Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Jumpluff
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: jumpluff.jpg]
Çimen/Uçuş
75/55/70/55/95/110

Chlorophyll(klorofil):Güneş ışığında hızınız iki katına çıkar.
Leaf Guard(yaprak koruması):Güneş ışığındayken durum hastalıklarınız(zehirlenme,yanma,felç,donma)iyileşir.
İnfiltrator(casus):Light screen,reflect,mist,safeguard ve substitute un etkilerini yok sayar.
PU

Jumpluff Düşük saldırı istatistiklerine karşın genede PU nun en çok tercih edilen pokemonlarından biri.İyi hızı ve hareket çeşitliliğinde oldukça kullanışlı hareketlerini bulunuyor ve yeteneklerinde infiltrator bulunmasıyla reflect,light screen ve en önemlisi substitute artık size sıkıntı çıkarmayacaktır.Bu saydığım özelliklerden dolayı birçok önemli rol üstlenebiliyor.Ancak düşük saldırısı sebebiyle rakip pokemonlar kolayca sahanıza iniyor(özellikle rakibin bir pokemonunu uyuttuktan sonra).Kılıç dansı setini birçok pokemon aynı zamanda karşılayabilir(zebstrika,floatzel ve birçok choice scarf kullanıcıları)ve son olarak düşük savunmasından ve stealth rock zayıflığı bulunduğu için ve tierde giriş tehlikelerini(entry hazzard)kaldıracak pokemonların kısıtlı oması bu sorunu daha da güçlendiriyor.

Pamuk Şeker
Jumpluff
Yetenek:Chlorophyll/İnfiltrator Eşya:Yok
EVleri: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
Doğası:Jolly(neşeli)
- Acrobatics
- Sleep Powder
- Seed Bomb/U-turn/Encore
- U-turn/Memento
Bu sette eşya bulundurmamazın sebebi acrobatics hareketi eşya tutmadığınızda gücü iki katına çıkıyor ve stab hareketimiz olduğu için düşük saldırı istatiğimizi biraz olsun telafi etmek için.Sleep powder indiremeyeceğiniz pokemonları uyutuyorsunuz.Seed bomb ikincil stab hareketimiz ve golem ve simipour u karşılıyor.U turn sizi karşılayacak pokemonlardan vur kaç taktiğiyle kaçmanız için.Encore sizin önünüzde istatistiklerini yükseltmek isteyen pokemonları rahatlıkla durdurabilirsiniz(fraxure,klang,vigoroth).Son olarak takımı destekleyerek fazladan tur kazanmak istiyorsanız memento iyi seçenekmemento bu pokemonu bayıltır karşılığında rakibin saldırı istatistiklerini iki kademe düşürür).Yeteneğiniz ise kendi tercihinize kalmış,güneş takımlarını karşılamk için chlorophyll substitute kullanıcılarını alt etmek için infiltrator.

Kılıç Dansı
Jumpluff
Yetenek:Chlorophyll/İnfiltrator
EVleri: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
Doğası:Jolly(neşeli)
- Swords Dance
- Sleep Powder
- Acrobatics
- Seed Bomb
Setin açıklaması basit.Sword dance kullanarak Saldırımızı iki kademe yükseltiyoruz.Sleep powder bizi krşılayan pokemonarı uyutmak için.Acrobatics ve seed bomb stab hareketlerimiz.Yetenek seçimi yukardaki setle aynı.


Dikkat edilmesi gerekenler:

Zebstrika:Zebstrika Sap sipper yeteneğiyle çimen türü hareketlerinizden etkilenmeyecek ve hidden power ice basacaktır ama düşük savunmalarından dolayı ve giriş tehlikeleri yaygın olduğu için her zaman sahaya inemeyecektir.

Uykuya Bağışıklığı Olan Pokemonlar:Vigoroth ve savunan tangela acrobatics i karşılarlar eğer swrd dance bastıysanız biraz olsun onlara sıkıntı çektirebilirsiniz.Sleep powder dan etkilenmedikleri için sahaya kolayca inerler.Yaygın olmasada vullaby ve electabuzda bu pokemonlar arasındadır.

Çelik Türleri:Metang,klang ve probopass saldırılarınızdan çok az hasar aldığı için kolayca sahanıza inebilir.Metag ve klang ın clear body yeteneğine sahi olmasıyla memento dan etkilenmeyecektir.Klang genellikle sleep talk kullandığından uyutmanız pek bir fayda etmeyecektir.Probopass yüksek savunmalarından dolayı size dayanır ancak onu uyutabilirsiniz.



Savunan Tangela:Acrobatics e zayıf olmasına karşın onu kaldırabilir ve hidden power ice ile saldırabildiği ghibi yeteneği sayesinde pokemon değiştiğinde canı yükselecektir.

Sizden Hızlı Pokemonlar:Floatzel,zebstrikaipurugly ve birçok seçim atkısı(choice scarf)kullanıcısı sizden önce saldırarak sizi indirebilir.

[Resim: tumblr_m9igbdwkpB1qcm0wfo1_500.gif]

Jumpluff iyi hızı ve birçok etkili hareket bilmesiylede çift maçlarda ve Vgc savaşlarında işe yarar bir pokemondur.Sleep powder leec seed aromateraphy ve rage powder pokemonunuzu güvende tutmak için iyi saldırılardır ancak savunması düşük olduğu için dikkatli oynayın.


Jumpluff:
Yetenek:İnfiltrator Eşya:Red card
Evleri:252 hp,252 spd,4 sp def
Doğası:Timid(ürkek)
Sleep powder
Leech seed
Rage powder
Aromateraphy
Jumpluff oyun başında sürmeyin.Rakibin istatistiklerini yükseltmesini bekleyin daha sonra rage powder bastığınızda saldırısı size yönelicek ve rakip zorla pokemon değiştireek.Aynı zamanda jumpluff u takımınızı iyileştirmek için kullanabilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gerekenler:
İce shard:Öncelikli olduğu için daha işinizi başlatmadan sizi indirebilir.

Taunt:Bütün hareketleriniz anında kullanılamaz olur.

Sleep Clause:Eğer smogon üzerinden oynuyorsanız rakibinizi yanlız bir kere uyuttuğu için sizi kısıtlayacaktır ancak nintendo da böyle kural olmadığı için istediğiniz gibi basabilirsiniz.