Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Noivern
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: tumblr_mvtf5sqc4Z1rrfi85o1_500.gif]

Noivern


Dragon/Flying


85/70/80/97/80/123


Frisk: Rakibin taşıdığı eşyayı tespit eder.
Infiltrator: Reflect, Light Screen, Mist, Safeguard ve Substitute'ı yoksayar.
Telephaty: Takım arkadaşının saldırılarından hasar almaz.


-BorderLine 2-


Noivern oyundaki en hızlı ejder tipi olması ile öne çıkıyor. Bu sayede Mega Pidgeot ve Tornadus-T gibi pokemonları dahi hızda geri bırakabilyor ve harika bir revenge killer olarak kullanılabiliyor. Ayrıca çok geniş bir movepool'u olması sayesinde bir çok çeşit pokemona çözüm bulabiliyor. Düşünsenize kaç pokemon hem Hurricane, Draco Meteor, Focus Blast gibi ofansif hamleler öğrenebilirken hem de Taunt, Roost ve U-Turn gibi oyunun momentumunu elinizde tutmanızı sağlayacak hamleler bilebilir?


Ancak olumsuz yanlara geleceksek nispeten düşük SpA saldırılarına kolay dayanılmasını sağlıyor. Ayrıca Stealth Rock zayıflığı da sık sık switch yapmanızı engelleyecektir. Bunun dışında yukarıda saydığım 3 saldırının da acc'si 100 değil bu da maçın kritik anlarında ıskalama riskini taşıdığınız anlamına geliyor. 


Yine de oyunda bulabileceğiniz sayılı Revenge Killer lardan olan Noivern, işinize yarayacaktır. Hem ayrıca Boomburst biliyor bu da bir şey :D 




-Life Orb


Draco Meteor
Focus Blast / Flamethower
Hurricane
Roost / Taunt


Ability: Infiltrator
Nature: Timid
EVs: 4 Def / 252 SpA / 252 Spe


Draco Meteor bizim birincil saldırımız olacak. Latias ve Landorus gibi pokemonları Stealth Rock'dan sonra OHKO edebilmemizi dahi sağlıyor. Focus Blast ise Tyranitar ve Heatran gibi pokemonlar için daha iyi bir çözüm iken Flamethover ise Scizor ve Ferrothorn için daha iyi. STAB Hurricane ise Clefable ve Mega Venusaur'u 2HKO ederken confuse şansı da taşıyor. Tek sıkıntılı yanı ise düşük acc taşıması. Roost ise Life Orb ve Stealth Rock hasarını geri toplamayı sağlarken Taunt ise Chansey, Hippowdown gibi pokemonların support ve recovery hamlelerini engellemek için ideal.


-Choice Specs


Draco Meteor
Hurricane
Flamethower / Air Slash
Switcheroo / U-Turn


Ability: Infiltrator
Nature: Timid
EVs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe


Diyebilirsiniz ki neden Dragon Pulse varken Draco Meteor ile riske atayım kendimi? Ancak Noivern'in SpA'ı gerçekten sıkıntı yapabilir Specs'e rağmen. Eğer vurduğunuzu indiremezseniz siz ineceksiniz ve bu riski ıskalama yüzdesine düşürmek daha iyi bir seçim. Air Slash ise sadece %10 gibi çok düşük HP'si kalan pokemonlar için kullanılmalı. Eğer indiremezseniz bile %30 Flinch şansınız var. Specs istemeyecek pokemonları kıstırmak için de Switcheroo kullanablir ya da Vur-Kaç taktiği için U-Turn alabilirsiniz.


-Risk Faktörleri-


Peri Türü: Whimsicott ve özellikle Florges gibi pokemonlar Noviern'e dayanıp canını sıkabilir. Whimsicott için Hurricane'in vurmasını ümit ediyoruz XD 


Bulky Su Türleri: Birçoğu saldırılarınıza dayanıp Ice Beam ile sizi indirebilir.


Çelik Türü: Doublade ve Mega Aggron saldırılarınızı kaldırabilir ve Choice Specs setinizi özellikle çok zorlayabilir.


Stat Yükselten Ofansif Pokemonlar: Draco Meteor vuramaz ya da indiremezse STAT artışı sonrası kontrolsüzce size saldırabilir.


Stealth Rock: Takımınızda Rapid Spin veya Defog bulundurmanız lehinize olacaktır.


Daha Hızlı Pokemonlar: Mega Beedrill, Mega Aerodactyl ve Crobat gibi hem daha hızlı hem daha güçlü pokemonlar için siz dert bile olmayacaksınız.
Güzel konu yanlız noivern resmi büyük olmuş:)