Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Clawitzer
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 693.gif][Resim: 693.gif]

Clawitzer


Water


71/73/88/120/89/59


Mega Launcher: Aura ve Pulse hamleleri %50 güçlenir.


-RarelyUsed-


Clawlitzer RU'daki en iyi wallbreakerlardan birisi. Gerek Mega Launcher gibi harika bir ability sahibi olması; gerekse bu abilitysini kullanması için Dragon Pulse, Aura Sphere ve Dark Pulse gibi saldırıları öğrenebilmesi çok iyi. (Editör notu: İçinde LAUNCHER geçen bir abilitynin neden Hydro Pump ve Hydro Cannon, Sludge Bomb, Flash Cannon gibi saldırıları güçlendirmediğini anlayamıyorum.) Malesef Water Pulse'u sayamıyorum çünkü Surf ile aynı güce ancak çıkabiliyor ve sadece ufak bir Confuse avantajı var.


Biraz yavaş olması ve Entry Hazard'lardan etkilenmesi zayıf bir durumda iken Revenge Kill için kolay hedef haline dönüşse dahi tasarım harikası torpido ıstakozumuzu kullanmak çok eğlenceli olacak.


-Wallbreaker@Life Orb


Scald
Ice Beam
Dark Pulse
Aura Sphere


Nature: Modest
EVs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe


Scald bizim için Surf ve Water Pulse'dan daha iyi bir seçenek bizim için çünkü Escavalier gibi pokemonları yakarak savaş dışı etme şansı var. Ice Beam ise Dragon Pulse'dan daha iyi seçenek çünkü Ejder tipleri dışında Virizion ve Amoonguss gibi çimen türlerine ve Togetic gibi uçan türlerine vurmak için daha iyi seçenek. Ancak Druggidon gibi pokemonlar çok başınızı ağrıtırsa Dragon Pulse deneyebilirsiniz. Dark Pulse ise Meloetta ve Jellicent gibi pokemonların canını okuyacaktır. Aura Sphere ise diğer tüm Çelik, Buz, Normal ve Karanlık türlerine çözüm olabilir ve ıskalama şansı da yok.
252 SpA ve Modest nature tam güçle saldırabilmek için önemli. 252 Spe ise yavaş olsak dahi Golbat, Meloetta ve Adamant max hızlı Scrafty'yi geçmek için önemli. Eğer Adamant Emboar ve Modest Exploud gibi pokemonlar çok sorun çıkarırsa Timid Nature seçebilirsiniz ancak SpA kaybına değmez genelde. 
Life Orb hasar verme kapasitemizi arttırırken saldırı seçeneğimizi kısıtlamıyor. Tek seçenek olan ability ise gayet harika zaten.
Eğer Trick Room kullanacaksanız 248 HP / 252 SpA / 8 SpD Quiet Nature ve 0 Spe IV kullanın.
Ayrıca Semistoad gibi pokemonlar çok canınızı sıkarsa Hidden Power Grass kullanabilirsiniz. Hasarı azaltmak pahasına SpD desteği isterseniz de Assault Vest kullanabilirsiniz. Ancak Life Orb daha iyi seçenek.


-Do You Wanna See A Real "War Head" ?@Choice Specs


Water Pulse / Muddy Water / Scald
Ice Beam / Dragon Pulse
Dark Pulse
Aura Sphere


Nature: Modest
EVs: 252 SpA / 252 HP / 4 SpD (Yukarıdaki EV değeri de kullanılabilir.)


Bu set maç sonu yaralı Rambo gibi tüm gücünüzle saldırmak için basit ama etkili bir set XD Saldırıları ise kendiniz seçmelisiniz ancak Dark Pulse Jellicent için tek çözüm. O ve Aura Sphere kesinlikle durması gereken saldırı. Ice Beam / Dragon Pulse seçeneğini ise yukarıda anlattığım gibi kıyas yaparak seçin. 
STAB saldırınızı ise saldırının yan etkisine göre seçin. Confuse mi, Accuracy mi (kendi accuracy'nizi de unutmayın.) yoksa yakma ihtimali mi seçim sizin.
Alternatif olarak U-Turn koyarak momentumu toplamayı düşünebilirsiniz ama bu seçenek Scarf setleri için daha iyi. Clawitzer için de Scarf uygun değil çok.


-Risk Faktörleri-


Daha Hızlı Pokemonlar: Bir Wallbraker için vasat bir hız sahibi olduğundan Tyrantrum (Head Smash gibi STAB saldırılar), Emboar (Wild Charge), Exploud (STAB Boomburst veya Thunderbolt) gibi pokemonları indirebilecek kapasiteniz olsa dahi fırsat bulamayabilirsiniz.


Virizion: Bir tane daha hızlı bir pokemon daha. Leaf Blade veya Giga Drain ile sizi indirebilir ancak Ice Beam'inizden çekinecektir.


Elektrik Türü: Jolteon ve Rotom-C sizi hızıyla geçip OHKO edebilirken Assault Vest Eelektross sizin saldırılarınıza dayanıp STAB hamleleri ile KO edebilir.


"Pasif" Hasarlar: Bütün Entry Hazardların hasar almasının yanında taşıyacağınız bir Life Orb 2-3 tura kritik HP seviyelerinize düşebilirsiniz. Toxic ve Burn güçten düşürmese bile sürekliliğinizi engelleyecektir.


Special Defansif Pokemonlar: Çoğu Special Defansifleri 2HKO edebilirsiniz ancak Alomomola, Atomatisse, Mega Audino saldırılarınızı kaldırabilir ve Rest, Wish gibi Recovery hamleleri ile geri HP kazanabilirler. 
Şu sludge bomb gibi saldırıların güçlendirmemesi olayı japonca adlarından kaynaklıyor olabilir :D