Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Avalugg
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: giphy.gif]


Avalugg




Ice




95/117/184/44/46/28




Ice Body: Dolu sırasında her tur 1/16 HP tazeler.
Own Tempo: Confusion bağışıklığı vardır.
Sturdy: HP'si tam dolu iken OHKO olamaz 1HP ile oyuna tutunur.




-Neverused-




Defansif olarak hiç de iyi olmayan buz türünün en defansif örneği ile karşı karşıyayız. Bu pokemonun defansı o kadar yüksek ki:

[*]252+ Atk Blaziken High Jump Kick vs. 248 HP / 8 Def Avalugg: 258-306 (65.6 - 77.8%) -- guaranteed 2HKO after Leftovers recovery
[*]252+ Atk Blaziken High Jump Kick vs. +1 248 HP / 8 Def Avalugg: 170-204 (43.2 - 51.9%) -- guaranteed 3HKO after Leftovers recovery (1 tur Curse kullandığını varsayıyoruz.)
[*]+2 252+ Atk Blaziken High Jump Kick vs. +1 248 HP / 8 Def Avalugg: 342-404 (87 - 102.7%) -- 18.8% chance to OHKO (Eğer 1 sefer Curse kullanmışsanız Swords Dance Blaziken e bile dayanma şansınız var.)


Ayrıca Sturdy gibi tam defansif bir pokemona uygun ability taşıyor.

Ancak; ancak ancak ancak... Buz türü millet. Üzgünüm ama bu pokemon defansif olarak iyi değil.  =( Stealth Rock'a zayıf, SpD gülünç seviyelerde düşük (bu yüzden Assault Vest kullanamazsınız.)
Yine de denedim defansif olarak idare ediyor. Ama biz farklı yöntemler ile bazen spinner olarak, bazen tank olarak kullanacağız. Yeterince şanslıysanız Blissey'in fiziksel halinin kat be kat iyisini elde edersiniz.


-Glacial Curse @Leftovers / Lum Berry / Weakness Policy

Curse
Avalanche
Gyro Ball
Earthquake / Rest / Recover

Nature: Adamant / Impish
Ability: Sturdy
EVs: 252 HP / 252 Atk / 4 Def

Bu seti sadece rakibin physical pokemonlar sahada kaldığında kullanın. Ayrıca Defog gibi Entry Hazard temizleyen bir hamleniz varsa işiniz kolaylaşır. Amacımız birkaç kez Curse kullanarak Atk ve Def 'ımızı arttırıp Spe'i iyicene düşürmek. Bu bizim ana saldırımız olan Gyro Ball'ı tam potansiyeline ulaştıracak. Ancak Düşük SpA olduğu için rakibin hamlelerine dikkat edin. 2 Curse'dan sonra endişelenmeniz gereken bir şey de kalmaz. Rakiten Super Effective bir saldırı bekliyorsanız Weakness Policy iyi fikir. Cevabınız hayırsa Burn / Confuse / Toxic için endişelenirseniz Lum Berry verebilirsiniz. Eğer Sturdy işe yaramıyor derseniz Own Tempo Confuse için iyi olabilir (belki). Recovery isteyenler için ise Rest status için de çözüm ancak Recover daha seri bir seçenek.

Not: Trick Room takımları Avalanche yerine Stone Edge gibi güçlü bir fiziksel saldırı alsın Ice Fang önermem. Ayrıca Trick Room' u ikili veya üçlü maçlarda kullanmak daha iyi çünkü Switch ve Curse kullanımı demek 2-3 turun zaten harcanması demek.


-The Giant Beyblade @Leftovers

Rapid Spin
Recover
Avalanche
Roar / Earthquake / Toxic / Crunch

Ability: Sturdy
Nature: Careful 
EVs: 248HP / 8 Def / 252 SpD

Bu yarım tonluk (bizim için az olsa dahi pokemon dünyası için dağ kadar demek) ve 2 Metrelik canavarı döndürmek de iyi bir fikir olabilir. (Aslında devamlı dönüyor Gyro Ball'ın efektine de bakın) Kendisi Entry Hazardlardan etkilense dahi takım arkadaşlarını kurtararak kahramanınız olabilir. Avalanche kullanabileceğiniz en iyi saldırı iken Crunch sizin Rapid Spin'inizi engellemek isteyen hayaletlere ceza olabilir. 

Bunun dışında son saldırınız ihtiyacınıza bağlı ama siz Spin yaparken birisi Swords Dance kullanırsa indirmekten önce poketopuna geri yollamak için Roar en iyi seçenek bana göre.


-Dikkat Edilmesi Gerekenler-


Bulky Hayalet Türleri: Çoğu Hayalet türü bizim için sorun. Gourgeist, Misdreavus bizi yakabilir. Special temelli saldırılar ile kayda değer hasar verebilir, Rapid Spin'imizi bloklayabilir.


Dövüş Türleri: Poliwrath gibi bizim saldırılarımın hepsine dayanıp önümüzde Substitute, Bulk Up kullanabilir ve bizi devre dışı bırakabilirler.


Taunt: Taunt demek bizim durmamız demek. Birinci sette basit bir ofansif pokemona dönüşürüz. İkincide ise ekstra bir Rapid Spin dışında bir şey yok Taunt sonrasında. Ayrıca Grumpig'in Thick Fat'i olabilir.


Status: Çoğu tank/defansif pokemon gibi bizim de Toxic ve Burn sıkıntımız olacaktır. Bunlardan kaçınmaya çalışın.


Trick: Eğer Choice Item'ı kazanırsak hiçbir işimiz kalmaz. Band varsa biraz umudumuz var ama diğerleri tümüyle zarar. Ancak şu da var; eğer örneğin Curse yaparken takılırsa rakibe boş bir tur vermiş olursunuz.


Fire Türü: Ninetales gibi Special tabanlı pokemonları geçtim; Flareon ve Rapidash gibi pokemonlar bile sorun olabilir. Ancak Earthquake varsa sorun yok.
Çok sevilmez ama ben çok severim.Yürüyen Tank'a benziyor.
Animede görmek için sabırsızlanıyorum . Umarım Ash yakalar. Belki kafasına düşer kim bilir ?
@Victini8989

Allah korusun,ölür mölür.Deme öyle.
6.Nesildeki en sevdiğim 5 pokemondan biridir.Umarım Ash bir tane yakalar gerçekten tam bir tank duruşu var.  001(D=) O.O
(17-09-2015, 01:29 AM)Cheese With Mouse Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Victini8989

Allah korusun,ölür mölür.Deme öyle.

Ash ve ölmek artı ve eksiden daha zıt kelimeler :D
@Cheese With Mouse olmaz ona hiç birşey. Bak sen onun kafasına lava 20 cm yakına gelip dayanabilmiş bir kapasitesi var.

Su spa düşüklüğü çok kötü olay. O yüzden ilk Pokemon olarak sturdy ile kullanıyorum. Fire weaknessı var ( hep special ).