Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Volcanion
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 721_volcanion_by_3d_poke_sprites-d8hka6w.gif]

Volcanion


Fire/Water


80/110/120/130/90/70


Water Absorb: Su tipi saldırı aldığında %25 HP kazanır.


-OverUsed???-


Oyundaki tek Fire/Water tür kombinasyonunu taşıyan Volcanion, yüksek SpA ve üst seviye Scald olan Water Eruption saldırısı ile fiziksel tankların canına okuyabilecek bir tank pokemon. Bunun dışında taktik açısından çok seçeneği yok ancak güzel special hamleleri var ve dayanabildiği sürece bir çok türe çözüm olabilir.


Steam Sale @Leftovers / Power Herb / Choice Specs


  • Steam Eruption
  • Fire Blast / Flamethower
  • Sludge Bomb / Solarbeam
  • HP Ice / Earth Power

Nature: Modest
EVs: 252HP / 252 SpA  / 4Spe


Öncelikle "Burada neden 4 Spe var" diyenler için, başta ben de anlamadım bir an ancak Speed Tier e baktığımda HP Fire Magnezone ve Nötr Azumarill ile aynı hıza gelmesi için ve Diancie , Politoed ve Skarmory (hepsi nötr) 'yi geçebilmesi için o 4 Spe'e ihtiyacı var. 


Bunun dışında ben tam güç için Fire Blast'ı öneririm. Azumarill veya Mega Altaria gibi peri türleri için Sludge Bomb iyi iken; Power Herb aldıysanız diğer su türleri için SolarBeam kullanabilirsiniz. 
HP Ice ise iki STAB'ımızın vuramadığı ejderler için. Ne yazık ki sıcak su pokemonu olduğumuz için de Ice Beam öğrenemiyoruz. Ancak iki Volcanion karşı karşıya gelirse iyi special bulktan ötürü kolay kolay birbirlerini indiremeyebilirler. Bu yüzden Earth Power iyi seçenek olabilir.
Ancak Earth Power Super Effective vursa bile STAB Steam Eruption veya STAB Fire Blast normal vuruşlarda daha güçlüler. Bu yüzden STAB hamleleri kullanmaya çalışın daha çok.


Saldırı çeşitliliği olsun derseniz eğer Leftovers sizi kısıtlamadığı ve HP verdiği için seçilebilir. Ancak tam güç ile WallBreaker Tank isterseniz Choice Specs istediğiniz gücü sağlayacaktır. Bunun dışında Life Orb gibi eşyalar önermiyorum çünkü hasar alıp ardından hasar alarak vurmak çabuk inmenizi sağlar.


Alternatif olarak Will-O-Whisp gibi saldırılar düşünülebilir ancak daha iyi pokemonlar var bunu kullanabilecek.


Takım arkadaşları olarak da Spinner veya Defogger yanında WishPasser pokemonlar da ihtiyacınız olan pokemonlardan. Ayrıca Blissey gibi çok dayanıklı Special temelli pokemonları indirebilecek tamamlayıcı pokemonlar da almalısınız.


Not: Bu pokemonun tieri henüz yazmıyor ancak set OverUsed için bu yüzden oradan saydım pokemonu.



Jazinkanto güzel düşünmüşsünde daha bu pokemon çıkmadı ve zygarde formları vs yeni şeyler gelebileceği gibi metagame nasıl bir hal alacak bilmiyoruz ve dediğim gibi bu pokemon daha event olarak dağıtılmadığı için kimse ne showdownda ne de xy ve orasta kullanamaz yani bu arada smogon neden buna overused analizi yapmış ki Confused .Ama genede çalışmalarını beğeniyorum jazzinkanto Smile
(28-09-2015, 09:56 PM)keldeo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]daha bu pokemon çıkmadı

Future is now thanks to Pokémon Türkiye!
Bu Pokemonu çok seviyorum gördüğümden beri nedendir bilmem =) :galp: =D

