Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon X&Y Bölüm 92
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Double Battle at the Anistar Gym! Olympia's Future Sight!!

[Resim: tumblr_nwmaugKwiD1uuxapno1_1280.jpg]
James'in Rotomlu tişörtünden istiyorum -_-
Haftalardır beklenen bi bölüm olmasına rağmen kimse yorum yazmamış :D

Bölüm bence gayet güzeldi gerek Olympia'nın gerek Ash'in maç kombinasyonları olsun çok iyi iş çıkardılar =D
Bi Greninja bekliyorduk ama malesef gelmedi en kısa zamanda gelecektir oda birde Scaymore'un Ash ve Serena'ya verdiği cihazı anlayamadım yeni nesil Pokédex veya mega evrim için kullanılan bi cihaz olsa gerek.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum: Frogadier-Talonflame dostluğuna ba-yı-lı-yo-rum!!! İkili arasında hep çok değişik bir enerji oldu. Froakie sayesinde yakaladı Ash onu, Froakie, Fletchling'i dövdü eğitim sırasında, ikili hep birbirini tamamladılar, korudular. Frogadier Fletchinder'ın evrimine şahit oldu. (Senaristler bilerek ayarladı bunu, inanıyorum) Ve şimdi de bu takım çalışması olayı var. Ash'in yakaladığı Pokémonlar arasındaki en büyük uyuma sahip ikili kesinlikle Talonflame ile Frogadier olmalı. GYM Savaşı'na gelirsek lig maçı kadar özen gösterilmiş bir maçtı benim için. Bir ikili savaşla bir bölümü geçirmek ve izleyeni (beni -tüm bahsettiğim şeyler şahsidir-) sıkmamak çok zordur.

Pikachu'nun kuyruğunu kullanarak Future Sight'ın zamanını ön görmesi, Talonflame ile Frogaider'in birkaç kere Meowsticlerin saldırılarını, kendilerine geri yollamaları falan hoş detaylardı.

Olympia'nın Ashinja'yı ön göreceğini tahmin etmiştik de Zygarde sürpriz oldu. Bu arada mega volt version 2 opening başladıktan sonra evrim umutlarım gitmişti zaten. Çünkü evrim sırasında gelirdi genelde opening. Eski bir openingi duymak güzeldi. Özellikle XY serisinin sonunda ayarlamaları. Genelde V volt version 1 çalıyordu arka planda. Bin de bir de Getta Ban Ban. Neyse yeni seride bu eski openingler yine kullanılır umarım. Ama üzdü Frogadier evrimi görememek bunu da dipnot olarak belirteyim Undecided 

Nerede gizem, Sycamore orada :D Bir şeyi de bilme be adam! Meyer'i öğrendi. Olympia'nın Ashinja hakkındaki düşüncelerini falan da öğrendi. Profesörsün sen dedektif değil  :what:

Ve Ash ile Serena'nın Pokedexlerinin gelişmesi de iyi oldu. Bana Hoenn Pokédex'ini andırdı. Başta hani Kalos'ta Pokédex üç kez upgrade oluyor ya (X/Y oynayanlar bilir). Öyle olacak sandım ama olmadı. Bildiğin yeni Pokédex verdi Sycamore. Ama bu daha hoşuma gitti şekil olarak. Diğeri çok elektronikti, yani fazla gelişmiş, cam gibi şeyde çıkıyordu. Pokédex'in doğasına aykırıydı bu da. Bu sonradan gelen daha çok hoşuma gitti Blush 

@Furkan60 Haftaiçi geliyor bölüm bir de genelde insanların çoğu haftaiçleri meşgul oluyorlar. Ve bölüm çıkalı da zaten 2 saat anca oldu =) 

Ayrıyaten bölümde kullanılan arka fon müzikleri çok hoşuma gitti. Soundtrackları, ostları yalayıp yutmuş biri olarak çıkartamamayı kendime yakıştıramadım. İlk kez kullanıldıysa kendime sözüm yok tabi XP Neyse bilen var mı arkada kullanılan müzikleri?

Yeni bir edit: Evet, doğru tahmin, Omega Ruby/Alpha Sapphire Pokédex'i imiş;

[Resim: ORAS_Pokedex.png]
Yeni pokedexi sevdim eski XY pokedexi pek hoşuma gitmemişti ama içlerinden en güzel pokedex Unova pokedexi idi.

