hakkındaki kısıma gelirsek, buradaki herkes benden fazla izlemiştir anime'yi. Ben izlediğim kısımlara ve rastladığım kısımlara göre yorum yaptım. Tabi ki Pokémon animesi sizler için farklı anlamlar ifade edebilir, güzel teoriler olabilir. Neyse çok konuştum sanırım, bir kez daha değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum dediğim gibi, eğer aklınızda soru ve ünlem işaretleri oluşturduysam bunu bir sonraki kısımda telafi edeceğim arkadaşlar. Bu konu hakkında daha fazla sorunuz veyahut yorumunuz varsa bu konu altından da yazabilirsiniz. Kendinize iyi bakın sevgili PT'ciler!
Tabiki zaten hepimiz burada birbirlerimizin fikirlerine saygı duyuyoruz zaten. Amacımız Pikachu sevmiyorsun diye seni kötülemek değil. :D bak şuan poserlardan girmişsin ve güzel bir savunma yazısı olmuş. Yani kendi adıma söyleyeyim bir öncekinde yaptığın ikilem çok hoşuma gitmemişti benim. Ama böyle bir konudan gidip onu örneklerle vurgulaman ve üzerine gitmen daha hoş olmuş ;D ki yani söylemeden de geçmeyeyim kişisel zevklerden bahsederken çoğu zaman tepki alabilir insan. Yani karşıt görüşlü bir insan sen onu karalıyorsun gibi algılar ve otomatik savunma moduna geçer. Hazırlıklı ol böyle şeylere ve bunlar seni küstürmesin. Senin gibi zevkle Pokemon ve oyunları üzerine videolar çeken insanlar bulmak zor. Kimi oyunları için sever Pokemonu kimi animesi, kimi hepsi, kimi de showdown. Showdown'a ayrı parantez açmamın sebebi benim çok sevmemem. Strateji bol olduğu ve Pokemonun ruhuna biraz aykırı olduğunu düşündüğüm için. Yani beni mantığım yakala-eğit-güçlendir. Bu düşünceme az sonra karşıt görüşler de gelebilir, eyvallah. Kişisel bir şey zaten bu. Yani böyle bu. Demek istediğimi anlatmışımdır herhalde. Tepkiler her zaman olacaktır ve hepsine ayrı ayrı savunma yazısı yazman zor olur. Tabi ben burada eleştirdiğim şeyin arkasında mıyım? Kesinlikle o yüzden de savunma yazını videodan daha çok beğendim. Yani benim orada hoşuma gitmeyen net bir duruşunun olmamasıydı. Hani sen orada Pikachu'nun sevmediğin yönlerinden bahsediyorsun. Pikachu'nun başta Latios'u yenmesini saçma buluyorsun ve sonra o kadar güçlüyse neden Snivy'ye yenildi diyorsun. Şimdi yani sana göre Pikachu yeteri kadar güçlü mü güçsüz mü bunu aktaramamışsın bana kalırsa. Yani orada mantık hatası olduğunu hepimiz biliyoruz ama Pikachu'nun sevmediğin yönlerinden bahsederken de net bir duruşun olmalı bence. Yani sen iki türlü eleştirmiş oldun bir Latios'u yenemez Pikachu kim o kim? Bir de o kadar güçlüyse neden Snivy'ye yenildi. Eğer o kadar güçlüyse demişsen sen Latios'u yendiğini, yenebildiğini kabul etmişsin demektir ve o zaman da bir önceki söylediğin boş çıkar. Yani buradaki ikilem benim Pikachu'yu karalamak için açık aradığını düşünmeme sebep oldu. Yani öyle olmayabilir ama bende böyle bir algı yarattı =)

