Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Rom Dosyasını Ayrıştırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Elimde Black ve Heartgold Romları var ve müzikleri çok hoşuma gidiyor.Rom dosyasının içindeki müzik ve benzeri şeyleri ayrıştırmak için herhangi bir program var mı ? Yardımınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Sleepy
Müzikler derken oyun soundtrackları gibi bir şey mi?

Eğer kastettiğin oysa (oyun içerisinde kullanılan müzikler yani) buradan o müziklere ulaşabilirsin:
Black/White Soundtrack'tı: 

Heartgold/Soulsilver Soundtrack'tı: 
Bahsettiğin gibi bir ayrıştırma programı yok bildiğim kadarıyla Erdi'nin dediği gibi müziklere youtube üzerinden ulaşabilirsin ki Erdi direkt linkleri vermiş zaten sadece bu oyunlar için değil eğer Platinum veya X&Y gibi serilerin de müziklerini istersen Pokemon Platinum OST Playlist şeklinde aratman yeterli istediklerin çıkar karşına.
Tamam teşekkür ederim internet kotalı olduğu için hazıra konmak istemiştim neyse :D
VGMtrans programı işine yarar, kullanımı çok zor değil takılırsan yardımcı olurum. Tek sıkıntı bir sürü dosya var çok uğraştırıyor. Kotalıysan hayat kurtarır tabii.

Buradan indirebilirsin: https://filetrip.net/nds-downloads/utili...27960.html
(20-09-2015, 05:38 PM)tlhGS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]VGMtrans programı işine yarar, kullanımı çok zor değil takılırsan yardımcı olurum. Tek sıkıntı bir sürü dosya var çok uğraştırıyor. Kotalıysan hayat kurtarır tabii.

Buradan indirebilirsin: https://filetrip.net/nds-downloads/utili...27960.html

Çözdüm tekrar tekrar teşekkür ederim :D
(20-09-2015, 05:43 PM)Hilda0Fun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çözdüm tekrar tekrar teşekkür ederim :D
ROM'u programa sürükledikten sonra solda "Detected Music Files" başlığı altında oyundaki bütün ses dosyaları açılıyor. İlk "WAVE" ile başlayan dosyalar var, onlar Pokémon sesleri. Biraz aşağıda "SEQ" ile başlayanlar var, onlar da şehirlerde çalan müzikler. Şehirlerin Japonca isimlerine bakarak rahatça bulabilirsin, kaydetmek istediğin dosyaya sağ tıklayıp "Save as MIDI" dersen Windows Media Player veya herhangi bir medya oynatıcı ile rahatça açabilirsin.
Telefona vs. atmak için herhangi bir dönüştürücü programını kullanarak MP3 formatına da çevirebilirsin.
(20-09-2015, 05:49 PM)tlhGS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(20-09-2015, 05:43 PM)Hilda0Fun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çözdüm tekrar tekrar teşekkür ederim :D
ROM'u programa sürükledikten sonra solda "Detected Music Files" başlığı altında oyundaki bütün ses dosyaları açılıyor. İlk "WAVE" ile başlayan dosyalar var, onlar Pokémon sesleri. Biraz aşağıda "SEQ" ile başlayanlar var, orada şehirlerde çalan müzikler vs. var. Şehirlerin Japonca isimlerine bakarak rahatça bulabilirsin, kaydetmek istediğin dosyaya sağ tıklayıp "Save as MIDI" dersen Windows Media Player veya herhangi bir medya oynatıcı ile rahatça açabilirsin.

Onlar tamam ama kaydettiğimde müziğin kalitesi düşüyor neyse program üzerinden dinlesem bir şey olmaz :D
(20-09-2015, 05:50 PM)Hilda0Fun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Onlar tamam ama kaydettiğimde müziğin kalitesi düşüyor neyse program üzerinden dinlesem bir şey olmaz :D
Aynı kaliteyi yakalamak istiyorsan ek programa ihtiyacın var, kaydederken çift dosya çıkarıyoruz ve Media Player bir tanesini algılayamıyor, dolayısıyla müziği farklı çalıyor.

Dediğim programın boyutu fazla. Şimdilik öyle idare et, ben bu kadar biliyorum yani belki bilen başka biri vardır.