Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Nidoking
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-034Nidoking.png]
Zehir/Yer
81/102/77/85/75/85
Poison point(zehir noktası):Rakip size tems eden bir hareket uygularsa %30 ihtimalle zehirlenir.
Rivalry(rakipçi):Rakibinizle aynı cinsiyetteyseniz hareketlerinizin gücü %25 artar değilse %25 azalır.
Sheer Force:Saldırıların ikincil etkisini kaldırır karşılığında %30 güçlendirir(life orb eşyası taktıysanız ve bu tarz hareket kullandıysanız life orb canınızı azaltmaz).
UnderUsed

Nidoking UU nun en gözde duvar kırıcılarından(wallbreaker) biridir.Geçen nesilde olduğu gibi Sherr force halen ddaha nidoking için iyi bir yetenek ve yeni gelen peri türüyle bu avantaj dahada artıyor.Life orb+Sheer force taktiğiyle birçok pokemonu 2 ohko edebilirsiniz ama bu nesil nidoking içinde zorlu çünkü uu ya birçok özel duvar ın gelmesi ve kızkardeşi olan nidoquenn in saldırılara daha kolay dayanması ve modest doğası ile fazla vurmasıyla(eğer siz modest seçmemişseniz)birçok açıdan nidoking in üzerinde tercih ediliyor genede nidoking hafife alınmaması gereken oldukça iyi bir duvar kırıcısıdır.


Duvar Kırıcısı
Nidoking Eşya:Life Orb
Yetenek:Sheer Force
EVleri: 4 Def / 252 SpA / 252 Spe
Doğası:Naice/timid(ürkek/modest(dürüst)
- Sludge Wave
- Earth Power
- Ice Beam
- Superpower/Stealth Rock
Sludge wave stab hareketiniz ve UU nun en çok kullanılan özel duvarlarından biri olan florges 2 ohko oluyor ve nidoking in en güçlü hareketi.Earth power zehir türüne dayanan çelik pokemonları için ve aynı zamanda yer türü olmasıylada birçok türe etkili vuruyor.İce beam bu tierde yaygın olan uçuş türlerini(crobat,mega aerodactyl)indirmemizi kolaylaştırıyor.Superpower birçok özel duvarı kırmanızaı sağlar ve oyun sonu taktiğinde işe yarayacaktır.Stealth rock rakip sahaya kurularak rakibin kayaya zayıf pokemonlarının canı biraz olsun indirilebilir ve oyun sonunda nidoking in pokemon indirmesini dahada kolaylaştıracaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
[Resim: vaporeon.gif][Resim: cresselia.gif][Resim: umbreon.gif][Resim: blissey.gif]
Birçok özel duvar örneğin cresselia ve vaporeon nidoking e karşı sahaya sürülebilir.Diğer özel duvarlar olarak örneğin blissey ve umbreon  superpower yardımıyla durdurulabilir.

[Resim: entei.gif][Resim: darmanitan.gif][Resim: haxorus.gif][Resim: hydreigon.gif][Resim: salamence.gif]
Entei,darmanitan,haxorus,hydreigon ve salamane gibi istatistiklerini yükselten saldırganlar nidoking in hızını geçecektir ve onu ohko edebilme imkanlarına sahiptirler.
[Resim: e09717a47fd7e001363c07736812aaeb50eb9f1e_hq.gif]
Oyle bir pokemon ki ne ogrenirse ogrensin ev iv ler gelistirildigi surece penetrator olarak defans kirici rolunde oynatmak icin cok ideal bir pokemon. Yararli konu.

Ayrica entei nin nidoking i nasil alacagi konusundaki mantigi anlamiyorum hocam. Hiz olarak tamam ama tip farkindan nidoking yine alir.
entei nidoking karşısında sahaya sürülemez ancak sacred fire gibi güçlü bir hareketi var ve hızlı olduğunda nidoking i ohko edebilir.
Alıntı:Life orb+Sheer force taktiğiyle birçok pokemonu 2 ohko edebilirsiniz ama bu nesil nidoking içinde zorlu çünkü uu ya birçok özel duvar ın gelmesi ve kızkardeşi olan nidoquenn in saldırılara daha kolay dayanması ve modest doğası ile fazla vurmasıyla(eğer siz modest seçmemişseniz)birçok açıdan nidoking in üzerinde tercih ediliyor genede nidoking hafife alınmaması gereken oldukça yüksek 
Bu cümle bitmemiş gibi

Bu pokemona asla ısınamayacağım :( Eline sağlık güzel olmuş.
Favori gen 1 pokemonlarımdan biri,gerek dizaynı gerek zehir/yer türüyle