Bu arada forumda senin videolarını takip eden üyeler de çok var adın geçiyor aralarda yani Angel ben de sanırım emerald nuzloke senindi onu izlemiştim gayet başarılıydı... Alakasız yerlerden girdim konuya ama savunma yazısı yapıp kendini temize çıkartmak isteyince konuyu biraz değiştireyim dedim. Ana madde fikirlere saygıdır forum ortamlarında ve biz de öyle yapıyoruz ;D
Dürüst olmak gerekirse bana da sırf Pikachu'yu eleştirmek için çekmiş gibi geldi, zaten bu adamı da kanalını da hiç sevmem, Mösyö Pikselans hayranıyım :O
Ama Pikachu'yu ben de sevmiyorum o ayrı mesele  XP
Pikachu'yu severim,Ama Pichu'yu daha çok severim.Ondan da çok Feugo Ironworks'ü severim :D ( Yey yeni bölüm :3 ) 
Güzel vlog olmuş bence.Bilgi sahibi olmadığı konularda ahkam kesip prim yapmaya çalışan tipleri ben de sevmem.

Animeye gelince bunu bu forumda daha önce de tartışmıştık.Anime basit anlamda oyunların reklamıdır ve pokémonun mallarını sattırmak animenin bir numaralı amaçlarından biridir.Yani eskiden ilk önce resmi siteden öğrenirdik artık efsane pokemonları bile önce animede görür olduk.Ash ve Pikachu'nun suratları reklam işleri için çok çok önemlidir.Neden Pikachu sorusunun cevabı kısaca böyle.

Bir de Pikachu'nun Latios ile berabere kalıp başkalarına yenilmesi, şimdiye kadar 100 level olması gerekliliği gibi mevzulara gelince.Serileri ayrı ayrı değerlendirmek lazım bu konuda.Mesela en uzun süreli anime listelerine bakarsak One Piece 700 bölüm sayılıyor ama Pokemon 900 bölüm sayılmıyor.OS ayrı AG ayrı DP ayrı sayılıyor.Ash BW'nin başında 10 yaşında.O yüzden bugünü değerlendirirken geçmişteki tüm olayları hesaba katarsak yanlış değerlendirmeler yapabiliriz.
Benimde pikachudan soğumamın temel sebeplerinden biri o popülerite yüzünden dolayı ve diğer sebebi ise animeyi(kendi düşüncelereimdir)sevmememin sebebi animenin genel olarak çok çocuksu olması ve türkiyede pokemondan ne zaman bahsetsen hala onu mu izliyon denilip çocuk yerine konmak sinirimi bozuyor D.vsol .Kısacası pokemonu çocukların serisiymiş gibi gösteriyor.
Pokemonu sevme nedenim "Çocuksu" olması . O yüzden pikachu'yu severim.
Pikachu köstümü giyen insanları sadece pikachu'yu biliyor diye suçlayamayız ben de öyle bir durumda pikachu seçerdim ki insanlar anlasın pokemon olduğunu.
Üniversite de Pokemon sevdiğimi bilmiyon arkadaşım(lafın gelişi) yok Favori pokemonun ne diye soranlar oluyor Full attack/full speed white herb v-create victini demiyorum da pikachu elektrik faresi diyorum sadece muhatap olmak için . O yüzden hiçkimseyi sizinle aynı şeyi aynı şekilde sevip aynı şekilde bilmiyor diye suçlayamazsınız -_-
Pikachu zaten pek de vasıflı bir pokemon değil (bence) hem pokemon hem de elektrik türü pokemon olarak.
Çok güzel ama ben pikachuyu seviyorum ama arkadaş sağ olsun pikachunun özellikleriniz yapısını anlatmış bir an fen dersinde sandım kendimi ama güzel video ash ın pikachuyu bıraktığı gün kıyamet günüdür haberiniz olsun arkadaşlar pikaa =D
Bak bunu gördüm sinirim bozuldu şu poserlardan bıktım (Böyle yazılıyor galiba) .Aynı şey ww2 icinde gecerli adam 2 online tank-uçak oyunu oynuyor yok abi ben bu savası biliyorum Tiger en iyi tankdı falan sorsan Tigerin ne zaman savaşa dahil oldugunu bilmez ama oynuyor ya.Onun dışında video süper olmuş resmen benim icimdikeleri dökmüşsün :D
Sayfalar: 1 2