Hem water-fire kombinasyonu çok iyi, hem movepool'u, hem de statları. Hız dışında fevkaleda bence o kadar kusur kadı kısmında da olur derler zaten. Bu Pokemon çok kullanılacak bence :) ability'si de güzelmiş ama tabi bilen su saldırısı kullanmaz. İki abilitysi olsa en azından %50 şanstan bilemezdi rakip :D

Bir de Diancie Mega Evrim, Hoopa Form aldı. Buna da bir şey gelir herhalde.
[Resim: volcanion_by_theangryaron-d6svhzb.png]
Erdi ye katılıyorum ;D .
Bu pokemon bence daha şimdiden tür kombinasyonu yeteneği ve kendine has hareketi steam eruption ile çoktan overused ve yükseklerde olmayı hak ediyor ancak tek sıkıntısı hareket havuzu çok az ancak buda belki orastaki move tutor veya pokemon z gelince çıkan move tutorlarla telafi edilebilir gibi ama tabiki zygarde formları ve metagame in nasıl şekilleneceğini tahmin etmemiz gerekiyor zira metagamedeki değişiklik ve özellikle zygarde sıkıntı oluşturabilir gibi ama genede bu pokemonda potansiyel var
Flash Cannon nasıl olur kaya türleri için?
Hem ability Drought vs olmadığı için Solar Beam iki turda ateş atacak. Takımda Sunny Day kullanan bir Pokemon veya Drought abilty sahibi olması lazım yani. Ki Kyogre ve Groudon'dan sonra bu pek tercih edilmiyor Flash Cannon kaya türlerinde işe yarar o yüzden belki =)

Edit= Focus Blast da olabilir.

Kaya türleri için öneri veriyorum zaten Hidden Power Ice Ground'a da iyi vuruyor.
Erdi flash cannon kullanmak iyi değil çünkü volcanion un zaten ikinci türü su olduğu için kaya türlerine hem stab hem super etkili vuracaktır(steam eruption).Drought meselesine gelirsek kendisi güneş takımlarına iyi bir pokemon bence çünkü hem su saldırılarına bağışıklığı var hemde ateş türüyle güneş takımlarında yağmur takımlarında olduğundan daha fazla fayda sağlayacaktır.Solar beam ise zaten diğer su türlerine beklenmedik şekilde fazla hasar vermek için o yüzden power herb kullanılıyor(sunny day olabilir bence ancak saldırı boşluğuna hangi saldırı yerine koyabiliriz?).Power herb solar beam seti aynı zamanda heatran için kullanılıyor(amacı lure zate yani su pokemonlarını çekmek)
Ups.. Suyun kayaya süper etkisini, daha doğrusu steam eruption'ın su türü olduğunu unutmuşum. O zaman tek zayıflık elektrik kalıyor :D itemi de leftovers olarak düşünmüştüm. Ama power herb dışında solar beam mantıksız bence. Primal Kyogre ve Primal Groudon yüzünden hava efektini değiştiremiyoruz zaten artık Undecided
Power herb varsa zaten bu sette solar beam kullanılır.Bu arada UBER için volcanion düşünüyorsan bence çokta iyi olmaz zaten volcanion.
1.si volcanion uberlere göre çok yavaş
2.si primal kyogre ve groudon her an stratejimizi bitirir ve groudon ve kyogreye yapacağımız pek bir şey yok(groudon a belki earth power atabilirsin)
Yani volcanion uber için iyi bir seçenek olmayacak bana göre yani OU olarak daha iyi bir pokemon.
Ben showdown için değil wi-fi savaşlar için konuştum aslında :D aynı taktikleri normal oyunlarda da uygulayabiliyoruz sonuçta değil mi? Karşıdakinin de ne atacağı belli olmadığında wi-fi'de, her şeye önlem almak gerekiyor ;D
Sayfalar: 1 2