Konuya dönecek olursak Erdi'nin söylediklerine katılıyorum uzun süredir bu kadar heyecan verici bir maç olmamıştı. Gerçekten Greninja'ya evrimelşmesini istemiştim ama olmadı. artık 19'ncu sezona kaldı.
Harika bir bölümdü.Pokémon anime tarihindeki en iyi Double-Battle buydu bence.

Maç öncesi Ash'i hafife aldığımı kabul etmeliyim.Pokémon kaybetmeden kazandı.Gerçi Pikachu da karıştı işe biraz, hile gibi oldu sanki :D

Greninja'yı ciddi ciddi bekliyordum ama gelmediğine üzülmedim açıkçası.Gym maçı bu haliyle oldukça kaliteliydi.

Clemont ile olan maçından beri dikkatimi çeken bir şey var.Artık maç esnasında Ash'in kontrpiye durumları olmuyor.Bu maçta da ne kadar saldırı yese de kontrol kendisindeydi.Bunu önemli bir gelişme olarak görüyorum.Ayrıca bu maçta Serena'nın klasik endişeli gym suratını görmedik.Serena'nın artık Ash için endişelenmek yerine ona olan güvenini ifade ettiğini görmek de ayrıca güzel bir gelişme.

ORAS pokedexler ise bölümün sürpriziydi.Olympia'nın roketlerin gelecek olaylarda rol alacaklarından bahsetmesi de ilginç bir detaydı.Ve tabii ki Zygarde...
Oras pokedexi hoştu ama bir mudkip yumurtası olamaz -_- Hala umutla bekliyorum O.O

Son kez bu açılışı izlemek hoştu Blush Keşke 4/5 hafta ara verselerdi de sezon finali olduğunu hissederdik . Hem özlerdik Onion021 (ciddiyim)

Team Rocket olayı hoş olacak . Onlar da mega evrimi kullanmak isteyecekler ve haklılar 8D Mega Persian görmek istiyorum Giovannide , mega wobbuffet görmek istiyorum Jessie'de (düşük ihtimal ama neden olmasın).

Son iki bölüm geleceğe yönelik çok şey verdi bize...


Bölüm hakkında hayal kırıklığı;
Daha önceden dediğim gibi , o gelecek tahminini daha ileriye yönelik düşünmüştüm . Yirmili yaşlarda Ash göstermiş olsalardı şu anda olaylar olaylar ama yapmayacakları belliydi.
_Erdi_ ve Firebender objektif ve dikkat çeken yorumlarıyla yine bize söz bırakmadılar  XP Sanırım farklı düşündüğüm tek nokta Greninja evrimiydi. Ben Greninja evrimini beklemiyordum bu bölümde. Öyle olsa şimdiye yüz tane spoiler vermişlerdi salonun içinde evrim ışıklarıyla bir Greninja görürdük. Talonflame ise beni haklı çıkardı Sleepy . Hem hızı hem gücüne yakışır şekilde Frogadier ile müthiş uyumla mücadele verdi. Ben kaybetmesini beklemiyordum. Görsellik ve kullanılan müzikler ise film kalitesindeydi. Bu arada  @_Erdi_ ben de kullanılan müzikleri neredeyse tamamını bilen biri olarak tam kavrayamadım, arkada kullanılan müziklerin çoğu 15. ve 16. filmlerden ancak sanki OR/AS oyunundan da müzik eklemişler gibi geldi. Daha temiz bir ses ile video'yu izleyince daha detaylı incelerim.    
(22-10-2015, 09:17 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gerçi Pikachu da karıştı işe biraz, hile gibi oldu sanki :D
Asıl hile o Meowsticlerin uçmaları bir kere XP
Pikachunun hakkı yendi . Sizin tarafınızdan değil de talonflame ve frogadier tarafından. -_-

Savaşın ortalarında Pikachu diyor ki. Pika pika! (hadi savaşın ne duruyorsunuz!) .Ama diğer ikisi aniden bir ağızdan birşey diyorlar.(tahminen kaba bir şekilde susmasını söylüyorlar.) Ve bundan sonra Ash Pikachu'dan yardım isteyene kadar birşey demedi.
Ve future sight'ın zamanı gelince de ikisine değil Ash'e söyledi. Bunun doğru olduğunu ileride hissedeceksiniz. -_- -_-
Sayfalar: 1 2