Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Arbok
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-024Arbok.png]
Zehir
60/85/69/65/79/80

İntimidate:Bu pokemon sahaya indiğinde rakibin saldırı istatiği bir kademe düşer.
Shed Skin:%30 ihtimalle durum hastalıklarından kurtulursunuz.
Unnerve:Rakip pokemon meyvesini(berry)siz sahadayken yiyemez.

PU

Yüksek olmayan istatistikleri ve zehir türü olmasıyla bu pokemonu PU takımınızda tercih etmemiş olabilirsiniz ancak ben bir tekrar gözden geçirin derim.2 tane harika olan yeteneği ve coil hareketine sahip olmasıyla birçok defa coil bastığınızda çok sağlam bir pokemon olucaktır.Aynı zamanda zehir türü savunma açısından iyi(genede yaygın olan birçok türe sıkıntı çekebilirsiniz) bundan faydalanarak kolayca coil basabilirsiniz saldırı açısından  bakıldığında kötü gözüksede peri türlerinin ve bu tierde yaygın olan birçok çimen türlerini engelleyebiliyor.Son tier shifft sayesinde birçok karşılayanın gitmesiyle arbok şu anki metada en iyi pokemonlardan biri.

Denize Düşen Yılana Sarılır(Saldırgan Coil(sarım))
Arbok Eşya:Black Sludge
Yetenek: Intimidate
EVleri: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe
Doğası:Adamant(sert,kaba)
- Coil
- Gunk Shot
- Sucker Punch
- Earthquake
Coil arbok u güçlendirdiğ için arbok un PU daki en iyi pokemonlardan olmasını sağlayan hareket.Her coil basışınızda 1 kademe saldırı,savunma ve görüş geliyor bundan faydalanarak gunk shot gibi güçlü ancak düşük görüşlü bir hareketi defalarca basabilirsiniz.
Sucker punch bizden hızlı olan birçok pokemonu gafil avlamak için(kadabra,mr mime,ninetales).Earthquake bizim kaya ve çelik pokemonklarıyla baş etmemiz için gerekli.

Kurdela(Savunan Coil(sarım)
Arbok Eşya:Black Sludge
Yetenek: Shed Skin
EVs: 252 HP / 192 SpD / 64 Spe
Doğası:Careful(dikkatli)
- Coil
- Rest
- Gunk Shot
- Earthquake
Bu set yukarıdakinin aksine savunmak için.Coil gene ana hareketimiz.Gunk shotta stabımız.Earthquake kaya ve çelik pokemonları için.Bu sette rest bulundurmamızın temel sebebi rest bizim canımızı dolduran ve durum hastalıklarını iyileştiren bir hareket ancak bizi iki tur uykuda bekletiyor.Bu durumdada yeteneğimiz devreye giriyor ve %30 şans la iyileşebiliyoruz ancak genede şansa fazla güvenip arbok u savunmasız bırakmayın.


Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Yer Türleri :Golem ve stunfisk size sıkıntı oluşturabilecek pokemonlar.Golem sturdy si sayesinde tek yemediği için sizi ohko edebilir.Stunfik in savunma statları iyidir ve sizi earth power le etkisiz hale getirebilir ancak elektrik türü olduğundan dolayı earthquake ten süper etili hasar ın tadına bakacaktır.

Hayalet Türleri:Hayalet pokemonlarından örneğin misdreavus zehir türüne dayanıklı ve yeteneğinden dolayı earthquake ten etkilenmeyecektir ve taunt ve will o wisp bilmesi sıkıntı çıkartır.

Ruhsal Türler:Kdabra ve grumpig arbok un fiziksel hareketlerine dayanamaz ancak onu ruhsal hareketleriyle ohko edebilir.

Saldırma Baskısı:Arbok un savunma istatistikleri iyi değil bunun dışında tierde halen daha birçok kullanuılan popüler türlere karşı sıkıntı çekeceksiniz.Savunan coil setini kullanmak arbok un savunmasını biraz olsun telafi edecektir ancak sucker punch gibi öncelikli hareketinizin olmayışı size sıkıntı çıkartır ve sizden hızlı olan ve ağır vuran pokemonlar gene size baskı uygulayabilir(simipour,floatzel)

[Resim: tumblr_n28mrfHEP11qhaj56o3_250.gif]
Daha önce de demiştim küçükkken pokemon sevmezdim ama Arbok'un yeri ayrıydı. Sesini severdim çaahbaıkı derdi sanırım =Z

Oyuna dönersek bence kullanılabilir =)Coil ile kullanışlı oluyor O_o
Weezing ve bu pokemonu gördüğümde hep aklıma Team Rocket gelir :d