Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Exeggutor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: latest?cb=20120509233846]
Çimen/Ruhsal
Chlorophyll(klorofil):Güneşli havada hızınız iki katına çıkar.
Harvest:Güneşli havada kullandığınız meyve(berry)%50 şansla size gelir.
95/95/85/125/65/55
PU

Bu pokemonun yeteneklerine baktığınızda aklınızdan direkt olarak bu pokemonu güneşli havalarda kullanılacağını düşünüyorsanız doğru yere geldiniz.125 özel saldırısı ve iyi saldırı olarak iyi olan çift türü onu harika bir duvar kırıcısı yapmaktadır.Yeteneği olan chloropyhll sizin hız sorununzu çözecek ve daha kolay saldırmanızı sağlayacaktır ve savunma açısından istatistiklerinin uygun olması birçok savunma için kullanılan pokelere karşı bu pokemonu atabilirsiniz(lanturn,prinplup ve quagsire).Tabikide birçok türe zayıf(karanlık,böcek,buz ve ateş)olması ve düşük hızınızdan dolayı güneşli hava olmadığında kolaylıkla hızınız geçilecektir.


Saldırgan
Exeggutor Eşya:Life Orb/Choice Specs
Yetenek:Chlorophyll
EVleri: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe
Doğası:Modest(dürüst)
- Leaf Storm
- Giga Drain
- Psychic/Psyshock
- Hidden Power Fire/Sleep Powder
Leafstorm en güçlü hareketiniz ve size dayanmayan pokelere yüksek hasar verceksiniz ancak kullanıldığı tur özel saldırınızı iki kademe düşürecektir.Diğer bir yandan giga drain daha kolay can kazanmanızı sağlayacak bu yüzden leaf storm u gerekmedkçe kulanmayın derim.Psychic diğer stabımız bouffalant,scthyer ve rotom fan gibi uçuş türlerine daha kolay vurmak için.Psyshock ise özel savunma statı yüksek olan birçok pokeye daha yüksek hasar veriyor(assault vest hariyama,cryogonal,magmortar).Hidden power fire başbelası çelik türlerine karşı iyi bir seçenek diğer yandan sleep powder rakibi daha kolay uyutarak karşı takımı süpürmenizi kolaylaştırır.Eşya seçimi terchinie kalmış(daha fazla güç veya her saldırıyı vurabilme imkanı)

Klorofil Süpürücüsü
Exeggutor Eşya:Life Orb
Yetenek:Chlorophyll
EVleri: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe
Doğası:Modest(dürüst)
- Solar Beam
- Psychic/Psychock
- Hidden Power Fire
- Sunny Day/Sleep Powder
Bu sette yukrdakinin hemen hemen aynısı.Solar Beam normalde iki turluk hareket ancak güneşli havalarda tek turluk hareket oluyor.Psychic ve psychock u yukarda açıkladığım duruma göre bulundurun.Hidden power fire çelik türleri için.Sunny day daha kolay saldırmanızı kolaylaştıracaktır ancak siz takımınızda başka bir kullanıcıyla bunu yapmayı amaçlıyorsanız sleep powder da genede sizin için iyi seçenek.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Karanlık Türleri:Skuntank exegutor u karşılamak için en iyi pokemonlardandır.İki stabınada dayanıklı olmasının yanında sucker punch ve güneşsiz havada daha hızlı olduğu için poison jab basacaktır.Zweilous türü iyi ve crunch ile sıkıntı oluşturabilir.Bunun dışında knock of bilen popüler karanlık pokemonlar(shiftry,liepard ve pawniard)size yüklü miktarda hasar verebilir veya sucker punch kullanarak sizi erkendenindirmeyi amaçlıyor olabilir ancak shiftry ve pawniard hidden power fire a zayıftırlar.

Böcek Türleri:Scyther ve pinsir u turn ve x scissor ile tehdit edederler ancak psychic ve ancint power a karşı uyanık olmaları lazım.Vivillonda iyi salrı istatistikleriyle size bir tehdit olabilir ancak düşük savunma istatistiklerinden dolayı kolayca sahaya inemez.

Hızlı Saldırgan Pokemonlar:Rotom archeop ve magmortar exeggutor u güçlü saldırılarıyla tehdit eden pokemonlardır ve NU daki hiçbir pokemon bunlar karşısında kolayca sahaya sürülemez.

Çelik Türler:Klinklang stablarına dayanarak substitute+shift gear yapacaktır diğer yandan mawile sword dance yaparak sucker punch kullanabilir ancak ikiside güneşte exeggutordan yavaştır ve hidden power fire dan korkarlar.

XatuKorkması gerekn tek hareket ancientpower dır bunun haricine size u turn ve heat wave ile karşılayabilir ve canını kolayca yenileyebilir.

Önceliki Saldırılı Pokemonlar:Knghaskhan fake out ve sucker punch a sahiptir.Eğer bütün sucker punch kullanıcılarını durdurmak istiyorsanız sleep powder kullanabilirsiniz.Öte yandan piloswine eğer canınız azsa ice shard kullanarak sizi ohko edebilir.

Çimen Türleri:Örneğin lilligant ve ludicolo sizin çimen hareketinize ve sleep powder a karşı kolaylıkla sahaya sürülebilir ancak hidden power fire(ludicolo hariç)ve psychic e dikkat etmeleri gerekir.

[Resim: 19h1au52h89qvgif.gif]

Bu incelemede exeggutor un NU incelemesi yapılmıştır.
Ben uyuzca kullanırım.
Sleep powder/Psychic/leech seed/HP(ne olursa , maksat rakibi meraka düşürmek.)

Harvest / sitrus berry .

EVler defansif olsun gerisi kolay -_-


** Kişisel olarak grass type favorim ama ilk nesilde yani RGBY da Exeggutor kullanmadım (ikinci nesilde kullandım). Kullanmama nedenim diğer grass typeları daha çok sevmem :D  :D