Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Liepard
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 250px-510Liepard.png]
Karanlık
64/88/50/88/50/106

Limber:Felç olmazsınız.
Unburden:Eşyanızı kaybederseniz hızınız iki katına çıkar(pokemon değiştirirseniz etkisi biter)
Prankster: Durum hareketleri +1 öncelik kazanır.

NeverUsed

Liepard ın istatistiklerine bakınca bu pokemon diğer karanlık türlerinden saldırma olarak oldukça zayıftır ancak liepard prankster yeteneği sayesinde diğer karanlık türlerinden ayrılıyor.Rain dance,encore,nasty plot gibi harika durum harketlerini bilmesiyle yeteneğimiz sayesinde rakip bizden ne kadar hızlı olursa olsun ilk gerçekleştireceğiz ve yüksek hızımızıda hesaba katarsak istisnalar hariç NU da ilk hamleyi biz yapacağız.Bu pokemon saldırma olarak diğer karanlık türlerinden kötü olsada yeteneğimiz sayesinde hızlıca nasty plot basarak saldırabilir veya kullanışlı knock off,sucker punch fiziksel karanlık saldırılarımızla liepard fiziksel olarakta saldırabilir.Dezavantajlarına gelirsek,savunmamız oldukça düşük olduğu için maçta bu pokemonu kaybetme ihtimalimiz çok yüksek o yüzden rakip saldırılarından kaçınma ve takım arkadaşlarınıza yardım etmek için u turn kullanabilirsiniz.Diğer bir dezavantajına gelirsek 4 moveslot sendromu olan pokelerden olduğu için bütün hareketlerimizi tek bir sette ve tamamen istediğimiz gibi kullanamıyoruz.


Kara Kedi(Fiziksel İzci)
Liepard Eşya:BlackGlasses
Yetenek: Prankster
EVleri: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
Doğası:Jolly(neşeli)
- Knock Off
- Encore
- Sucker Punch/Thunder Wave
- U-turn
Knock off bizim en iyi stab hareketimiz ve eşyaları düşürmesiyle oldukça avantajlı ve fazla vuruyor.Encore ile rakibin doğru anda aynı hareketini kullanmasını sağlayarak(mesela rakip istatistiklerini arttırırken) oyunu elinde tutmanızı sağlayacak.Canı az kalmış pokler içinde hızlıca sucker punch kullanarak işini bitirebilirsiniz.Başka bir seçenek olarak ise thunder wave saysinde hızlı rakiplerin hızını yarıya indirebilir ve saldırgan pokeleri kısmen durdurabilirsiniz.İndirmekte zorlanacağınız savunan pokeler olursa u turn ile vur-kaç taktiği kullanarak takım arkadaşınızı gönderebilirsiniz.

Kötü Komplo(Nasty plot)
Liepard Eşya:Leftovers
Yetenek: Prankster
EVleri: 4 Def / 252 SpA / 252 Spe
Doğası:Timid(ürkek)
- Nasty Plot
- Dark Pulse
- Copycat
- Encore/Substitute
Nasty plot ve copycat bulunmasıyla liepard harika bir özel saldırgandır ve NU da çokca kullanılan pisiş ve hayalet türlerine karşıda avantajlıdır.Dark pulse stab hareketimiz ve gücüde oldukça yeterli.Nasty plot basarsanız özel saldırınız iki kademe artıyor ve ardından daha güçlü dark pulse ler atabiliyorsunuz.Copycat ne alaka derseniz copycat son kullandığınız saldırıyı kullanmanızı sağlıyor ve durum hareketi olduğu için +1 öncelikli dark pulselerin tadını çıkarabilirsiniz.Encoreyi yukarıdaki sette açkladığım gibi kullanın.Eğer kolayca korunmak isterseniz substitute kullanabilirsiniz.İkiside sizin daha kolay nasty plot basmanızı sağlayacak.Sette sadece karanlık türü saldırı kullandığımızdan bize dayanan rakipler çıkabilir o yüzden bu seti oyunun sonlarında kullanmak daha mantıklı.

Hava Destekçisi
Liepard Eşya: Damp Rock/Heat rock
Ability: Prankster
EVs: 252 HP / 4 Def / 252 Spe
Jolly Nature
- Rain Dance/Sunny Day
- Encore
- Knock Off
- U-turn
Bu set hava takımları için kullanacağınız takımın türüne bağlı olarak eşyanızı ve hareketinizi seçin(yağmursa:Damp rock rain dance,güneş ise heat rock sunny day).Encorey yukardaki setlerde açıkladım o yüzden detayına girmiycem.Knock off stab hareketimiz ve eşyaları düşürdüğü için hava takımlarını hariyama gibi pokemonların leftovers ını düşecektir ve takımınızı zafere ulaştırmak kolaylaşacaktır.U turn ile liepard ı öteki turlardada kullanabilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Dövüş Türleri:Gurdurr ve hariyama liepard ı karşılamak için harika pokemonlardır.Liepard ın hareketlerine dayanırlar ve dövüş hareketleriyle kolayca ohko ederler (mach punch)ancak gurrdurr eviolite i kaybetmekten hoşlanmayacaktır.

Savunan Peri Türleri:Granbull liepard ın her setini karşılayabilir ve u turn ve karanlık türlerine dayanıklı olduğu için(intimidate ide unutmayalım)çok az hasar görücektir ve play rough ile ohko edebilir.

Pawniard:Liepard ın stab hareketlerine dayanıklıdır ve u turn e karşı zayıflığı yoktur.İron head kullanarak iyi hasar verebilir ancak sword dance de takılı kalma(encore) ve eviolite i kaybetme riski taşır.

Pasif Hasar:Giriş tehlikeleri zehirlenmeniz ve yanmanız(saldırınızı yarıya düşürüyor)liepard ın kolayca inmesini sağlar.Rocky helmet takan pokeler veya iron barbs yeteneğine sahip pokeler(garbodor,ferrosed)fiziksel vurduğunuzda canınızı indirir.

[Resim: tumblr_m6znp9J8TS1qd87hlo1_500.gif]
Güzel ve kullanışlı bir pokemon. Herkese tavsiyem var :lol: .
Ahahahah ben de kitty nerede diyordum :D

Yine güzel bir çalışma. İstek varsa Accelgor veya Escavalier yapabilir misin? Forumda konusunu bulamadım ve merak ediyorum bana kullanışlı ve ilginç geldiler =)