Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Chatot
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-441Chatot.png]
Normal/Uçuş
76/65/45/92/42/91
Big Pecks(Büyük gagalar):Savunma istatiğiniz asla düşmez.
Tangled Feet(Karışık ayaklar):Eğer şaşkınlığa uğrarsanız görünmezliğiniz(evasion)artar.
Keen Eye(Kara göz):Görüşünüz(accuracy)asla düşmez.(savaş dışında pokemonla karşılaşma ihtimalini düşürür.

PU

4.nesil ve 5.nesilden beri gülünen bu pokemon artık günümüz metagame inin iyi saldırgan pokemonlarından biridir.Geçmiş nesilden onu ayıran en önemli özelik boomburst alması ve bu hareket hiçbir dezavantaja sahip olmadığı ve yüksek gücü(140 base) ile oldukça yüksek hasar verebilirken dahası rakip substitute bassa dahi vurabiliyor.Diğer tarafına baktığımızda boomburst güçlü bir hareket olsada chatot un genel sorunları halen daha devam ediyor.İyi olmayan yetenekleri,çokta yüksek olmayan istatistikleri ve hızını geçen her pokemonun  onu kolayca indirmesi sorun oluşturacaktır(öncelikli hareketlerde buna dahil) ve ek olarak chatter in yasaklanması(sadece PU)onu biraz olsada kısıtlıyor.Ancak iyi ellerde çok iyi bir pokemon olabilir.

Seçim Gözlüğü
Chatot Eşya:Choice Specs
Yetenek: Tangled Feet
EVleri: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe
Doğası:Timid(ürkek)
- Boomburst
- Heat Wave/Sleep Talk
- Hidden Power Fighting
- U-turn
Boomburst yukarda açıkladığım gibi oldukça güçlü bir hareket ve chatot un iyi bir pokemonun olmasının sebebi bu.Eşyamızdan gelen artışla(%50)boomburst birçok dağı devirecektir yanlız eşyamız bizi tek bir harekete kilitlediği için dikkatli oynanması gerekmekte.
Heat wave çelik türlerine  vurmak için en güçlü hareketimiz ve bize sıkıntı oluşturacak birçok pokemon etkili vuruyor(gourgeist S,regice,rotom f,tangela,klang) ve hayaetlere karşı kullanabileceğimiz en güçlü hareket.Sleep talk ise tierde yaygın olarak kullanılan jumpluff ve diğer uyutan poemonlara karşı savunmamız bırakmıyor.Hidden power fighting bizi durdurmak isteyen kaya ve diğer çelik türleri için(golem,probopss,).Size dayanacak pokemonlar çıkarsa u turn kullanıp geri kalan işi takım arkadaşlarımıza bırakıyoruz.

Seçim Atkısı
Chatot Eşya:Choice Scarf
Yetenek: Tangled Feet
EVleri: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe
Doğası:Timid ürkek)
- Boomburst
- Heat Wave/Sleep Talk
- Hidden Power Fighting
- U-turn
Fark ettiğiniz gibi bu sette yukarıdaki setin aynısı tek farkı seçim atkısı(choice scarf)kullanarak normalde hızını geçemediğimz birçok pokemonu geçmeyi amaçlıyoruz.Set yukarıdakinin tıpatıp aynısı olduğu için detaylı açıklamama gerek yok.


Dikkat Etmeniz Gerekenler:
[Resim: misdreavus_by_creepyjellyfish-d7a49a4.gif][Resim: 477.gif][Resim: 592.gif]
Üçüde hayalet ürüdür ve chatot un herhangi bir hareketinden süper etkili hasar almaz.Misdreavus eviolite i sayesinde kolayca nasty plot basabilirken frilishte aynı eşyadan faydalanarak chatot a durum hastalıkları geçirebilir(zehirlenme,yanma,felç,donma).Dusknoir ise iyi olan savuma starları ve trick ile eşyanızı değiştirerek planınızı bozabilir.

[Resim: latest?cb=20140809030852][Resim: 516s.gif]
Zebstrika ve simipour gibi pokemonlar chattot tan hızlı olmaları ve süper etkili hareketleriyle chatot u ohko edeceklerdir ancak seçim atkısı takmışsanız bu pokemonların hızını geçerek yüksek hasar verebilirsiiz.

[Resim: lickilicky_by_creepyjellyfish-d7a49ea.gif][Resim: latest?cb=20141123191919]
Özel duvarlar chatot un seçim atkısı setine dayanacaklardır ancak seçim gözlüğü ile yapılan sette zorluk çekeceklerdir.Bu pokemonları alt etmenin yolundan biride nasty plot basarak özel saldırınızı yükseltmenizdir.

[Resim: golem.gif][Resim: latest?cb=20140608152351]
Probopas ve golem chatot a karşı dayanıklıdırlar ancak hidden power dan korkarlar yanlız golem sturdy yeteneğine sahip olduğu için tek vuruşta inmeyecektir ve eşyanızdan ötürü ikiside fırsat bulduğunda sahanıza gelir ve stealth rock atarlar.

[Resim: mightyena_by_creepyjellyfish-d7a49af.gif][Resim: 5356246_orig.gif]
Düşük savunmanızdan dolayı öncelikli saldırılar size yüksek hasar vereceğinden dikkatli olun.

[Resim: electabuzz.gif][Resim: 026.gif][Resim: latest?cb=20140809030852]
Çoğu elektrik türleri hızlıdır ve chaot a karşı thunderbolt veya oyunu lehlerine çevirmek istediklerinde volt switch kullanabilir.

[Resim: tumblr_m4giqovG1A1qd87hlo1_500.gif]